Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 στις 19.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεία αλληλεγγύης στην εξέγερση στις ΗΠΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/6, 7.00ΜΜ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ πορεία προς την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κάτω ο κρατικός ρατσισμός! Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους των ΗΠΑ
Η οργή που ξεχειλίζει τις ημέρες αυτές στις ΗΠΑ ενάντια στη ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ είναι ένα μεγάλο και ελπιδοφόρο «όχι» στο ρατσισμό, την κρατική τρομοκρατία και τον φόβο, ενάντια στην πολιτική του Τραμπ και του αμερικάνικου καπιταλισμού συνολικά!

Δεν ήταν μόνο ο δολοφονημένος αφροαμερικανός που δεν "μπορούσε να αναπνεύσει". Σήμερα οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, κόβουν την ανάσα στα εκατομμύρια των εργατών, της νεολαίας, των ανέργων και των φτωχών, των μεταναστών, των αστέγων, των ανασφάλιστων.

Αυτά συμβαίνουν στις ΗΠΑ όπου ο Τραμπ μόλις δώρισε 2 τρισ. δολάρια στις εταιρείες του για να τις στηρίξει από την "κρίση του κορονοιού", ενώ η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 30%, που δαπάνησαν 650 δισ. δολάρια το 2019 για στρατιωτικές δαπάνες(!), που το 1% κατέχει του πληθυσμού κατέχει το 44% του πλούτου, ενώ 55 εκατ. άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο την φτώχειας. Στις ΗΠΑ που επεμβαίνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη βομβαρδίζοντας, δολοφονώντας, βασανίζοντας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών τους.

Ο ρατσισμός ήταν είναι και θα είναι πάντα όπλο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του για να διασπούν τους καταπιεσμένους, να στρέφουν τον ένα ενάντια στον άλλο, για να τους ξεζουμίζουν και να τους καταπιέζουν όλους! Όσο πιο μεγάλες και φριχτές είναι οι ταξικές αντιθέσεις, τόσο πιο βαθύς είναι ο ρατσισμός του συστήματος και του κράτους. Στις ΗΠΑ υπάρχουν πάνω από 2,5 εκατομμύρια φυλακισμένοι, το 50% εκ των οποίων είναι μαύροι, αν και το ποσοστό των μαύρων στο σύνολο του πληθυσμού δεν ξεπερνά το 13%. Το 80% των εκτελέσεων της ποινής του θανάτου στις ΗΠΑ αφορά σε μαύρους, όπως και το 60% των θυμάτων του κορονοϊού, πέντε φορές περισσότερο απ' το ποσοστό τους στον συνολικό πληθυσμό.

Με τον ίδιο τρόπο που οι ΗΠΑ βασανίζουν και δολοφονούν στο Ιράκ και στη Λατινική Αμερική, βασανίζουν και σκοτώνουν και τους πολίτες τους. Μια κυβέρνηση και ένα κράτος όταν είναι άδικο και ιμπεριαλιστικό έξω από τα σύνορά του με τους άλλους λαούς, είναι βάρβαρο και καταπιεστικό και απέναντι στον δικό του λαό. Γιατί είναι πάνω απ' όλα βαθιά ταξικό!

Συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την καρδιά στους αγωνιζόμενους στις ΗΠΑ. Στον κόσμο που παλεύει μέσα στην "καρδιά του κτήνους"! Κάτω ρατσισμός, ο φασισμός, ο κρατικός ολοκληρωτισμός. Η πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που γεννάει την φτώχεια και την ανεργία, τον ρατσισμό, την άγρια καταστολή, τον πόλεμο.

κάλεσμα : Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

πηγή : https://www.facebook.com/events/7618196808888…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Aλληλεγγύη στους Εξεγερμένους των ΗΠΑ - Όλοι στις διαδηλώσεις!

Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ & ΤΟ ΔΟΓΜΑ "ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ"

Συγκεντρώσεις - Διαδηλώσεις Αλληλεγγύης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τρίτη 2/6, 7μμ, άγαλμα Βενιζέλου

ΑΘΗΝΑ: Τετάρτη 3/6, 7μμ, Σύνταγμα - πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

κάλεσμα : ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/11754


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ταξική Αντεπίθεση: Κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης στους εξεγερμένους στις Η.Π.Α.

