Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια για ανοικτά σύνορα και αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Η ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ μετατρέπει τους πρόσφυγες από θέμα πρόνοιας σε θέμα "ασφάλειας" και καταστολής. ΄Εχει μετατρέψει τον Έβρο και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου σε "εμπόλεμη ζώνη". Φράχτες και πλωτά φράγματα, χημικός πόλεμος και θωρακισμένα οχήματα, περιπολίες και διεμβολισμοί φουσκωτών, άρνηση διάσωσης ναυαγίων και θανατηφόρα πυρά σε άμαχους από ελληνικό στρατό, λιμενικό και αστυνομία. Τους τελευταίους πέντε μήνες στήνεται ένα περιβάλλον δαιμονοποίησης των κατατρεγμένων επιχειρώντας να νομιμοποιήσουν ξανά την ξενοφοβική ρητορεία. Αντί για ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση και εγκατάσταση, αντί για δομές υγείας, εκπαίδευσης και διερμηνείας, χρηματοδοτούνται μπάτσοι και φυλακές. Οι χιλιάδες απροστάτευτων ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων σε αστυνομικά τρήματα και οι στοιβαγμένοι μετανάστες στα κέντρα κράτησης βρίσκονται στον πάτο της κοινωνικής προστασίας. Οι ευάλωτες ομάδες για τη ΝΔ δεν χρειάζονται στήριξη, αλλά απομόνωση και εντέλει εκδίωξη και αποπομπή. Το δόγμα αποτροπής της μεταναστευτικής ροής αποθρασύνει Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Βουλευτές που συγκροτούν έναν αντιδραστικό εσμό, αναζητώντας ακόμα πιο απάνθρωπη πολιτική από την κυβέρνηση για τους πρόσφυγες. Από τον πυρήνα της ακροδεξιάς πολιτικής δεν έχει ξεφύγει ούτε η φιλελεύθερη ελεημοσύνη των ΜΚΟ, όπου πλέον κόπηκαν τα κονδύλια και το αφήγημα του λειτούργημα τους.

Η παγκόσμια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος εντείνει τις αντεργατικές πολιτικές. Μέσα από την ενσωμάτωση ακροδεξιών στρατηγικών προσπαθούν να διαλύσουν τις τελευταίες κοινωνικές δομές και να χτίσουν ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Οι πολιτικές του Εθνικισμού & του Ρατσισμού, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ κρατών και οι προστατευτικές πολιτικές, μετατρέπουν σε Δόγμα την Ευρώπη - Φρούριο.

Παρ' όλα αυτά, η ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ δεν έχει έρθει σαρωτικά, αλλά βρίσκει αντίσταση και εμπόδια. Οι οργανώσεις του ταξικού κινήματος έχουμε όλα τα μέτωπα ανοικτά ενάντια στην ακροδεξιά επίθεση. Στις 21 Μάρτη δεν μείναμε σπίτι, αλλά ήμασταν στο δρόμο για τους μετανάστες. Την Εργατική Πρωτομαγιά οι δρόμοι της Αθήνας οργανώσεις και συνδικάτα διαδήλωσαν για τα εργατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κρατική φυλετική βία (Black Lives Matter) και τα συλλαλητήρια για την εκπαίδευση, το πέριβάλλον και την υγεία δείχνουν ότι η εργατική τάξη είναι παρούσα και αντιστέκεται στις εξελίξεις. Ο αγώνας για κοινωνική πρόνοια με δημόσιες και δωρεάν παροχές είναι αλληλένδετος με τα πλήρη και ίσα εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες των προσφύγων και των μεταναστών.

Η ΟΡΜΑ καλεί στις προσεχείς αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις για να ανακόψουμε την ακροδεξιά ανασυγκρότηση, μένουμε στο δρόμο του αγώνα πλάι σε μετανάστες και πρόσφυγες με κάθε κόστος!

  • Ανοικτά σύνορα και δωρεάν έκδοση διαβατηρίου για κάθε πρόσφυγα.
  • Ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση και εγκατάσταση για κάθε μετανάστη.
  • Δομές υγείας, στέγασης, εκπαίδευσης και διερμηνείας για όλους.

