Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 στις 19.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

[Αθήνα] Εργατική Διαδήλωση Αντίστασης και Διεκδίκησης

κοινή ανακοίνωση σωματείων

Μέσα από συσκέψεις και στα πλαίσια του οριζόντιου συντονισμού και της κοινής δράσης τα σωματεία μας αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διοργάνωση Εργατικής Διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη 23 Ιούνη με χώρο συγκέντρωσης τα Χαυτεία στις 7.00μμ.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ σε μια σειρά αντεργατικά μέτρα που εξαγγέλλονται και μπαίνουν σε ισχύ, με τα οποία οι εργοδότες και η κυβέρνηση προχωρούν αποφασιστικά να φορτώσουν την κρίση του κορονοϊού στις πλάτες των εργαζομένων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Ένα πρώτο πλαίσιο στόχων και αιτημάτων που θα αναδείξουμε με την Εργατική Διαδήλωση είναι το ακόλουθο:

  • όχι στην εκ περιτροπής εργασία και τις μειώσεις μισθών
  • όχι στις απολύσεις, τη μη ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου και τη διόγκωση της ανεργίας
  • όχι στην ελαστικοποίηση και την επισφαλή και "μαύρη" (ανασφάλιστη) εργασία
  • όχι στην εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς και την εργοδοτική αυθαιρεσία
  • όχι στην ανεξέλεγκτη τηλεργασία
  • όχι στην εξάπλωση της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων
  • μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας
  • μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας….για την αντιμετώπιση της πανδημίας χρειάζονται γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
  • μέτρα στήριξης των ανέργων
  • ειδικές ρυθμίσεις για τις υποχρεώσεις των εργαζομένων και των ανέργων αναφορικά με τα ενοίκια και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ
  • μέτρα στήριξης των εποχιακά εργαζομένων και των εργαζομένων με σύμβαση έργου (μπλοκάκι)
  • απεγκλωβισμό των προσφύγων / μεταναστών από τα νησιά και τα κέντρα κράτησης…στέγη, εργασία, περίθαλψη, εκπαίδευση για τους πρόσφυγες / μετανάστες
  • να σταματήσει η αστυνομοκρατία και ο αυταρχισμός με πρόσχημα τον κίνδυνο του κορονοϊού

Το πλαίσιο αυτό θα εμπλουτιστεί στην πορεία προς την Εργατική Διαδήλωση. Ταυτόχρονα το κάθε σωματείο μπορεί (και πρέπει) να προβάλει τα ιδιαίτερα αιτήματα και τους στόχους που θεωρεί αναγκαία.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την Εργατική Διαδήλωση στις 23 Ιούνη, είτε σε συντονισμό μαζί μας, είτε με το δικό τους πλαίσιο και το δικό τους κάλεσμα. Η Τρίτη 23 Ιούνη ας είναι ημέρα όπου η εργατική δυσαρέσκεια και αγανάκτηση θα βγει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί και να διαδηλώσει.

Θα επιδιώξουμε η Εργατική Διαδήλωση στην Αθήνα πέρα από πολλά σωματεία να στηριχτεί επίσης από εργατικές συλλογικότητες και συλλογικότητες γειτονιάς.

Επιδίωξή μας είναι να οργανωθούν εργατικές συγκεντρώσεις την ίδια ημέρα και στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε άλλες πόλεις, οργανωμένες από σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συλλογικότητες γειτονιάς κοκ.

Η διαδήλωση στις 23 Ιούνη αποτελεί συνέχεια των κοινών αγώνων, που εδώ και χρόνια ως επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία δίνουμε. Αποτελεί συνέχεια της Δια-κλαδικής οργανωμένης από τα κάτω απεργίας στις 1/11/2018, των εργατικών διαδηλώσεων στις 16/2/2019 και στις 30/11/2019, της Δια-κλαδικής από τα κάτω οργανωμένης απεργίας στις 19/3/2020 η οποία προετοιμάστηκε αλλά την τελευταία στιγμή αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της καραντίνας.

Η διαδήλωση στις 23 Ιούνη θα είναι ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση σύνδεσης των αντιστάσεων στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς και ισχυροποίησης της θέσης όλων μας απέναντι στους εργοδότες και τους κυβερνώντες (όποιοι και να είναι αυτοί κάθε περίοδο), απέναντι συνολικά στον κοινό ταξικό εχθρό.

Δεν θα πληρώσουμε οι εργαζόμενοι την κρίση του κορονοϊού

Ο κόσμος της εργασίας μπορεί βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις να οργανώνει από τα κάτω τους αγώνες του και να αντιστέκεται αποτελεσματικά στις αντεργατικές επιθέσεις.


Επόμενη σύσκεψη την Πέμπτη 4/6 σε στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία των σωματείων (Λόντου 6 Εξάρχεια).

Οι συσκέψεις μας είναι ανοιχτές σε όλα τα σωματεία. Είναι ανοιχτές και σε συνάδέλφους-συναδέλφισσες από σωματεία που μπορεί να μην έχουν -ως τη στιγμή των συσκέψεων- κάποια συλλογική απόφαση συμμετοχής. Ωστόσο, η όποια κίνηση συνδιαμορφώνεται κάθε φορά (μέσα από τις συσκέψεις αυτές) αποτελεί προϊόν συνδιαμόρφωσης των τοποθετήσεων των σωματείων με σχετική συλλογική απόφαση.


  • Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
  • Σωματείο Εργαζόμενων στα Public
  • Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού (ΣΣΜ)
  • Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ)
  • Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
  • Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
  • Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2020/05/28/ε…


Αφίσα Σωματείων για την Εργατική Διαδήλωση στις 23 Ιουνίου

somateia_afisa_23_6

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2020/06/10/α…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Απέναντι στην πανδημία και την κρατική-καπιταλιστική επίθεση | ΣΑΚΤΧ

Απέναντι στην πανδημία και την κρατική-καπιταλιστική επίθεση

Η κοινωνική και ταξική βάση με όπλο την αλληλεγγύη και την αλληλοβοηθεια συνεχίζει να δίνει την μαχη για ζωή και αξιοπρέπεια ενάντια στο θάνατο, την εξαθλίωση, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση, την κρατική καταστολή, τη λεηλασία της φύσης. Μια μάχη με μόνη ρεαλιστικη προοπτική για τις κοινωνίες όλου του κόσμου, την οργάνωση και Χειραφέτηση των από τα κάτω και την ανατροπή του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης. Μέχρι να νικήσουμε!

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Σάββατο 20/6 Μοτοπορεία, πλ. Βικτωρίας, 12:00

Τρίτη 23/6 στηρίζουμε την εργατική διαδήλωση Αντίστασης και Διεκδίκησης στα χαυτεία στις 19:00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Polit…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ - ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΥΣΤΟΠΙΑ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

«Η αντικοινωνική και δολοφονική φύση του κρατικού - καπιταλιστικού συστήματος αναδεικνύεται ολοένα και πιο έντονα από τη διαχείριση της πανδημίας. Η διάλυση του συστήματος υγείας, η επίθεση στον κόσμο της εργασίας με την εντατικοποίηση των συνθηκών εκμετάλλευσης, η όξυνση της κρατικής καταστολής και ο αποκλεισμός μεγάλου μέρους της κοινωνίας από τους βασικούς πόρους επιβίωσης, επιβάλλονται για την διατήρηση της εξουσίας και της κερδοφορίας των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών.

Απέναντι στον θάνατο, την εξαθλίωση, την πείνα, τον έλεγχο και τις πολεμικές επιχειρήσεις είναι απαραίτητη η μάχη της ταξικής και κοινωνικής βάσης ώστε να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.»

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ 20 ΙΟΥΝΗ 2020, ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, 12Μ

Εργατική Διαδήλωση, Τρίτη 23 Ιούνη, Χαυτεία 7 μ.μ.

Αναρχικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, Squat for Refugees/Migrants SPIROU TRIKOUPI 17, TΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Αντιφασιστική-Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Στηρίζουμε την εργατική διαδήλωση στις 23/06 και την διαδήλωση για τα ενοίκια στις 26/06.

από Υπόγειος Ιλισός

post image

ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Μας χτυπάνε από χίλιες μεριές. Ο κορωνοϊός δεν ήρθε για να εδραιώσει μια νέα πραγματικότητα, αλλά για να διευκολύνει την ήδη υπάρχουσα πολιτική που ακολουθείται. Η επίθεση γίνεται ξεκάθαρα σε ζωτικούς τομείς των ζωών μας. Από την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, την εργασία, την στέγαση, την τροφή, την αύξηση του κοινωνικού ελέγχου στις πλατείες και την κατάληψή τους από τραπεζοκαθίσματα, μέχρι την απαλλοτρίωση του φυσικού κόσμου υπό το πρίσμα της ανάπτυξης.

Τα νοίκια πήραν την ανηφόρα πρέπει να κερδίσουμε τη μείωσή τους με βάση το εισόδημα μας και να υπερασπιζόμαστε όσους καταλαμβάνουν τα άδεια σπίτια. Μετανάστριες είτε φυλακίζονται, είτε πετιούνται στο δρόμο λόγω των 11.000 εξώσεων, που πραγματοποιούνται από το κράτος και τις ΜΚΟ που διαχειρίζονται την στέγασή τους. Οφείλουμε να παλέψουμε για τη στέγασή τους και στις γειτονιές μας.

Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι πολύ υψηλές για τα μέτρα μας. Το τελευταίο τρίμηνο έχουν αυξήσει τα κέρδη τους κατά 30%, πάνω στην εντατικοποίηση της εργασίας των υπαλλήλων τους, των οποίων οι μισθοί δεν αυξήθηκαν καθόλου, πάνω στις αυξήσεις τιμών σε πολλά είδη και στις μειώσεις των προσφορών. Διεκδικούμε τη μείωση των τιμών, υπερασπιζόμαστε όσες απαλλοτριώνουν επειδή δεν τα βγάζουν πέρα.

Οι μειώσεις μισθών και οι μεταρρυθμίσεις στην εργασία έχουν ήδη ξεκινήσει όσο εμείς #μέναμεσπίτι με στόχο την περισσότερη εκμετάλλευση των εργαζομένων από τα αφεντικά και την αύξηση του κέρδους τους εις βάρος μας. Η εκ περιτροπής εργασία, η αναστολή συμβάσεων για αόριστο χρονικό διάστημα, οι χιλιάδες απολύσεις, η ανεξέλεγκτη τηλεργασία, η έλλειψη μέσων προστασίας της υγείας των εργαζομένων, η εντατικοποίησή της σε πολλούς τομείς, είναι μερικά μονάχα παραδείγματα της έντασης της επίθεσης που ήδη έχει αρχίσει να πραγματοποιείται.