post image

Δεν υπάρχει καπιταλισμός χωρίς τον ρατσισμό- Μάλκομ Χ

Η κρατική δολοφονία του αφροαμερικάνου George Floyd στη Μινεάπολη των ΗΠΑ στις 25/5, υπήρξε η καθοριστική εκείνη στιγμή, που στο όνομα της εκδίκησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, απελευθέρωσε ένα μαζικό, πρωτοφανές κύμα ταξικής οργής που γρήγορα μετατράπηκε σε μια μεγαλειώδη εξέγερση στο σύνολο της αμερικανικής επικράτειας. Την τελευταία εβδομάδα στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, έχουν πραγματοποιηθεί μαζικές διαδηλώσεις, εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, με βίαιες συγκρούσεις, επιθέσεις σε καπιταλιστικούς στόχους, απαλλοτριώσεις, εμπρησμούς αστυνομικών τμημάτων, με αποκορύφωμα την πολιορκία του Λευκού Οίκου από διαδηλωτές στη Ουάσινγκτον και τη φυγάδευση του Τράμπ στα υπόγεια καταφύγια του. Ήδη για την καταστολή της εξέγερσης, το καθεστώς έχει επιστρατεύσει την Εθνοφυλακή, ενώ εξετάζεται να σταλεί στους δρόμους και ο στρατός, την ίδια ώρα που ο Τράμπ κήρυξε ως τρομοκρατική οργάνωση, υπό τον γενικό τίτλο 'Antifa', το αμερικάνικο ανταγωνιστικό κίνημα. Στο όνομα της καταστολής των διαδηλώσεων και της προστασίας της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, ύστερα ουσιαστικά από επίσημη εντολή Τραμπ ('when the looting starts, the shooting starts') οι μπάτσοι ρίχνουν σφαίρες στο ψαχνό, με την εξέγερση να μετρά ήδη τουλάχιστον έξι νεκρούς διαδηλωτές και εκατοντάδες τραυματίες.

Όμως όλα δείχνουν πως οι συγκρούσεις δεν θα ανακοπούν. Και αυτό, γιατί η σφοδρή ταξική σύγκρουση στη μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη του κόσμου σήμερα, πηγάζει απευθείας από τα έγκατα αιώνων ιστορίας σκλαβιάς και ρατσισμού, καταδεικνύοντας και πάλι, πόσο βαθιά δομική είναι η αιματοβαμμένη σχέση ρατσισμού και καπιταλισμού. Ταυτόχρονα όμως, η εξέγερση στις ΗΠΑ γεννήθηκε στη συγκυρία μιας πανδημίας⸱ μιας πανδημίας που όξυνε και επιτάχυνε τις ταξικές αντιθέσεις στις κοινωνίες ανά τον κόσμο, η διαχείριση της οποίας, στο όνομα της συνέχισης της κερδοφορίας του αμερικάνικου κεφαλαίου, σάρωσε την εργατική τάξη και ακόμα πιο αμείλικτα τη μαύρη κοινότητα, ως συστατικό κομμάτι της, με τους χιλιάδες καταγεγραμμένους θανάτους μαύρων προλετάριων. Την ίδια στιγμή, η εμφάνιση οπλισμένων ομάδων ακροδεξιών υποστηρικτών του Τράμπ ενάντια στο lockdowvn, ως γνήσια μαντρόσκυλα του κεφαλαίου, είναι ενδεικτικό παράδειγμα της πόλωσης που επικρατεί σήμερα στην αμερικάνικη κοινωνία και του χαρακτήρα των δυνάμεων της αντιεξέγερσης.

Στη μικροκλίμακα της εξαρτημένης Ελλάδας, η ολοένα αυξανόμενη ένταση της αστυνομικής καταστολής καθημερινά, μας δείχνει πως τα γεγονότα στις ΗΠΑ μπορεί να μην είναι και τόσο μακρινά. Χαρακτηριστικό είναι το πολύ πρόσφατο παράδειγμα του άγριου ξυλοδαρμού του 24χρονου στα Σεπόλια από μπάτσους της ομάδας ΔΙΑΣ, τα πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων στη νεολαία στις πλατείες, οι καθημερινοί έλεγχοι, οι τραμπουκισμοί και ξυλοδαρμοί μεταναστ(ρι)ών μέσα και έξω από τα ΑΤ, και πόσα άλλα. Ενδεικτική των κρατικών κατασταλτικών σχεδιασμών είναι και η ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη για στρατιωτική αναβάθμιση της αστυνομίας, με την «αγορά της εικοσαετίας» -σύμφωνα με την Καθημερινή-εξοπλισμού αξίας περίπου 35 εκ ευρώ. Ένα σύνολο γεγονότων, που στο πλαίσιο της εγχώριας διαχείρισης της covid-19, δεν μπορεί παρά να ερμηνεύονται σε συνάρτηση με το βάθεμα της κρίσης και την επερχόμενη επίθεση στον κόσμο της εργασίας και όσα αυτή συνεπάγεται.

Σε συνέχεια των εξεγέρσεων της τελευταίας περιόδου, σε Χιλή, Γαλλία, Αλγερία, Λίβανο και Ιράκ, η κοινωνική εξέγερση στις ΗΠΑ σήμερα δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει αισιοδοξία, να μας εμπνέει και να μας δείχνει το δρόμο. Έναν δρόμο που ακολουθεί τη συνέχεια των δικών μας εξεγέρσεων, μέσα από την παρακαταθήκη του Δεκέμβρη του '08 και των κοινωνικών- ταξικών συγκρούσεων της περιόδου '10-'12. Της εξέγερσης ως αναπόσπαστο κομμάτι της επαναστατικής διαδικασίας, για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ ΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΈΝΟΥΣ/ ΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 3/6, 7ΜΜ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605497/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

[scroll for english]

ΑΝΑΣΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένα video έκανε το γύρο του κόσμου: ο M Chauvin, αστυνομικός που έχει κατηγορηθεί για ρατσιστική βία δεκάδες φορές στο παρελθόν, να πατάει με τη μπότα του το κεφάλι του μαύρου προλετάριου George Floyd, δολοφονώντας τoν.

