Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στις 21.00

Προβολή της ταινίας "Δευτέρες με λιακάδα" & bar

Προβολή στην ταράτσα της Φαβέλας της ταινίας " Δευτέρες με λιακάδα ". Μετά την προβολή θα λειτουργήσει το μπαρ του χώρου με επιλεγμένες μουσικές. Στον χώρο θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Είσοδος Ελεύθερη.

Καθημερινά διαβαίνουν τα μονοπάτια της προσωρινής δουλεια, του ταμείου ανεργίας, της αίθουσας αναμονής. Ξέρουν για το χρόνο και πως περνά με διαφορετικές ταχύτητες, για την ντροπή και την ευπρέπεια, ξέρουν για την απόγνωση, τον πόνο και τη σιωπή, γνωρίζουν την αξία της χαράς, γιατί ξέρουν ότι είναι σπάνια, ένα κομματάκι λιακάδας μέσα στο χειμώνα.

«Ο κινηματογράφος πρέπει να καταπιάνεται με ό,τι βρίσκεται μπροστά του, με ό,τι ενδεχομένως ξεχνά γιατί δεν το βλέπει καθαρά, γιατί δε θέλει να το δει. Με συνοικιακές καθημερινές θαυμάσιες ιστορίες» - Φερνάντο Λεόν ντε Αράνοα, Ισπανός σκηνοθέτης.

Το «Δευτέρες με λιακάδα» κέρδισε βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ Σαν Σεμπάστιαν, πέντε βραβεία Γκόγια, ανάμεσα στα οποία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, και α' ανδρικού ρόλου.

Κοινωνική περιπέτεια, ισπανικής παραγωγής 2002.
Σκηνοθεσία: Φερνάντο Λεόν ντε Αράνοα. Με τους: Χαβιέ Μπαρδέμ, Χοσέ Ανχελ Εχίδο, Λουί Τοσάρ Νιέβε ντε Μεδίνα, Ενρίκε Βιγιέν, Σέλσο Μπουγκάγιο, Χοακίν Κλιμέντ.
Διάρκεια 113'

πηγή : https://el-gr.facebook.com/events/32675192850…