Η φτώχεια όλο και απλώνεται, η ελευθερία όλο και στριμώχνεται. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να ζούμε έτσι ή αν θα παλέψουμε μαζί για έναν κόσμο αλληλεγγύης και ελευθερίας. Εμείς αποφασίζουμε το δεύτερο. Με αφετηρία τα κοινά μας συμφέροντα και με στόχο τις κοινές ιδέες μας για αξιοπρεπή ζωή, χωρίς να εξαρτιόμαστε από το κράτος και το κεφάλαιο, χωρίς να αναπαράγουμε εξουσιαστικές και εκμεταλλευτικές σχέσεις μεταξύ μας, χωρίς να δεχόμαστε τις πειθαρχήσεις που μας επιβάλλουν. Με αλληλεγγύη σε κάθε εκμεταλλευόμενο και αδικημένη. Οι αγώνες μας για την επίλυση των καθημερινών μας προβλημάτων μας είναι η αφετηρία, για να φτιάξουμε πόλους αντίστασης και απελευθέρωσης. Ενάντια στο κράτος, τους καπιταλιστές και τα πολιτικά κόμματα, ενάντια στην πατριαρχία και την εξουσία στις προσωπικές μας σχέσεις. Για μια ζωή αξιοπρέπειας και ελευθερίας.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ*

* Diego Abad de Santillán (1897-1983), ισπανός αναρχικός

Τρίτη 23/06 στις 19.00 στα Χαυτεία: Εργατική Διαδήλωση Αντίστασης και Διεκδίκησης από τα σωματεία βάσης και συλλόγους εργαζομένων

Παρασκευή 26/06 στις 19.00 στην Πλ. Βικτωρίας: Διαδήλωση "Ούτε εξώσεις, ούτε απειλές σε μετανάστριες και ενοικιαστές" από τη συνέλευση Unreal Estate.

https://ypogeios-ilisos.espivblogs.net/2020/0…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΛΚ37/ Ανακοίνωση και κάλεσμα για την απαγόρευση της μηχανοκίνητης διαδήλωσης στον Κορυδαλλό

post image

Ανακοίνωση για την απαγόρευση της μηχανοκίνητης διαδήλωσης στον Κορυδαλλό την Πέμπτη 11 Ιούνη και την εξελισσόμενη κατασταλτική εκστρατεία του κράτους

Την Πέμπτη 11 Ιούνη 2020, η δημόσια ανακοινωμένη μοτοπορεία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους/ες που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας με πρόταγμα την αυτοοργάνωση στη γειτονιά για την υπεράσπιση των εργασιακών συνθηκών, των μισθών και της καθημερινότητά μας συνολικά, που διοργάνωσαν και κάλεσαν ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «Pasamontaña» και η εργατική ομάδα «Εργατική Πτέρυγα» στον Κορυδαλλό, απαγορεύτηκε από την αστυνόμια και το σύνολο των διαδηλωτών συνελήφθει, κρατήθηκε επί ώρες στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και κατηγορήθηκε για "απείθια".

Συγκεκριμένα, η πορεία της μηχανοκίνητης διαδήλωσης ανακόπηκε λίγη ώρα μετά την έναρξή της από μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις όλων των σωμάτων (ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια,Τροχαία), και το σύνολο των αγωνιστών που συμμετείχαν κυκλώθηκε και ακινητοποιήθηκε για περισσότερες από δυο ώρες στο δρόμο, λίγα μέτρα μετά την πραγματοποίηση στάσης - παρέμβασης σε μαγαζί όπου εργαζόμενος στο delivery είχε χάσει τη ζωή του σε εργατικό δυστήχημα. Οι μπάτσοι ανέκοψαν τη μοτοπορεία απαιτώντας προσχηματικά να πραγματοποιηθεί τροχονομικός έλεγχος σε όλους τους οδηγούς μηχανών που συμμετείχαν σε αυτή και "έλεγχος σακιδίων" καθώς και να τους επιδοθεί κάποια άδεια για την πραγματοποίησή της. Οι διαδηλωτές/ριες, αναρχικοί/ές, κομμουνιστές/ριες και άλλοι αγωνιστές της βάσης συλλογικά με συντροφικότητα και αλληλεγγύη αρνήθηκαν την καταγραφή τους από την αστυνομία και κατήγγειλαν επί τόπου την απαγόρευση της κινητοποίησης ως μια κατασταλτική κίνηση των κεντρικών επιτελείων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, απαιτώντας την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και τη απρόσκοπτη συνέχιση της πορείας στις γειτονιές του Κορυδαλλού.

Έπειτα από ώρες εγλωβισμού στο σημείο, ατελείωτες επικοινωνίες των επικεφαλείς της αστυνομικής επιχείρησης με τους προισταμένους στο Υπουργείο, παλλινωδίες καθώς και χαζοτσαμπουκάδες των μηχανοκίνητων τραμπούκων της ομάδας Δράση που απειλλούσαν ότι "θα μείνουν μόνο οι ζάντες από τα μηχανάκια", οι σύντροφοι/ισσες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο Ζεφύρι όπου ενημερώθηκαν ότι με εντολή εισαγγελέα έχει ξεκινήσει προανάκριση για το αδίκημα της "απείθειας" για την άρνησή ελέγχου και καταγραφής τους στο δρόμο. Έτσι απαιτήθηκε από την αστυνομία κατάθεση και δαχτυλοσκόπηση όλων των προσαχθέντων, απαίτηση που βρήκε ξανά απέναντι της τη συλλογική αρνητική στάση των διαδηλωτών/ριών.

Η απαγόρευση της μοτοπορείας στον Κορυδαλλό αποτελλεί ένα ακόμα βήμα της κρατικής καταστολής ενάντια στους αυτοοργανωμένους αγώνες και τις δομές του, συνέχεια της συνολικής κατασταλτικής επιχείρησης που εξελίσσεται με εκκενώσεις κατηλλειμένων χώρων στέγης και αγώνα, τη διάλυση διαδηλώσεων με χημικά και το χτύπημα αγωνιστών/τριών, την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων και τον αποκλεισμό του Πολυτεχνείου για τις κινηματικές διαδικασίες, τις βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας με σοβαρότατους τραυματισμούς, το προηγούμενο διάστημα σε όσους και όσες συναντιούνται στις πλατείες, στην Αγία Παρασκευή, στην Κυψέλη, στο Παγκράτι, στην Άνω Πόλη, για τον ασφυκτικότερο έλεγχο της πόλης.

