Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Διαδήλωση ενάντια στις κυβερνητικές απαγορεύσεις

Kάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις - Στον δρόμο θα σπάσουν οι κυβερνητικές απαγορεύσεις. Όλοι στις Διαδηλώσεις 7 & 9 Ιούλη

Χουντικού τύπου απαγορεύσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Στον δρόμο θα σπάσει η κρατική τρομοκρατία

-

Όλοι στις Διαδηλώσεις

Αθήνα: Τρίτη 7/7 19:00 Προπύλαια

Ιωάννινα: Τρίτη 7/7 19:00 Περιφέρεια

Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 9/7 Αγ. Βενιζέλου

-

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα ακόμα αντιδραστικό νομοσχέδιο, με τίτλο «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», που περιορίζει, ουσιαστικά καταργεί τις διαδηλώσεις. Το νομοσχέδιο φέρει την υπογραφή του ανθρώπου της CIA και του FBI, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έχει μετατραπεί σε σημαιοφόρο του δόγματος «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο βάλλει ευθέως στην καρδιά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και συγκεκριμένα στο συνταγματικά (άρθρο 11) κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνάθροισης.

Ο διακαής πόθος όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων να περιορίσουν τις διαδηλώσεις κρατάει χρόνια και βέβαια καμία σχέση δεν έχει με την «ταλαιπωρία των κατοίκων» ή τον «τζίρο» των καταστημάτων. Αυτά χρησιμοποιούνται εντελώς προσχηματικά και υποκριτικά, για να συκοφαντήσουν το εργατικό κίνημα, τις διεκδικήσεις, τους αγώνες, τις μαχητικές διαδηλώσεις στον δρόμο.

Στην πράξη, το δικαίωμα στη διαδήλωση έχει έμπρακτα χτυπηθεί πάμπολλες φορές, με την ωμή καταστολή και τα χημικά των κατασταλτικών μηχανισμών, τις μανιασμένες επιθέσεις τους σε διαδηλωτές και πολίτες, τις συλλήψεις και προσαγωγές στο σωρό, τη συστηματική πρακτική ξυλοδαρμών, βασανισμών και δημόσιων εξευτελισμών κ.λπ. Τώρα, η κυβέρνηση κάνει μια τομή, φέρνοντας ένα νόμο που θα «μαυρίσει» το τοπίο των δημοκρατικών ελευθεριών για πολλά χρόνια.

Νομοσχέδιο που θα ζήλευε και η Χούντα

Το νομοσχέδιο αποτελεί χειρότερη εκδοχή του χουντικού διατάγματος «Ν.δ.794/1971 «Περί δημοσίων συναθροίσεων». Με σειρά προϋποθέσεων, περιορισμών, απαγορεύσεων, βάζει στο γύψο τις διαδηλώσεις:

