Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 στις 16.00

Ανοιχτή Συνέλευση για το Εκπαιδευτικό

Ως μαθητ@ και φοιτητ@, απ' την αρχή των σχολικών μας χρόνων έχουμε έρθει αντιμέτωπα με ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αναπαράγει τις ίδιες αξίες /τα ίδια προβλήματα της σάπιας εξουσιαστικής, καπιταλιστικής και πατριαρχικής κοινωνιάς στην οποία ζούμε.Έχοντας ήδη υποστεί για χρόνια το καταναγκαστικό σύστημα εκπαίδευσης που προσπαθεί να εμφυσήσει μέσα μας αισθήματα ανταγωνισμού και βαθμοθηρίας,να μας κατατατάξει, να μας πειθαρχήσει και διαχωρίσει ανάλογα με την τάξη και το φύλο μας και να μας υποβάλλει σε ατελείωτο διάβασμα λόγω του εξετασιοκεντρικού του χαρακτήρα, το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο Κεραμέως - σε συνδιασμό με το προηγούμενο που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο- ανεβάζει την καταπίεση ενα σκαλί πιο πάνω.

Όπως το αντιλαμβανόμαστε ,μερικά σημεία του νομοσχεδίου που αφορούν την δευτεροβάθμια όπως η βάση του 10, η τράπεζα θεμάτων, η επαναφορά του θεσμού της διαγωγής , η αύξηση του ορίου ημερισίων αποβολλών, εισαγωγή εξέτασης σε ένα "κόντρα μάθημα" για κάθε κατεύθυνση , εντίνουν την εντατικοποίση της μαθητικής μας ζωής με αδιάκοπο και συνεχές διάβασμα παράλληλα με την επιβολή της πειθάρχησης και του ελέγχου της συμπεριφοράς των μαθητών σύμφωνα με τα πρότυπα της αριστείας. Οι ήδη υπάρχοντες ταξικοί φραγμοί οξύνονται καθως το λύκειο αποτελεί απλώς την προετοιμασία για το ανταγωνιστικό καθεστώς των πανελληνίων. Η αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων αλλα και η συμψηφιση των Μ.Ο. καθιστούν την παραπαιδεία ακόμα πιο αναγκαία ακόμα πιο νωρίς. Όσα άτομα καταφέρουν να περάσουνε σε κάποια σχολή,έρχονται αντιμέτωπα με μια κατάσταση οπου Κεφάλαιο, στρατός, μπάτσοι εισχωρούν όλο και πιο έκδηλα στις σχολές μας με ερευνητικά προγράμματα μαζικού ελέγχου του αστικού ιστού ή των συνορων (μη ξεχναμε τον φρακτη του εβρου που σχεδιαστηκε στο ΕΜΠ).Η ακαδημαϊκή εκπαίδευση προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στις ανάγκες του κεφαλαίου αφού τα εργαστήρια διαφόρων σχολών χορηγούνται πλέον από ιδιωτικές εταιρίες οι οποιες επωφελούνται διαμορφώνοντας τις έρευνες ανάλογα με το οικονομικό συμφέρον τους (όπως άλλωστε έκανε και το κράτος), ενώ ταυτόχρονα εξισώνονται τα πτυχία των ιδιωτικών σχολών με αυτά των ΑΕΙ αφήνωντας πλήρως το κόστους σπουδών στις πλάτες μας. Περαιτέρω μέσα καταστολής, πειθάρχησης και εντατικοποίησης όπως το ν+2, οι αξιολογησεις των τμημάτων εφαρμόζονται ή μενεται να εφαρμοστούν.

Με αφορμή τα παραπάνω, καλούμε σε ένα ξεκίνημα ανοιχτών συνελεύσεων, με σκοπό να συναντηθούμε, μαθητ@ και φοιτητ@, να μοιραστούμε τις απόψεις μας για την σαπίλα του εκπαιδευτικού προβλήματος και να δράσουμε αναλόγως. Επόμενη Ανοιχτή Συνέλευση την Δευτέρα 22/06, 16.00, στο Α.Κ.Ν (είσοδος Μασσαλίας)

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Η ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΑΊΘΟΥΣΕΣ Η ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΜΜΕΝΑ ΜΠΑΤΣΙΚΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Μαθητ@ και Φοιτητ@ από τον Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό χώρο

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/82671/