Η κρατική δολοφονία του Floyd ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα μιας εξέγερσης που απλώνεται σε δεκάδες πολιτείες των ΗΠΑ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. «Ι can't breath» φωνάζουν οι εξεγερμένοι, αναπαράγοντας τα τελευταία λόγια του Floyd. Με πάνω από 100.000 θανάτους και πάνω από 40 εκατομμύρια ανέργους μέσα στην πανδημία, σε συνθήκες ακραίας κοινωνικοοικονομικής ανισότητας και φτώχειας, εκτεταμένης οπλοφορίας και θεσμοποιημένου ρατσισμού, το ξέσπασμα των μαζικών διαδηλώσεων και των ένοπλων συγκρούσεων είναι η εκδήλωση του κοινωνικού ανταγωνισμού των τελευταίων δεκαετιών. Και άλλοι νεκροί στο πεδίο της μάχης, διαδηλωτές αλλά και αστυνομικοί. Σε αυτόν τον κοινωνικό πόλεμο οι ΗΠΑ κηρύσσουν τις πόλεις σε «έκτακτη ανάγκη», βάζουν το στρατό σε επιφυλακή και επιστρατεύουν λευκούς φασίστες στους δρόμους, ενώ οι μαύροι προλετάριοι και προλετάριες επιτρατεύουν τις κοινότητές τους, τη δίψα τους για την επιβολή κοινωνικής δικαιοσύνης, τον κοινό αγώνα με αλληλέγγυες/ους.

Πριν λίγους μήνες, στη Χιλή έγραφαν: «δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, γιατί η κανονικότητα είναι το πρόβλημα». Το video της εν ψυχρώ δολοφονίας του Floyd από τη μπότα της καπιταλιστικής εξουσίας είναι σοκαριστικό, όμως όλοι και όλες γνωρίζουμε πως αποτυπώνει την κανονικότητα της καπιταλιστικής βίας και των αστυνομικών οργάνων της σε όλο τον κόσμο, από την Αμερική μέχρι την Ελλάδα: Αλέξης Γρηγορόπουλος, Ζακ Κωστόπουλος, μετανάστριες και μετανάστες στον Έβρο, στα νησιά, στο κέντρο των μητροπόλεων, όλοι και όλες δολοφονημένοι/ες από το ελληνικό κράτος. Γιατί το ελληνικό κράτος είναι μια μικρογραφία του αμερικανικού κράτους: Αν οι ΗΠΑ έχουν μείνει στην ιστορία για τις πολεμικές επιχειρήσεις τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, για τη τρομοκρατική τους παρέμβαση στη Λατινική Αμερική, για το ρόλο του «παγκόσμιου χωροφύλακα» όλα τα τελευταία χρόνια, απλώς πραγματώνουν ό,τι θα ήθελε να κάνει κάθε ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κράτος, και η Ελλάδα που συμμετέχει με τις δικές της δυνάμεις και για τα δικά της καπιταλιστικά συμφέροντα σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, στέκεται και αυτή ως χωροφύλακας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, έχει γεμίσει την επικράτειά της στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών/στριών, ενώ παράλληλα θωρακίζεται στο εσωτερικό απέναντι στον «εχθρό λαό», τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες, τις μετανάστριες και τους μετανάστες, την καταπιεσμένη κοινωνική πλειοψηφία. Από την Αμερική μέχρι την Ελλάδα, η καπιταλιστική ανάκαμψη από τη κρίση απαιτεί μια νέα "εθνική ενότητα", μια νέα νομιμοποίηση του κοινωνικού πολέμου των αφεντικών απέναντί μας.

Για αυτό θέλουμε να σταθούμε με αντιπολεμική και διεθνιστική αλληλεγγύη ενάντια στο θεσμοποιημένο ρατσισμό και το ταξικό μίσος κάθε καπιταλιστικού έθνους-κράτους που στρέφεται απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία των καταπιεσμένων. Μας γεμίζει ελπίδα και ζωή ο κύκλος εξεγέρσεων που ξέσπασε μετά το 2008, η «Αραβική Άνοιξη», οι απεργίες, τα κοινωνικά κινήματα, ο νέος κύκλος εξέγερσεων που ξέσπασε λίγο πριν την έλευση του «Covid-19», στη Γαλλία, στο Εκουαδόρ, στη Χιλή, στο Λίβανο, στην Κολομβία και αλλού. Μας γεμίζουν ζωή και ελπίδα τα καταπιεσμένα πλήθη που πλημμυρίζουν τους δρόμους διεκδικώντας το δίκιο τους, ανακαλύπτοντας τα συλλογικά σώματά τους και αναγκάζοντας τα καπιταλιστικά κράτη, που βρίσκονται σε μια τριπλή οικονομική, υγειονομική και κοινωνική κρίση από το 2020 και το 2008, να απαντάνε όλο και πιο βίαια, όλο και πιο αντιδραστικά, αναζητώντας παράλληλα τις νέους μεθόδους ενσωμάτωσης και ελέγχου των κοινωνικών αντιστάσεων.

