Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 στις 17.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Αθήνα] Συγκέντρωση-μικροφωνική ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό

Συγκέντρωση-μικροφωνική ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, Πλατεία Βικτωρίας, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 στις 17:00

Συγκέντρωση ενάντια στο φασιστικό κάλεσμα που καλείται στην Πλατεία Βικτωρίας στις 18:30 και κάνει λόγο για "εποικισμό της περιοχής", υπονοώντας από τους μετανάστες. Μια συγκέντρωση για να τους υπενθυμίσουμε ότι οι γειτονιές μας είναι για όλους και όλες μας, ότι η Βικτώρια ήταν, είναι και θα είναι μια γειτονιά μεταναστών, όπου η αλληλεγγύη πάντα θα νικά.

ΜΙΛΑΜΕ 10 ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Δίκτυο αλληλοβοήθειας και αγώνα

Mikrofoniki against racism and fascism Wednesday 15th of July 17:00 at Viktoria Square

A gathering against the fascist calls for a demo to "decontaminate the area" at 6.30 at plateia viktoria. A reminder that squares are for all people, that Viktoria has been and will be a neighborhood of migrants, and that solidarity will always win. WE SPEAK 10 LANGUAGES IN EVERY NEIGHBORHOOD, FIGHT THE FASCISTS AND THE BOSSES

COMMON STRUGGLES OF MIGRANTS AND LOCALS

SEE YOU AT VIKTORIA SQUARE

Net of mutual aid and struggle

Anti-Covid19 - Δίκτυο Αλληλοβοήθειας και Αγώνα

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Ιουλίου 14h


1 2 3 4 5 6

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - Ούτε σπιθαμή σε φασίστες Συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Ιούλιου στην πλατεία Βικτωρίας στις 5 μμ.

Απέναντι στην πολιτική πολέμου που έχει ανοίξει η κυβέρνηση της ΝΔ στους πρόσφυγες, και έχει αμολήσει τον κάθε Μπογδάνο να χύνει το ρατσιστικό δηλητήριο και την ίδια στιγμή ο Μπακογιάννης αφήνει τις «δήθεν επιτροπές» συμμορίες ρατσιστών και φασιστών στον Άγιο Παντελεήμονα, ορθώνουμε την αλληλεγγύη και την μάχη απέναντι στην ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης.

Η μάχη για άσυλο, χαρτιά, στέγη υγεία και παιδεία για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες είναι μπροστά μας. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Καμία συναίνεση, καμία υποχώρηση, καμία ανοχή στην ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ.

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/pages/category/Com…


1 2 3 4 5 6

Ούτε να το σκέφτονται. Αντιρατσιστικη/Αντιφασιστικη Συγκέντρωση

Συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες;
Ούτε να το σκέφτονται.

Μετά την άγρια καταστολή από την αστυνομία των προσφυγικών οικογενειών που βρήκαν προσωρινό κατάλυμα στην πλατεία Βικτωρίας, αφού η κυβέρνηση δεν μεριμνά, όπως θα όφειλε για την εγκατασταση τους σε διαμερίσματα και για την αξιοπρεπή τους διαβίωση και αφού η Δημοτική Αρχή του Μπακογιάννη σε μια επίδειξη ρατσισμού, αναλγησιας και ακραίου αυταρχισμού ξηλωσε τα παγκάκια από την πλατεία ώστε να μην μπορούν οι πρόσφυγες να ξαποστάσουν, σειρά έχουν οι φασίστες.

