Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στις 19.00

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Ο συγκλονιστικός ξεσηκωμός στις ΗΠΑ και σε όλο τον πλανήτη μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd, στέλνει δυνατό μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό του Τραμπ και την βαρβαρότητα της αστυνομίας. Αλλά και ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές που εφαρμόζουν μια σειρά κυβερνήσεις ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, θέλοντας να αποπροσανατολίσουν και να διασπάσουν την εργατική τάξη που παλεύει για να μην φορτωθεί στις πλάτες της τις συνέπειες της κρίσης που γιγαντώθηκε με την πανδημία του κορονοϊού.

Παλεύουμε ενάντια στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που σχεδιάζει μαζικές εξώσεις 11.000 αναγνωρισμένων προσφύγων που διαμένουν σε καμπ, σπίτια και ξενοδοχεία, που συνεχίζει τις απελάσεις και τις δολοφονίες στα σύνορα, που φτιάχνει νέες Αμυγδαλέζες γεμάτες με μετανάστες χωρίς χαρτιά, σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που έστρωσε το δρόμο.

Διεκδικούμε να σταματήσουν οι εξώσεις προσφύγων και να δοθούν σπίτια σε όλους μέσα στις πόλεις, με την αξιοποίηση από τους Δήμους κτιρίων του ΕΦΚΑ, του δημόσιου και ξενοδοχείων. Ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία και τα σχολεία, νομιμοποίηση και χαρτιά για τους μετανάστες.

Η απάντηση των εργαζομένων και της πληττόμενης πλειοψηφίας πρέπει να είναι ενιαία και αποφασιστική. Με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχουμε τις ίδιες ανάγκες: υγεία, δουλειά με δικαιώματα και ελευθερία. Αυτές τις ανάγκες μας τις στερεί το ίδιο κεφάλαιο και για αυτό και οι αγώνες μας θα δοθούν από κοινού. Παλεύουμε ενωμένοι και για τον τερματισμό των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ενάντια στο ΝΑΤΟ που δολοφονεί και ξεσπιτώνει τους ανθρώπους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Όπως φαίνεται και από την εξέγερση που συμβαίνει αυτή η στιγμή στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του αφροαμερικανού George Floyd από αστυνομικό, ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, είναι αναπόφευκτα και αγώνας ενάντια στο σύστημα που τα συντηρεί και ταυτόχρονα τα έχει ανάγκη, τον καπιταλισμό.

Συντονιζόμαστε με το διεθνές κίνημα που οργανώνει κινητοποιήσεις στο τέλος Ιούνη και στηρίζουμε τα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια που οργανώνονται σε πολλές πόλεις πανελλαδικά την Παρασκευή 26 Ιούνη στις 7 μμ, με τη συμμετοχή επιτροπών προσφύγων και κοινοτήτων μεταναστών, αντιρατστιστικών και αντιφασιστικών κινήσεων, συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων, ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών.

  • Όχι στις μαζικές εξώσεις προσφύγων - Άσυλο και στέγη!
  • Χαρτιά στους μετανάστες - Κλείστε τις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες!
  • Έξοδος από το ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα.
  • Όχι σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, επεμβάσεις, εξοπλιστικά προγράμματα και πολεμικές δαπάνες. Αύξηση των δαπανών για τις λαϊκές ανάγκες: την παιδεία, την υγεία, τη θέρμανση, τις μεταφορές.
  • Ίσα δικαιώματα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες σε παιδεία, υγεία, εργασία.
  • Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας-ΕΕ.
  • Να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και συμπλέει με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Να αποτραπεί ο πόλεμος.
  • Όχι σε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Καμία συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε ασκήσεις που στρέφονται ενάντια σε άλλους λαούς.
  • Ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη των λαών, ενάντια στο εθνικιστικό μίσος και το ρατσισμό.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Ηράκλειο)

πηγή : https://smtiraklio.wordpress.com/2020/06/25/α…