Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 στις 21.00

CINEFREE προβολές στα δυτικά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκινάει ο κύκλος αυτοοργανωμένων προβολών στο Κόκκινο Πάρκο στην Ηλιούπολη. Ακολουθεί το πρόγραμμα και η σύνοψη των ταινιών και ντοκιμαντέρ.

1η προβολή:
-Πέμπτη11/6 21:00, Do the right thing (1989) -Spike Lee
Είναι η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού σε μια συνοικία του Μπρούκλιν. Μια πιτσαρία μεταναστών ιταλών, τα αλάνια του γκέτο, ένα κασετόφωνο που δε σταματάει να παίζει μουσική. Φτώχεια, χαμόγελο, αδιέξοδα κάτω από το βλέμμα της αστυνομικής περιπολίας. Στο τέλος της ημέρας τα πράγματα παίρνουν τελείως διαφορετική τροπή. Η δολοφονία ενός αφροαμερικανού νέου πυροδοτεί μια εξέγερση στη γειτονιά ενάντια στην αστυνομία. Γυρισμένη το 1989, η ταινία συνεχίζει να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και να καταδεικνύει τον ρατσισμό, τη βία και τις άπειρες δολοφονίες των μπάτσων σε βάρος της αφροαμερικανικής κοινότητας.
Άλλη μια δολοφονία έρχεται να προστεθεί στις 25 Μαίου 2020. Η δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ έχει πυροδοτήσει ένα γιγάντιο κύμα διαδηλώσεων σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι στήνουν οδοφράγματα, συγκρούονται, διαδηλώνουν, πυρπολούν αστυνομικά τμήματα ως απάντηση στις διαχρονικές επιθέσεις και δολοφονίες που συγκαλύπτονται από το κράτος των ΗΠΑ. Η λίστα των δολοφονημένων δεν τελειώνει αλλά η ανοχή τελείωσε. Ο κατασταλτικός μηχανισμός συνεχίζει να απαντά με βία, ξυλοδαρμούς και χιλιάδες συλλήψεις διαδηλωτών. Και η μάχη ενάντια στον ρατσισμό συνεχίζει να μαίνεται...


Ενάντια στη λογική ότι όλα πουλιούνται και αγοράζονται να δώσουμε πνοή ελευθερίας στις γειτονιές μας.

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Ιουνίου 15h