Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 στις 14.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

[Αθήνα] Αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία

Στη συνέλευση που πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 9/6, αποφασίσαμε τις εξής δράσεις

1. Παρασκευή, 10πμ: Μοίρασμα πολύγλωσσων κειμένων στο camp του Ελαιώνα

2. Σάββατο, 12μμ, μικροφωνική ενάντια στις εξώσεις προσφύγων στη Μιχαήλ Βόδα και Ελλοπίας γωνία, έξω από χώρο στέγασης ΜΚΟ, όπου οικογένειες προσφύγων αντιμετωπίζουν την απειλή να μείνουν άστεγες και να πεταχτούν από το πρόγραμμα Εστία. Παρέμβαση στη λαική και μικροφωνική σε κοντινή πλατεία

3. Επόμενη συνέλευση την Πέμπτη 18/6 στις 18:30 στη πλατεία Πρωτομαγιάς.

4. Συμμετοχή στην αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία στις 20/6 στις 2μμ Ομόνοια

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ

ΣΤΕΓΑΣΗ, ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ

πηγή : https://www.facebook.com/story.php?story_fbid…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η κυβέρνηση ανήγγειλε την έξωση πάνω από 11.000 αναγνωρισμένων προσφύγων από τους χώρους που μένουν. 2.500 από καμπς, 600 από ξενοδοχεία, και 7.400 από διαμερίσματα. Σκοπεύουν να τους πετάξουν στο δρόμο προσθέτοντας χιλιάδες ακόμα στους άστεγους που υπάρχουν στη χώρα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. βασίστηκε σε προηγούμενο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε την έξωση μετά από 6 μήνες και τον τροποποίησε προς το χειρότερο δίνοντας περιθώριο μόνο ένα μήνα μετά την απόδοση ασύλου.

Αυτή η πολιτική απέναντι στα θύματα πολέμων, διώξεων, βασανιστηρίων, που έχουν χάσει τα πάντα και έμεναν σε χώρους με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, περιλαμβάνει και τη διακοπή του επιδόματος (πάλι με χρήματα διεθνών οργανισμών) καταδικάζοντας τους και στην πείνα μαζί με την αστεγία. Και υποκριτικά ισχυρίζονται ότι οι χώροι θα διατεθούν για να έρθουν άλλοι πρόσφυγες και να αποσυμφορηθούν τα νησιά, όταν την ίδια ώρα κτίζουν νέες φυλακές για πρόσφυγες στα νησιά.

Ταυτόχρονα, εφαρμόζουν : Φυλάκιση σε κλειστές δομές απομονωμένες από τον αστικό ιστό για τους νεοφιχθέντες πρόσφυγες μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους, χωρίς δυνατότητα επίσκεψης ντόπιων και με φιρμάνια για απαγόρευση εξόδου των προσφύγων με διάφορα προσχήματα. Περιορισμό των προϋποθέσεων χορήγησης ασύλου με fast-truck εξετάσεις αιτημάτων τους. Κράτηση σε προαναχωρησιακές φυλακές και γρήγορες απελάσεις για όσους απορρίφτηκε η αίτηση. Εγκληματικές παραλείψεις στην προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μαζί με υπερσυνωστισμό και εγκλεισμό και ως μέσο αποτροπής εισόδου προσφύγων στη χώρα, που ειδικά με τον κορονοϊό είναι ακόμα πιο επικίνδυνες. Ενώ, υπάρχουν καταγγελίες και αποδείξεις για παράνομες κρυφές επαναπροωθήσεις και δολοφονικές απωθήσεις, χωρίς καν καταγραφή και δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων ασύλου.

Αυτή η πολιτική της Ν.Δ. πάτησε πάνω στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά και στη γκετοποίηση των προσφύγων με τη δημιουργία στρατοπέδων αποκομμένων από τις κατοικημένες περιοχές που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η πολιτική των δυνάμεων του συστήματος που αναγορεύει τους πρόσφυγες σε εχθρούς και εισβολείς, την ίδια ώρα που στηρίζουν εισβολές του ΝΑΤΟ και επεμβάσεις της Ε.Ε. σε ξένες χώρες οδηγώντας τους σε πολέμους, προκαλώντας ξεριζωμούς, φτώχεια και εξαθλίωση. Είναι η πολιτική που κολακεύει τα ακροδεξιά ακροατήρια και οπλίζει τα χέρια των ναζιστών που καίνε ξενοδοχεία και δομές για πρόσφυγες. Που υποθάλπει το καθεστώς απαρτχάιντ και στρέφεται ενάντια και στους ντόπιους εργαζόμενους, νέους, φτωχούς, υπηρετώντας τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών εκκολάπτοντας το αυγό του φιδιού.

