Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 στις 19.00

PUNX PICNIC - Συλλογική Vegan Κουζίνα και Μπαρ VOL.2

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ

Πάντα γνωρίζαμε τις προθέσεις του κράτους και των μηχανισμών του. Η κατασταλτική εκφανση του ολοκληρωτισμού και η προσπαθεια κανονικοποιησης του που βιώσαμε τους τελευταίους μήνες,ήρθε για να μας τις επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά. Στόχος υπήρξε ανέκαθεν η καθυπόταξη των υποκειμένων και η θυσία τους για ένα πλασματικό και αόριστο κοινό καλό. Αυτή τη φορά λοιπόν, με πρόσχημα τον ιό προσπάθησαν να ασκήσουν την μορφή κοινωνικού ελέγχου που τόσα χρόνια λαχταρούσαν να γευτούν, με τους όπως πάντα πιστούς συμμάχους τους, τα μέσα προπαγάνδας και τους φιλήσυχους πολίτες.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας με τα συνεπαγόμενα της, η διασπορά του τρόμου σχετικά με τον ιό και η αφομοίωση αυτου από το κοινωνικό σύνολο, παράλληλα με τον ρόλο των μπάτσων-μισθοφόρων που κάνανε ότι γούσταραν λειτούργησαν σαν το τέλειο ανάχωμα για τη σημερινή συγκυρία.

Πεσίματα, δακρυγόνα και τραμπουκισμοί σε πλατείες και πάρκα με κομβικά παραδείγματα στις πλατείες Αγίας Παρασκευής, Αγίου Γεωργίου,Βαρνάβα στην Αθήνα και πλατεία Καλλιθέας στην Θεσσαλονίκη συνέβησαν με την πλήρη συγκατάθεση κράτους και τοπικών αρχών. Όλα αυτά με την δικαιολογία του λεγόμενου «υγειονομικού κινδύνου» κάτι που όπως διαπιστώσαμε στα εγκαίνια της πλατείας Ομόνοιας δεν ισχύει για τους Μπακογιάννηδες και την υπόλοιπη Αθηναϊκή αφρόκρεμα παρά μόνο για όσα άτομα θεωρούν πραγματικά απειλή για αυτούς και τα προνόμιά τους.

Προσπάθησαν να μας τρομάξουν αλλά πεισμώσαμε. Προσπάθησαν να μας διαλύσουν αλλά στην πραγματικότητα πυρωδοτήσαμε τις εστίες αγώνα στις γειτονιές μας. Οπότε είχαν δίκιο. Είμαστε απειλή. Και αυτό γιατί για εμάς οι πλατείες δεν θα μπορέσουν ποτέ να μπουν σε ένα νομικό κουτάκι που λέγεται δημόσιος χώρος ούτε σε φιλελέ αφηγήσεις περί δικαιωμάτων και ψευτοελευθεριών σχετικά με τον τρόπο που μπορούμε να κινούμαστε στον αστικό ιστό. Γιατί πάντα τα μέρη που αράζουμε τα διεκδικούμε.Δομούμε πεδία αλληλεπίδρασης προτάσσοντας την ελεύθερη έκφραση και το αίσθημα ασφάλειας από εμάς για εμάς και για όλους,κάτι που μας διαφοροποιεί και μας εντάσσει στη απέναντι όχθη από άτομα που με αφορμή την ''κοινοχρηστη'' φύση αυτών των χώρων θα εκφράσουν ρατσιστικό,σεξιστικό ,σπισιστικό και κάθε λογής εξουσιαστικό παραλήρημα στο οποίο και οφείλουμε να απαντάμε αναλόγως. Από τους στίχους στα παγκάκια, τα graffiti στους τοίχους ,την μπάλα, τις μουσικές μας μέχρι και τη κάθε μας κουβέντα...

...ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

PUKE SOUP ZINE

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Ιουνίου 01h