«We can't breath»: με αυτά τα τελευταία λόγια ταυτίζονται τελικά οι καταπιεσμένοι και οι καταπιεσμένες όλου του κόσμου, που ασφυκτιούν μέσα στην καπιταλιστική κανονικότητα.

κάλεσμα : Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

BREATHS OF FREEDOM-FROM AMERICA TO GREECE

A video went around the world: M Chauvin, a police officer who has been accused of racist violence dozens of times in the past, stomped on the head of black proletarian George Floyd with his boot, murdering him.

Floyd's state murder was the trigger for the outbreak of a rebellion that spreads across many of the states of America and continues to this day. "I can't breathe" shout the rebels, reproducing Floyd's last words. With over 100,000 deaths and over 40 million unemployed during the pandemic, in conditions of extreme socio-economic inequality and poverty, widespread gun control and institutionalised racism, the outbreak of mass protests and armed conflict is the manifestation of social competition in recent decades. More dead on the battlefield, both protesters and policemen. In this social war, the US declare cities an "emergency", put the military on alert and enlist white fascists on the streets, while black proletarians rally their communities, their thirst for social justice, the common struggle with solidarity.

A few months ago, in Chile they wrote: 'we will not return to normality, because normality is the problem'. The video of Floyd's cold-blooded murder from the boot of capitalist power is shocking, but we all know that it captures the normality of capitalist violence and its police bodies around the world, from America to Greece: Alexis Grigoropoulos, Jacques Kostopoulos, immigrants and refugees in Evros, on the islands, in the center of metropolises, all of them murdered by the Greek state. Because the Greek state is a miniature of the American state: If the US has gone down in history for its war operations in the Middle East and Africa, for its terrorist intervention in Latin America, for the role of the "global gendarme" over the last few years, they are simply doing what any developed capitalist state would like to do, and Greece, which participates with its own powers and for its own capitalist interests in war operations in the Middle East and Africa, stands as a gendarme in the South-East Mediterranean as well, has filled its territory with immigrants' concentration camps, while at the same time shielding itself at home against the "people-enemy", the workers, the immigrants, the oppressed social majority. From America to Greece, the capitalist recovery from the crisis requires a new "national unity", a new legitimacy of the social war of the bosses towards us.

This is why we want to stand against institutionalised racism and the class hatred of every capitalist nation-state that is directed towards the social majority of the oppressed with anti-war and internationalist solidarity. We are filled with hope and life by the circle of uprisings that broke out after 2008, the "Arab Spring", the strikes, the social movements, the new circle of uprisings that broke out just before the arrival of 'Covid-19', in France, Ecuador, Chile, Lebanon, Colombia and elsewhere. We are filled with life and hope by the oppressed crowds flooding the streets by claiming their right, discovering their collective bodies and forcing the capitalist states -which are in a triple economic, health and social crisis of 2020 and 2008- to respond increasingly violently,

increasingly reactively, while seeking new methods of integrating and controlling social resistance."We can't breathe": these last words finally identify the oppressed of the whole world, who suffocate in capitalist normality.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1605449/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Την Δευτέρα 25/5, ο 46χρονος Αφροαμερικανός George Floyd δολοφονείται από αστυνομικό στη Μινεάπολη. Η κρατική και ρατσιστική βία στην Αμερική εκτελεί άλλον έναν. Έκτοτε οργανώνονται διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων και οδομαχίες στις περισσότερες μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, ενώ το Σάββατο 30/5 επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε 25 πόλεις.Οι δολοφονίες, όμως, συνεχίζονται...

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που εξεγείρεται μενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.


ΑΘΗΝΑ: Τετάρτη 3/6, 7μμ, Σύνταγμα - πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία


Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Ιουνίου 14h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Την Δευτέρα 25/5, ο 46χρονος Αφροαμερικανός George Floyd δολοφονείται από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη. Η κρατική και ρατσιστική βία στην Αμερική εκτελεί άλλον έναν προλετάριο. Έκτοτε οργανώνονται διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων και οδομαχίες στις περισσότερες μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, ενώ το Σάββατο 30/5 επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε 25 πόλεις.

Η ακροδεξιά του Τραμπ στην Αμερική περνάει πολιτική κρίση. Σε μια περίοδο έντονης καπιταλιστικής κρίσης, οι δύο ισχυρότερες καπιταλιστικές χώρες Μ.Βρετανία (Brexit) και ΗΠΑ (εμπορικοί πόλεμοι) δείχνουν ανήμπορες να υποστηρίξουν ένα σχέδιο ξεπεράσματος. Η επιλογή της ακροδεξιάς πολιτικής κατεύθυνσης πρωτίστως από την διακυβέρνηση Τραμπ δεν αποτελεί την ολοκλήρωση της αστικής κυριαρχίας. Το ταξικό κίνημα είναι ενεργό και αγωνίζεται στο δρόμο απέναντι σε κάθε αδικία και ταξική επίθεση που δέχονται οι προλετάριοι. Οι οργανώσεις του κινήματος οφείλουν να μην υποχωρούν στην επίθεση του κεφαλαίου, αλλά να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση του κόσμου και του αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Στην Ελλάδα βασικός εχθρός μας είναι η ΝΔ και οι αστοί. Να υπονομεύσουμε τον ελληνικό καπιταλισμό ως στρατηγικό σύμμαχο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Μεσόγειο. Ο αγώνας ενάντια στον παγκόσμιο καπιταλισμό, ξεκινάει από το Διεθνιστικό μας ταξικό καθήκον να επιτεθούμε στην εθνική ενότητα και την εγχώρια αστική τάξη. Κόντρα σε ακροδεξιά, ρατσισμό και εθνικισμό για την Ταξική Αλληλεγγύη, τον Διεθνισμό και την Κομμουνιστική Εξέγερση.