Οι πρόσφυγες που έλαβαν τα τελεσίγραφα της κυβέρνησης ήδη αντιδρούν και κινητοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Κάτω από την κατακραυγή το Υπουργείο Αντιπροσφυγικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι θα δώσει κάποια αναβολή για όσους μένουν σε καμπ, αλλά τίποτα για τους άλλους. Ενώ, προβάλλει ως λύση ότι μπορούν να ενταχτούν στο πρόγραμμα Helios. Όμως, καμιά εξασφάλιση δεν προσφέρει αυτό το πρόγραμμα των 6 έως 12 μηνών, που λειτουργεί με ένα επίδομα ενοικίου χωρίς καμιά άλλη οικονομική βοήθεια, μόνο για όσους έχουν τις αυστηρές προϋποθέσεις και υποχρεώνει τον πρόσφυγα να βρει μόνος του κατοικία όταν αυτές είναι δυσεύρετες, ακριβές και δεν νοικιάζονται εύκολα στους πρόσφυγες με το ξενοφοβικό κλίμα που καλλιεργεί κυβέρνηση και ΜΜΕ.

Να σταματήσει η εθνικιστική πολιτική της κυβέρνησης και το φαγοπότι των ημέτερων εργολάβων στις πλάτες των προσφύγων με τα εκατομμύρια € για τις δυνάμεις καταστολής, νέους φράκτες στον Έβρο και στο Αιγαίο, κατασκευές φυλακών και στρατοπέδων, χαριστικές συμβάσεις, ακόμα και σε μυστικά κονδύλια. Η πολιτική αυτή είναι εγκληματική για τους πρόσφυγες, επικίνδυνη για το λαό μας και αδιέξοδη. Τρέφει κυκλώματα εκμετάλλευσης, αυξάνει το ρατσισμό, την ξενοφοβία και το φασισμό.

Αγωνιζόμαστε μαζί ντόπιοι και πρόσφυγες για:

  • Να ζήσουμε μαζί ειρηνικά ντόπιοι και πρόσφυγες μέσα στις πόλεις και στα χωριά μας.
  • Να υψώσουμε τείχος αντίστασης και αλληλεγγύης για να μην περάσουν τα σχέδια των εξώσεων.
  • Διαμονή των προσφύγων σε κατοικίες με αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης των προσφύγων μέσα στις πόλεις και στα χωριά μας. Όχι στη γκετοποίηση.
  • Να συνεχιστούν και να επεκταθούν τα προγράμματα στέγασης για όλους τους αιτούντες άσυλο και τους αναγνωρισμένες/ους πρόσφυγες, όπως και για κάθε άστεγο. Διαμονή σε κατάλληλα καταλύματα πάντα μέσα σε κατοικημένες περιοχές για μεταβατικό περιορισμένο χρόνο μέχρι την εγκατάσταση όλων σε διαμερίσματα και κατοικίες. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους η κυβέρνηση, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι.
  • Άσυλο για όλα τα θύματα των πολέμων και των διώξεων. Όχι στις καθυστερήσεις και τον πλαστό αποχαρακτηρισμό χωρών από εμπόλεμες.
  • Ελευθερίες και πρόσβαση στην υγεία (χορήγηση ΑΜΚΑ σε όλους), στην παιδεία, στην εργασία, στην πρόνοια με ίσα δικαιώματα.
  • Απεγκλωβισμός από τα νησιά, όχι σε κλειστά ή «ανοικτά» στρατόπεδα-φυλακές, όχι στη γκετοποίηση.
  • Όχι σε απελάσεις, επαναπροωθήσεις, απωθήσεις.
  • Ελεύθερη μετακίνηση σε όποια περιοχή ή χώρα θέλουν να μείνουν. Όχι σε φράκτες στον Έβρο και το Αιγαίο. Ανεμπόδιστη είσοδος στη χώρα μας και σε όλες τις χώρες στους πρόσφυγες και δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου.
  • Καμιά συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.

Καλούμε όλες τις αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές οργανώσεις και συλλογικότητες αλληλεγγύης, τα σωματεία, τους συλλόγους, τις συλλογικότητες να οργανώσουμε :

- κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος στέγασης των προσφύγων

- κινητοποίηση σε όλες τις πόλεις το Σάββατο 20/6/2020.

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ - ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ - ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Coordination of trade unions, student unions and other groups for solidarity to refugees and immigrants

السبت 20/06 - الساعه 02:00 بعد الΑظهر - في ساحه أومونيا يوم عمل مشترك على مستوى كل اليونان من اجل حقوق اللاجئين وضد طردهم arabic

kurdish Em ji bo çalakiya hemberê nijadperestiyê bangî herkesî dikin 20 pûşper, şemî 14:00 Qada omonoia

