Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση, συναυλία και πορεία


Το τέλος της καραντίνας μόνο με επιστροφή στην κανονικότητα δε μοιάζει. Μια νέα ύφεση είναι προ των πυλών και η κυβέρνηση βάζει ακόμα μια φορά τα δικαιώματά των εργαζομένων στο στόχαστρο. Διευκολύνει διαρκώς με νέους νόμους τα αφεντικά να προχωρήσουν σε καταπάτηση ωραρίων μειώσεις μισθών και απολύσεις. Ταυτόχρονα θυσιάζει το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους με ένα νομοσχέδιο έκτρωμα και με το πρόσχημα της πράσινης ενέργειας δρομολογεί την κατακρεούργηση του φυσικού πλούτου της χώρας.

Με αφορμή τον κορονοϊό, αμφισβητείται η εμπορευματοποιημένη χρήση του δημόσιου χώρου, με πλατείες να αδειάζουν με πρωτοφανή βιαιότητα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση οργανώνει πολυτελείς φιέστες, αφήνει μεγάλες εταιρίες να λειτουργούν χωρίς μέτρα προφύλαξης και στοιβάζει πρόσφυγες σε κέντρα κράτησης-φυλακές κάτω από άθλιες συνθήκες.

Εκτός από τις αδρές χρηματοδοτήσεις στα ΜΜΕ, τελευταίο χαρτί της κυβέρνησης για να μπορέσει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη είναι ο ρατσιστικός και εθνικιστικός λόγος. Σε μία περίοδο όπου θα πρέπει τα εργατικά στρώματα να διεκδικήσουν ενωμένα δικαιώματά τους η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι το πρόβλημά μας είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.

Υλοποιεί τη ρατσιστική της πολιτική με μαζικές επαναπροωθήσεις, απορρίψεις αιτήσεων ασύλου, αναίτιες συλλήψεις, πρόστιμα σε πρόσφυγες που είχαν δικαιολογημένη μετακίνηση. Τώρα έρχεται να δώσει, στοχευμένα, την διοίκηση των camp σε στελέχη της ΝΔ, απόστρατους αξιωματικούς και κήρυκες ρατσιστικού μίσους όπως ο Χρήστος Τσιάχρης.

Ο ρατσιστικός λόγος στρώνει το έδαφος σε ρατσιστικές, εθνικιστικές ομάδες ώστε να κάνουν την εμφάνιση τους. Θλιβερή εμφάνιση τέτοιων ομάδων είχαμε και στην Κρήτη. Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο η συγκέντρωση της 4ης Μαη κινήθηκε βίαια, σε συνεργασία με την αστυνομία ενάντια στην καλεσμένη από σωματεία και πολιτικούς φορείς αντισυγκέντρωση.

Αναγνωρίζουμε ότι αν και μακρινός, ο κίνδυνος να καθορίσει ένα ρατσιστικό κίνημα τις πολιτικές εξελίξεις μέσα στην κρίση είναι υπαρκτός. Ως απάντηση στις συγκεντρώσεις ρατσιστικού μίσους προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των στρωμάτων της εργασίας.

Διεκδικούμε μαζί με τους Πρόσφυγες το δικαίωμα τους στην επιβίωση. Τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους και την προσπάθεια ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία. Την απεμπλοκή της Ελλάδας από πολεμικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούν το ποτάμι των προσφύγων.

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 4/6 στις 18:00 στην πλ. Ελευθερίας

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ OI ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

πηγή : https://researchersheraklion.wordpress.com/20…
πηγή : email που λάβαμε στις 2 Ιουνίου 20h


1 2 3


Πέμπτη 4/6 όλοι στην Πλατεία Ελευθερίας .
Για την αλληλεγγύη , για τον σεβασμό , για την αγάπη , για την ζωή .

Καμία σπιθαμή γης στους φασίστες .

https://2.bp.blogspot.com/-f9sXRuyNqkU/XtZzodX4WGI/AAAAAAAAoVU/si07mrCe2dQOwrQk_e5Vpbs3oPiaTRBKgCK4BGAYYCw/s1600/101423059_2613927008847745_433803490876194816_n.jpg


1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση, συναυλία και πορεία στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 4/6 στις 6μμ.

Όχι στον φασισμό - τα εργατικά δικαιώματα μπροστά!

