Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 στις 17.00

Συγκέντρωση ενάντια στο ρατσισμό, την αστυνομική αυθαιρεσία, την καταστολή.

I CAN'T BREATH

25/05/20, Μινεάπολις (ΗΠΑ)

Ο αφροαμερικανός George Floyd συλλαμβάνεται από τέσσερις μπάτσους με πλαστό 20δόλαρο. Ένας εξ αυτών τον έχει ξαπλώσει στο έδαφος και τον πιέζει στο λαιμό με το γόνατο του ενώ ο άλλος απομακρύνει τους περαστικούς που διαμαρτύρονται. Ο George Floyd δεν φέρει καμιά αντίσταση. Παρακαλάει συνεχώς τον μπάτσο να πάρει το γόνατο του, λέγοντας "δεν μπορώ να αναπνεύσω". Εκείνος τον αγνοεί και τον ειρωνεύεται. Μετά από 5 λεπτά ο George Floyd πεθαίνει ενώ ο μπάτσος εξακολουθεί να τον πιέζει.

Προσπαθόντας να συγκαλύψουν την δολοφονία.

Στα πρώτα κρατικά αποτελέσματα της νεκροψίας ανακοινώνονται ως αίτια θανάτου από παθολογικά προβλήματα μέχρι τοξικές ουσίες, καμία ένδειξη στραγγαλισμού ή ασφυξίας. Μετά από αίτηση των δικηγόρων της οικογένειας για διενέργεια ανεξάρτητης νεκροψίας τα συμπεράσματα βγήκαν και ήταν ξεκάθαρα, ανθρωποκτονία, ασφυξία λόγω πίεσης στο λαιμό και την πλάτη που οδήγησε σε έλλειψη ροής αίματος στον εγκέφαλο.

Δεν είναι ένα μεμονομένο περιστατικό, είναι η συνήθης πρακτική αυταρχικών κρατών και των δυνάμεων καταστολής τους.

Εκφοβισμός, ωμή καταστολή, μπατσοκρατία. Μπατσοκρατία φυσικά όχι για την τήρηση της ασφάλειας των πολιτών, αλλά για τον εκφοβισμό τους σε κάθε τι ανθρώπινο δικαίωμα διεκδικούν. Ένα κράτος όχι δικαίου, αλλά παραγωγής σκλάβων προς διεκπεραίωση των εμπορευμάτων τους και τίποτα παραπάνω.

Καθόλου άγνωστες κρατικές φρικαλεότητες και σε εμάς εδώ στην Ελλάδα. Κρατικές δολοφονίες στους δρόμους, στα κελιά αστυνομικών τμημάτων, τραμπουκισμοί, βασανιστήρια, παγιδεύσεις ανθρώπων. Θα χρειαζόνταν τόμοι ολόκληροι να τα αναφέρουμε.

Εμείς σκοτώνουμε τον George Floyd, τον Ebuka Mamasubek, τ@ Zak/Zackie, τρέφοντας με απάθεια τον ρατσισμό τους.

Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, οι δολοφονημένοι δεν γυρίζουν πίσω.

Η ουδετερότητα σταματά εδώ.

Εμείς να ξεριζώσουμε κάθε ιδέα, κάθε άτομο, κάθε χώρο που γεννά ρατσισμό και αδικία.

Βαθιά ανάσα μέχρι τη διάλυση κράτους και κεφαλαίου.

NO JUSTICE, NO PEACE

Αντιφασιστική πρωτοβουλία Κοζάνης

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Ιουνίου 15h