turkish 20 HAZİRAN CUMARTESİ 14.00 OMONOIA MEYDANI MÜLTECİLERİN EVLERİNDEN TAHLİYE EDİLMESİNE KARŞI ORTAK EYLEM GÜNÜ

πηγή : http://ydragogeio.gr/kinitopioisi-20-6/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια για ανοικτά σύνορα και αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Η ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ μετατρέπει τους πρόσφυγες από θέμα πρόνοιας σε θέμα "ασφάλειας" και καταστολής. ΄Εχει μετατρέψει τον Έβρο και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου σε "εμπόλεμη ζώνη". Φράχτες και πλωτά φράγματα, χημικός πόλεμος και θωρακισμένα οχήματα, περιπολίες και διεμβολισμοί φουσκωτών, άρνηση διάσωσης ναυαγίων και θανατηφόρα πυρά σε άμαχους από ελληνικό στρατό, λιμενικό και αστυνομία. Τους τελευταίους πέντε μήνες στήνεται ένα περιβάλλον δαιμονοποίησης των κατατρεγμένων επιχειρώντας να νομιμοποιήσουν ξανά την ξενοφοβική ρητορεία. Αντί για ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση και εγκατάσταση, αντί για δομές υγείας, εκπαίδευσης και διερμηνείας, χρηματοδοτούνται μπάτσοι και φυλακές. Οι χιλιάδες απροστάτευτων ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων σε αστυνομικά τρήματα και οι στοιβαγμένοι μετανάστες στα κέντρα κράτησης βρίσκονται στον πάτο της κοινωνικής προστασίας. Οι ευάλωτες ομάδες για τη ΝΔ δεν χρειάζονται στήριξη, αλλά απομόνωση και εντέλει εκδίωξη και αποπομπή. Το δόγμα αποτροπής της μεταναστευτικής ροής αποθρασύνει Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Βουλευτές που συγκροτούν έναν αντιδραστικό εσμό, αναζητώντας ακόμα πιο απάνθρωπη πολιτική από την κυβέρνηση για τους πρόσφυγες. Από τον πυρήνα της ακροδεξιάς πολιτικής δεν έχει ξεφύγει ούτε η φιλελεύθερη ελεημοσύνη των ΜΚΟ, όπου πλέον κόπηκαν τα κονδύλια και το αφήγημα του λειτούργημα τους.

Η παγκόσμια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος εντείνει τις αντεργατικές πολιτικές. Μέσα από την ενσωμάτωση ακροδεξιών στρατηγικών προσπαθούν να διαλύσουν τις τελευταίες κοινωνικές δομές και να χτίσουν ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Οι πολιτικές του Εθνικισμού & του Ρατσισμού, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ κρατών και οι προστατευτικές πολιτικές, μετατρέπουν σε Δόγμα την Ευρώπη - Φρούριο.

Παρ' όλα αυτά, η ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ δεν έχει έρθει σαρωτικά, αλλά βρίσκει αντίσταση και εμπόδια. Οι οργανώσεις του ταξικού κινήματος έχουμε όλα τα μέτωπα ανοικτά ενάντια στην ακροδεξιά επίθεση. Στις 21 Μάρτη δεν μείναμε σπίτι, αλλά ήμασταν στο δρόμο για τους μετανάστες. Την Εργατική Πρωτομαγιά οι δρόμοι της Αθήνας οργανώσεις και συνδικάτα διαδήλωσαν για τα εργατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κρατική φυλετική βία (Black Lives Matter) και τα συλλαλητήρια για την εκπαίδευση, το πέριβάλλον και την υγεία δείχνουν ότι η εργατική τάξη είναι παρούσα και αντιστέκεται στις εξελίξεις. Ο αγώνας για κοινωνική πρόνοια με δημόσιες και δωρεάν παροχές είναι αλληλένδετος με τα πλήρη και ίσα εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες των προσφύγων και των μεταναστών.

Η ΟΡΜΑ καλεί στις προσεχείς αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις για να ανακόψουμε την ακροδεξιά ανασυγκρότηση, μένουμε στο δρόμο του αγώνα πλάι σε μετανάστες και πρόσφυγες με κάθε κόστος!

  • Ανοικτά σύνορα και δωρεάν έκδοση διαβατηρίου για κάθε πρόσφυγα.
  • Ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση και εγκατάσταση για κάθε μετανάστη.
  • Δομές υγείας, στέγασης, εκπαίδευσης και διερμηνείας για όλους.

Αντιρατσιστική πορεία το Σάββατο 20/6, 2μμ στην Ομόνοια.
Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 26/6, 7μμ στο Σύνταγμα.

Αθήνα, 17/06/2020

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες Να δώσουμε απάντηση στην αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης ! Όχι στις εξώσεις προσφύγων

Σάββατο 20/6, 2μμ Ομόνοια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζοντας τη σκληρή αντιπροσφυγική της πολιτική προχωράει ένα βήμα παρακάτω. Στην πολιτική των βίαιων αποτροπών εισόδου, των αναίτιων απελάσεων και των τραγικών συνθηκών κράτησης έρχεται να προστεθεί και η πρακτική των βίαιων εξώσεων. Συνολικά, από την 01-06-2020, αναμένεται ότι θα πεταχτούν στο δρόμο σταδιακά 4.000 άτομα από τα διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA», 1.200 αυτόνομα διαμένοντες, ενώ από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας, καθώς και από θέσεις υποδοχής σε ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia» επιπλέον 6.037.Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο αναμενόταν να υλοποιηθεί πολύ νωρίτερα, όμως λόγω του κορωνοϊού έμεινε πίσω. Με υπουργική απόφαση του Μαρτίου 2020, ο χρόνος των εξώσεων από την ημερομηνία αναγνώρισης μειώνεται από 6 μήνες σε 30 μέρες (!!!). Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Νότης Μηταράκης, πλέον είναι έτοιμος να αφήσει χιλιάδες ανθρώπους κυριολεκτικά στο δρόμο υπό το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των νησιών. Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα, που δεν έχουν τύχει επαρκών προγραμμάτων στήριξης και που αδυνατούν να εργαστούν υπό αυτές τις συνθήκες, θα αφεθούν στο έλεος του δρόμου. Ωστόσο, ο υπουργός με θράσος μιλάει για ατομική ευθύνη στην επιβίωση και την ένταξη! Ήδη από την προηγούμενη βδομάδα, οικογένειες προσφύγων από τα νησιά με μικρά παιδιά βρίσκονται στη πλατεία Βικτωρίας, χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα από την κυβέρνηση ή το Δήμο της Αθήνας για τη στέγαση τους.