Η ΟΡΜΑ καλεί σε πορεία από το Σύνταγμα στην Αμερικάνικη πρεσβεία με προσυγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 3/6 στις 19:00.

Αθήνα, 2/6/2020


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Σε κάθε εξέγερση εκτός συνόρων, σε κάθε ανταπόδοση των υποτελών προς τους καταπιεστές τους, το ερώτημα επανέρχεται: πως στέκεται κανείς δίπλα τους, όταν μπαίνει στην μέση η γεωγραφική απόσταση. Όταν υπάρχει αδυναμία για την ενσώματη παρουσία μας δίπλα στους Τούρκους αδερφούς μας της Ταξίμ, τις αδερφές μας στο κέντρο του Παρισίου και τα Γαλλικά προάστια, στους Παλαιστίνιους και τις Παλαιστίνιες στην Λωρίδα της Γάζας, στις μεγάλες αναταραχές της Μέσης Ανατολής.

Ακόμα περισσότερο, σήμερα, μέσα από ποια κανάλια θα βρεί δρόμο να εκφραστεί η επιθυμία για αλληλεγγύη στον εξεγερμένο λαό της Αμερικής. Ίσως να αγνοούμε την πραγματικότητα τους, δεν ξέρουμε τι είναι να σε δολοφονούν για το χρώμα του δέρματός σου.

Κάποια πράγματα όμως τα ξέρουμε καλά. Ξέρουμε τους δολοφόνους του Γρηγορόπουλου, του Φύσσα, του Λουκμάν του Ζακ, του Εμπουκά και τόσων άλλων, και ξέρουμε ότι τους γέννησε η ίδια μηχανή, το κράτος και ο καπιταλισμός, που γέννησε τον δολοφόνο του Φλόιντ και τόσων άλλων.Ξέρουμε τι σημαίνουν οι κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής,αστυνομική βία ενάντια σε διαδηλώσεις κι συγκεντρώσεις. Και ξέρουμε επίσης, ότι τα αδέρφια μας στην Αμερική του ρεκόρ ανεργίας, στην πλειοψηφία τους παιδιά της ίδιας τάξης με εμάς, παλεύουν για τη ζωή τους, σήμερα στους δρόμους, όπως παλεύουμε και εμείς στους χώρους δουλειάς και τα πανεπιστήμια,τις πλατείες,τους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών.

Τις προηγούμενες μέρες μας έδωσαν το σήμα, σε κάθε μητρόπολη, έξω από κάθε αστυνομικό τμήμα μέχρι και τον Λευκό Οίκο. Το κτήνος έχει πολλές καρδιές, όπου χτυπάνε, χτυπάμε και εμείς.

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους αδερφούς και αδερφές μας στην Αμερική
- Αγώνας για ελευθερία - ισότητα - δικαιοσύνη για τον George Floyd και όλα τα θύματα του ρατσιστικού κατασταλτικού κράτους στις ΗΠΑ και παντού

Kαλούμε σε συγκέντρωση σε:
Θεσσαλονίκη, Τρίτη 2 Ιουνίου συγκέντρωση στις 7.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου
Αθήνα, Σύνταγμα Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 7.00 και πορεία στην
Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/2020/06/02/allileggyi-s…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Καλέσματα αλληλεγγύης στους εξεγερμένους λαούς της Αμερικής

Αθήνα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Στις 25 Μαΐου 4 αστυνομικοί στη Μινεάπολη των ΗΠΑ σταματούν και συλλαμβάνουν τον George Floyd με αφορμή ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων. Έχοντας ήδη δέσει τα χέρια του, 3 από αυτούς τον ρίχνουν στο έδαφος και τον κρατούν ακινητοποιημένο με τον Derek Chauvin να πνίγει επί 9 λεπτά τον George Floyd, ακόμα και όταν δεν είχε ολοφάνερα τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να τον δολοφονήσει σε κοινή θέα.

Η αστυνομική βία στις ΗΠΑ είναι από τους βασικούς πυλώνες συγκρότησης ενός κράτους που επιτίθεται μανιωδώς προκειμένου να διατηρήσει την ισχύ του. Έχοντας προκαλέσει και εμπλακεί σε εκατοντάδες ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις το αμερικανικό κράτος βομβαρδίζει αμάχους, λεηλατεί την καπιταλιστική περιφέρεια τρομοκρατώντας τόσο τον πλανήτη, όσο και τους ίδιους τους κατοίκους του, και με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τους μαύρους, ιθαγενικούς και ευρύτερα φτωχούς πληθυσμούς.

