Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 στις 17.30

Ανοιχτή μέρα γνωριμίας στο Μικρό Δέντρο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ
Πώς είναι μία μέρα στο Μικρό Δέντρο; Συχνά επισκέπτες και επισκέπτριες μας κάνουν αυτήν την ερώτηση και συχνά η απάντηση δεν είναι εύκολη. Το σίγουρο είναι πως η κάθε μέρα είναι διαφορετική για τον καθένα και την κάθε μία. Σε ένα ελεύθερο σχολείο η μάθηση δεν θα μπορούσε να γίνεται με πρόγραμμα και η συμβίωση εμπεριέχει κανόνες και όρια τόσο ρευστά, οργανικά και μεταβαλλόμενα όπως και κάθε πραγματική συνθήκη που περιλαμβάνει ανθρώπους που αναπτύσσονται, μαθαίνουν και εξελίσσονται με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.
Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 18 Ιουνίου για να προσπαθήσουμε να βιώσουμε όλοι μαζί την εμπειρία της ελεύθερη μάθησης και την αμηχανία που μπορεί να προκαλεί η ελευθερία. Θα ξεκινήσουμε με έναν κύκλο γνωριμίας, στην συνέχεια θα παρουσιάσουμε το παιδαγωγικό μας πλαίσιο και στο τέλος θα υπάρξει χρόνος να περιπλανηθούμε σε όλους τους χώρους και να επιλέξουμε ελεύθερα την δραστηριότητα μας με βάση τα ενδιαφέροντα μας, όπως ακριβώς κάνουν και τα παιδιά. Στον αναστοχασμό που θα ακολουθήσει θα αποπειραθούμε να επεξεργαστούμε ερωτήματα όπως:
 Τι σημαίνει ελευθερία επιλογής;
 Τι είναι κατεύθυνση και τι παρέμβαση;
 Ποιος ο ρόλος του ενήλικα σε ένα τέτοιο περιβάλλον;
 Πώς νιώθουμε όταν δεν υπάρχει κάποιος να μας λέει τι και πώς να το κάνουμε, όταν δεν υπάρχει "σωστό" και "λάθος" αλλά ούτε και έπαινος ή τιμωρία;
 Πως προκύπτουν τα όρια;
 Πώς νιώθουμε όταν δεν έχουμε κάποιον να μας κατευθύνει και πώς όταν έχουμε;
 Είναι καλύτερα να δουλεύουμε/παίζουμε μόνοι/ες μας ή με παρέα;
 Πως μαθαίνουμε;
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 17:30 ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΕΝΤΡΟ
Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας
Πληροφορίες: 6997736314

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Ιουνίου 13h