Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα του Α.Κυριαζή

[ΠΑΤΡΑ] Αλληλεγγύη στους αγώνες των κρατουμένων για αξιοπρέπεια και ελευθερία

-Την Πέμπτη 11/6/2020 ο Α.Κυριαζής, κρατούμενος στις φυλακές Αγ.Στεφάνου, ξεκινάει απεργία πείνας. Αίτημά του η μεταγωγή του στο κ.κ. Κορυδαλλού, απ'όπου μπορεί να έχει, όποτε απαιτείται, πρόσβαση στη σχολή του...- Συγκέντρωση με μικροφωνική, Παρασκευή 26/6 στις 20:00, στην πλ.Γεωργίου. Μετά τη συγκέντρωση καλούμε σε συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα του Α.Κυριαζή, στην κατάληψη Παραρτήματος.

Την Πέμπτη 11/6/2020 ο Α.Κυριαζής, κρατούμενος στις φυλακές Αγ.Στεφάνου, ξεκινάει απεργία πείνας. Αίτημά του η μεταγωγή του στο κ.κ. Κορυδαλλού, απ'όπου μπορεί να έχει, όποτε απαιτείται, πρόσβαση στη σχολή του (φοιτά στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου). Μετά από 12 ημέρες απεργίας πείνας έχει χάσει 7 κιλά, δεν του έχουν χορηγηθεί πατερίτσες, λόγω έλλειψης του ιατρείου των φυλακών, ενώ καταγγέλει του αρμόδιους γιατρούς της φυλακής ότι δεν λαμβάνουν μέτρηση του σακχάρου του αίματός του εδώ και 10 μέρες, γεγονός που συνιστά σοβαρή ιατρική αμέλεια απέναντι σε έναν απεργό πείνας.

Την Τετάρτη 17/6/2020 ο Τζ.Λούλι, κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, κατήγγηλε ότι σωφρονιστικός υπάλληλος αρνήθηκε να του χορηγήσει το λάπτοπ που δικαιούται και για το οποίο έχει μεριμνήσει το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προετοιμαστεί για τις εξετάσεις του.

Στις 9/6/2020 ομάδα έγκλειστων γυναικών στα κρατητήρια αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Είχε προηγηθεί ακόμα μια απεργία πείνας και δίψας πριν μερικούς μήνες από 9 γυναίκες που διεκδικούσαν την ελευθερία τους, την οποία οι αρχές κατέστειλαν με απειλές για παράταση της κράτησής τους ή μεταγωγή τους στο κ.κ.Κορυδαλλού. Μια εικόνα των απάνθρωπων συνθηκών και της καθημερινής ψυχολογικής βίας και σωματικής φθοράς που βιώνουν οι μετανάστες κι οι μετανάστριες στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη μας δίνουν οι 5 απόπειρες αυτοκτονίας που έχουν γίνει γνωστές τους τελευταίους μήνες.

Στις 23/5/2020 έληγε μια ακόμα απεργίας πείνας και δίψας του κρατούμενου Β.Δημάκη, που είχε ξεκινήσει μετά τη μεταγωγή του από το κ.κ.Κορυδαλλού σε αυτό των Γρεβενών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρακολουθεί την εκπαιδευτική διαδικασία στη σχολή που φοιτά. Ακολούθησε δημόσια ομολογία της γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής Σ.Νικολάου ότι η μεταγωγή του έγινε εκδικητικά επειδή «ξεσήκωνε» συγκρατούμενούς του να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας και αποσυμφόρησης απέναντι στην πανδημία COVID-19.

Το τελευταίο δεν είναι παρά μια τυπική επιβεβαίωση όσων γνωρίζουμε ήδη. Το κράτος και τα τσιράκια του δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή και την υγεία κανενός κρατουμένου, καμιάς μετανάστριας, κανενός αγωνιστικού υποκειμένου κι όποιος τους χαλάει την κανονικότητα και το κυριάρχο αφήγημα θα αντιμετωπίζεται εκδικητικά είτε με απάνθρωπη αδιαφορία είτε με βία και νταηλίκι. Ακριβώς έτσι απάντησαν και εν μέσω πανδημίας στα υπομνήματα των κρατουμένων από σχεδόν όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας που ζητούσαν τη λήψη μέτρων απέναντι στον κορωνοϊό (μέσα αυτοπροστασίας, αποσυμφόρηση φυλακών κλπ), με απαξιωτική αδιαφορία, καθησυχαστικές ψευτο-δεσμεύσεις, τιμωρητικές μεταγωγές, κράτηση στην απομόνωση ή στο πειθαρχείο, απειλές, βία. Το αποκορύφωμα ήταν η εισβολή ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στις γυναικείες φυλακές της Θήβας προκειμένου να κατασταλεί βίαια η εξέγερση που ξέσπασε μετά το θάνατο της κρατούμενης Α.Ντενίρογλου, η οποία επί 3 μέρες παραπονιόταν για πόνους στο στήθος, δύσπνοια και πυρετό, χωρίς να μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Τι κι αν η ολιγόμηνη ποινή της συγκεκριμένης κρατούμενης θα της επέτρεπε να αποφυλακιστεί σε περίπτωση που γινόταν δεκτό το αίτημα των κρατουμένων για αποσυμφόρηση; Για τους κρατικούς φορείς αυτά είναι ψιλά γράμματα. Για αυτούς η αξία της ανθρώπινης ζωής μετριέται με βάση τους οικονομικούς δείκτες και τους νόμους της αγοράς. Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, τα προβλήματα υγείας, οι βασανισμοί, οι θάνατοι όσων «περισσεύουν» για το εξουσιαστικό σύμπλεγμα κράτους και καπιταλισμού έχουν σημασία μόνο όταν γίνονται θέμα και προκαλούν ευρύτερες αντιδράσεις.

Γι'αυτό κι εμείς, ως κομμάτι του αναρχικού κινήματος, επιλέγουμε να αντιδρούμε στη σύγχρονη κανονικότητα που μας θέλει υποταγμένους, πειθήνιους και αποκομμένους από τους συνανθρώπους μας και το φυσικό μας περιβάλλον. Αυτοοργανώνουμε δομές αγώνα και αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που επιβάλλεται στις ζωές μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των κρατουμένων για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής. Μέχρι να είμαστε όλοι/ες ελεύθεροι/ες.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ Α.ΚΥΡΙΑΖΗ, ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 11/6

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Συγκέντρωση με μικροφωνική, Παρασκευή 26/6 στις 20:00, στην πλ.Γεωργίου. Μετά τη συγκέντρωση καλούμε σε συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα του Α.Κυριαζή, στην κατάληψη Παραρτήματος.

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας,

κάθε Δευτέρα στις 19.00 στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου)

asapatras.espivblogs.net / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1605956/