Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 στις 19.30

Θεσσαλονίκη | Αναιρέσεις vol.2

Αναιρέσεις 2020 - Δελτίο Τύπου

Η εμφάνιση της πανδημίας επαναπροσδιόρισε απότομα όλα μας τα σχέδια για το φετινό Φεστιβαλικό ραντεβού των Αναιρέσεων και μας ανάγκασε να στραφούμε -επιστημονικά, πολιτικά, κοινωνικά- στην κατανόηση αυτής της πρωτόγνωρης, για τη δική μας μικροϊστορία, συνθήκης. Να βρεθούμε δίπλα στους μαχόμενους υγειονομικούς του ΕΣΥ, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους/ες στον Πολιτισμό και κάθε κλάδο που με νέους τρόπους συγκρούστηκαν με την αχαλίνωτη εργοδοτική αυθαιρεσία, με το σύνολο του κόσμου που έκανε την "ατομική ευθύνη" συλλογική αλληλεγγύη και στήριξη κάθε αδύναμου.

Οι πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας παγκόσμια εξέθεσαν όσο ποτέ άλλοτε, στην πρόσφατη ιστορία, ότι ζούμε σ΄ένα σύστημα που έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την κερδοφορία με κάθε κόστος. Τι μάθαμε από την πανδημία; Σίγουρα πως την ώρα που επαναλάμβανε η Κυβέρνηση πως είμαστε ίσοι απέναντι στην πανδημία, επιτάχυνε την επίθεση σε κάθε δημόσιο αγαθό, σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Το περιβάλλον, τις θάλασσες, τους ελεύθερους χώρους, την υγεία, την παιδεία, τη στέγη ντόπιων και μεταναστών, τα δικαιώματα μας. Όσο τα εκατομμύρια έρεαν άφθονα για επιχειρηματίες, ελεγχόμενα ΜΜΕ, εξοπλισμό για στρατό και αστυνομία, η ανεργία, οι απολύσεις, η καταστολή εκτοξευόταν!

Μάθαμε ότι το «παραπροϊόν» της πάση θυσίας ανάπτυξης του καπιταλισμού, της προσέλκυσης επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας είναι η ισοπέδωση του πλανήτη και των ανθρώπων. Όχι μόνο εμείς αλλά όλοι οι "απόκληροι" του πλανήτη από την Αθήνα ως τη Μινεάπολη, το Σαντιάγο, τη Γουαδαλαχάρα, που γεμίζουν τους δρόμους βεβηλώνοντας τα σύμβολα της αιώνιας καταπίεσης. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να αναζητούμε τη σύγκρουση, την αντεπίθεση και την ανατροπή.
Οι ζωές μας είναι απαραίτητες, ο καπιταλισμός όχι!

Αν και γνωρίζουμε πως οι συνθήκες επιτάσσουν αναπροσαρμογές, δεν σκοπεύουμε να αναστείλουμε τη δράση μας. Δεν μπορούμε να μεταθέσουμε τη συζήτηση για τους δρόμους και τα μέσα που θα πραγματοποιήσουμε την ανάγκη και τον πόθο μας για μια ολότελα νέα ζωή. Δεν συμβιβαζόμαστε στην ιδέα ενός καλοκαιριού που θα μονοπωλείται από τον πολιτισμό των κοινωφελών ιδρυμάτων και των ημετέρων του ΥΠΠΟΑ.

Παρότι λοιπόν δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το Φεστιβάλ μας με τον καθιερωμένο τρόπο, αναζητούμε δρόμους ανατρεπτικής πολιτιστικής και πολιτικής έκφρασης. Οι Αναιρέσεις κατεβαίνουν στις γειτονιές σχεδιάζοντας μια σειρά πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Μετά το πολύ επιτυχημένο πρώτο ραντεβού μας στο «στέκι πίσω από την Θεολογική», συνεχίζουμε με τις Αναιρέσεις να βρίσκονται αυτή τη φορά στην δυτική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στους Αμπελόκηπους. Σε μια τέτοια περιοχή, δεν θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε με μια εκδήλωση σχετικά με την περιβαλλοντική κρίση. Ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο με το κέρδος του κεφαλαίου να μπαίνει για ακόμη μια φορά πάνω από τις ζωές των κατοίκων [καύση απορριμμάτων από ΤΙΤΑΝ, δυσοσμία των ΕΛΠΕ]. Φυσικά, αμέσως μετά την εκδήλωση, θα ακολουθήσει ένα τέτοιο γλέντι σαν αυτά που μόνο οι λατρεμένοι « ΧΑΣΟΥΡΗΔΕΣ» ξέρουν να κάνουν!
Stay tuned…
#oiAnaireseisPanePlateia

Περισσότερα σύντομα!

Μείνετε συντονισμένοι. Ακολουθήστε μας σε:
Facebook: Αναιρέσεις: The Project , Λέσχη Αναιρέσεις Θεσσαλονίκης
Instagram: @anaireseis.theproject @anaireseis_thess
YouTube: https://www.youtube.com/user/anaireseis
Twitter: @Anaireseis
Website: http://www.anaireseis.gr/

https://www.facebook.com/events/2796508601444…

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Ιουνίου 18h