Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 στις 16.00

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες της 27/5

Τρίτη 16/6 16:00 Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες της 27/5 στο πολυτεχνείο

Τα ξημερώματα της 27/05 ο σύντροφος Δ.Σ. συλλαμβάνεται από άντρες του τμήματος Κρατικής Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε. στην περιοχή της Καλαμαριάς, έπειτα από καταδίωξή του. Ακολουθώντας τις γνωστές μεθόδους με τις οποίες διασφαλίζεται η «τάξη και η ασφάλεια», ασκείται υπέρμετρη σωματική βία στο σύντροφο η οποία σταμάτησε μόνο όταν υπήρξαν εν δυνάμει μάρτυρες στα γειτονικά μπαλκόνια. Λίγες ώρες αργότερα συλλαμβάνεται έξω από το σπίτι στο οποίο διαμένει και ο σύντροφος Ρ.Ζ. που έρχεται επίσης αντιμέτωπος με τις «νόμιμες» κατασταλτικές πρακτικές των μπάτσων. Τα Μ.Μ.Ε. αναπαράγουν τις υποθέσεις των μπάτσων ότι πρόκειται για στοχοποίηση του Δ. Σταμάτη, πρώην υπουργού της Ν.Δ. και νυν προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Την ίδια μέρα, πραγματοποιείται βίαιη εισβολή των μπάτσων σε τρία κατειλημμένα σπίτια στην περιοχή του Τσιναρίου όπου εικάζεται πως διαμένει ο Δ.Σ. Εκεί, μετά από την προσαγωγή 10 συντρόφων και συντροφισσών από τα σπίτια και εκτεταμένης έρευνας των χώρων, ακολουθεί η κατάσχεση πολλών προσωπικών αντικειμένων, συσκευών και άλλων άσχετων πραγμάτων που θεαματικά προβλήθηκαν στα μέσα, συντελώντας στη διόγκωση της φύσης της επιχείρησης.

Την Πέμπτη 28/05 οι 2 συλληφθέντες σύντροφοι περνούν από εισαγγελέα έπειτα από πολύωρη αναμονή και δεμένοι πισθάγκωνα (μέχρι που υπήρξε έντονη διαμαρτυρία εκ μέρους τους). Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως τα ένστολα σκουπίδια κάναν ότι μπορούσαν για να καλλιεργήσουν μία αίσθηση ψυχολογικής απομόνωσης στους συντρόφους τόσο στα δικαστήρια όσο και την προηγούμενη μέρα καθώς δεν τους επιτράπηκε η επικοινωνία με κανέναν πλην των δικηγόρων. Το Σάββατο 30/05, ο Δ.Σ. φέροντας σημάδια της επιβολής που δέχτηκε από τους δεσμοφύλακες κατά τη διάρκεια της κράτησής του οδηγείται στον ιατροδικαστή όπου ευθρασώς του ειπώνεται «Αυτά συμβαίνουν σε μια καταδίωξη»! Και οι δύο σύντροφοι, κρατούμενοι στα κελιά της Γ.Α.Δ.Θ., αφού πήραν παράταση για την απολογία τους, ορισμένη για Δευτέρα 1/06, κατόπιν εισαγγελικής απόφασης αφήνονται ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους (παρουσία στο τμήμα 3 φορές το μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) και επιβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ έκαστος (σύνολο 20.000) η οποία πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 15 Ιούνη. Σε διαφορετική περίπτωση οι σύντροφοι θα προφυλακιστούν.

Το τελευταίο διάστημα, με πρόσχημα την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που επιβλήθηκε λόγω καραντίνας -και όχι μόνο- η επιβολή της δημόσιας τάξης παίρνει μια τελείως διαφορετική χροιά και η προάσπισή της πραγματώνεται μέσω αυταρχικών κινήσεων εκ μέρους του κράτους που πριν ίσως φάνταζαν πιο μακρινές. Η λήψη μέτρων πανοπτικού ελέγχου και η υπέρμετρη δύναμη που δόθηκε στους μπάτσους στο όνομα της ζωής, μιας ζωής που σφύζει από δουλοπρέπεια και υποταγή, συντέλεσε στην προσπάθεια απονέκρωσης των αγώνων αλλά και στην περαιτέρω κοινωνική νομιμοποίηση ενός κράτους που επιτελεί τόσο το ρόλο του δυνάστη όσο και του μεσσία που περιφρουρεί το λαό του από τον εκάστοτε κίνδυνο. Επομένως, η όλη συνθήκη αποτέλεσε το πιο εύφορο έδαφος για την επέλαση των εξουσιαστών στις ζωές, στις πλατείες, στις αυλές μας.