Τις τελευταίες μέρες, με την απειλή της κατηγορίας της "κατάληψης δημόσιου χώρου" επιχειρήθηκε από την αστυνομία η απαγόρευση της αυτοοργανωμένης λαικής αγοράς Εξαρχείων, και αυτής στο Βόλο έξω από την κατάληψη Ματσάγγου, ο έλεγχος όσων συμμετείχαν σε πανκ εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων, η απόπειρα απαγόρευσης συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και συλλογική κουζίνα στη Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη, η απαγόρευση εκδήλωσης αλληλεγγύης στους δυο συλληφθέντες της Θεσ/νίκης στην πλατεία Πρωτομαγιάς. Το Σάββατο 13 Ιούνη στον Βόλο, η αστυνομία επιτέθηκε τουλάχιστον τρεις φορές σε διαδήλωση περισσότερων από 2000 αγωνιστών και αγωνιστριών, ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην περιοχή της ΑΓΕΤ, επιχειρώντας να την διαλύσει και προκαλώντας βαρείς τραυματισμούς σε αρκετούς διαδηλωτές. Προσήγαγε οκτώ αγωνιστές και συνέλλαβε δυο ενώ κατέστειλε επιπλέον βίαια τη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια Βόλου. Επιπλέον στις 16/6 η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δυο συντρόφων την ώρα που κολλούσαν αφίσες για την προγραμματισμένη μοτοπορεία που καλεί η συνέλευση ¡NO PASARAN! το Σάββατο 20/6, ενώ ακολούθησε μαζική εξακρίβωση στοιχείων σε αρκετούς αλληλέγγυους συντρόφους/ισσες που συγκεντρώθηκαν στο Α.Τ. Ν.Ιωνίας. Την επόμενη μέρα 17/6 στις 12μ.μ. μετά απο δράση (κρέμασμα πανό) του ¡NO PASARAN!, που πραγματοποιηθηκε στο γενικό κρατικό Νίκαιας και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής από 15 άτομα, ομάδες ΔΙΑΣ σταματήσαν 9 συντρόφους/ισσες οι οποίοι κρατήθηκαν στο σημείο περίπου μιάμιση ώρα και έπειτα προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά.

Μέσα σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και πανδημίας, το κράτος σε κατάσταση τρόμου και πανικού επιτίθεται με κάθε τρόπο στον κόσμο του αγώνα. Η εξελισσόμενη κατασταλτική εκστρατεία ενάντια στο αναρχικό κίνημα, στους κατειλημμένους χώρους αγώνα, στις αυτοοργανωμένες δομές στέγασης προσφύγων και μεταναστών/τριών, στον κόσμο της αλληλεγγύης, στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις συνιστά την αιχμή του δόρατος της επίθεσης κράτους και αφεντικών στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας, αποσκοπώντας στην τρομοκράτηση και την πειθάρχησή τους, για την απρόσκοπτη επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πατάει πάνω στην επιχείρηση απονεύρωσης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και στα δεκάδες κατασταλτικά χτυπήματα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σύριζα, υποσχόμενη το σαρωτικό χτύπημα στους αγωνιζόμενους, με την ενίσχυση και ενθάρρυνση των βασανιστών των σωμάτων ασφαλείας, με την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και τις παρακολουθήσεις αγωνιστών/τριών, με το δόγμα «νόμος και τάξη» να καλύπτει τη νεοφασιστική νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Απέναντι σε αυτή τη διαρκώς εξελισσόμενη κατασταλτική εκστρατεία, να υπερασπιστούμε συλλογικά και μαχητικά τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, τις καταλήψεις και τις δομές του αγώνα. Στους δρόμους, τα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους εργασίας να δημιουργήσουμε αναχώματα στην κρατική καταστολή και να υψώσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης.Από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37, καλούμε στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό όλων όσοι παλεύουν ενάντια στο καθεστώς του φόβου και της υποταγής. Κανένα κατασταλτικό χτύπημα, καμιά εκστρατεία δεν μπορεί να «τελειώσει» το δίκιο του αγώνα..

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 46 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ενάντια στην απαγόρευση της κοινωνικής και ταξικής δράσης και ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ εργαζομένων και ανέργων, Παρασκευή 19 Ιούνη 2020, πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλο, στις 6 μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ενάντια στην κρατική καταστολή και αλληλεγγύης στουςών αγώνες των εργαζομένων των ανέργων, των κρατουμένων, των προσφύγων και των μεταναστών/τριών,Σάββατο 20 Ιούνη, πλ. Βικτωρίας, 12 μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ αντίστασης και διεκδίκησης, Τρίτη 23 Ιούνη, Χαυτεία, 7 μ.μ.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605845/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Τρίτη 23/6 στηρίζουμε την εργατική διαδήλωση Αντίστασης και Διεκδίκησης στα Χαυτεία στις 19:00

Στηρίζουμε την Εργατική Διαδήλωση Αντίστασης και Διεκδίκησης
στα Χαυτεία την Τρίτη 23/6 στις 19:00.
συμμετέχοντας στο κοινό μπλοκ των Εργατικών Σωματείων.

Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση
https://seseem.espivblogs.net/

πηγή : https://seseem.espivblogs.net/2020/06/20/trit…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Η αστική τάξη σε κάθε μεριά του πλανήτη χρησιμοποιεί το ξέσπασμα της πανδημίας για να αποκρύψει το βάθεμα της κρίσης και την αποτυχία του καπιταλισμού. Δημιουργούν ένα τρομαχτικό «σοκ» στις κοινωνίες προετοιμάζοντας το έδαφος για ακόμα σκληρότερα μέτρα ενάντια σε εργαζόμενους και νεολαία. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται με αντεργατικά νομοσχέδια, φέρνοντας την διάλυσητων εργασιακών σχέσεων και των δομών της κοινωνίας. Το ασφυκτικό εργασιακό περιβάλλον περιλαμβάνει μειώσεις μισθών, εργοδοτική τρομοκρατία, απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία, απολύσεις και εντατικοποίηση της παραγωγής. Τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της πανδημίας τους στηρίζουν τα συνδικάτα, τα σωματεία και οι ταξικές οργανώσεις. Οι πολιτικές της ΝΔ εν μέσω πανδημίας δεν έφεραν ενίσχυση των δομών υγείας - εκπαίδευσης - μεταφορών - πολιτισμού, αλλά τρομοκράτηση και καταστολή. Αυτή η ολομέτωπη επίθεση των αστών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κλαδικά από τους εργαζόμενους. Η πρώτη απάντηση δώθηκε με την Εργατική Πρωτομαγιά που έσπασε την φοβικότητα και έδρασε καταλυτικά για να ξανακατέβει μαζικά ο κόσμος στους δρόμους προβάλλοντας την ολομέτωπη αμφισβήτηση της πολιτικής ΝΔ - Τσιόδρα και την υποστήριξη ανεξάρτητης ταξικής πολιτικής από μεριάς του ταξικού κινήματος. Υπερασπιζόμαστε τα εργατικά συμφέροντα και μαχόμαστε ενάντια στις πολλαπλές επιθέσεις του κεφαλαίου, για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση, αλλά οι αστοί. Τονίζουμε ότι η υποστήριξη μεταναστών και προσφύγων αποτελεί όρο διάσωσης του ταξικού κινήματος και της προοπτικής μιας κοινωνίας ισότητας και αλληλεγγύης.

Η ΟΡΜΑ καλεί στην εργατική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη 23/6, στις 7μμ στα Χαυτεία.

Αθήνα, 20/06/2020

https://ormantifa.org/ergatiki-diadilosi-stin…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Δεν θα πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και αυτή την κρίση https://ese.espiv.net/2020/06/21/4017/

post image

Δεν θα πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και αυτή την κρίση

Βρισκόμαστε στην κόψη της ιστορίας. Η παγκόσμια κρίση της πανδημίας Covid 19 θα διδάσκεται στις επόμενες γενεές όπως διδαχτήκαμε εμείς για τους δύο παγκόσμιους πολέμους, την μεσαιωνική πανώλη, την αποικιοκρατία, και πώς αυτά διαμόρφωσαντην κοινωνία. Σε κάθε κρίση το κεφάλαιο ήταν αυτό που πάντα επωφελούνταν, ρίχνονταςτο βάρος στους ώμους της εργατικής τάξης, και βγάζοντας κέρδη πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων.Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις μαθηματικών ή στατιστικής για να μπορέσουμε να πούμε ότι η πιθανότητα να πληρώσει ΚΑΙ αυτήν την κρίση ο λαός θέλουν να αγγίξει το 100%.Τα αφεντικά βρήκαν και πάλι την ευκαιρία να πιπιλίσουν τις αγαπημένες τους καραμέλες:"Δεν έχει δουλειά το μαγαζί και μπαίνουμε μέσα", "Αναγκαστικά θα πρέπει να δουλέψεις με μισά ένσημα για τώρα, γιατί δεν βγαίνει αλλιώς", "Λίγο υπομονή να περάσει και αυτή η κρίση και ο μισθός σου θα ανέβει πάλι", "Είμαι φίλος σου και ξέρεις ότι σε νοιάζομαι αλλά δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα" και λοιπές φανφάρες που όλοι ξέρουμε και σιχαινόμαστε.Έτσι, ήδη κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά και μετά το πέρας της, η εργοδοτική αυθαιρεσία βρήκε και πάλι γόνιμο έδαφος για να ανθίσει, με ελαστικοποίηση ωραρίων,μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση, απολύσεις, αδήλωτη εργασία, και παράληλα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Όλα αυτά βέβαια με την απαραίτητη βοήθεια της κυβέρνησης, η οποία με ΠΝΠ, από τη μία στραγγάλιζε τα εργατικά δικαιωματά μας (μειώσεις μισθών, εκπεριτροπής εργασία) και απ' την άλλη δώριζε εκατομμύρια στο κεφάλαιο. Όπως τα 20 εκτ. πουδόθηκαν στα ΜΜΕ ώστε η νομιμοποίηση της κρατικής και εργοδοτικής αυθαιρεσίας να ριζώσει καλά μέσα στο κεφάλι του κάθε πολίτη.Το θανάσιμο αμάρτημα της νέας εποχής είναι η μάζωξη σε πλατείες όπου υπάρχει κίνδυνος διάδωσης του ιού των ανατρεπτικών ιδεών και της αμφισβήτησης, γι'αυτό δεν έγινε κάποια παρέμβαση στα εγκαίνια της Ομόνοιας ή στην κιτς "συναυλία" της Πρωτοψάλτη πάνω σε φορτηγό. Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση δίνει κονδύλια ύψους 34 εκατ. για τον εξοπλισμό των ΜΑΤ, 'βοηθώντας' έτσι τους απειθείς και τους αντιφρονούντες να μείνουνκαθαροί από την αμαρτία, συντάσσοντας την νέα Οργουελική κανονικότητα ενώ κονδύλια για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της παιδείας, των ανέργων, των απόρων, των μεταναστών είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα.Μπροστά στην νέα δυστοπία και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας που κερδήθηκαν με αίμα έπειτα από χρόνιους αγώνες η απάντηση μας είναι:

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Οι εργαζόμενοι/ες πρέπει να βγούμε στην αντεπίθεση. Να παλέψουμε αποφασιστικάγια συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η οργάνωση στους χώρους δουλειάς είναι μονόδρομος, ώστε, όχι μόνο να σταματήσουμετην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, αλλά να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει.