Η υποχρέωση υποδοχής του ελληνικού κράτους εξαντλήθηκε στην παροχή μιας σκηνής μέσα σε λάσπες, χωρίς ρεύμα, νερό, τουαλέτα και γιατρούς στη Μόρια και τώρα «παρέχεται» η πλήρης αστεγία.
Πρόκειται για μια εγκληματική πολιτική που δεν σέβεται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση μετατρέπει τους πρόσφυγες σε βορά του κάθε ακροδεξιού και ρατσιστικού σχηματισμού. Όλα αυτά τη στιγμή που, σύμφωνα με καταγγελίες στο ευρωκοινοβούλιο, έχει λάβει ένα ποσό της τάξεως των 350 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία δομών στέγασης των αυξημένων προσφυγικών ροών. Αντιμετώπιση όλης αυτής της απάνθρωπης αριθμοποίησης και στατιστικοποίησης των ανθρώπινων ψυχών, και των αναγκών και δικαιωμάτων τους, θα έπρεπε να είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας για ντόπιους και ξένους άπορους, άστεγους, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, πρόσφυγες και μετανάστες.

Υπάρχουν αμέτρητα ανεκμετάλλευτα ακίνητα που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και θα μπορούσαν κάλλιστα να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας λύσεις σε κατασκευασμένα αδιέξοδα. Ή ακόμα και η επίταξη κάποιων ακινήτων της αμύθητης περιουσίας της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας θα μπορούσε να λειτουργήσει βοηθητικά προς τον κοινωνικό αυτό σκοπό.

Οι ζωές των ανθρώπων μετράνε το ίδιο από τη Μινεάπολη και την Ατλάντα των ΗΠΑ μέχρι τη Βικτώρια και τον Άγιο Παντελεήμονα. Όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης απαιτώντας
Αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες στις γειτονιές, τις πόλεις και τα χωριά μας
Όχι στα στρατόπεδα - φυλακές
Δημόσια και μακροχρόνια προγράμματα ένταξης
Λεφτά για τις ανάγκες των πολλών και όχι για την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και τους εξοπλισμούς
Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες παλεύουμε μαζί ενάντια σε όσα μας στερούν, για μια καλύτερη ζωή.
Το Σάββατο 20/6 καλούμε στις 2μμ στην Ομόνοια

Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική αριστερά

Αναμέτρηση Ομάδα Κομμουνιστών/στριων

ΑΡ.ΑΝ

ΔΕΑ

πηγή : https://synantisi.org/2020/06/18/allileggyi-s…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης της ΝΔ για έξωση από τις εστίες όπου διαμένουν εκατοντάδες πρόσφυγες.

Δηλαδή τα θύματα των πολέμων, διώξεων, βασανιστηρίων που έχουν χάσει τα πάντα και έμεναν σε διαμερίσματα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ και σε διάφορες δομές πετιούνται στο δρόμο.

Η Ελλάδα του Ξένιου Δία υπάρχει μόνο στις διαφημίσεις για τους τουρίστες προς χάρη των κερδών των ξενοδόχων και του κεφαλαίου. Η καπιταλιστική Ελλάδα δεν έχει χώρο για τους πρόσφυγες. Η προσφυγιά θεωρείται παρανομία και ενοχή.

Η αντι-προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης ταυτόχρονα περιλαμβάνει και τη διακοπή του επιδόματος καταδικάζοντας τους πρόσφυγες και στην πείνα μαζί με την αστεγία.

Είναι ένα σύνολο μέτρων στο όνομα της αποτροπής της έλευσης νέων προσφύγων καθιστώντας την ζωή των προσφύγων αβίωτη που ήδη έχει οδηγήσει πολλούς-ες πρόσφυγες-γισσες σε αυτοκτονία ,ψυχικές ασθένειες, απελπισία, αλλά και θανάτους από δυστυχήματα και επιθέσεις.

Αυτή η πολιτική της ΝΔ πάτησε πάνω στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά και στη γκετοποίησή τους , με τη δημιουργία στρατοπέδων αποκομμένων από τις κατοικημένες περιοχές, που εφάρμοσε και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η πολιτική των δυνάμεων του συστήματος που αναγορεύει τους πρόσφυγες σε εχθρούς και εισβολείς την ίδια ώρα που συνεχίζει τη στήριξη των στρατιωτικών-πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ ενάντια σε χώρες που σπαράσσονται από πολέμους προκαλώντας ξεριζωμούς, φτώχεια και εξαθλίωση.

