Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 στις 17.30

Antifa League

τελευταία αγωνιστική για το Antifa league Athens #8 στον Αγιο Παντελεήμονα στις 17:30

Την Κυριακή 5/7 θα γινει η τελευταία αγωνιστική για το Antifa league Athens #8 στον Αγιο Παντελεήμονα στις 17:30. Θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου, δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδια και συλλογική κουζίνα. Συνδιοργάνωση με Mano Aperta,viktoria solidarity, anti-covid19 δικτυο αγωνα και αλληλοβοήθειας,Παιδικό εργαστήρι κοινότητας κατειλημμένων προσφυγικών. Θα υπαρχουν μπλουζες(mano aperta,anticovid19,antifa League) και το βιβλιο "Ποδόσφαιρο και Αθλητισμός στον Ισπανικο εμφύλιο".

Κείμενο από Victoria Solidarity και Anti-covid19, δίκτυο αλληλοβοήθειας και αγώνα

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, στις 17:30, το Δίκτυο Αλληλοβοήθειας και Αγώνα και το Athens Antifa League και το Mano Aperta συνδιοργανώνουν τουρνουά ποδοσφαίρου στην πλατεία του Αγ.Παντελεήμονα. Θα έχουμε κοινωνική κουζίνα (χορτοφαγική και βίγκαν), μουσική, free shop με ρούχα, δραστηριότητες για τα μικρά φιλαράκια της πλατείας, και φυσικά, ποδόσφαιρο! Το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της εκδήλωσης είναι να βρεθούμε μαζί, να μοιραστούμε και να ενισχύσουμε τις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και αντισεξιστικές πολιτικές και κοινωνικές δομές, οι οποίες αποτελούν τα θεμέλια για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που ο καπιταλισμός και το κράτος προκαλούν στις ζωές μας.

Το Δίκτυο Αλληλοβοήθειας και Αγώνα δημιουργήθηκε στην αρχή της πανδημίας του COVID-19 ως ένα μέσο για μια συλλογική απάντηση στην αποξένωση που μας επιβλήθηκε από την κυβέρνηση. Πολλοί άνθρωποι δεν είχαν την δυνατότητα να μείνουν σπίτι ασφαλείς-- εργάτες έπρεπε να συνεχίσουν να δουλεύουν, άτομα με αναπηρία βρέθηκαν με ακόμη λιγότερους πόρους, άστεγ@ βρέθηκαν περισσότερο απομονωμένα ενώ πολλ@ από εμάς έπρεπε να μείνουν με άτομα από τα οποία δέχονταν κακοποίηση. Πολλ@ από εμάς που είμαστε μετανάστ@ αντιμετωπίζουμε την λούπα "χωρίς χαρτιά-χωρίς δουλειά-χωρίς σπίτι-χωρίς χαρτιά", ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί μαζικές συλλήψεις και στοχοποιεί άτομα διαφορετικού χρώματος.

Εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν λάβει άσυλο έχουν προειδοποιηθεί ότι θα τους γίνει έξωση από τα σπίτια τους.Η πλατεία Βικτωρίας έχει γίνει ένα παράδειγμα των απάνθρωπων πολιτικών ασύλου που εφαρμόζονται από το ελληνικό κράτος, την ΕΕ και τους παγκόσμιους οργανισμούς. Για να διαμαρτυρηθούμε σε όλα αυτά, αποφασίσαμε να βρεθούμε στον Αγ.Παντελεήμονα, να παίξουμε ποδόσφαιρο και να είμαστε μαζί. Προτείνουμε αυτήν τη μέρα δραστηριοτήτων ως έναν τρόπο να κάνουμε ορατούς τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών, ενισχύοντας στο μεταξύ τα δίκτυα της αλληλεγγύης και του αγώνα που χτίζουμε σε κάθε γειτονιά.

Αυτή η εκδήλωση είναι αντιφασιστική, αντιρατσιστική, αντισεξιστική, και αλληλέγγυα προς τους ανθρώπους με διαφορετικές ικανότητες-- δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά δεν συμφωνεί με αυτές τις αξίες.

Η εκκένωση της κατάληψης Δερβενίων 56 μας επηρέασε καθώς αποτελούσε σημείο συνάντησής μας και οργάνωσης των αγώνων μας. Είμαστε αλληλέγγυ@ στις καταλήψεις και ενάντιωνόμαστε έμπρακτα σε κάθε επίθεση που δέχονται.

Στη Βικτώρια φωνάζουμε το σλόγκαν "Μιλάμε 10 γλώσσες σε κάθε γειτονιά, πολεμήστε τους φασίστες και τα αφεντικά", σε περισσότερες από 10 γλώσσες.

Παίζουμε ποδόσφαιρο μαζί, τρώμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί.

ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΣΕΞΙΣΤ@ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤ@ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤ@

ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Τ@ ΜΕΤΑΝΑΣΤ@, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Κείμενο από Antifa League Athens

Η απομόνωση που μας επιβλήθηκε λόγω κορονοϊού και οι συγκυρίες αυτής της εποχής που ζούμε, ανέδειξαν εκείνη την αδυναμία που χαρακτηρίζει τις κοινωνίες που έχουν βουτήξει βαθιά στην αδιαφορία, τον άκρατο ατομικισμό, τον φόβο και τον ρατσισμό. Την αδυναμία της ικανότητας να διακρίνει πόσο αναγκαία είναι η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση και η αντίσταση στον κρατικό βούρδουλα και το θρησκόληπτο μαστίγιο. Και όσο πιο αμυντική στάση κρατάει η κάθε κοινωνία και τα υποκείμενα αυτής, τόσο πιο επιθετική γίνεται η εξουσία και οι ένστολοι δολοφόνοι της.

Στην ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κράτος και οι μηχανισμοί του απέναντι σε όλους/ες όσους/ες δεν εναρμονίζονται με την επίπλαστη εικόνα της νέας «κανονικότητας», εξέχουσα θέση έχουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Είναι πλέον επίσημη πολιτική η αντιμετώπισή τους ως «εχθρούς» που πρέπει να κατασταλούν με κάθε τρόπο. Και ως τέτοιοι έρχονται αντιμέτωποι με σφαίρες και επαναπροωθήσεις στον Έβρο και στο Αιγαίο, πρακτικές παράνομες ακόμη και για την ίδια την αστική δημοκρατία και τους διεθνείς οργανισμούς. Νέα κέντρα κράτησης δημιουργούνται, οι ανοιχτές δομές «φιλοξενίας» μετατρέπονται σε κλειστές σε απομονωμένα μέρη, ενώ οι ήδη άθλιες συνθήκες εγκλεισμού επιδεινώνονται περαιτέρω, μετατρέποντας την ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε κόλαση επί γης. Ακόμη και αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, μάνες με μωρά ως και ολόκληρες οικογένειες, πετιούνται κυριολεκτικά στον δρόμο, ενώ η πλειοψηφία των μεταναστών/στριών εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια μόνιμη και αέναη κατάσταση παρανομοποίησης. Το έργο της καταστολής έρχεται να συμπληρώσει και ο εσμός των «αγανακτισμένων» πολιτών, καθώς και όλων των φασιστοειδών και ρατσιστών, που βρήκαν την ευκαιρία να βγουν από την τρύπα τους.

Ο δημόσιος χώρος όμως δεν τους ανήκει, είναι ο κατεξοχήν τόπος έκφρασης των κοινωνικών ανισοτήτων, διεκδικήσεων και συγκρούσεων. Είναι ο χώρος όπου εμείς συναντιόμαστε οριζόντια, έξω και ενάντια σε εξουσιαστικές λογικές, όπου εμείς οι ίδιοι/ες καθορίζουμε τους όρους της ύπαρξής μας χωρίς μεσάζοντες και διαχειριστές των αναγκών μας.

Αυτό, το κράτος το γνωρίζει πολύ καλά και ως γνήσιος διαμεσολαβητής κάθε πτυχής της ανθρώπινης υπόστασης δε θα μπορούσε παρά να προσπαθήσει να το οριοθετήσει, να το ελέγξει και εντέλει να το καταστείλει. Πλάτες και στραβά μάτια στο εμπόριο και την διακίνηση ναρκωτικών, ωμή καταστολή, αναπλάσεις, εξευγενισμός και τραπεζοκαθίσματα, αποτελούν μονάχα μερικά από τα όπλα της κρατικής φαρέτρας. Η χειραγώγηση, ο έλεγχος και η αποβλάκωση, ξεκινούν από το δημόσιο χώρο, από τα συλλογικά σώματα που ελεύθερα συναντιούνται σε αυτόν, για να καταλήξει στο άτομο σαν ένα σωματικό και πνευματικό φίμωτρο, αλλά και αντιστρόφως.

Τα πάρκα, οι πλατείες και οι αλάνες φιλοξένησαν με μεγάλη τους χαρά τα σώματά μας, τις συλλογικές κουζίνες, τα τουρνουά μας, τις μουσικές μας, τις δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, τα οριζόντια αράγματά μας και κάθε φορά ανυπομονούσαν για την επόμενη συνάντησή μας σε αυτά. Τα αντιλαμβανόμαστε ως ζωτικά μας μέλη και δεν υπάρχει περίπτωση να τα παραδώσουμε αμαχητί στη δυστοπία των από πάνω.

Το εγχείρημα του Antifa League Athens έχει μάθει να βρίσκεται εκεί έξω, δίπλα στους «αόρατους» αυτής της κοινωνίας. Ακόμα και αν νομοθετείται ξανά, βλέπε χούντα, μετά από δεκαετίες παράνομη μια συγκέντρωση ή μια πορεία, εμείς οφείλουμε να βγαίνουμε μπροστά και να σπάμε τον τρόμο που μοιράζουν τα ζόμπι της καταστολής. Οι συνειδήσεις μας δεν πρέπει να μένουν ήσυχες, η πάλη είναι συνεχής και ο εχθρός είναι παρών. Μην αφήσουμε το πεδίο χωρίς ο κόσμος της αντίστασης να δώσει μάχη για να υπερασπιστεί τις αξίες του.

Αυτοοργάνωση - Ισότητα - Αλληλεγγύη - Αντιφασισμός

Antifa League Athens

Εικόνες:

πηγή : https://el-gr.facebook.com/events/31157056485…