Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 στις 19.00

Εκδήλωση: Εθνικισμός – πατριωτισμός: η πολιτική θρησκεία του κράτους

Εκδήλωση - παρουσίαση μπροσούρας: «Εθνικισμός - πατριωτισμός: η πολιτική θρησκεία του κράτους» από την αναρχική συλλογικότητα Καθ' οδόν

Παρασκευή 12/6 Αγρίνιο, 21:00, Κατάληψη Apertus-Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο, Καλυβίων 70
apertus.squat.gr

Σάββατο 13/6 Γιάννενα, 19:00, Άλσος (σε περίπτωση βροχής στο Ελευθεριακό Εργαστήρι F451, Τσακάλωφ 20) Βιβλία Ανομίας

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΗ-ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

Ο εθνικισμός, ως «η πολιτική θρησκεία του κράτους», θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχουν κράτη. Για εμάς, αντίθεση στον εθνικισμό σημαίνει πόλεμο ενάντια στους εκμεταλλευτές και τους κυρίαρχους, σε όποιο μέρος του κόσμου τυχαίνει να βρισκόμαστε. Σημαίνει εναντίωσή σε ρατσιστικές, ξενοφοβικές, πατριαρχικές, μισαλλόδοξες, φονταμενταλιστικές λογικές και αντιλήψεις. Σημαίνει σπάσιμο των παραμορφωτικών εθνικών γυαλιών μέσα από τα οποία μας έμαθαν να αντικρίζουμε τον κόσμο και στροφή στην άμεση εμπειρία μας, αυτή της καθημερινής μας εκμετάλλευσης και καταπίεσης από το κράτος και τα αφεντικά, του καθημερινού μας αγώνα για επιβίωση αλλά και για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας. Σημαίνει εναντίωση στους πραγματικούς μας εχθρούς, το κράτος, το κεφάλαιο και κάθε εξουσιαστική κοινωνική σχέση.

ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ Η ΓΗ, ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ

Απέναντι στην ομογενοποιητική δράση του εθνικισμού αναδεικνύουμε την προϋπάρχουσα και υφιστάμενη ταξική διαίρεση της κοινωνίας. Απέναντι στη διαχωριστική και περιθωριοποιητική δράση του εθνικισμού προτάσσουμε την αλληλεγγύη μέσα στην τάξη των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο κόσμος που οραματιζόμαστε, ο κόσμος για τον οποίο αγωνιζόμαστε, δεν περιχαρακώνεται από σύνορα, δεν κυριαρχείται από κράτη, δεν καταδυναστεύεται από αφεντικά. Οργανώνεται σε ελεύθερα ομοσπονδιοποιημένες αυτοδιευθυνόμενες κομμούνες. Κομμούνες που δημιουργούνται βάσει των αναγκών κι επιθυμιών όλων και λειτουργούν πλήρως ελεύθερα και ισότιμα, χωρίς διακρίσεις φύλου, καταγωγής, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού και σωματικής ικανότητας.

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για την Αναρχία.

πηγή : https://www.facebook.com/Anarxiki.Sillogikoti…