Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 στις 21.00

Προβολή ταινίας: The imitation game

Αύριο το βράδυ στον Βοτανικό Κήπο Πέτρούπολης

Πλοκή:

Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή, Αλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μία κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Ωστόσο, κανένας δεν γνώριζε πως επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων κι «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής, Enigma. Ενα πορτραίτο ενός σπουδαίου και περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

Ομως το «Παιχνίδι της Μίμησης» δεν είναι μια ταινία με μια πολιτική μόνο χροιά, αλλά την ίδια στιγμή κι ένα θρίλερ εποχής, που τοποθετεί δίπλα δίπλα την αγωνία μιας ολόκληρης ηπείρου απέναντι στην απειλή των Ναζι και την αγωνία του ανθρώπου που ανάλαβε να βρει την λύση στο κρυπτογραφικό «Enigma» που θα έκανε την διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας.

Με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς να ισορροπεί με απόλυτη επιτυχία στην γκρίζα ζώνη μιας προβληματικής ιδιοφυΐας και το υπόλοιπο βρεταννικό καστ να δίνει στο φιλμ τις προφορές και το ύφος που του αξίζει, μένει στον Μόργκαν Ντίλντουμ να επενδύσει την αφήγηση με μια αίσθηση αγωνίας εσωτερικής και αφηγηματικής.

Γράφει ο
Γιώργος Κρασσακόπουλος

Σκηνοθεσία: Μόρτεν Τίλντουμ
Σενάριο: Γκράχαμ Μουρ
Φωτογραφία: Οσκαρ Φαούρα
Μοντάζ: Γουίλιαμ Γκόλντεμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Τσαρλς Ντανς, Μαρκ Στρονγκ
Διάρκεια: 114 λεπτά

ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη
Πρόσβαση: λεωφορειακές γραμμές 700 (από το σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».
Α11 και Β11 (από το σταθμό του μετρό στην Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».

http://votanikoskipos.blogspot.gr/

votaexnikoskipexos@gmailex.com

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…