Αντιφασιστική συγκέντρωση, συναυλία και πορεία

στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 4/6 στις 6μμ.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού, πέρα από μία υγειονομική κρίση, αποτελεί και το έναυσμα για έναν ακόμα κύκλο κρίσης και ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας. Μίας οικονομίας που ήταν ήδη ασθμαίνουσα από την κρίση του 2008. Μπροστά σε όλο αυτό που έρχεται, ήδη η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί τη δικαιολογία των ειδικών συνθηκών λόγω του κορονοϊού για να επιταχύνει την αντιλαϊκή ατζέντα που έχουν ακολουθήσει και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εμπλουτίζοντας την ταυτόχρονα με μία πλουσιοπάροχη δόση εντεινόμενης κρατικής καταστολής και πάγωμα των δημοκρατικών ελευθεριών. Αυτή η ατζέντα περιλαμβάνει υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και υγείας, καταστροφή του περιβάλλοντος και εργασιακά δικαιώματα βγαλμένα από το Μεσαίωνα.

Είναι αυτονόητο πως αυτά τα μέτρα θα προκαλέσουν -και ήδη προκαλούν- τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Στοίχημα για την κυβέρνηση είναι αυτή η δυσαρέσκεια να μη στραφεί προς το κεφάλαιο, που είναι και ο πραγματικός υπαίτιος, αλλά να φορτώσει τις ευθύνες στους "αδύναμους", είτε αυτοί είναι οι εργαζόμενοι που "πρέπει να κάνουν θυσίες " είτε είναι οι ξένοι που "μας παίρνουν τις δουλειές και φέρνουν ασθένειες". Από το σκηνικό αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει και το «μαντρόσκυλο» του κεφαλαίου, ο φασισμός, σαν αντίπαλο δέος στην πραγματική λαϊκή οργή.

Ήδη έχουμε το νέο κόμμα Κασιδιάρη το οποίο διαφημίστηκε δεόντως από τα ΜΜΕ, ενώ στην Κρήτη στις 4/5 είδαμε ένα συνονθύλευμα από φασίστες, συνδεσμίτες και μπράβους να καλούν σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας ενάντια στους μετανάστες. Τους είδαμε να επιτίθενται σε πλήρη συντονισμό με την αστυνομία στους συγκεντρωμένους αντιφασίστες με λοστάρια, μαχαίρια, ακόμα και αλυσοπρίονο! Λίγες μέρες στις 15/5 μετά πάλι στο Ηράκλειο έγινε μια ακόμα συγκέντρωση από ακροδεξιούς και συνομοσιολόγους. Αυτή τη φορά με μικρότερη μαζικότητα αλλά με πιο "πλούσια" αιτηματολογία, όπως την άρνηση στα εμβόλια.

Η απάντηση των εργαζομένων και της πληττόμενης πλειοψηφίας πρέπει να είναι ενιαία και αποφασιστική. Με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχουμε τις ίδιες ανάγκες: υγεία, δουλειά με δικαιώματα και ελευθερία. Αυτές τις ανάγκες μας τις στερεί το ίδιο κεφάλαιο και για αυτό και οι αγώνες μας θα δοθούν από κοινού. Παλεύουμε ενωμένοι και για τον τερματισμό των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ενάντια στο ΝΑΤΟ που δολοφονεί και ξεσπιτώνει τους ανθρώπους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Όπως φαίνεται και από την εξέγερση που συμβαίνει αυτή η στιγμή στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του αφροαμερικανού George Floyd από αστυνομικό, ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, είναι αναπόφευκτα και αγώνας ενάντια στο σύστημα που τα συντηρεί και ταυτόχρονα τα έχει ανάγκη, τον καπιταλισμό.

Δε θα ανεχτούμε φασίστες ποτέ και πουθενά. Ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, της παιδείας, της υγείας και του περιβάλλοντος, και των δημοκρατικών ελευθεριών είναι αγώνας ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Στηρίζουμε την αντιφασιστική συγκέντρωση, συναυλία και πορεία στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 4/6 στις 6μμ.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Μουσικό άνοιγμα της συγκέντρωσης με:

  • Κ. Αβυσσινός
  • Γ. Μανωλάκης
  • Α. Ξυλούρης
  • Ν. Ξυλούρης
  • Χ. Παναγιωτάκης
  • Γ. Παξιμαδάκης
  • Γ. Σταυρακάκης
  • Ν.Χριστόπουλος

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Ηράκλειο)

πηγή : https://smtiraklio.wordpress.com/2020/06/04/α…