Η σκληρή ταξική διάρθωση της αμερικανικής κοινωνίας, όπου μια μικρή ελίτ κατέχει τον συντριπτικό πλούτο της χώρας, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι σκοτώνονται εξαιτίας των συνθηκών δουλειάς τους, έγινε ακόμα πιο εμφανής και στη διάρκεια της ήδη εξελισσόμενης πανδημίας με την πλειονότητα των νεκρών να προέρχεται από τις κατώτερες τάξεις, των πιο φτωχών, πιο αποκλεισμένων, πιο καταπιεσμένων.

Και είναι οι άνθρωποι από αυτές τις τάξεις και φυλετικές κοινότητες που αυτές τις μέρες έχουν κατακλύσει εκατοντάδες πόλεις των ΗΠΑ, διαδηλώνουν και συγκρούονται με την αστυνομία, στήνουν οδοφράγματα, πυρπολούν αστυνομικά τμήματα και καταστρέφουν καπιταλιστικούς στόχους. Είναι οι χιλιάδες των εξεγερμένων που περνούν στην αντεπίθεση οργισμένοι από τη ρατσιστική-δολοφονική βία των μηχανισμών καταστολής, από τις ασφυκτικές συνθήκες εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που αψηφούν τις απειλές του Τραμπ για επιβολή της τάξης του θανάτου με στρατιωτική επέμβαση.

Είναι τα ταξικά αδέλφια μας που μέσα στην καρδιά της αυτοκρατορίας κρατούν ζωντανή την εξέγερση αλλά και το δρόμο για την ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ προς την Αμερικανική Πρεσβεία

Τετάρτη 3 Ιουνίου 7μ.μ, Σύνταγμα

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ- ΟΣ

πηγή : https://apo.squathost.com/καλέσματα-αλληλεγγύ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

No Justice No Peace Fight the police! Συγκέντρωση & πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία

Καλούμε στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ κ' στην ΠΟΡΕΙΑ προς την αμερικάνικη πρεσβεία την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ στις 7μμ, για να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους καταπιεσμένους της Αμερικής που απλώνουν την οργή τους παντού για τη δολοφονία του George Floyd από μπάτσους.

Άλλος ένας νεκρός από χέρι μπάτσου προστίθεται στην ατέρμονη λίστα δολοφονημένων από τους κρατικούς φρουρούς, γιατί ήταν μαύρος, γιατί ήταν φτωχός. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της συσσωρευμένης οργής αιώνων ρατσιστικής/ταξικής καταπίεσης και κρατικής βίας. Η απάντηση των καταπιεσμένων στις ΗΠΑ απέναντι στο βάρβαρο κρατικό μηχανισμό ταρακουνάει τη γη ολόκληρη, κραυγάζοντας, Να καταργήσουμε την αστυνομία!

Αλέξης, Berkin, George Floyd...όπου και να σταθείς σ'αυτό τον πλανήτη, το κράτος δολοφονεί. ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΜΑΧΟΜΕΝΑ ΠΛΗΘΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ προς την αμερικάνικη πρεσβεία

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/6 7μμ

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/τριών, μεταναστών-προσφύγων, αλληλέγγυων

[eng] We call to the GATHERING on SYNTAGMA SQUARE and to the DEMONSTRATION to the U.S. embassy on WEDNESDAY 3/6 at 7pm, so that we may send a message of solidarity to the oppressed peoples of America who are spreading their rage everywhere, over the killing of George Floyd by cops.

Another dead by the hands of cops is added to the neverending list of those murdered by the state guards, because he was black, because he was poor. It was the drop that spilled over the glass of rage amassed from centuries of class/racist oppression and state violence. The response of the oppressed in the U.S. vis a vis the barbaric state apparatus is shaking the whole earth, shouting, abolish the police!

Alexis, Berkin, George Floyd...wherever we may stand on this planet the state kills. KILL THE STATE.

SOLIDARITY WITH THE REVOLT IN THE U.S.

VICTORY TO THE FIGHTING MASSES

GATHERING & DEMONSTRATION to the american embassy

WEDNESDAY 3/6 7pm

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/82475/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Κάτω ο κρατικός ρατσισμός! Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους των ΗΠΑ

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κάτω ο κρατικός ρατσισμός! Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους των ΗΠΑ

Η οργή που ξεχειλίζει τις ημέρες αυτές στις ΗΠΑ ενάντια στη ρατσιστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ είναι ένα μεγάλο και ελπιδοφόρο «όχι» στο ρατσισμό, την κρατική τρομοκρατία και τον φόβο, ενάντια στην πολιτική του Τραμπ και του αμερικάνικου καπιταλισμού συνολικά!

Δεν ήταν μόνο ο δολοφονημένος αφροαμερικανός που δεν "μπορούσε να αναπνεύσει". Σήμερα οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, κόβουν την ανάσα στα εκατομμύρια των εργατών, της νεολαίας, των ανέργων και των φτωχών, των μεταναστών, των αστέγων, των ανασφάλιστων.

