Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 στις 11.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

[Θεσσαλονίκη] Κάλεσμα στα δικαστήρια για τα 2 συντρόφια που συλλήφθηκαν στις 27/5

Οι δύο σύντροφοι χτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους απήγγειλε τα αδικήματα: κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, συμμορία, απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικής ουσίας για ίδια αποκλειστικά χρήση. Ο ένας από τους δύο πέρασε και ιατροδικαστή λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκε από τους μπάτσους, τόσο κατά τη σύλληψη, όσο και στη ΓΑΔΘ. Ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση. Στο δικαστήριο είχε αρκετό κόσμο και φωνάχτηκαν συνθήματα. Οι σύντροφοι είναι καλά και το ηθικό τους είναι ψηλά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 1/6 ΣΤΙΣ 11.00.


1 2 3 4 5 6 7 8

Στεκόμαστε δίπλα στους συντρόφους μας τώρα και για πάντα.

Δύναμη και κουράγιο στους δύο συλληφθέντες.

Μπάτσοι, δικαστές, εισαγγελεις η οργή μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και θα σας καταπιει.

Συγκέντρωση 11.00, Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Κατάληψη 111


1 2 3 4 5 6 7 8

Ενημέρωση για τα γεγονότα στο Τσινάρι, Ανω Πόλη, Θεσσαλονίκη

ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΙΣ 27/05 ΣΤΟ ΤΣΙΝΑΡΙ

Το πρωί της Τετάρτης 27/05 γύρω στις 9:45 π.μ. ασφαλίτες και ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν εισβολή στα καστρόπληκτα σπίτια που τελούν υπό κατάληψη στο Τσινάρι. Η περιοχή ήταν από νωρίς αποκλεισμένη από διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΜΑΤ οι οποίοι πραγματοποιούσαν ελέγχους και εξακριβώσεις σε διερχόμενους είτε ήταν κάτοικοι είτε αλληλέγγυοι/ες. Αρχικά εισέβαλλαν σπάζοντας πόρτες και κλειδαριές με προτεταμένα τα όπλα και άσκησαν σωματική βία στις συντρόφισσες και τους συντρόφους που βρισκόντουσαν μέσα. Ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος και κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα (λάπτοπ, κινητά) και αντικείμενα οικιακής χρήσης. Κατά τη διάρκεια της έρευνας έγινε γνωστό πως αφορμή για την εισβολή στάθηκε η σύλληψη δύο συντρόφων τις προηγούμενες ώρες. Ο ένας εκ των δύο οδηγήθηκε μάλιστα στα κατειλημμένα σπίτια για τη διεξαγωγή της έρευνας δεμένος με χειροπέδες, χωρίς να του έχει επιτραπεί η οποιαδήποτε επικοινωνία με δικηγόρο όλες αυτές τις ώρες.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας οι δέκα συντρόφισσες και σύντροφοι οδηγήθηκαν σταδιακά στη ΓΑΔΘ, χωρίς να γνωρίζουν αν πρόκειται για προσαγωγή ή σύλληψη και αφέθηκαν αρκετές ώρες αργότερα. Παράλληλα με την έρευνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης απέναντι από τις καταλήψεις από 50 περίπου άτομα, φωνάζοντας συνθήματα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία γειτονιάς αλληλεγγύης στους συλληφθέντες που πλαισιώθηκε από 200 άτομα.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που ωθούν πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν σε σπίτια και να τρομοκρατούν μια ολόκληρη γειτονιά; Γιατί τα ΜΑΤ τις προηγούμενες εβδομάδες επιχείρησαν να εκδιώξουν τον κόσμο από τις πλατείες της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη, της Αγ. Παρασκευής και της Κυψέλης στην Αθήνα; Η απάντηση στα παραπάνω βρίσκεται τόσο στην προσπάθεια επιβολής της ''νέας κανονικότητας'' από την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και στις διαχρονικές επιδιώξεις καταστολής των κοινωνικών αγώνων και του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου. Η επιβολή του δόγματος ησυχία-τάξη-ασφάλεια είτε πρόκειται για μετανάστ(ρι)ες σε camp, είτε για τα αιτήματα των φυλακισμένων, είτε για την παρουσία μας εν γένει στο δημόσιο χώρο έχει ενταθεί ακόμα περισσότερο στην περίοδο της καραντίνας από ότι προηγουμένως. Εκμεταλλευόμενοι το κοινωνικό μούδιασμα αφεντικά και κράτος προωθούν εκ νέου νεοφιλελεύθερες πολιτικές και νέες μορφές επιτήρησης και ελέγχου. Οι πάνοπλοι μπάτσοι έρχονται να συμπληρώσουν τις μπουλντόζες των ''εργολάβων της ανάπτυξης'', η προπαγάνδα των ΜΜΕ έρχεται να αποκρύψει τις καταστροφικές για τους από τα κάτω συνέπειες των έκτακτων νομοσχεδίων, η προσπάθεια αποστείρωσης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων χώρων στοχεύει στην ιδιώτευση και τις νέου τύπου εξατομικευμένες κοινωνικές σχέσεις. Από την πλευρά μας δείχνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους δύο αιχμάλωτους συντρόφους και δηλώνουμε πως παρά την καταστολή και τις προσπάθειες εκφοβισμού και στοχοποίησης