Συμμετέχουμε στην Εργατική Διαδήλωση Αντίστασης και Διεκδίκησης, την Τρίτη 23 Ιούνη στις 7μμ από τα Χαυτεία.

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605876/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Τρίτη 23 Ιούνη: Εργατική διαδήλωση αντίστασης και διεκδίκησης 7μμ Χαυτεία (Σταδίου και Αιόλου)

Ποιος θα πληρώσει την κρίση;

Το παραπάνω ερώτημα πλανάται -ξανά- πάνω από τα κεφάλια μας τους τελευταίους μήνες. Μόνο που η κυβέρνηση της ΝΔ και το κεφάλαιο έχουν δώσει από καιρό την απάντησή τους.

Από τις πρώτες μέρες ξεσπάσματος της πανδημίας του covid-19, η κυβέρνηση προχώρησε σε σειρά Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που μόνο την προστασία του εισοδήματος και της υγείας των εργαζομένων και του λαού δεν είχαν σα στόχο. Εκατομμύρια δόθηκαν για ακόμη μια φορά στο κεφάλαιο, στα ΜΜΕ και τις ιδιωτικές κλινικές, λογής δώρα και ελαφρύνσεις στους εργοδότες, ενώ για τους εργαζόμενους έμειναν για ακόμη μια φορά οι απολύσεις, οι μειώσεις στους -ήδη μειωμένους- μισθούς, η εργασία χωρίς μέτρα και προστασία, τα επιδόματα-ψίχουλα που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά. Όσο για ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ούτε κουβέντα.

Η παραπάνω εικόνα φάνηκε γρήγορα πως μόνο προσωρινή δεν ήταν. Η επιστροφή στη νέα κανονικότητα σφραγίζεται από την παγίωση όλων των αντεργατικών διατάξεων που τέθηκαν σε εφαρμογή το προηγούμενο διάστημα και όλα αυτά φυσικά στο όνομα της πανδημίας. Στο όνομα της πανδημίας, δεκάδες χιλιάδες έχουν ήδη χάσει τις δουλειές τους και στο όνομα αυτής δεκάδες χιλιάδες ακόμη προβλέπεται να τη χάσουν. Με προγράμματα, όπως το πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ", όχι μόνο δεν προστατεύονται το εισόδημα των εργαζομένων και οι θέσεις εργασίας, αλλά καθιερώνεται η ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, η καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας και οι μειώσεις μισθών. Την ίδια στιγμή, η εργοδοσία λαμβάνει γενναιόδωρες χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων από την ΕΕ και τον κρατικό προϋπολογισμό, που την απαλλάσσουν από μεγάλο μέρος των εργοδοτικών εισφορών.

Η παραπάνω εικόνα αντανακλάται έντονα και στον κλάδο μας.

Τόσο η καραντίνα, όσο και η επόμενη μέρα βρήκε τις εταιρείες του κλάδου έτοιμες να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να αξιοποιήσουν τα αντεργατικά μέτρα. Μαζικές απολύσεις, τηλεργασία με εντατικοποιημένα ωράρια, χορήγηση υποχρεωτικών αδειών, μη τήρηση των αναγκαίων μέτρων υγείας και ασφάλειας, καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, …. και όλα αυτά προκειμένου να προστατευτεί η εργοδοσία και τα κέρδη της. Οι τεχνικοί με «μπλοκάκι» βρέθηκαν και εξακολουθούν να βρίσκονται στο «έλεος του αφεντικού», καθώς δεν τους περιέλαβε καμία πρόβλεψη στήριξης από τα «έκτακτα μέτρα». ΕΛΛΑΚΤΡΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΜΗΧΜΕ, Λιόντος, ΝΑΜΑ, ΕΝΟΙΑ, ΜΑΝ Energy Solutions, ΑΔΚ, ΠΡΙΣΜΑ, Χωρομετρία, είναι κάποιες από τις εταιρείες όπου εκδηλώθηκε η εργοδοτική επιθετικότητα, ενώ η λίστα αυτή είναι ενδεικτική. Πολλοί εργοδότες που έθεσαν τις εταιρείες τους σε αναστολή λειτουργίας, έβαλαν τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι και κατάσχεσαν το επίδομα των 800 ευρώ που πήραν οι μισθωτοί και το voucher των 600 ευρώ που πήραν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι.

Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και αυτή την κρίση, αλλά το κεφάλαιο!