  • Καμία διαδήλωση δεν μπορεί να γίνεται χωρίς προηγούμενη άδεια από την αστυνομία, που αποκτά υπερεξουσίες που δεν είχε ούτε στη Χούντα! Μόνο σε «κατεπείγουσες και σοβαρές» περιπτώσεις η διάλυση μιας συγκέντρωσης θα απαιτεί ενημέρωση -όχι έγκριση- εισαγγελέα. Απαιτείται να δηλώνονται αναλυτικές λεπτομέρειες: «ακριβής τόπος», «χρόνος έναρξης», «εκτιμώμενος χρόνος λήξης», «προτεινόμενο δρομολόγιο». Οποιαδήποτε διαδήλωση-συγκέντρωση δεν έχει γνωστοποιηθεί, χαρακτηρίζεται «αυθόρμητη». Θεωρείται καταρχήν παράνομη, είναι στην απόλυτη ευχέρεια των μηχανισμών καταστολής να την απαγορεύσουν.
  • Για κάθε διαδήλωση ή συγκέντρωση πρέπει να δηλώνεται στην Αστυνομία ο «οργανωτής», με αναλυτικά στοιχεία. Αυτός είναι υποχρεωμένος να βοηθάει την επιβολή των διαταγών της Αστυνομίας στο εσωτερικό της διαδήλωσης. Θα θεωρείται υπεύθυνος και ατομικά, για να αποζημιώνει «όσους υπέστησαν βλάβη» από τη διαδήλωση-συγκέντρωση. Έτσι η Αστυνομία θέλει να έχει πάντα λίστες ατόμων που, αν δεν «συνεργάζονται αποτελεσματικά», θα μπορούν να κατηγορηθούν ως «υπεύθυνοι» για οτιδήποτε, να σέρνονται σε δικαστήρια, να τους επιβάλλονται εξοντωτικά πρόστιμα και ποινές.
  • Ορίζεται «Διαμεσολαβητής» της Αστυνομίας ή του Λιμενικού, που θα επικοινωνεί «άμεσα και διαρκώς» με τον «οργανωτή». Θα είναι πρακτικά το αφεντικό, που θα διατάζει τι επιτρέπεται ή όχι.
  • Απαγόρευση ή περιορισμοί θα ισχύουν πρακτικά για οποιονδήποτε λόγο, όπως αποφασίσει η Αστυνομία. Όλα επιτρέπονται στους μηχανισμούς καταστολής, όταν -σύμφωνα με το νομοσχέδιο- απειλείται ή είναι πιθανό(!) να απειληθεί η «ασφάλεια», η «ιδιοκτησία», η «πολιτειακή εξουσία». Εννοούν το βάναυσο και αρπακτικό καθεστώς που έχουν επιβάλλει υπέρ του κεφαλαίου, των πλουσίων, της ελίτ. Η Αστυνομία αποφασίζει πόσοι και που θεωρούνται αρκετοί για να δώσει άδεια, αλλιώς θα επιβάλλει πορείες σε μια λωρίδα ή από το πεζοδρόμιο, σε άλλη περιοχή κ.λπ
  • Ιδιαίτερα μεριμνά το νομοσχέδιο για να απαγορευτούν οι «αντισυγκεντρώσεις», ώστε να προστατεύουν τις φασιστοσυμμορίες από αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.
  • Για τη διάλυση συγκέντρωσης επιτρέπεται «κάθε νόμιμο μέσο» γενικά. Χωρίς να αποκλείονται, έτσι, ακόμα και τα αστυνομικά πιστόλια. Αυτό δεν υπήρχε ούτε στους υπηρεσιακούς κανονισμούς της χούντας για την δράση της αστυνομίας!
  • Μετατρέπεται σε ιδιώνυμο αδίκημα η συμμετοχή σε διαδήλωση, που έχει απαγορευτεί, με ποινή μέχρι 2 χρόνια φυλάκιση!

Κράτος Έκτακτης Ανάγκης: απαραίτητο συμπλήρωμα των Μνημονίων

Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, η κυβέρνηση θα κάνει ένα σημαντικό βήμα στην οικοδόμηση ενός ακόμα πιο βάρβαρου κράτους έκτακτης ανάγκης. Ήδη έχουμε κατάργηση του φοιτητικού ασύλου, αντισυνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό των απεργιών, συστηματική καταδίκη από τα δικαστήρια των απεργιών ως «παράνομων και καταχρηστικών», βιομηχανία προσαγωγών, συλλήψεων, διώξεων και κατασκευής ενόχων, όλο και πιο ακραία βία ενάντια στις κινητοποιήσεις κατοίκων ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή κ.λπ. - και την ίδια στιγμή, ακαταδίωκτο και ατιμωρησία για κάθε καπιταλιστή, μαυραγορίτη, πλούσιο, ναρκέμπορα, φασίστα!

