Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Moonlight

Πλοκή:

Οταν το φεγγαρόφωτο, μάς λέει ο Μπάρι Τζένκινς, διασκευάζοντας το θεατρικό έργο του Ταρέλ Αλβιν ΜακΚρέινι, πέφτει πάνω στο μαύρο δέρμα, το κάνει να φαίνεται μπλε. Γιατί στο «Moonlight», τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, τίποτα δεν περιορίζεται στο πλαίσιο που έχει προκαθοριστεί γι'αυτό.

Οι συμβολισμοί είναι ξεκάθαροι αλλά όχι κραυγαλέοι στην ταινία, η επικινδυνότητα, η εγκληματικότητα της φωτιάς, η κάθαρση του νερού που, ταυτόχρονα, παγώνει, γιατρεύει ή ναρκώνει τις αισθήσεις. Ακόμα και το καστ του «Moonlight» μοιάζει τέλεια εναρμονισμένο με το compact όραμα του Τζένκινς, από τους τρεις ηθοποιούς που υποδύονται τον Σαϊρόν στις τρεις ηλικίες του, τον ευάλωτο Αλεξ Ρ. Χίμπερτ, τον οργισμένο Αστον Σάντερς και τον βελούδινο Τρεβάντε Ρόουντς, μέχρι τους επίσης υποψήφιους για Οσκαρ Μαχερσάλα Αλί στο ρόλο του απροσδόκητου μέντορα Χουάν και Ναόμι Χάρις σε μια πυρακτωμένη ερμηνεία της εθισμένης μητέρας.

H ταινία κάνει την υπέρβαση να μη μιλά καν για τη διαφορετικότητα, για την αναζήτηση της ταυτότητας: παραμερίζει την ευκολία και μιλά για τον άνθρωπο που επιτρέπεται και μπορεί να μην έχει ταυτότητα, να έχει μόνο ροή, διαρκώς μεταβαλλόμενη, αδήλωτη και πολύμορφη. Το «Moonlight» δεν περιγράφει έναν ήρωα που ψάχνει να βρει ποιος είναι, αλλά έναν άνθρωπο που διεκδικεί το δικαίωμά του να μην οριστεί, αλλά να συνεχίσει, σαν κυνηγός της αλήθειας, σε κάθε του βήμα, να εκπλήσσεται και να εκπλήσσει.

Aπο: Λήδα Γαλανού

ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη
Πρόσβαση: λεωφορειακές γραμμές 700 (από το σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».
Α11 και Β11 (από το σταθμό του μετρό στην Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».

http://votanikoskipos.blogspot.gr/

votaexnikoskipexos@gmailex.com

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…