Είναι η πολιτική που κολακεύει τα ακρο-δεξιά ακροατήρια οπλίζοντας τα χέρια των ναζιστών που καίνε ξενοδοχεία και δομές για πρόσφυγες.

Ως Εργατική λέσχη Κυψέλη-Πατήσια-Γαλάτσι δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των προσφύγων ενάντια στην έξωσή τους . Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των αντιρατσιστικών, προσφυγικών οργανώσεων και συντονισμών όπως και αλληλέγγυων συλλογικοτήτων στις 20/06 2μμ Ομόνοια. Απαιτούμε:

· Να συνεχιστούν και να επεκταθούν τα προγράμματα στέγασης προσφύγων για όλους τους αιτούντες άσυλο.

· Διαμονή σε κατοικίες με αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης των προσφύγων μέσα στις πόλεις και στα χωριά μας. Ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.

· Πρόσβαση στην υγεία (ΑΜΚΑ) σε όλους , στη παιδεία, στην εργασία, στη πρόνοια με ίσα δικαιώματα.

· Όχι στα κλειστά ή «ανοιχτά» στρατόπεδα-φυλακές .

· Όχι σε απελάσεις-επαναπροωθήσεις

· Όχι σε φράχτες στον Έβρο και το Αιγαίο.

Εργατική λέσχη Κυψέλη-Πατήσια-Γαλάτσι

πηγή : https://ergatikilesxipatisiakipseligalatsi.bl…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους πρόσφυγες Αγωνιζόμαστε μαζί τους για μια ζωή με δικαιώματα

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους πρόσφυγες
Αγωνιζόμαστε μαζί τους γιαμια ζωή με δικαιώματα

Η έξωση 11.000 προσφύγων από την κυβέρνηση της ΝΔ,βάσει πρόσφατα ψηφισμένης τροπολογίας και σε συνέχεια της αντιπροσφυγικήςπολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός.Αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στη ρατσιστική πολιτική που ακολουθείται απαρέγκλιτα και περιλαμβάνει: δραστική περικοπή του δικαιώματος ασύλου, φυλάκιση σε κλειστές δομές και φυλακές, απελάσεις και δολοφονικές επαναπροωθήσεων, εγκλωβισμότων προσφύγων στα νησιά, όπως επιτάσσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ΕΕ-φρούριο.

Η μόνη επιλογή που δίνουν σε ανθρώπους που είναιθύματα πολέμων, επεμβάσεων, διώξεων, και βασανιστηρίων, σε ανθρώπους που έχουνχάσει τα πάντα, είναι η φυλακή των στρατοπέδων συγκέντρωσης κάτω από άθλιεςσυνθήκες και η παραβίαση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος.

Η πολιτική που επιφυλάσσει στους ντόπιους σεφτώχεια, απολύσεις, μισθούς πείνας και εξαθλίωση είναι η ίδια που αναγορεύει σεεχθρούς τους πρόσφυγες τροφοδοτώντας την επιδημία τους ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Εμείςδηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους!

Στηρίζουμετην κοινή μέρας δράσης για τα δικαιώματα των προσφύγων.

Ø Καμιά έξωση. Διαμονή των προσφύγων σε κατοικίεςμε αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης

Ø Ελεύθερη πρόσβαση σε υγεία, εκπαίδευση, εργασία.

Ø Άσυλο και μέτρα προστασίας για όλα τα θύματα τωνπολέμων και των διώξεων.

Ø Όχι στις απελάσεις, τις επαναπροωθήσεις και τις απωθήσεις.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ - ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥΒΧΨΑ)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κανένας πρόσφυγας στον δρόμο. Κανένας θάνατος στα σύνορα. Να κλείσουν τα κολαστήρια/ κέντρα κράτησης. - Πορεία αλληλεγγύης, Σάββατο, 20 Ιούνη, 2:00 μμ, πλ. Ομονοίας

Τις προηγούμενες μέρες 20 περίπου οικογένειες προσφύγων βρέθηκαν άστεγες στην πλ. Βικτωρίας. Δεκάδες μικρά παιδιά, βρέφη και γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη κοιμούνταν στα παγκάκια και στα πεζοδρόμια. Αυτοί οι άνθρωποι έφτασαν στην Αθήνα από την Μόρια, αφού πήραν την μπλέ σφραγίδα στο τρίπτυχο τους, τους αναγνωρίστηκε δηλαδή το δικαίωμα στο άσυλο και άρθηκε ο γεωγραφικός περιορισμός στις μετακινήσεις τους.

Αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν στον δρόμο με ευθύνη της κυβέρνησης και της Ύπατης Αρμοστείας, η οποία δεν προετοίμασε, ως θα όφειλε, την διάδοχη κατάσταση. Την άμεση ένταξη δηλαδή των αναγνωρισμένων προσφύγων στα προγράμματα στέγασης. Οι πρόσφυγες ταξίδεψαν μόνοι και όχι στα πλαίσια μιας οργανωμένης από το κράτος μετακίνησης, ούτε βέβαια είχαν ως προορισμό κάποια δομή προσωρινής διαμονής, έως ότου "ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικα κολλήματα", προκειμένου να μπουν στο πρόγραμμα "Ήλιος" και να εγκατασταθούν σε διαμερίσματα. Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση και μετά την πίεση δικαιωματικων οργανώσεων και αλληλέγγυων συλλογικοτήτων, το Κράτος, που δεν πρόσφερε ούτε ένα μπουκάλι νερό στους άστεγους πρόσφυγες, αναγκάστηκε σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης να τους μεταφέρει στο camp του Ελαιώνα.