Με ευκαιρία και πρόσχημα την «καραντίνα», η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε μια γενική πρόβα αστυνομοκρατίας. Επιχείρησε, στα πλαίσια απαγόρευσης της κυκλοφορίας, να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς (πράγμα που έσπασε στην πράξη από τα πιο αγωνιστικά κομμάτια του κινήματος). Μαζί με τη σωρεία αντεργατικών μέτρων, επιδόθηκε σε μια επιχείρηση μαζικού εκφοβισμού των νέων και της κοινωνίας σε δρόμους και πλατείες. Μπροστά μας, άμεσα, βρίσκονται δεκάδες ακόμα νομοσχέδια και ένα ακόμα σκληρό, νέο μνημόνιο, για να στείλουν τον λογαριασμό της κρίσης ξανά στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία.

Για να επιβάλλουν αυτή τη βάρβαρη ταξική επίθεση, χρειάζονται ένα όλο και πιο σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, των ΜΑΤ και των δικαστηρίων, που η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο, για να μπορέσει να καθυποτάξει τη νεολαία και τους εργαζόμενους, να καταπολεμήσει τις αντιστάσεις και αγώνες που θα ξεσπάσουν. Σε όλο τον κόσμο, η αστική εξουσία, όλο και πιο γυμνή μπροστά στην κρίση και την χρεοκοπία των πολιτικών της, βυθίζεται σε μια όλο και πιο «μαύρη» καταστολή από σώματα πραιτοριανών, ενάντια στις μάζες, τους αγώνες και τις εξεγέρσεις τους (Χιλή, Γαλλία - Κίτρινα Γιλέκα, ΗΠΑ κ.ά.).

Ούτε βήμα πίσω!

Όμως, οι μηχανισμοί καταστολής, όσο και να τους θωρακίσουν, δεν θα τους σώσουν. Τρέμουν μια επικείμενη άνοδο του κινήματος ενάντια στην ανισότητα και εξαθλίωση, τον πόλεμο, την περιβαλλοντική καταστροφή, τον ρατσισμό και την καταστολή - αυτά που προσφέρουν απλόχερα στους εργαζομένους, του νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Γνωρίζουν ότι η «σταθερότητα» της κυβέρνησης, παρά την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του υπόλοιπου μνημονιακού συρφετού, θα κλονιστεί. Ακολουθώντας το παράδειγμα των εργαζομένων και νέων σε όλο τον κόσμο, που με πρωτοπορία το αμερικάνικο προλεταριάτο παλεύουν ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, να οργανώσουμε τους δικούς μας αγώνες απέναντι σε αυτή την ολοκληρωτική επίθεση στα δικαιώματά μας. Με ενωτικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Με οργάνωση και αλληλεγγύη να τσακίσουμε στην πράξη τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής.

-

Να μην περάσει το νομοσχέδιο. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Οι δρόμοι ανήκουν στο δίκιο και τους αγώνες των εργαζομένων, των φτωχών, της νεολαίας. Αφοπλισμός της αστυνομίας.

Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο. Μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/11904


1 2 3

Η ΕΣΕ Ιωαννίνων καλεί σε συγκέντρωση - πορεία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

Τρίτη 7 Ιουλίου στις 19:00 στην περιφέρεια Ιωαννίνων

πηγή : http://eseioanninon.squat.gr/2020/07/06/Συγκέ…
πηγή : email που λάβαμε στις 6 Ιουλίου 16h


1 2 3

(Γιάννενα) Κάλεσμα στην πορεία ενάντια στις απαγορεύσεις και στην καταστολή του κράτους

από Χειρονομία - Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Όλες και όλοι σήμερα στις 7 μμ, στην Περιφέρεια Ιωαννίνων στη διαδήλωση ενάντια στις κρατικές απαγορεύσεις, την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και των κοινωνικών μας κεκτημένων. Ούτε βήμα πίσω στην καταστολή.

Το νέο σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις δεν είναι ούτε χουντικό ούτε δημοκρατικό όσο πανομοιότυπο και αν είναι με τα χουντικά διατάγματα περί απαγόρευσης συναθροίσεων.

