Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 στις 11.00

Μικροφωνική αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες και υπεράσπισης των καταλήψεων

Ενημέρωση για τα γεγονότα στο Τσινάρι, Ανω Πόλη, Θεσσαλονίκη

ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΙΣ 27/05 ΣΤΟ ΤΣΙΝΑΡΙ

Το πρωί της Τετάρτης 27/05 γύρω στις 9:45 π.μ. ασφαλίτες και ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν εισβολή στα καστρόπληκτα σπίτια που τελούν υπό κατάληψη στο Τσινάρι. Η περιοχή ήταν από νωρίς αποκλεισμένη από διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΜΑΤ οι οποίοι πραγματοποιούσαν ελέγχους και εξακριβώσεις σε διερχόμενους είτε ήταν κάτοικοι είτε αλληλέγγυοι/ες. Αρχικά εισέβαλλαν σπάζοντας πόρτες και κλειδαριές με προτεταμένα τα όπλα και άσκησαν σωματική βία στις συντρόφισσες και τους συντρόφους που βρισκόντουσαν μέσα. Ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος και κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα (λάπτοπ, κινητά) και αντικείμενα οικιακής χρήσης. Κατά τη διάρκεια της έρευνας έγινε γνωστό πως αφορμή για την εισβολή στάθηκε η σύλληψη δύο συντρόφων τις προηγούμενες ώρες. Ο ένας εκ των δύο οδηγήθηκε μάλιστα στα κατειλημμένα σπίτια για τη διεξαγωγή της έρευνας δεμένος με χειροπέδες, χωρίς να του έχει επιτραπεί η οποιαδήποτε επικοινωνία με δικηγόρο όλες αυτές τις ώρες.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας οι δέκα συντρόφισσες και σύντροφοι οδηγήθηκαν σταδιακά στη ΓΑΔΘ, χωρίς να γνωρίζουν αν πρόκειται για προσαγωγή ή σύλληψη και αφέθηκαν αρκετές ώρες αργότερα. Παράλληλα με την έρευνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης απέναντι από τις καταλήψεις από 50 περίπου άτομα, φωνάζοντας συνθήματα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία γειτονιάς αλληλεγγύης στους συλληφθέντες που πλαισιώθηκε από 200 άτομα.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που ωθούν πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν σε σπίτια και να τρομοκρατούν μια ολόκληρη γειτονιά; Γιατί τα ΜΑΤ τις προηγούμενες εβδομάδες επιχείρησαν να εκδιώξουν τον κόσμο από τις πλατείες της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη, της Αγ. Παρασκευής και της Κυψέλης στην Αθήνα; Η απάντηση στα παραπάνω βρίσκεται τόσο στην προσπάθεια επιβολής της ''νέας κανονικότητας'' από την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και στις διαχρονικές επιδιώξεις καταστολής των κοινωνικών αγώνων και του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου. Η επιβολή του δόγματος ησυχία-τάξη-ασφάλεια είτε πρόκειται για μετανάστ(ρι)ες σε camp, είτε για τα αιτήματα των φυλακισμένων, είτε για την παρουσία μας εν γένει στο δημόσιο χώρο έχει ενταθεί ακόμα περισσότερο στην περίοδο της καραντίνας από ότι προηγουμένως. Εκμεταλλευόμενοι το κοινωνικό μούδιασμα αφεντικά και κράτος προωθούν εκ νέου νεοφιλελεύθερες πολιτικές και νέες μορφές επιτήρησης και ελέγχου. Οι πάνοπλοι μπάτσοι έρχονται να συμπληρώσουν τις μπουλντόζες των ''εργολάβων της ανάπτυξης'', η προπαγάνδα των ΜΜΕ έρχεται να αποκρύψει τις καταστροφικές για τους από τα κάτω συνέπειες των έκτακτων νομοσχεδίων, η προσπάθεια αποστείρωσης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων χώρων στοχεύει στην ιδιώτευση και τις νέου τύπου εξατομικευμένες κοινωνικές σχέσεις. Από την πλευρά μας δείχνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους δύο αιχμάλωτους συντρόφους και δηλώνουμε πως παρά την καταστολή και τις προσπάθειες εκφοβισμού και στοχοποίησης

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ.

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΛΕΣ

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 01/06 στις 11:00 π.μ.

Καλούμε σε μικροφωνική αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και υπεράσπισης των καταλήψεων την Τρίτη 2/06 στις 11:00 π.μ.

Συνέλευση Υπεράσπισης Καστρόπληκτων Σπιτιών

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Μαΐου 03h