Αυτά συμβαίνουν στις ΗΠΑ όπου ο Τραμπ μόλις δώρισε 2 τρισ. δολάρια στις εταιρείες του για να τις στηρίξει από την "κρίση του κορονοιού", ενώ η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 30%, που δαπάνησαν 650 δισ. δολάρια το 2019 για στρατιωτικές δαπάνες(!), που το 1% κατέχει του πληθυσμού κατέχει το 44% του πλούτου, ενώ 55 εκατ. άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο την φτώχειας. Στις ΗΠΑ που επεμβαίνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη βομβαρδίζοντας, δολοφονώντας, βασανίζοντας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών τους.

Ο ρατσισμός ήταν είναι και θα είναι πάντα όπλο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του για να διασπούν τους καταπιεσμένους, να στρέφουν τον ένα ενάντια στον άλλο, για να τους ξεζουμίζουν και να τους καταπιέζουν όλους! Όσο πιο μεγάλες και φριχτές είναι οι ταξικές αντιθέσεις, τόσο πιο βαθύς είναι ο ρατσισμός του συστήματος και του κράτους. Στις ΗΠΑ υπάρχουν πάνω από 2,5 εκατομμύρια φυλακισμένοι, το 50% εκ των οποίων είναι μαύροι, αν και το ποσοστό των μαύρων στο σύνολο του πληθυσμού δεν ξεπερνά το 13%. Το 80% των εκτελέσεων της ποινής του θανάτου στις ΗΠΑ αφορά σε μαύρους, όπως και το 60% των θυμάτων του κορονοϊού, πέντε φορές περισσότερο απ' το ποσοστό τους στον συνολικό πληθυσμό.

Με τον ίδιο τρόπο που οι ΗΠΑ βασανίζουν και δολοφονούν στο Ιράκ και στη Λατινική Αμερική, βασανίζουν και σκοτώνουν και τους πολίτες τους. Μια κυβέρνηση και ένα κράτος όταν είναι άδικο και ιμπεριαλιστικό έξω από τα σύνορά του με τους άλλους λαούς, είναι βάρβαρο και καταπιεστικό και απέναντι στον δικό του λαό. Γιατί είναι πάνω απ' όλα βαθιά ταξικό!

Συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την καρδιά στους αγωνιζόμενους στις ΗΠΑ. Στον κόσμο που παλεύει μέσα στην "καρδιά του κτήνους"! Κάτω ρατσισμός, ο φασισμός, ο κρατικός ολοκληρωτισμός. Η πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που γεννάει την φτώχεια και την ανεργία, τον ρατσισμό, την άγρια καταστολή, τον πόλεμο.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

- ΑΘΗΝΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 3/6, 7.00ΜΜ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ πορεία προς την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΡΙΤΗ 2/6, 7ΜΜ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

- ΠΑΤΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 3/6, 7ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5678


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

I can't breathe. No justice no peace.

ΣYΓKENTPΩΣH ΣTHN AMEPIKANIKH ΠPEΣBEIA. ΠPOΣYΓKENTPΩΣH ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

TETAPTH 03/06 18.00

Nosotros- Ελεύθερος κοινωνικός χώρος

πηγή : https://www.facebook.com/events/2452058567639…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Τα κράτη είναι τα βασίλεια των κανιβάλων - Απόλυτη αλληλεγγύη στην εξέγερση στις ΗΠΑ - Στις 7μμ συγκέντρωση και πορεία στην πλ. Συντάγματος

Η ανθρωπότητα ζει τις τελευταίες 10 ημέρες τη μεγαλύτερη μητροπολιτική εξέγερση της σύγχρονης ιστορίας. Η μία μετά την άλλη, όλες οι μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής περικυκλώνονται από τις φλόγες που γέννησε η δημοσιοποίηση της στυγνής δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς μπάτσους και μετέτρεψε σε πυρκαγιά η άμεση αντίδραση της κοινωνίας της Μινεάπολης.

Από το Λος Άντζελες μέχρι τη Νέα Υόρκη και από τις νότιες πολιτείες μέχρι τον βορρά και τον Καναδά η εξέγερση αυτή αμφισβητεί ευθέως και στρέφεται ενάντια στο Κράτος, το μονοπώλιό του στη βία, την καταστολή και φυσικά τις φυλετικές διακρίσεις.

Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ έχει μια κρατική ιστορία 250 χρόνων και μια κοινωνική 500. Το μίσος και η δυστυχία που έχει προκαλέσει δε μπορεί να συγκριθεί σε διάρκεια και μέγεθος με καμία άλλη εσωτερική πολιτική οποιουδήποτε κράτους. Από την εποχή της δουλείας ως τις πολιτικές του Διαχωρισμού στον αμερικανικό Νότο του 1950, κατά τη διάρκεια των οποίων οι λευκοί συνήθιζαν να κρεμάνε τους μαύρους από τα δέντρα και μέχρι το σημερινό καλυμμένο απαρτχάιντ, η αμερικανική αυτοκρατορία, όπως όλες οι αυτοκρατορίες στην ανθρώπινη ιστορία, στηρίζει την ισχύ της πρώτα στην σκληρή καταπίεση των υπηκόων της. Πίσω από όμορφα λόγια βιτρίνας, οι αφροαμερικανοί εξακολουθούν να αποτελούν μια υποδουλωμένη κοινότητα στο εσωτερικό της κοινωνίας των ΗΠΑ. Είναι οι πιο φτωχοί, αυτοί με τη μεγαλύτερη ανεργία, αυτοί που δολοφονούνται πολλαπλάσια από όλους τους υπόλοιπους από το κράτος και την αστυνομία, αυτοί που γεμίζουν τις αμερικανικές φυλακές. Επιπλέον σε αυτή τη μόνιμη κατάσταση, τα τελευταία 4 χρόνια οι ΗΠΑ κυβερνιούνται από έναν εκατομμυριούχο καραγκιόζη, ο οποίος δεν κρύβει την συμπάθειά του για την Κου Κλουξ Κλαν.