Δεν δέχτηκαν όμως όλες οι οικογένειες την μεταφορά τους στον Ελαιώνα, καθώς δεν πείστηκαν για την προσωρινότητα της παραμονής τους εκεί. Πρόκειται για μια εξέλιξη απόλυτα λογική, αφού αυτοί οι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι σωματικά και ψυχικά από το κολαστήριο της Μόριας στο οποίο βρίσκονταν, δεν δείχνουν καμιά εμπιστοσύνη στο ελληνικό κράτος, το οποίο αντί να τους προστατεύει, τους φυλακίζει σε κέντρα κράτησης, φέροντας παράλληλα την βασική ευθύνη για τους εκατοντάδες θανάτους στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, όπως επιτάσσει η πρακτική της αποτροπής, η μη διάσωση δηλαδή απ το λιμενικό των ακυβερνητων πλοιαρίων, που μεταφέρουν πρόσφυγες και η βίαιη παρεμπόδιση τους να προσφύγουν στις ελληνικές ακτές. Είναι η συνέπεια μιας πολιτικής, που εργαλειοποιει τους πρόσφυγες στο παιχνίδι του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, της οποίας τα τραγικά αποτελέσματα είδαμε την προηγούμενη περίοδο, εκτός απ' το Αιγαίο και στον Έβρο, με τον ελληνικό στρατό, να πυροβολεί άοπλους, ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

Τελικά σε μια ακόμη επίδειξη ακραίου αυταρχισμού η κυβέρνηση κινητοποίησε τα ΜΑΤ τα οποία βιαίως μετέφεραν όλες τις οικογένειες στον Ελαιώνα. Όλο αυτό όμως είναι πολύ μικρό μπροστά στα καταστροφικά αποτελέσματα, που θα έχει το πρόγραμμα εξώσεων της κυβέρνησης κατά την πλήρη εφαρμογή του. Την επομενη περίοδο χιλιάδες αναγνωρισμένοι πρόσφυγες θα βρεθούν στον δρόμο, αφού πολλά από τα έγγραφα, που τους ζητούνται προκειμένου να εγκατασταθούν σε διαμερίσματα, προϋποθέτουν διεύθυνση κατοικίας, η οποία προφανώς δεν υπάρχει. Πρόκειται για μια παράνοια, για έναν γραφειοκρατικό φαύλο κύκλο, που ωθεί τους πρόσφυγες στην αστεγια και την περιθωριοποίηση.

Εμείς θα σταθούμε στο πλάι των προσφύγων για το αυτονόητο δικαίωμα στην στέγαση. Οι πρόσφυγες, που αναγνωρίζονται θα πρέπει να μπαίνουν αυτομάτως σε προγράμματα, που να χαρακτηρίζονται από σταθερότητα και διάρκεια, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής τους διαβίωση και να προωθείται η κοινωνική τους ένταξη.

Το κίνημα αλληλεγγύης που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στις οικογένειες στην Βικτώρια, θα συνεχίσει τον αγώνα για να μην βρεθεί κανενας πρόσφυγας στον δρόμο, για να κλείσουν τα κέντρα κράτησης και τα κολαστηρια των νησιών.

Απέναντι στον ρατσισμό και τις ακροδεξιές πολιτικές, που γεμίζουν το Αιγαίο κορμιά μεταναστών, στέλνουμε δυνατό μήνυμα.

Κάθε ζωή είναι άξια να βιωθεί, με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί.

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Στέκι Μεταναστών

πηγή : https://diktio.org/node/1487


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραια: Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών για μια ζωή με αξιοπρέπεια!

H κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους πιάνει το νήμα των εκκενώσεων προσφυγικών καταλήψεων και συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως ''αόρατου/ες''. Μετά την εγκατάλειψη τόσων οικογενειών στην πλατεία Βικτωρίας αφού ουδέποτε φρόντισε στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης από το κολαστήριο της Μόριας να τους στεγάσει,τελικώς με κλούβες τους οδήγησε στην ήδη γεμάτη δομή του Ελαιώνα.


Παράλληλα εντός του Ιούνη ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει εξαγγείλει πραγματοποίηση εξώσεων από μισθωμένα διαμερίσματα για 11.000 πρόσφυγες.


Τη στιγμή που η δίκη της Χρυσής Αυγής ξαναξεκινά,την ώρα που ο ρατσισμός εκφράζεται και θεσμικά και ο φασισμός προσπαθεί να φορέσει νέα προβιά(Κασιδιάρης),δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς.


Διαδηλώνουμε ενάντια στον πόλεμο,ενάντια στο ρατσισμό,το φασισμό και τις πολιτικές αποτροπής του ελληνικού κράτους και της ΝΔ σε Έβρο και Αιγαίο.

