Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 στις 16.00

Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ

gazibig.jpg

10 ΙΟΥΛΗ, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ-ΓΚΑΖΙ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

Ο ξεσηκωμός κατά του Μνημονίου με τις κινητοποιήσεις στις Πλατείες και τις απεργίες τρομάζει τη κυβέρνηση που αναζητά τρόπους να εκτονώσει την οργή και να την αποπροσανατολίσει. Γι αυτό παίζει το χαρτί του ρατσισμού και της διάσπασης των εργαζόμενων σε ντόπιους και μετανάστες. Γι αυτό βγάζει στους δρόμους την Αστυνομία, με ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα καλύπτοντας ακόμη και τα πογκρόμ των νεοναζί.

Κυβερνήσεις, Δήμαρχοι, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθούν με τη ρατσιστική δημαγωγία να πείσουν ένα κόσμο αγανακτισμένο από την φτώχεια, τη διαρκή λιτότητα, την ανεργία που φέρνουν οι πολιτικές της κυβέρνησης , του ΔΝΤ και της ΕΕ ότι για την υποβάθμιση της ζωής στις πόλεις και τις γειτονιές φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ακόμη και οι άστεγοι, οι εξαρτημένοι η και οι μικροπωλητές! Είναι ψεύτες και υποκριτές!

Οι ίδιες κυβερνήσεις που με τις βόμβες του ΝΑΤΟ και τις ληστρικές πολιτικές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ρημάζουν χώρες ολόκληρες αναγκάζοντας τους κατατρεγμένους να αναζητούν την επιβίωση στην Ευρώπη έχουν εξαπολύσει ένα απίστευτο ανθρωποκυνηγητό με την FRONTEX να έχει πνίξει 1500 πρόσφυγες από την Λιβύη μόνο το τελευταίο τρίμηνο. Την ώρα που καθηλώνουν τους πρόσφυγες στη χώρα πρώτης εισόδου στην ΕΕ, όπως στην Ελλάδα, με την συμφωνία Δουβλίνο 2, στερούν το δικαίωμα στο άσυλο από δεκάδες χιλιάδες και χτίζουν φράχτες στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Χιλιάδες μετανάστες χάνουν τα χαρτιά τους λόγω απολύσεων και επέκτασης της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας από τους εργοδότες. Οι μετανάστες που πρόσφεραν στο «θαύμα της Ολυμπιάδας και της ένταξης στην ΟΝΕ» με εξοντωτικούς ρυθμούς δουλειάς και οι εργοδότες τους «αντάμειψαν» με άφθονα εργατικά ατυχήματα τώρα μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους και στοχοποιούνται για την άνοδο της ανεργίας! Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης που έχει σταματήσει κάθε νομιμοποίηση των μεταναστών, ακόμη και των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είναι η άλλη όψη της πολιτικής που σπέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση παντού.

Η κυβέρνηση μάλιστα ανέθεσε στον Πάγκαλο τις επιχειρήσεις σκούπα στην Αθήνα! Αντί να δώσουν λεφτά για να λειτουργήσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα ιδρύματα πρόνοιας, οι παιδικοί σταθμοί, οι υπηρεσίες σίτισης και στέγασης των αστέγων στέλνουν την Αστυνομία παντού. Αντί για μέτρα κοινωνικής προστασίας και καταπολέμησης της φτώχειας που φέρνει την άνοδο της εγκληματικότητας και της εξαθλίωσης, η κυβέρνηση προσφέρει απλόχερα τη καταστολή.

Η εμφάνιση των ναζιστικών συμμοριών στις γειτονιές με τις δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών, αριστερών και αγωνιστών των κινημάτων είναι μεγάλη πρόκληση. Με τη φασιστική βία θέλουν να σπείρουν το τρόμο, όπως έκαναν οι ομογάλακτοι τους στην Γερμανία του Χίτλερ στο μεσοπόλεμο και στην Ελλάδα της κατοχής, όπως έκαναν ξανά οι συνταγματάρχες στην περίοδο της χούντας του 1967-74. Παριστάνουν τους πατριώτες όλοι αυτοί που στηρίζουν τα εγκλήματα των ναζί, από το ολοκαύτωμα και τους θαλάμους αερίων μέχρι τις εκτελέσεις των αντιστασιακών στα Καλάβρυτα, την Καισαριανή, σε κάθε πόλη που αντιστάθηκε στη ναζιστική κατοχή. Αυτοπροβάλλονται ως έλληνες εθνικιστές» αυτοί που στήριξαν τα βασανιστήρια της χούντας , το πραξικόπημα στη Κύπρο και τη καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Δεν θα τους αφήσουμε να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές, να οργανώνουν πογκρόμ και να σπέρνουν το τρόμο!

Οι μετανάστες βρέθηκαν ξανά και ξανά στις Πανεργατικές απεργίες ενώ οι Αφγανοί και οι Ιρανοί πρόσφυγες με τη συμπαράσταση όλων , όπως και οι τριακόσιοι απεργοί πείνας της Υπατία, έδωσαν και δίνουν το παρών με δυναμικούς αγώνες. Άλλωστε ο άνεμος των αραβικών εξεγέρσεων μας εμπνέει όλους!

Οι εργαζόμενοι που με τις Γενικές Απεργίες και με τις απεργίες διαρκείας συγκρουόμαστε με την κυβέρνηση και την εργοδοσία για να μην περάσει το νέο Μνημόνιο, όλοι και όλες που πλημμυρίζουμε τις Πλατείες έχουμε κάθε λόγο να γυρίσουμε τη πλάτη στα ρατσιστικά κηρύγματα μίσους και στους νεοναζί δολοφόνους. Να απαιτήσουμε νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο για τους πρόσφυγες, ανθρώπινη υποδοχή και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να βγουν εκτός νόμου οι συμμορίες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Στις 10 Ιούλη, σας καλούμε σε μεγάλη εκδήλωση-συνέλευση στη Τεχνόπολη στο Γκάζι, όλοι και όλες, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, καλλιτέχνες, μουσικοί και ακτιβιστές σε μια γιορτή αντίστασης στο ρατσισμό και τους νεοναζί. Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!

PROMO ΒΙΝΤΕΟ: http://www.youtube.com/watch?v=oVZXtNH5vCM&fe…

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...