Αντιρατσιστική πορεία το Σάββατο 20/6, 2μμ στην Ομόνοια.
Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 26/6, 7μμ στο Σύνταγμα.

Αθήνα, 17/06/2020

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


Ολοι/ες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Παρασκευή 26 Ιούνη, 6.30 Σύνταγμα

Ολοι/ες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Παρασκευή 26 Ιούνη, 6.30 Σύνταγμα

Η εξέγερση στις ΗΠΑ και ο ξεσηκωμός σε όλο τον πλανήτη, μετά τη ρατσιστική δολοφονία από την αστυνομία του Αφροαμερικανού Τζώρτζ Φλόϊντ, στέλνει παντού το μήνυμα ότι εκατομμύρια κόσμου είναι εξοργισμένοι με τις δολοφονικές πολιτικές του ρατσισμού των κυβερνήσεων και με τις βαρβαρότητες της αστυνομίας.

Τις πολιτικές του ρατσισμού και της καταστολής του Τραμπ συνεχίζει να εφαρμόζει και εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ με την πρόσφατη εξαγγελία των 11.237 εξώσεων από τα καμπ και τα διαμερίσματα του προγράμματος στέγασης ΕΣΤΙΑ, προσφύγων που έχουν πάρει άσυλο, ανάμεσα τους και προσφυγομάνες με παιδιά τα οποία φοιτούν στα σχολεία. Αντί να οδηγήσουν τους πρόσφυγες που παίρνουν άσυλο στην πλήρη ένταξη, τους πετάνε ως άστεγους στο δρόμο σε πλατείες και πάρκα, τους κόβουν το όποιο επίδομα αφήνοντας τους στην απόλυτη φτώχεια και πείνα. Αντι να δώσουν λεφτά για εκπαίδευση, δουλειές και στεγαστικά προγράμματα, σπαταλάνε τα εκατομμύρια για απευθείας αναθέσεις σε φίλους τους "έργων" όπως η κατασκευή κλειστών καμπ -φυλακών στα νησιά και στην ενδοχώρα, επεκτείνουν το φράχτη του αίσχους στον Εβρο και οργανώνουν με παρακρατικό μηχανισμό παράνομες απελάσεις στα σύνορα.

Επτά χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά βρίσκονται ήδη στις Αμυγαδαλέζες και τα αστυνομικά τμήματα που ξαναγεμίζουν με νέες επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ μετά την άρση των μέτρων για το κορονοϊό. Όλο το διάστημα των μέτρων της πανδημίας, τα καμπ και οι φυλακές ήταν σε συνθήκες υπερσυνωστισμού ενω η Μόρια εξακολουθεί να έχει 15.000 πρόσφυγες σε σκηνές. Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο το κίνημα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες ενώ επιχειρεί να ποινικοποιήσει την αντιρατσιστική δράση των γιατρών και των εκπαιδευτικών με τις διώξεις του γιατρού Γιάννη Κούτρα στη Θεσσαλονίκη και του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ στην Ξάνθη.

Απέναντι σε αυτή τη ρατσιστική εκστρατεία, το μόνο που έχει να πει η "υπεύθυνη αντιπολίτευση" του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν επιταχύνει την οικοδόμηση του ρατσιστικού φράχτη του Έβρου. Άλλωστε η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, οι Μόριες, είναι έργα της δικιάς του κυβέρνησης.

Έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε! Να απαιτήσουμε μαζί με τους εργαζομένους στην εκπαίδευση, την υγεία, τον επισιτισμό, τον πολιτισμό, την νεολαία που βγήκε στους δρόμους εξοργισμένη για τη δολοφονία του Τζώρτζ Φλόϊντ, να μπει τέλος στις ρατσιστικές πολιτικές.

Όχι στις εξώσεις προσφύγων - Κλείστε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης - Χαρτιά - Άσυλο - Σίτιση και Στέγη στους πρόσφυγες!

Όχι στις ρατσιστικές απελάσεις - Ανοίξτε τα σύνορα για τους πρόσφυγες!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συμμετοχή στην αντιρατσιστική διαδήλωση στις 26 Ιούνη, στις 6.30 μμ στο Σύνταγμα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5699