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών για μια ζωή με αξιοπρέπεια!

-Όχι στους πολέμους που γεννούν προσφυγιά
-Χαρτιά,πρόσβαση σε Υγεία και Παιδεία για πρόσφυγες-μετανάστες
-Ενάντια στο φασισμό,το ρατσισμό και την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης
-Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.Αξιοπρεπής στέγαση εντός των πόλεων!

Στηρίζουμε την πορεία το Σάββατο 20/6 2μμ Ομόνοια ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική και τις επαπειλούμενες εξώσεις.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2020/06/blog-post_…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να πετάξει στον δρόμο τους πρόσφυγες - Όλοι/ες στις 2μμ στην Ομόνοια, ενάντια στην πολιτική των εξώσεων

H ρουτίνα της διογκούμενης ελληνικής κρατικής βαρβαρότητας απέναντι στους πρόσφυγες επεκτάθηκε αυτή τη φορά στο ζήτημα της στέγασης. Χειροτερεύοντας την ήδη άθλια νομοθεσία της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ περιόρισε από τους έξι στον ένα μήνα το δικαίωμα των ανθρώπων που λαμβάνουν άσυλο στο να φιλοξενούνται εκεί που διαμένουν, είτε πρόκειται για διαμερίσματα είτε ξενώνες και καμπ. Ο νόμος αυτός συνεπάγεται την εκδίωξη 11.000 ανθρώπων από τα σπίτια τους μέσα στον Ιούνιο. Καθώς αναφερόμαστε σε ανθρώπους που έλαβαν άσυλο -κάτι το οποίο δε γίνεται εύκολα στο ελληνικό κράτος- μιλάμε προφανώς για μια ομάδα στην πλειονότητά της εξαιρετικά ευάλωτων ανθρώπων, ασθενών, εγκύων, μωρομανάδων και βρεφών, ο οποίες/οι πετιούνται στον δρόμο ή στην καλύτερη περίπτωση καθίστανται άτομα εντελώς εξαρτημένα από τις διαθέσεις του ελληνικού κράτους και ζουν μέσα στην απόλυτη ανασφάλεια.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ρητής πολιτικής του ελληνικού κράτους να δυσκολεύει τη ζωή των μεταναστών/ριών και των προσφύγων που φτάνουν στην επικράτειά του, προκειμένου να τους/τις αποτρέπει από το να το δοκιμάσουν. Σε αυτή την πολιτική εντάσσονται οι αναρίθμητοι θάνατοι κατατρεγμένων ανθρώπων στα νερά του Αιγαίου, τα σύνορα του Έβρου και τα στρατόπεδα του αίσχους, αλλά και η απελπιστική διαβίωσή τους στις σπαρμένες ανά την Ελλάδα Μόριες, που αποτελούν επί της ουσίας πρακτικές βασανισμού.

Η εικόνα της πλατείας Βικτωρίας γεμάτης από κυνηγημένους ανθρώπους που είχαν διωχθεί από τα καταλύματά τους και δέχθηκαν για αυτό και την επέμβαση των ΜΑΤ είναι χαρακτηριστική της απανθρωπιάς που διακρίνει το ελληνικό κράτος απέναντι στους πρόσφυγες.

Την ίδια στιγμή που ασκεί αυτές τις πολιτικές, το ελληνικό κράτος δίνει το σύνθημα στην κοινωνία να στραφεί ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και τις μετανάστριες, αποκαλώντας τους πότε «εισβολείς» και πότε «λαθραίους» και επινοώντας και διαφημίζοντας νέα εθνικά έπη για την αντιμετώπισή τους -τα οποία μετατρέπονται σε αστείες άτακτες υποχωρήσεις όταν τη θέση των γυναικόπαιδων στα σύνορα παίρνουν κανονικοί στρατοί.

Αυτή η ρατσιστική πολιτική του ελληνικού κράτους πρέπει να βρει απέναντί της ένα συντονισμένο κίνημα προσφύγων και ντόπιων, το οποίο θα απαιτήσει ισότητα δικαιωμάτων, ικανοποίηση των άμεσων αναγκών των μεταναστών/ριών και αιτούντων άσυλο και εξασφάλιση στέγασης, εκπαίδευσης, υπηρεσιών υγείας για όλους και όλες.

Να μην αφήσουμε το ελληνικό κράτος να δημιουργήσει κοινότητες παριών για να θρέψει τον ρατσισμό και την καταστολή.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει και καλεί στη διαδήλωση υπεράσπισης των προσφύγων και μεταναστών/ριών, το Σάββατο 20/6 στις 2 μμ στην Ομόνοια.