Η ακραία κοινωνική πόλωση των τελευταίων 15 χρόνων, θέριεψε στις ΗΠΑ τον ρατσισμό στην αμερικανική κοινωνία, με τη χορηγία του αμερικανικού κράτους. Ακροδεξιές προτεσταντικές οργανώσεις, που συνδυάζουν κοινωνικό δαρβινισμό και ρατσισμό, υπερασπιστές της «λευκής ανωτερότητας» , ένοπλοι φασίστες έχουν επίσημα το ελεύθερο να περιφέρονται, να ξυλοκοπούν και να δολοφονούν. Τους περασμένους μήνες πρωταγωνίστησαν και στο «κίνημα» που απαιτούσε μηδενικά μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία, η οποία σκότωνε μαύρους στην συντριπτική πλειονότητα.

Στην Αμερική των 100.000 νεκρών από τον Covid-19, των 40.000.000 ανέργων και των ανύπαρκτων κοινωνικών μέτρων πρόνοιας, η εξέγερση αυτή πλαισιώθηκε γρήγορα από λευκούς και κίτρινους ανθρώπους, φτωχούς, περιθωριοποιημένους ή απρόθυμους να συνεχίσουν να ζουν σε μια κοινωνία χωρισμένη σε γκέτο, που τροφοδοτεί την εξαθλίωση με το ένα χέρι και το μίσος με το άλλο. Από ανθρώπους που δεν μπορούν να αναπνεύσουν μέσα στη δυστοπία του καπιταλισμού και του ολοένα και πιο αυταρχικού κράτους του.

Η εικόνα αυτή δεν είναι μόνο αμερικανική. Σε όλη τη Γη, ο καπιταλισμός όσο εξασθενεί ως σύστημα παραγωγής με στοιχειώδη αποτελεσματικότητα, τόσο οξύνει τις αδικίες στο εσωτερικό του και τόσο οδηγεί τα κράτη του προς τον ολοκληρωτισμό. Στην Ευρώπη όπως και στις ΗΠΑ, τα κράτη κηρύσσουν τον πόλεμο στους φτωχούς και όσους έχουν διαφορετικό χρώμα ή θρήσκευμα, υποθάλποντας κοινωνικούς εμφυλίους και τροφοδοτώντας την ακροδεξιά και τον φασισμό.

Στην Ελλάδα, ο πόλεμος αυτός είναι οξύς τα τελευταία πέντε χρόνια ενάντια στους πρόσφυγες που κλείνονται σε στρατόπεδα, οδηγούνται στην απελπισία και την παραβατικότητα και καλούνται επίσης να αντιμετωπίσουν κρατικές και ακροδεξιές ορδές κανίβαλων που τους έχουν επικηρύξει.

Η εξέγερση των μαύρων για τη ζωή τους στην Αμερική, η εξέγερση των φτωχών και των περιθωριοποιημένων σε κάθε μεγαλούπολη των ΗΠΑ, επαναφέρει το ανθρώπινο αίτημα για μια κοινωνία χωρίς ταξικούς και φυλετικούς διαχωρισμούς, δηλαδή τελικά για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τις δύο βασικές πηγές της κοινωνικής δυστυχίας, το κεφάλαιο και το κράτος.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στην εξέγερση στο εσωτερικό των ΗΠΑ και σε ό,τι αυτή περιλαμβάνει και καλεί σε οργάνωση για να αναχαιτιστεί η απόλυτη βαρβαρότητα στην οποία βρίσκει καταφύγιο ο καπιταλισμός σε όλον τον κόσμο.

Καλούμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στις 7 μμ στην πλατεία Συντάγματος με πορεία προς την πρεσβεία του κράτους των ΗΠΑ.

-Οι εξεγέρσεις είναι το οξυγόνο σε έναν κόσμο που δεν μπορούμε να ανασάνουμε

-Κοινωνική οργάνωση ενάντια στον ρατσισμό, τον αποκλεισμό και την καταστολή, που είναι τα καταφύγια του καπιταλισμού σε κρίση

-Οργανωμένη δράση ενάντια στα κράτη και το κεφάλαιο που γεννούν την κοινωνική δυστυχία, τη φτώχεια και τον θάνατο

-Αλληλεγγύη στους αφροαμερικανούς αδερφούς μας στις ΗΠΑ που καταπιέζονται αιώνες από τη οργανωμένη κοινωνία της λευκής ανωτερότητας

-Αλληλεγγύη στα αδέρφια μας τους πρόσφυγες και μετανάστες/ριες που καταπιέζονται από την ρατσιστική πολιτική του ελληνικού κράτους και της Ευρώπης


Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/ta-krati-ine-ta-vasilia-t…