τι; :

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 στις 18.00

Δομή αλληλοβοήθειας κατάληψης Δερβενίων 56

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης* κάθε Τετάρτη 18:00 έως 19:00 Διανομή κάθε Σάββατο 13:00 έως 15:00 Στα συνημμένα το κείμενο που μοιράζεται στον κόσμο που έρχεται να προμηθευτεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης*

Δομή αλληλοβοήθειας κατάληψης Δερβενίων 56

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης* κάθε Τετάρτη 18:00 έως 19:00

Διανομή κάθε Σάββατο 13:00 έως 15:00

Από τα μέσα Μάρτη στην κατάληψη Δερβενίων 56 στα Εξάρχεια ξεκινήσαμε μία δομή αλληλοβοήθειας για την έκτακτη συνθήκη που διαμορφώθηκε με αφορμή την επιβολή του εγκλεισμού στα σπίτια μας. Η κατάληψη παρέμενε ανοιχτή για όλο αυτό το διάστημα προσφέροντας όση βοήθεια μπορούσε (υλική και ηθική) σε μία σειρά καταπιεσμένων υποκειμένων. Μετανάστες και μετανάστριες, άστεγοι και άστεγες, άνθρωποι στους οποίους το ζήτημα της επιβίωσης τέθηκε με όρους δυσκολίας και μη πραγμάτωσης βρέθηκαν μαζί μας ώστε να προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε την παρούσα συνθήκη με όρους συλλογικούς, αντι-ιεραρχικά και ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο, ΜΚΟ και μπάτσους. Η προσπάθεια αυτή γίνεται με όρους κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης. Εάν μπορούμε να διαχειριστούμε την επιβίωση μας από κοινού, τότε ανοίγουμε τα μονοπάτια ώστε να αγωνιστούμε και μαζί στο μέλλον.

Αυτό το κείμενο αποτελεί ένα κάλεσμα για όσους και όσες το επιθυμούν, να προσφέρουν κάτι για τη Δομή αλληλοβοήθειας της κατάληψης Δερβενίων 56, και να προμηθευτούν κάτι εάν το έχουν ανάγκη. Γιατί εάν δεν δούμε συλλογικά την κρίση που έρχεται, τότε σίγουρα θα χάσουμε ό,τι έχουμε. Να σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη με όλα τα μέσα...

Ο εχθρός είναι ορατός αρκεί να τον κοιτάξεις στα μάτια.

Οι ανάγκες των από τα κάτω δε σταμάτησαν ποτέ.

Η φτώχεια και η εξαθλίωση υπάρχει ακόμα.

Το κράτος εφορμεί στις ζωές μας με τον μανδύα του κοινωνικού προστάτη. Προσπαθεί να μας πείσει πώς οι ζωές μας τελούν υπό τη δική του διαχείριση και όλα γίνονται προς όφελος μας. Γνωρίζουμε πως αυτό δεν είναι μόνο ψέμα, αλλά εν πολλοίς ισχύει το αντίθετο καθώς το κράτος διαφυλάττει τα συμφέροντα των αφεντικών. Καθόλη τη διάρκεια του από τα πάνω εγκλεισμού με πρόσχημα την προστασία κατά του ιού σχεδιάστηκαν ριζικές αλλαγές στις συνθήκες εργασίας, την παιδεία, την αλλοίωση του περιβάλλοντος, τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων του πληθυσμού. Αυτές οι αλλαγές όχι μόνο θα επηρεάσουν άμεσα και αρνητικά τις ζωές μας, αλλά μας βάζουν ξανά στο στόχαστρο των πλασματικών χρεών και των αναγκών της εξουσίας. Μέσω της δικής μας καταπίεσης και πειθάρχησης σε πληθώρα πτυχών της ζωής μας δοκιμάζεται ένα σύγχρονο ολοκληρωτικό μοντέλο διαχείρησης του πληθυσμού κουβαλώντας όλα τα πατριαρχικά, ρατσιστικά κατάλοιπα που ούτως ή άλλως υπάρχουν.

Ταυτόχρονα, όλα τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης όπως και τα πρακτορεία ειδήσεων, είτε ελέγχονται, είτε εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κυριαρχίας. Η ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου μέσω αυτών καθίσταται μονόπλευρη και μεροληπτική. Η συνθήκη αυτή καθιστά αδύνατη την πληροφόρηση του κοινωνικού συνόλου. Καιρό τώρα, βομβαρδιζόμαστε για τον κορωνοϊό, μήνες επιβαλλόμενης θλίψης, απομόνωσης και εξατομίκευσης, που αποκρύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, την πραγματική θλίψη και εξαθλίωση των στρατόπεδων συγκέντρωσης στην ελλάδα, τις συγκρούσεις-διεκδικήσεις στις φυλακές, τη ζωή όλων εκείνων που ζουν στον δρόμο.

Η εξαθλίωση υπάρχει αιώνες πριν τον κορονωϊό. Η μοναδική ατομική και συλλογική μας ευθύνη είναι να στεκόμαστε η μία δίπλα στον άλλο και ενάντια σε κράτος και εξουσία. Να αφυπνιστούμε από τον λήθαργο της κρατικής διαχείρισης. Να προετοιμάσουμε από τώρα τις αντιστάσεις μας στην κρίση τους που θα καλεστούμε να πληρώσουμε εμείς ξανά. Αρνούμαστε να γίνουμε τα θύματα. Να συγκροτήσουμε κοινότητες αγώνα και να απαντήσουμε συλλογικά και δυναμικά στις κινήσεις τους.

Αντίσταση - Αυτο-οργάνωση - Αλληλεγγύη

Κατάληψη Δερβενίων 56 *

*Η λίστα των ειδών: Συλλέγουμε κυρίως λάδι, pampers, βρεφικά γάλατα και κρέμες. Τα παραπάνω είναι σε έλλειψη γι' αυτό τα βάζουμε σε προτεραιότητα. Συλλέγουμε ακόμα ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια.

Αρχεία:

dervenion56_polluglosso_domi-allilovoitheias_A5_May_20.pdf

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605484/