Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 στις 21.30

Προβολή Ταινίας από την Αντιφασιστική Συνέλευση Αμπελοκήπων

Η Αντιφασιστική Συνέλευση Αμπελοκήπων καλεί στην πρώτη της δημόσια εκδήλωση. Ελάτε να γνωριστούμε.
Η ταινία πραγματεύεται την αυτοβιογραφική ιστορία της Marjan Satrapi στο θεοκρατούμενο Ιράν της δεκαετίας του 1980, και η αντιμετώπισή της από τους συνομιλήκους της στην καπιταλιστική Ευρώπη.

Οι Αμπελόκηποι αποτελούν περιοχή στην οποία το φασιστικό στοιχείο ήταν ιδιαίτερα έντονο, και καταλάμβανε πολύ χώρο είτε πρόκειται για τα κεντρικά γραφεία της Χ.Α., είτε για φασιστικές επιθέσεις από άλλους δήθεν ανεξάρτητους σχηματισμούς, είτε για προπηλακισμούς ατόμων που τίθενται ενεργά εναντίον τους.

Από την πλευρά μας, αναγνωρίζουμε τη βαθειά σύνδεση των φασιστικών αυτών πρακτικών με το σύστημα που τις γεννά και το κράτος που τις συγκαλύπτει. Η σταδιακή υποχώρηση των οργανωμένων φασιστικών σχηματισμών δε σημαίνει ότι ο φασισμός εξαφανίζεται. Αντίθετα αφομοιώνεται και εκφράζεται είτε μέσω ναζιστικού τύπου πογκρόμ, είτε μέσω των σωμάτων ασφαλείας και της βίας που ασκούν ενάντια στα οργανωμένα αντιτιθέμενα κομμάτια της κοινωνίας αλλά και σε οτιδήποτε φαίνεται να ενοχλεί το καπιταλιστικό οικοδόμημα.

Γι' αυτούς τους λόγους, ως κάτοικοι της περιοχής αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια συνέλευση γειτονιάς η οποία θα λειτουργεί αυτοοργανωμένα, οριζόντια και αδιαμεσολάβητα, στοχεύοντας στη διάχυση του αντιφασιστικού λόγου με δεδομένη τη συνεχή ενταντίωσή μας σε ρατσιστικές, ομοφοβικές, σεξιστικές συμπεριφορές και οποιαδήποτε άλλη μορφή παίρνει ο φασισμός.

Αντιφασιστική Συνέλευση Αμπελοκήπων

Mail επικοινωνίας: abelexantifa@rexiseup.neext

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Ιουλίου 00h