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ.

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΛΕΣ

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 01/06 στις 11:00 π.μ.

Καλούμε σε μικροφωνική αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και υπεράσπισης των καταλήψεων την Τρίτη 2/06 στις 11:00 π.μ.

Συνέλευση Υπεράσπισης Καστρόπληκτων Σπιτιών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1605396/


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα στα δικαστήρια για τα δύο συντρόφια που συλλήφθηκαν στις 27/5

Ξημερώματα Τετάρτης μπάτσοι της κρατικής ασφάλειας συλλαμβάνουν σύντροφο στην περιοχή της Καλαμαριάς. Στις 9:00 το πρωί ακολουθεί ακόμη μια σύλληψη, ενώ αργότερα κλιμάκιο της αστυνομίας εισβάλλει σε κατειλημμένα σπίτια στην Άνω Πόλη, τα οποία ψάχνονται εξονυχιστικά και προσαγάγονται άτομα, τα οποία ώρες αργότερα αφήνονται ελεύθερα.

Στις 28/5 οι σύντροφοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τους απαγγέλθηκαν οι εξής κατηγορίες: Κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, Συμμορία, Απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, Απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, Απείθεια, Βία κατά υπαλλήλων, Παράνομη οπλοκατοχή και Κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικής ουσίας για ίδια αποκλειστικά χρήση.

Στεκόμαστε πλάι στους συντρόφους μας. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε όμηρους στα χέρια της καταστολής.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/6 ΣΤΙΣ 11:00

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Ξημερώματα Τετάρτης μπάτσοι της κρατικής ασφάλειας συλλαμβάνουν αναρχικό στην περιοχή της Καλαμαριάς. Στις 9:00 το πρωί ακολουθεί ακόμη μια σύλληψη.Οι δύο αναρχικοί οδηγούνται στον εισαγγελέα την Πέμπτη 28/5, όπου και τους απαγγέλλονται οι εξής κατηγορίες: κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, Συμμορία, απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικής ουσίας για ίδια αποκλειστικά χρήση.Ο ένας από τους δύο χτυπήθηκε από τους μπάτσους τόσο κατά τη σύλληψη του, όσο και μέσα στη ΓΑΔΘ.

Μετά τη δεύτερη σύλληψη, στις 09:45 οι μπάτσοι εισέβαλαν στα καστρόπληκτα σπίτια που τελούν υπό κατάληψη στο Τσινάρι, Άνω Πόλης. Η περιοχή ήταν αποκλεισμένη από διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΜΑΤ οι οποίες σταματούσαν και έκαναν εξακριβώσεις στοιχείων σε περαστικούς, κατοίκους της περιοχής κι αλληλέγγυους που προσέρχονταν στο σημείο. Ασφαλίτες και ΟΠΚίτες αφού έσπασαν πόρτες και κλειδαριές, εισέβαλαν στα σπίτια, με τα όπλα προτεταμένα στις συντρόφισσες και τους συντρόφους που βρίσκονταν σε αυτά, τις/τους άσκησαν σωματική βία, έψαξαν τα σπίτια εξονυχιστικά και κατάσχεσαν προσωπικά αντικείμενα (λάπτοπ, κινητά) και αντικείμενα οικιακής χρήσης. Δέκα συντρόφισσες και σύντροφοι προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΘ και αφέθηκαν πολλές ώρες αργότερα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/6 ΣΤΙΣ 11:00

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

blog: libertasalonica.wordpress.come

mail: lib_exthess@hoextmail.coexm


1 2 3 4 5 6 7 8

Αλληλεγγύη στους δύο κρατούμενους αναρχικούς

Στις 27 Μάη συλλαμβάνονται δύο αναρχικοί σύντροφοι με διαφορά μερικών ωρών. Την επομένη περνάν από εισαγγελέα ο οποίος απαγγέλλει κατηγορίες σχετικές με απόπειρα έκρηξης (κατοχή εκρηκτικών, συμμορία, οπλοκατοχή κ.λπ). Ο ένας από τους δύο χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης του, αλλά και κατόπιν αυτής και πέρασε από ιατροδικαστή.

Τις συλλήψεις ακολούθησε ένα κύμα καταστολής με την εισβολή με προτεταμένα όπλα των αστυνομικών δυνάμεων σε κατειλημμένα κτήρια στην Άνω Πόλη, από όπου προσήχθησαν δέκα άτομα, για να αφεθούν αρκετά αργότερα.

Κανένας μόνος στα χέρια του κράτους!

Απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Συγκέντρωση Δευτέρα 1 Ιούνη 11.00 Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

«Μαύρο & Κόκκινο»


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Ξημερώματα Τετάρτης 27/05 μπάτσοι της κρατικής ασφάλειας συλλαμβάνουν αναρχικό στην περιοχή της Καλαμαριάς. Λίγες ώρες μετά ακολουθεί μια ακόμη σύλληψη, ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε εισβολή σε κατειλημμένα σπίτια στην Άνω Πόλη. Κατά την εισβολή των μπάτσων στα σπίτια πραγματοποιήθηκε εξονυχιστική έρευνα, κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα (λαπτοπ, κινητά κτλ) και πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΘ και αφέθηκαν πολλές ώρες αργότερα.

Την επόμενη μέρα οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες όπως κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, συμμορία, απόπειρα έκρηξης, απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, παράνομη οπλοκατοχή. Τη Δευτέρα 1/06 περνάν από ανακριτή όπου θα αποφασιστεί αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα προφυλακιστούν μέχρι τη δίκη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/6 ΣΤΙΣ 11:00

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά


1 2 3 4 5 6 7 8

Το πρωί της Τετάρτης 27 Μάη κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Κρατικής ασφάλειας συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Δ. Σώφλος και Ρ. Ζούκας, ενώ προσάγονται αρκετοί ακόμα κατά την εισβολή για έρευνα, στην κατειλημμένη κοινότητα καστρόπληκτων στο Τσινάρι. Οι δύο αναρχικοί κατηγορούνται για απόπειρα εμπρησμού του σπιτιού του πρώην βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και νύν προέδρου του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων, Δ. Σταμάτη. Την Πέμπτη 28 Μάη στις 9:00, οδηγούνται στον εισαγγελέα όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες όπως κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, συμμορία, απόπειρα εμπρησμού και έκρηξης.

Δεν ξεχνάμε τους αιχμαλώτους του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Ο πόλεμος συνεχίζεται. Αλληλεγγύη στους 2 συλληφθέντες για την απόπειρα εμπρησμού του σπιτιού του Δ. Σταμάτη.

Πόλεμος με όλα τα μέσα για την Επανάσταση και την Αναρχία

Συγκέντρωση 01/06 11:00 δικαστήρια Θες/νίκης

Κατάληψη Terra Incognita