Όσο κυβέρνηση και εργοδοσία συνεχίζουν την επίθεση, τόσο εμείς οφείλουμε να προκρίνουμε τη δική μας απάντηση, από την πλευρά των αναγκών των εργαζομένων και όλου του λαού! Οι δυναμικές κινητοποιήσεις του σωματείου και παρεμβάσεις το προηγούμενο διάστημα σε εταιρείες του κλάδου, σε συνδυασμό με την αντίσταση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, δείχνουν το δρόμο, όχι απλά για να εμποδιστούν τα σχέδια της εργοδοσίας, αλλά για να διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα! Το ίδιο αποδεικνύει και μια σειρά αντιστάσεων και διεκδικήσεων που εκφράστηκαν την προηγούμενη περίοδο σε διάφορους χώρους δουλειάς, έπειτα από καταγγελίες εργαζομένων για περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Η περίοδος που πέρασε έδειξε περίτρανα, πως αυτοί που κρατάνε την κοινωνία όρθια, δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους, εμάς τους ίδιους και τις ίδιες που βλέπουμε την ίδια στιγμή τη ζωή μας να μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Όμως είμαστε εμείς οι μόνοι που μπορούμε να διεκδικήσουμε μια άλλη εργασία και μια άλλη ζωή.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος και του του αγώνα μας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο, ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχουμε στην εργατική διαδήλωση αντίστασης και διεκδίκησης την Τρίτη 23 Ιούνη που διοργανώνεται από μια σειρά σωματεία. Για να εκφραστεί στο δρόμο η φωνή των εργαζομένων για το δικαίωμα σε δουλειά και υγεία, για αξιοπρεπή ζωή και όχι επιβίωση. Γιατί τόσο καιρό ακούμε μόνο για το πως θα προστατευθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων και των αφεντικών! Καιρός να ακουστούμε εμείς!

Οι αγώνες μας πρέπει να σταθούν εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, κανένας συνάδελφος και καμία συναδέλφισσα δεν είναι μόνος ή μόνη. Καταγγέλλουμε στο Σωματείο κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία. Δε συναινούμε σε καμία απόλυση ή τροποποίηση των όρων εργασίας τους στο ωράριο, στο μισθό, στην άδεια. Δεν αποδεχόμαστε ατομικά οποιαδήποτε τέτοια πρόταση ή εξέλιξη. Συζητάμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους κι εργαζόμενες, ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο, για οποιαδήποτε μεταβολή των όρων αμοιβής και εργασίας επιχειρεί να επιβάλλει ο εργοδότης. Δεν εγκαταλείπουμε τα δικαιώματά μας για πλήρη εργασία μισθό και ασφάλιση. Οργανωνόμαστε τώρα στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Διεκδικούμε

  • Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και των ανέργων και όχι των αφεντικών.
  • Καμία σκέψη για μείωση μισθών, πλήρης κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων σε μισθό, άδεια, ασφάλιση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους, που δουλεύουν με εξαρτημένη σχέση εργασίας. Κατάργηση του δελτίου παροχής υπηρεσιών και της ελαστικής εργασίας.
  • Συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο που να κατοχυρώνει ριζικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Καμία απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Το δικαίωμα στη μητρότητα είναι αδιαπραγμάτευτο. Πλήρη κατοχύρωση των εργαζόμενων μητέρων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας πλήρη προστασία μαζί με όλες τις άδειες και τα επιδόματα.
  • Μείωση των ωρών εργασίας, κόντρα στην εντατικοποίηση που προτάσσει το κεφάλαιο. 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας και μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ από δημόσιους φορείς
  • Να ανατραπεί το νέο αντισφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος ή νερού.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον κατώτερο μισθό.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
  • Οι διακοπές μας είναι αδιαπραγμάτευτες. Κάτω τα χέρια από τις ετήσιες κανονικές άδειες. Δωρεάν, καθολικό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων στα γραφεία και στα εργοτάξια.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

πηγή : https://somt.gr/τρίτη-23-ιούνη-εργατική-διαδή…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Τρίτη 23 Ιούνη: Εργατική διαδήλωση

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση στηρίζει την εργατική διαδήλωση που οργανώνουν εργατικά σωματεία την Τρίτη 23 του Ιούνη στις 7.00 μ.μ. στα Χαυτεία.

banner_23_6_20_2

Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

πηγή : https://erganidekp.wordpress.com/2020/06/22/τ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ, ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ, 23 IOYNIOY, 19:00

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Σε συνθήκες οξυμμένης κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, με αφορμή την πανδημία του COVID-19 και την υγειονομική κρίση που ξέσπασε σε όλο τον κόσμο, η εργατική τάξη και ο λαός καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν τα «σπασμένα». Όπως κι όταν ξεκίνησε η κοινωνική λεηλασία με την εφαρμογή των μνημονίων, φέρνοντας ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα, γκρεμίζοντας κατακτήσεις ολόκληρων αιώνων και τσακίζοντας τα υπολείμματα του κράτους πρόνοιας, έτσι και τώρα, οι ιμπεριαλιστές, η ντόπια ολιγαρχία και οι συστημικές δυνάμεις φορτώνουν τις συνέπειες της κρίσης στον εργαζόμενο λαό.

Η επιτάχυνση της επιδρομής της τεχνολογίας, της ρομποτικής, της «4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» στην παραγωγή και σε κάθε τομέα της οικονομίας επιδεινώνει τις θέσεις των εργαζομένων. Η αυτοματοποίηση εκτοπίζει το εργατικό δυναμικό, εντείνεται η επιτήρηση και το φακέλωμα στους χώρους εργασίας, επεκτείνονται το ηλεκτρονικό εμπόριο, η τηλεργασία και η ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, ενισχύοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία. Διότι στον καπιταλιστικό κόσμο η τεχνολογία, αντί να ικανοποιεί τις κοινωνικές ανάγκες, αντί να χρησιμοποιείται για την μείωση του χρόνου εργασίας, αυξάνοντας τον ελεύθερο χρόνο για τον άνθρωπο, γίνεται εργαλείο στα χέρια των καπιτα-ληστών για την καταλήστευση των εργαζομένων.