-Πλήρη δικαιώματα στέγασης σε πρόσφυγες και μετανάστες/ριες μέσα στον αστικό ιστό, πλάι στους ντόπιους

-Καμία έξωση πρόσφυγα με βάση τον άθλιο νόμο του Μηταράκη

-Κανένα στρατόπεδο κλειστό ή «ανοιχτό» ποτέ και πουθενά - Ελεύθερη μετακίνηση για όλους/ες

-Καμία απέλαση, ταξιδιωτικά έγγραφα και χαρτιά παραμονής σε όσους τα ζητάνε

-Μηδενική ανοχή στον ρατσισμό και κάθε εκφραστή του, κρατικό ή «κοινωνικό»

-Κάτω το τείχος του Έβρου, κάτω η ρατσιστική ευρω-τουρκική συμφωνία


Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/na-min-afisoume-tin-ellad…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Όχι στις εξώσεις προσφύγων - Διαδήλωση: Σάββατο 20/6, 2 μμ, Ομόνοια

Συνεχίζοντας με συνέπεια την ολομέτωπη επίθεση σε κάθε φτωχό και κατατρεγμένο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει στην έξωση 1.1000 αναγνωρισμένων προσφύγων από τους χώρους που διαμένουν, πετώντας τους στο δρόμο. Ήδη είχε ανακοινώσει ότι μετά τις 31/5 θα προχωρήσει σε εξώσεις από τις δομές και διαμερίσματα που διαμένουν και στη διακοπή των πενιχρών επιδομάτων που τους δίνονται στους πρόσφυγες, παρόλο που χρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας και άλλων διεθνών οργανισμών. Τέτοια είναι η λύσσα και το μίσος των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων ενάντια σε κάθε φτωχό και κολασμένο. Η επίθεση της κυβέρνησης δεν έχει μένει αναπάντητη, καθώς οι πρόσφυγες έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες (πχ. στο Κρανίδι).

Στη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της καραντίνας, οι πρόσφυγες έμειναν απροστάτευτοι, δεν τους παρέχονταν ούτε στοιχειώδη μέτρα ατομικής προστασίας, στοιβάζονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ρισκάροντας τις ζωές τους. Αυτό είναι το δόγμα των ά(χ)ριστων της αγοράς: λεφτά στα ΜΜΕξαπάτησης για να μας πιπιλίζουν το μυαλό με την «θεόσταλτη» κυβέρνηση Μητσοτάκη που ήρθε να μας σώσει - εξαθλίωση και καταστολή στους πρόσφυγές, στους κολασμένους της γης που για το ξερίζωμά τους είναι οι ίδιοι συνένοχοι, μαζί με τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Πριν την καραντίνα, είχαμε την εθνικιστική παράκρουση της κυβέρνησης της ΝΔ, που έστελνε τους πραιτοριανούς της να πνίξουν στα χημικά τους πρόσφυγες στον Έβρο, με την υποστήριξη διάφορων ομάδων ακροδεξιών, φασιστοειδών και κάθε λογής τραμπούκου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με όλο το μνημονιακό συρφετό (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.ά.) έχουν δείξει το μένος τους απέναντι σε φτωχούς, νέους, εργαζόμενους και πρόσφυγες. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που άνοιξε κατά την περίοδο διακυβέρνησής του και με την υπογραφή της αιματοβαμμένης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας - και με τους Παπαδημούληδες να κάνουν «προοδευτικές» μπίζνες στις πλάτες των προσφύγων. Η δε ΝΔ με την τήρηση της συμφωνίας, με το ρατσιστικό δηλητήριο, με τις εξώσεις. Και οι δύο τους μαζί, ξαφρίζοντας τη λαϊκή κατοικία με πλειστηριασμούς για τα κοράκια fund και τραπεζών! Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν: εργαζόμενοι νέοι και πρόσφυγες, να μένουμε άστεγοι και εξαθλιωμένοι - και χρήματα με το τσουβάλι να χαρίζονται στους πλούσιους αεριτζήδες φίλους και στα υποτακτικά ΜΜΕ τους.

Μόνη λύση οι αγώνες μας - Ντόπιοι και πρόσφυγες παλεύουμε μαζί

Ο πόλεμος που γεννά την προσφυγιά, η ανεργία, η ανέχεια που μας επιφυλάσσει το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, δεν θα σταματήσουν αν το εργατικό κίνημα δεν βάλει φρένο με τους αγώνες του. Ήδη τα παραδείγματα των αγώνων, εκρήξεων και εξεγέρσεων είναι πολλά παγκοσμίως. Από την ισοπεδωμένη από τον νεοφιλελευθερισμό Χιλή, ως την παγκόσμια ιμπεριαλιστική δύναμη των ΗΠΑ και τις μητροπόλεις των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Μόνο με την οργάνωση των «από κάτω», με μαχητικούς αγώνες, ντόπιοι και πρόσφυγες μπορούμε να προστατευτούμε από τα αδηφάγα αρπαχτικά της αστικής τάξης, να ανατρέψουμε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους και προσφυγιά - και να επιβάλουμε το δίκιο μας με μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες. Κάτω η Ευρώπη Φρούριο. Κανένα «κλειστό κέντρο» φυλακή. Άσυλο, Στέγη, Περίθαλψη σε όλους τους πρόσφυγες. Ταξιδιωτικά έγγραφα για ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση.

Ντόπιοι και πρόσφυγες παλεύουμε μαζί. Μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας σε στέγαση, σίτιση, υγεία.

Με την αυτοοργάνωση των «από κάτω», να ξηλώσουμε το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και την εξαθλίωση που γεννά.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/11876