Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 στις 19.00

Εκδήλωση αντιπληροφόρησης & αλληλεγγύης για την εξέγερση στις Η.Π.Α.

post image

Εκδήλωση Αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης για την εξέγερση στις Η.Π.Α.

Η δολοφονία του αφροαμερικανού George Floyd τη Δευτέρα 25 Μαΐου στην Μινεάπολις των Η.Π.Α. δεν είναι ένα σποραδικό ή ασυνεχές φαινόμενο. Ο ρατσισμός του αμερικανικού κράτους είναι βαθειά ριζωμένος και θεσμοθετημένος τόσο στο λόγο του όσο και τις πρακτικές του. Η αμερικανική κοινωνία είναι από τις πιο πολωμένες ταξικά κοινωνίες του ανεπτυγμένου καπιταλιστικού κόσμου, με το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών να είναι μεγάλο.

Αρκεί μια εικόνα από τα μητροπολιτικά γκέτο για να δει κανείς την φτώχεια και την εξαθλίωση που επιβάλλονται στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και το πως αυτές συνδυάζονται με φυλετικά/ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Η κοινωνική αυτή πραγματικότητα είναι που έχει διευρύνει το περιεχόμενο της εξέγερσης και από μια διαμαρτυρία για την αστυνομική βία έχει γίνει μια κραυγή για μια καλύτερη ζωή. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές των ταραχών, πρακτικές όπως εμπρησμοί σε αστυνομικά τμήματα και περιπολικά, καθώς και λεηλασίες εμπορικών στόχων (εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ κτλ.) γενικεύονται και χαρακτηρίζουν ένα σημαντικό κομμάτι της εξέγερσης.

Ως αναρχικοί/ές οφείλουμε να αφουγκραστούμε όλες τις κινήσεις και τις διεργασίες που παράγονται συνεχώς στο περιβάλλον της εξέγερσης, την αμφισβήτηση κυρίαρχων και βαθειά ριζωμένων στην αμερικανική κοινωνία καπιταλιστικών αξιών. Γιατί το περιεχόμενο της εξέγερσης διαμορφώνεται "από τα κάτω" και αδιαμεσολάβητα. Να γίνουμε κομμάτι τέτοιων εξεγέρσεων, να δομήσουμε πίσω από τα οδοφράγματα τους σχέσεις αλληλεγγύης, ισότητας, συντροφικότητας και ελευθερίας.

Με τη συμμετοχή των συντροφισσών/ων από την ομάδα

Revolutionary Abolitionist Movement από τη Ν. Υόρκη

Πέμπτη 18/6 στις 19:00 (αυστηρά λόγω της επικοινωνίας με τις/τους συντρόφισσες/ους)

στην κατάληψη Παραρτήματος

Από την Ελλάδα μέχρι τις Η.Π.Α. η φλόγα της εξέγερσης μένει ζωντανή

Αναρχικές/οί

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605799/