Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 στις 18.00

Διαδήλωση ενάντια στη νέα επίθεση του τουρκικού κράτους στο Νότιο Κουρδιστάν

ΠΑΝΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Ο τουρκικός στρατός με γενοκτονικές πολιτικές βομβαρδίζει με πολεμικά αεροσκάφη το Maxmur, το Şengal και το Kandil.

Ως κουρδικός λαός μαζί με τους συντρόφους μας να μεγαλώνουμε την αντίσταση και να διοργανώνουμε κινητοποιήσεις σ' όλα τα μέρη του κόσμου.

Ενάντια στο τουρκικό κράτος και στη φασιστική συμμαχία των AKP-MHP, που χρησιμοποιούν όλα τα αεροσκάφη, βολίδες και τα τανκς τους για την εισβολή στο Κουρδιστάν με στόχο την γενοκτονία τους, ας αντισταθούμε δυναμικά όλοι μαζί.

Καλούμε όλη την ανθρωπότητα να ξεσηκωθεί και να υπερασπιστεί τη Μέση Ανατολή και το Κουρδιστάν από το βάρβαρο τουρκικό στρατό και τον δικτάτορα Ερντογάν που καταπιέζουν και δολοφονούν τους λαούς της περιοχής.

Η σιωπή των διεθνών οργανώσεων και των κρατών ενθαρρύνουν το επιθετικό τουρκικό κράτος και τη φασιστική συμμαχία AKP-MHP να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους.

Ο καταυλισμός του Maxmur που είναι υπό έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών και οι Γιεζιντί Κούρδοι στο Şengal δεχτηκαν δεκάδες φορές επιθέσεις από τις συμμορίες της ISIS.

Με την σιωπή τους οι διεθνείς οργανώσεις γίνονται συνένοχοι στις βάρβαρες επιθέσεις του τουρκικού κράτους. Η μεγάλη αντίσταση του Κουρδικού λαού είχε ως αποτέλεσμα την οπισθοχώρηση των βάρβαρων συμμοριών του ISIS από τα κουρδικά εδάφη. Το γενοκτονικό τουρκικό κράτος αδυνατεί να αποδεχτεί αυτή την ήττα. Έτσι χρησιμοποιεί όλες τις δυνάμεις του για την γενοκτονία των Κούρδων και την εισβολή στη περιοχή.

Ο λαός μας και οι σύντροφοι μας ενάντια στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους και τη σιωπή του κρατών να διοργανώνουν δράσεις μπροστά σε διεθνείς οργανώσεις, σε τοπικές, στα κεντρικά κοινοβούλια, στα διεθνή μέσα, και σε όλους οργανισμούς.

Σ' όλη την Ευρώπη, στον Καναδά, στην Αυστραλία και όπου βρισκόμαστε να ξεσηκωθούμε και να υπερασπιστούμε τον λαό μας, την τιμή μας, την αξιοπρέπεια μας και την πατρίδα μας.

Καλούμε όλους/ες στη διαδήλωση που διοργανώνουμε την Τρίτη 16/6, 18:00 από τα Προπύλαια προς την τούρκικη πρεσβεία.

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Ιουνίου 00h