Το νέο σχέδιο νόμου είναι Κρατικό. Ουδέποτε και με κανένα καθεστώς το κράτος δεν απεμπόλησε τη δυνατότητα να επεκτείνει την κυριαρχία του εις βάρος της κοινωνίας και των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Αυτός είναι ο πυρήνας της κυριαρχίας του που του επιτρέπει να διατηρεί για τον εαυτό του ακόμη και τα εθνικοσοσιαλιστικά κεκτημένα. Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, το θαύμα της εξαίρεσης, ο έλεγχος, η επιτήρηση, η απαγόρευση της κυκλοφορίας η καταστολή φτάνοντας μέχρι την επιβολή θανατοπολιτικής αν χρειαστεί τους ανυπότακτους και στους αποκλεισμένους.Έχοντας ζήσει το κράτος τις καλύτερες στιγμές του στο πρόσφατο lock down καταλαμβάνοντας απολύτως το δημόσιο χώρο μέσα από διατάγματα καθολικού αποκλεισμού της κοινωνίας θεωρεί ότι ήρθε η στιγμή να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τον αφανισμό του δημόσιου χώρου. Όλοι γνωρίζουν και εμείς πολύ καλύτερα ότι η έξοδος του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο και η διαβούλευση του εκεί, εγκυμονεί κινδύνους για την τάξη του κυρίαρχου κοινωνικού καθεστώτος, αφού η γνώμη μετατρέπεται σε κοινωνική δράση που στο δημόσιο χώρο είναι ρευστή και ανοιχτή.

Η διαδήλωση είναι η εκδήλωση της μετατροπής του ιδιώτη σε πολιτικό υποκείμενο είναι η συνειδητή έκφραση της κοινωνικής γνώμης που σκοπό έχει να παρενοχλήσει να παρεμποδίσει και τελικά να αντισταθεί στην καταπίεση του υπάρχοντος. Είναι με άλλα λόγια η κραυγή της αποσυμπίεσης και η πραγμάτωση της απελπισίας σε συνείδηση και προοπτική.

Η κυβέρνηση επικαλούμενη μια «συντριπτική πλειοψηφία» τυχαία παρευρισκόμενων «αγανακτισμένων» ιδιωτών νομοθετεί τον ευνουχισμό της διαδήλωσης και την κατάργηση του δημόσιου χώρου που είναι και ο τελικός σκοπός.

Η διαδήλωση και η συμμετοχή σε αυτήν, γίνεται ποινικό αδίκημα. Αυτό είναι το αξίωμα του νέου νομοσχεδίου και ακολουθούν ειρωνικές παράγραφοι που δίνουν κάτι ψίχουλα δικαιωμάτων και αυτά αφού εγκριθούν από το κράτος . Η δημοκρατία είναι αστυνομία και αυτή είναι η κατακλείδα του νομοσχεδίου.

Προκειμένου να γίνει διαδήλωση απαιτείται υποχρεωτικά λήψη άδειας από την Αστυνομία. Το ίδιο θα ισχύει και για τις συγκεντρώσεις

Η Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να διαλύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση και διαδήλωση με ή χωρίς άδεια.

Απαιτεί προκειμένου να παραχωρηθεί άδεια για τη διαδήλωση «πρόσωπο-οργανωτής» το οποίο θα είναι αστικά υπεύθυνος για τυχόν καταστροφές που θα προκύψουν.

Και το ποιο εκκωφαντικό είναι ότι εντάσσει τις ομάδες περιφρούρησης-και τις οποίες απαιτεί να υπάρχουν υποχρεωτικά- των διαδηλώσεων στην Αστυνομία μετατρέποντάς τους σε συνεργάτες της!!!

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια προσπάθεια καταστολής και εγκαθίδρυσης ενός καθεστώτος βίας και υποταγής. Εχουν αντιληφθεί και προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη εξέγερση που μόνο οι αφελείς δεν έχουν ακούσει τον υπόγειο βόμβο της .

  • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
  • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση