Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 στις 19.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία αλληλεγγύης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ

«I can' t breathe»: ο επιθανάτιος ρόγχος που έβγαλε ο Aφροαμερικάνος George Floyd, κατά τη διάρκεια της στυγερής δολοφονίας του από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσάβιν, τη Δευτέρα 25/5 στην πολιτεία της Μινεσότα των ΗΠΑ, μετατράπηκε στο οργισμένο σύνθημα ενός μαχητικού κινήματος που συνταράσσει τις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα. Η δολοφονία του Floyd πυροδότησε μια πραγματική εξέγερση, μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 10 πολιτείες των ΗΠΑ και έξω από τον ίδιο το Λευκό Οίκο, ενώ είναι θέμα χρόνου να εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες πολιτείες και να πυροδοτήσει ένα νέο παγκόσμιο κύμα αγώνων και εξεγέρσεων μεγαλύτερο από αυτό που γνώρισε η ανθρωπότητα κατά το 2019.

Η νεολαία και οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πραγματοποιούν καθημερινές πολύωρες διαδηλώσεις, συγκρούονται μαχητικά με την αστυνομία, η οποία πραγματοποιεί κυριολεκτικά δολοφονικά πογκρόμ απέναντι σε κάθε μαύρο, φτωχό, νέο. Ήδη έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 2 διαδηλωτές από την αστυνομική καταστολή και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

Η αμερικάνικη πραγματικότητα…

Η δολοφονία του Floyd ήταν κυριολεκτικά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ωστόσο αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπάσουν οι κινητοποιήσεις, καθώς οι αιτίες είναι πολύ βαθύτερες. Πρώτα από όλα, η δολοφονία φανέρωσε για άλλη μια φορά, πως το να είσαι Αφροαμερικάνος στις ΗΠΑ, αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή σου, αφού κινδυνεύεις να σε δολοφονήσει το ίδιο το κράτος των ΗΠΑ!

Οι μαύροι, όπως και οι λευκοί νέοι, εργαζόμενοι και φτωχοί στις ΗΠΑ βλέπουν το μέλλον τους καταδικασμένο από την οικονομική κρίση που προελαύνει με τα τρομακτικά ποσοστά φτώχειας, ανεργίας, και έλλειψης στέγασης, καθώς και με το βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσαν από τον COVID- 19. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει 104.000 άνθρωποι από τον ιό σε σύνολο 364.000 παγκόσμια, δηλαδή πάνω από 1 στους 4 νεκρούς του COVID-19 παγκόσμια, βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Οι αιτίες για όλα τα παραπάνω είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της Υγείας, που εφαρμόζονταν τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζονται μέχρι σήμερα και η πολιτική επιλογή του αμερικάνικου κατεστημένου (τόσο του Τραμπ όσο και των Δημοκρατικών) να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία, για να κερδίζουν οι καπιταλιστές, ανεξάρτητα από τους κινδύνους που θα είχε αυτό για τις ζωές των εργαζομένων. Η φυλετική και οικονομική ανισότητα στην αμερικανική κοινωνία οδήγησε στο να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο η εξάπλωση του ιού στους έγχρωμους και τους φτωχούς. Οι χάρτες δείχνουν ότι οι περιοχές με αφροαμερικανούς και λατινοαμερικάνους στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις πλήττονται περισσότερο, με αναλογικά περισσότερα περιστατικά.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν ένα μεμονωμένο, όπως θέλουν να μας πείσουν τα ΜΜΕ και η αμερικάνικη κυβέρνηση. Είναι μια συνέχεια της ρατσιστικής πολιτικής των ΗΠΑ και της υπερεξουσίας και ατιμωρησίας που λαμβάνουν οι αστυνομικοί στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία για τις ΗΠΑ είναι αμείλικτα :

- Η αστυνομία σκοτώνει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους/έτος, τουλάχιστον από το 2013. Οι αστυνομικές αρχές της χώρας συχνά αρνούνται να λογοδοτήσουν για αυτούς τους θανάτους, αποκρύπτοντας περιπτώσεις και αρνούμενες να δώσουν στοιχεία.

- Κατά το 2019, υπήρξαν μόλις 27 ημέρες κατά τις οποίες η αστυνομία δεν σκότωσε κάποιον άνθρωπο. Οι νεκροί μόνο το 2019 ήταν 1099.

- Οι μαύροι είναι τρεις φορές πιο πιθανό να δολοφονηθούν από τους λευκούς και πιο πιθανό να είναι άοπλοι.

- Το 99% των δολοφονιών από αστυνομικούς μεταξύ 2013-2019 δεν οδήγησε σε δίωξη των αστυνομικών.

- Η αυξημένη αστυνομική αυθαιρεσία δεν συνδέεται, όπως θέλουν να μας πείσουν οι νεοφιλελεύθεροι με την εγκληματικότητα, καθώς παρατηρείται σε περιοχές με χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας.

…και η ελληνική πραγματικότητα;

Στη χώρα μας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δολοφονούνται στο Αιγαίο και στο Έβρο σε τακτική βάση, ενώ η κυβέρνηση ΝΔ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα, με τις ευλογίες της ΕΕ εφαρμόζει μια ακραία ρατσιστική πολιτική απέναντι τους, κάνοντας σχέδια μέχρι και για αποστολή προσφύγων σε ξερονήσια!!!

Το μίσος της αστυνομίας και των μνημονιακών κυβερνήσεων απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, νέους, φτωχούς, εργαζόμενους και αγωνιστές είναι ασίγαστο και φανερώνεται διαχρονικά μέσα από αναρίθμητα περιστατικά όπως τις κρατικές δολοφονίες των Κουμή και Κανελλοπούλου το 1980, του Μιχάλη Καλτεζά το 1985, του Αλέξη Γρηγορόπουλου το Δεκέμβρη του 2008, τις «πλάτες» της αστυνομίας στη δολοφονία του Π. Φύσσα το 2013 και άπειρα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και δολοφονικών επιθέσεων σε διαδηλώσεις και αγωνιστές (βλ. πρόσφατα, όπως την ομηρία των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ τον περασμένο Νοέμβρη, την εισβολή στο σπίτι του Ινδαρέ στο Κουκάκι, τα βασανιστήρια και τις απρόκλητες συλλήψεις μετά από διαδηλώσεις στα Εξάρχεια, τις εισβολές της αστυνομίας στις πλατείες, τους αναίτιους ξυλοδαρμούς κ.α.).

Όλα τα παραπάνω δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά συνέχεια μιας συγκεκριμένης πολιτικής: της οικοδόμησης ενός Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο με το δόγμα Νόμος και Τάξη της κυβέρνησης της ΝΔ βρήκε την ανώτατή του έκφραση. Το Κράτος αυτό στοχεύει στην καταστολή και την τρομοκράτηση των «από κάτω» και στην κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Στρέφεται ενάντια σε νεολαία και εργαζόμενους, ώστε να μην σηκώνουμε κεφάλι ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, το καθεστώς αποικίας χρέους και μνημονίων διαρκείας που μας επιβάλουν, για να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης, που παρόξυνε η εξάπλωση του COVID- 19!

Να οργανώσουμε την μαχητική αντίσταση και αντεπίθεσή μας Παντού!

Καλούμε κάθε νέο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να εκφράσουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στη νεολαία και το λαό των ΗΠΑ που εξεγείρεται ενάντια στις νεοφιλελεύθερες, ρατσιστικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές της αμερικάνικης κυβέρνησης. Να βγούμε στον δρόμο για να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι ρατσιστικές δολοφονίες τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ελλάδα και παντού! Με όπλο μας τους μαχητικούς αγώνες και την αυτοοργάνωση τους, να οικοδομήσουμε ένα μαχητικό μέτωπο νεολαίας, εργαζόμενων, φτωχών, προσφύγων και μεταναστών για την μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών και για να συντρίψουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και το Δόγμα Νόμος και Τάξης της Κυβέρνησης και των υπόλοιπων μνημονιακών!

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Ιουνίου 16h


1 2 3 4


Ποεια αλληλεγγύης στο εξεγερμένο αμερικανικό λαό !
2.06 Τρίτη 19.00 Άγαλμα Βενιζέλου.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά λόγια...
τώρα μιλάει η εξέγερση !
Οι μέρες είναι μέρες των δράσεων...
*"Να μην μας μιλάτε για λεηλασία "* Αυτοί που λεηλάτησαν,τη Γη, τη
ουρανό,τις ζωές μας, το μέλλον μας,τις χαρές μας ...
*"Να μην μας μιλάτε για τη βία, μάθαμε από σας " *και με χιλιάδες
παραδείγματα σας μάθαμε ότι *όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες...*


1 2 3 4

Οι κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ απλώνονται μέρα με τη μέρα σε μια σειρά από πόλεις και πολιτείες. Ζητούν επίμονα να διωχθούν οι δράστες της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ. Ζητούν δικαιοσύνη.

Ο Ahmaud Arbery, 25 ετών, δολοφονήθηκε στις 23/2/2020 από έναν πρώην αστυνομικό και τον γιο του ενώ έκανε joking επειδή ήταν μαύρος. Πέρασαν μήνες και πολλές διαδηλώσεις μέχρι τελικά να συλληφθούν, παρότι από την πρώτη στιγμή υπήρχαν βίντεο που έδειχναν την στιγμή της δολοφονίας.

