Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 στις 22.00

Πάρτυ αλληλεγγύης στους Ρομά Ασπροπύργου

Στις 27 Ιουνίου 2020 ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, γνωστός για τις ρατσιστικές του θέσεις και πρακτικές, κατεδάφισε απροειδοποίητα τις παράγκες 100 οικογενειών Ρομά καταπλακώνοντας κατοικίδια και οικόσιτα ζώα και καταστρέφοντας όλα τα υπάρχοντά τους.

Αποκρινόμενος σε διαμαρτυρίες, σχετικές με το συμβάν, ο αντιδήμαρχος απαξίωσε απροκάλυπτα τις ζωές των κατοίκων, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του «Δε γκρέμισε παράγκες, καθάρισε σκουπίδια».

Την παρούσα στιγμή οι κάτοικοι του οικισμού, στην πλειοψηφία τους παιδιά και μωρά, ζουν στην περιοχή χωρίς στέγη, εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες, στις άθλιες συνθήκες υγιεινής και στις ασθένειες. Μάλιστα, δύο οικογένειες που κινήθηκαν νομικά και κέρδισαν ασφαλιστικά μέτρα στον ΟΗΕ για να μείνουν στα σπίτια τους συνελήφθησαν, εντελώς εκδικητικά, για ρευματοκλοπή. Για ακόμα μια φορά το ελληνικό κράτος λειτούργησε ως αυτόκλητος τιμωρός των μειονοτήτων, αγνοώντας το διεθνές δίκαιο, εφαρμόζοντας τη ρατσιστική του ιδεολογία.

Ενάντια σε ρατσιστές που ξεσπιτώνουν, κακοποιούν, φυλακίζουν και απαγάγουν Ρομά και Ρομνί, εκμηδενίζοντας την ανθρώπινή τους υπόσταση, αποφασίζουμε να σταθούμε αλληλέγγυες-οι και να τους στηρίξουμε υλικά και έμπρακτα, ώστε να διευκολύνουμε τη διαβίωσή τους στη μεταβατική αυτή περίοδο, έως ότου επαναδομήσουν τις κατοικίες τους και την κοινότητά τους.

Αλληλέγγυες-Αλληλέγγυοι

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ - ΣΕΞΙΣΤΙΚΕΣ - ΟΜΟΦΟΒΙΚΕΣ - ΤΡΑΣΦΟΒΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΣ

-ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ: 608, 230

ακριβής τοποθεσία : 9ο όροφος της ΦΕ

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Ιουλίου 19h