Στην Ελλάδα το ποσοστό της ανεργίας θα ξεπεράσει το 20%, η «κανονικότητα» της ανεργίας θα πάρει την θέση του καθεστώτος αναστολής των συμβάσεων εργασιών, καθώς, ο εργοδότης είναι ελεύθερος να απολύει, μετά από 45 μέρες επαναφοράς όσων είχαν τεθεί σε αναστολή συμβάσεων εργασίας. Η «κανονικότητα» της φτώχειας, της απειλής της απόλυσης και της εργασιακής ανασφάλειας θα πάρει την θέση των επιδομάτων της ανεργίας και των πενιχρών αποζημιώσεων ειδικού σκοπού. Η «κανονικότητα» των καθημερινών εργατικών δολοφονιών θα γίνει ο μοχλός για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την κερδοφορία του κεφαλαίου, όπως απέδειξε ο θάνατος από κορονοϊό του 52χρονου εργάτη στις 4 Απριλίου σε εργοστάσιο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπου δεν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Η πανδημία του COVID-19 αποτέλεσε ευκαιρία για την εργοδοσία να εντείνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων. Επεκτάθηκαν τα ελαστικά ωράρια, καθώς μέχρι τις 16 Ιουνίου είχε ανασταλεί η υποχρέωση του εργοδότη να γνωστοποιεί στο σύστημα Εργάνη τις υπερωρίες και την αλλαγή του ωραρίου.

Επιδοτείται η ανεργία και γενικεύεται η εκ περιτροπής απασχόληση, καθώς με το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ η εργοδοτική αυθαιρεσία με την κρατική στήριξη γίνεται ο κανόνας, διαλύοντας κάθε συλλογική ρύθμιση για τους εργαζομένους. Αυξάνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας (π.χ. υπηρεσίες courier, ηλεκτρονικού εμπορίου, supermarket). Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν υπάρξει καταγγελίες για παντελή έλλειψη μέσων προστασίας κανόνων υγιεινής, για επιχειρήσεις, οι οποίες, ενώ έθεταν σε αναστολή τους εργαζομένους, τους καλούσαν να εργαστούν, για επέκταση της αδήλωτης εργασίας, μέχρι και για παρακράτηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού από την εργοδοσία. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό βρίσκονται ξεκρέμαστοι, καθώς, ενώ η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στο κεφάλαιο (βλ μείωση φόρων, διευκολύνσεις σε δάνεια) και ειδικότερα στο τουριστικό, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί για τους εργαζομένους του κλάδου. Η εργοδοσία θα έχει τη δυνατότητα να θέσει σε αναστολή μέχρι και το 100 %(!) των εργαζομένων για όσα ξενοδοχεία ανοίξουν, ενώ τα πενιχρά επιδόματα θα οδηγήσουν σε περαιτέρω φτωχοποίηση. Ακόμα όμως, κι όσες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου λειτουργήσουν θα ανοίξουν με κάθε κόστος για την υγεία των εργαζομένων, δίχως την ουσιαστική τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων, διότι, για να έρθουν μαζικά οι τουρίστες στην χώρα για την «σωτηρία» της οικονομίας, οι εργαζόμενοι θα θυσιαστούν στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ιδιαίτερα, για την παρασιτική και την βαθειά εξαρτημένη από τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά (ΗΠΑ, ΕΕ) ελληνική οικονομία, η οποία στηρίζεται στον τουρισμό, η πανδημία του COVID-19 σε συνδυασμό με την παντελή αδιαφορία του αστικού κράτους θα στείλει στον καιάδα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό. Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που η κυβέρνηση και όλες οι αστικές δυνάμεις μιλούν για την «επανεκκίνηση της οικονομίας», υπακούοντας πιστά στις εντολές του ΣΕΒ και στις ντερεκτίβες της ευρωσυμμορίας, ο κόσμος της εργασίας, ενώ, το χρονικό διάστημα της έκρηξης της πανδημίας, έσωζε την κοινωνία, τώρα καλείται για άλλη μία φορά να φορτωθεί τις συνέπειες της κρίσης. Διότι είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι της δημόσιας υγείας, οι εργάτες και οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια, στα super markets, στις εταιρείες ταχυμεταφορών, οι οποίοι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, μπαίνουν στην πρώτη την γραμμή και θυσιάζονται για τη σωτηρία της κοινωνίας από την πανδημία. Διότι, σε αυτές τις στιγμές της υγειονομικής καταστροφής και της κοινωνικής λεηλασίας, οι εργαζόμενοι, η πρωτοπόρα δύναμη αυτής της κοινωνίας, οι λαοί και οι απόκληροι, αποδεικνύουν ότι είναι οι αυτοί, οι οποίοι μπορούν να δείξουν το δρόμο για τη σωτηρία του λαού και την κοινωνική απελευθέρωση.

Η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, μακριά από τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, είναι ο μόνος δρόμος απόκρουσης της επίθεσης. Για να θέσουμε τους όρους της από τα κάτω οργάνωσης των εργαζομένων, συγκροτώντας το μέτωπο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, που θα σταθεί ανάχωμα στο νέο γύρο της επικείμενης κοινωνικής λεηλασίας.

Για να στήσουμε εστίες αντίστασης απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και το κράτος έκτακτης ανάγκης, που καταστέλλει τον λαό, χτυπώντας τις συλλογικές ελευθερίες, το δικαίωμα στη διαδήλωση και στην απεργία. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων του τουρισμού. Για ένα δημόσιο σύστημα υγείας, ικανό να σώζει το λαό. Για παιδεία, δίχως ταξικούς φραγμούς. Για μην περάσει κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια των αρπακτικών του κεφαλαίου. Γιατί η οργάνωση της ταξικής αντεπίθεσης των εργαζομένων θα στείλει σινιάλο μαχητικής διεκδίκησης, φέρνοντας τη νίκη της εργατικής τάξης και ανοίγοντας τον δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση!

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΧΑΥΤΕΙΑ, 19:00, 23 IOYNIOY

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605897/