Η Breonna Taylor, 26 ετών, δολοφονήθηκε στις 13/3/2020 μέσα στο σπίτι της από αστυνομικούς που εισέβαλαν βίαια μες στη νύχτα για να κάνουν έλεγχο.

Ο George Floyd, 46 ετών, δολοφονήθηκε στις 25/5/2020 από αστυνομικούς εν ψυχρώ, αργά και βασινιστικά, επειδή ήταν μαύρος.

Αυτές οι δολοφονίες στις ΗΠΑ το 2020 είναι απλώς αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά ήταν και η σπίθα για να πάρουν φωτιά οι ΗΠΑ και να εξεγερθεί ο κόσμος ενάντια στον ρατσισμό που δολοφονεί.

Η απάντηση του Τραμπ, φοβούμενος το κύμα της οργής, ήταν να ανακοινώσει οτι οι αντιφασιστικές ομάδες θα θεωρούνται εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Την ίδια στιγμή που η αστυνομία των ΗΠΑ τρομοκρατεί δολοφονώντας μαύρους, που οι λευκοί υποστηρικτές του Τραμπ διαδήλωναν ενάντια στα lockdown με όπλα στα χέρια, ο Τραμπ ποινικοποιεί αυτές και αυτούς που αντιστέκονται στον φασισμό.

Δεν υπάρχει ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη.

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους αδερφούς και αδερφές μας στην Αμερική! Τις προηγούμενες μέρες μας έδωσαν το σήμα, σε κάθε μητρόπολη, έξω από κάθε αστυνομικό τμήμα μέχρι και τον Λευκό Οίκο.

Αγώνας για ελευθερία - ισότητα - δικαιοσύνη για τον George Floyd και όλα τα θύματα του ρατσιστικού κατασταλτικού κράτους στις ΗΠΑ και παντού.

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Ιουνίου 13h


1 2 3 4

Σε κάθε εξέγερση εκτός συνόρων, σε κάθε ανταπόδοση των υποτελών προς τους καταπιεστές τους, το ερώτημα επανέρχεται: πως στέκεται κανείς δίπλα τους, όταν μπαίνει στην μέση η γεωγραφική απόσταση. Όταν υπάρχει αδυναμία για την ενσώματη παρουσία μας δίπλα στους Τούρκους αδερφούς μας της Ταξίμ, τις αδερφές μας στο κέντρο του Παρισίου και τα Γαλλικά προάστια, στους Παλαιστίνιους και τις Παλαιστίνιες στην Λωρίδα της Γάζας, στις μεγάλες αναταραχές της Μέσης Ανατολής.

Ακόμα περισσότερο, σήμερα, μέσα από ποια κανάλια θα βρεί δρόμο να εκφραστεί η επιθυμία για αλληλεγγύη στον εξεγερμένο λαό της Αμερικής. Ίσως να αγνοούμε την πραγματικότητα τους, δεν ξέρουμε τι είναι να σε δολοφονούν για το χρώμα του δέρματός σου.

Κάποια πράγματα όμως τα ξέρουμε καλά. Ξέρουμε τους δολοφόνους του Γρηγορόπουλου, του Φύσσα, του Λουκμάν του Ζακ, του Εμπουκά και τόσων άλλων, και ξέρουμε ότι τους γέννησε η ίδια μηχανή, το κράτος και ο καπιταλισμός, που γέννησε τον δολοφόνο του Φλόιντ και τόσων άλλων.Ξέρουμε τι σημαίνουν οι κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής,αστυνομική βία ενάντια σε διαδηλώσεις κι συγκεντρώσεις. Και ξέρουμε επίσης, ότι τα αδέρφια μας στην Αμερική του ρεκόρ ανεργίας, στην πλειοψηφία τους παιδιά της ίδιας τάξης με εμάς, παλεύουν για τη ζωή τους, σήμερα στους δρόμους, όπως παλεύουμε και εμείς στους χώρους δουλειάς και τα πανεπιστήμια,τις πλατείες,τους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών.

Τις προηγούμενες μέρες μας έδωσαν το σήμα, σε κάθε μητρόπολη, έξω από κάθε αστυνομικό τμήμα μέχρι και τον Λευκό Οίκο. Το κτήνος έχει πολλές καρδιές, όπου χτυπάνε, χτυπάμε και εμείς.

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους αδερφούς και αδερφές μας στην Αμερική
- Αγώνας για ελευθερία - ισότητα - δικαιοσύνη για τον George Floyd και όλα τα θύματα του ρατσιστικού κατασταλτικού κράτους στις ΗΠΑ και παντού

Kαλούμε σε συγκέντρωση σε:
Θεσσαλονίκη, Τρίτη 2 Ιουνίου συγκέντρωση στις 7.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου
Αθήνα, Σύνταγμα Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 7.00 και πορεία στην
Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/2020/06/02/allileggyi-s…