Παρά τις προσπάθειες των κάθε λογής θεσμικών μιασμάτων να καταστείλουν τη ζωή και την καθημερινή μάχη που δίνουμε γι' αυτήν, ο κόσμος του αγώνα ήταν εκεί. Δεν έλειψαν οι πολύμορφες δράσεις εν καιρώ περιοριστικών μέτρων, δεν έλειψαν οι απαντήσεις στην εισβολή των μπάτσων στις γειτονιές μας, δεν έλειψε η πολυδιάστατη αντεπίθεση. Επίσης, η ανυπακοή πήρε σάρκα και οστά και εντός των τειχών, με τις εξεγέρσεις και τους διεκδικητικούς αγώνες σε διάφορες φυλακές της χώρας να συντελούν στο μούδιασμα της κρατικής διαχείρισης στο από 'δω και πέρα.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε μια όλο και πιο συχνή κρατική κατασταλτική μεθόδευση η οποία στοχεύει στην οικονομική εξόντωση του κινήματος αλληλεγγύης. Γιατί φυσικά οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις εφαρμόζονται ανάλογα με τις ορέξεις και τις ανάγκες των θεσμών οι οποίοι είναι συνυφασμένοι με τη διατήρηση και την ευημερία όλου του εξουσιαστικού φάσματος. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις η υπόθεση σύντροφοι-ισσες, η υπόθεση του Ρουβίκωνα, των δύο αντιφασιστών και της Πάτρας.

Είναι ξεκάθαρο για εμάς πως οι δύο σύντροφοί μας διώκονται λόγω της αναρχικής τους ταυτότητας, την οποία υπερασπίστηκαν τόσο μέσω των πρακτικών τους καθ' όλη τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους στα κελιά της Γ.Α.Δ.Θ. (άρνηση λήψης αποτυπωμάτων και φωτογραφικού υλικού, άρνηση οποιασδήποτε συνεργασίας με τους μπάτσους και τους ασφαλίτες, άρνηση σε κάθε προσπάθεια των παραπάνω να αποσπάσουν περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση) όσο και μέσω του λόγου τους ενώπιων ανακριτή και εισαγγελέα (άρνηση του διπόλου αθωότητας-ενοχής και υπεράσπιση των πολύμορφων αγώνων).

Από τη μεριά μας έχουμε να δηλώσουμε πως παρά τις κατασταλτικές κινήσεις που στοχεύουν στην αποδυνάμωση των πρακτικών και των συνειδήσεών μας, παρά τις έκδηλες παρακολουθήσεις και τις εξακριβώσεις συντρόφων και συντροφισσών μας, οι κάθε λογής εξουσιαστές θα μας βρίσκουν απέναντί τους να τους υπενθυμίζουμε πως όσο απλώνουν τα χέρια τους έστω και σε έναν/μία/ένα από εμάς, τα υπόλοιπα θα είμαστε εκεί για να τους τα κόψουμε. Τρομάζοντάς τους με το ότι η αναρχία δεν πραγματώνεται μόνο μέσω της αντιπαράθεσης και της υλικής σύγκρουσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του, αλλά και μέσα από την καθημερινή ζύμωση των σχέσεων που σε κάθε περίπτωση καταστολής πλαισιώνουν και ενδυναμώνουν τα άτομα που την υφίστανται.

Η καρδιά της αναρχίας χτυπά. Και χτυπά πάντοτε στο πλάι των εξεγερμένων συνειδήσεων, πάντα στο πλευρό αυτών που κοιτούν κατάματα τον εχθρό και περνάν στην επίθεση.

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ

Η ΦΩΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

10, 100, 1000 ΑΜΕΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