Επιτροπές κατοίκων, όπως αυτοαποκαλούνται, από τον Αγ. Παντελεήμονα, την Βικτώρια και το Πεδίο του Άρεως καλούν την Τετάρτη 14 Ιουλίου σε αντιπροσφυγικη συγκεντρώση. Πρόκειται για μια απόπειρα επανασύστασης των περιβόητων επιτροπων, που για χρόνια απειλούσαν γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, αποτελώντας ορμητήρια Ακροδεξιων και βεβαίως των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ποιος δεν θυμάται την Χρυσαυγιτισσα Θέμιδα Σκορδέλη και την δολοφονική της δράση μέσα από την επιτροπή κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα, μια επιτροπη, που προσπάθησε για χρόνια να επιβάλλει ένα καθεστώς τρόμου στην γειτονιά για όποιον δεν είναι Έλληνας αλλά και για κάθε πολίτη, που προσπαθούσε να τους αντισταθεί.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την επιστροφή σε αυτές τις σκοτεινές μέρες με τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις και τον φόβο να κυριαρχεί. Το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα, που με μεγάλους αγώνες κέρδισαν πίσω τις γειτονιές μας από τους φασίστες,θα εμποδίσουν την επανασύσταση αυτών των επιτροπών και δεν πρόκειται να επιτρέψουν την επανεμφάνιση τους στους δρόμους και τις πλατείες μας.

Φτάνει να διαβάσει κανείς τα σχόλια, που συνοδεύουν το κάλεσμα των φασιστοεπιτροπων. Μίσος αδιαπέραστο για τον άνθρωπο, που έχει ανάγκη, ρατσιστικό μένος απέναντι σε μικρά παιδιά. Θα τους αποτρέψουμε με κάθε τρόπο.
Όλοι και όλες εμείς που θέλουμε να ζήσουμε μαζί με τους πρόσφυγες σε μια κοινωνία ανοιχτή, που σέβεται το διαφορετικό και δεν κατηγοριοποιεί τους ανθρωπους με βάση το χρώμα ή την καταγωγή τους, υψώνουμε τείχος στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Για τους φασίστες οι πρόσφυγες και οι προσφυγισσες είναι άνθρωποι, που δεν αξίζουν ούτε να ζουν.
Για εμάς, για τον κόσμο της αλληλεγγύης και της αντίστασης, καμιά ζωή δεν είναι ανάξια να βιωθεί..
Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί

Καλούμε σε συγκέντρωση ενάντια στον ρατσισμό και την Ακροδεξιά. Διαδηλώνουμε για τους πρόσφυγες.

Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 17:00 μμ στην πλ. Βικτώριας

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

πηγή : https://www.facebook.com/events/2727311824258…


1 2 3 4 5 6

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες - Η αλληλεγγύη θα νικήσει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία

Το ελληνικό κράτος, ασκεί αδιάκοπα μία απάνθρωπη και βάρβαρη πολιτική εκτοπισμού και περιθωριοποίησης ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες/-στριές. Αυτή η πολιτική, έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό, με την αναγγελία εξώσεων σε βάρος προσφύγων που επιθυμεί να πραγματώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, στηριζόμενη στον αισχρό νόμο Μηταράκη.

Πριν λίγες ημέρες-στο πλαίσιο μίας ακόμη επιχείρησης σκούπα- οι μπάτσοι επιτέθηκαν στους πρόσφυγες που βρισκόταν στη πλατεία Βικτωρίας, επιβιβάζοντας τους με τη βία σε λεωφορεία με κατεύθυνση την Αμυγδαλέζα και πραγματοποιώντας προσαγωγές σε βάρος αλληλέγγυών, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ο Δήμος Αθηνών με τη σειρά του, δε δίστασε να ξηλώσει τα παγκάκια στα οποία έβρισκαν καταφύγιο άστεγοι και άστεγες-πολλοί εξ΄αυτών πρόσφυγες- επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την αδιαφορία και την αναλγησία του. Σύμμαχος αυτής της ρατσιστικής και ξενοφοβικής πολιτικής ατζέντας, είναι για άλλη μία φορά οι φασίστες. Με το μανδύα της «επιτροπής κατοίκων» διακηρύττουν τη γνωστή θεωρία συνωμοσίας περί «εποικισμού» και «ισλαμοποίησης της χώρας» , τρέμοντας την «αλλοίωση του πολιτισμού μας» από τους ξεριζωμένους της φτώχειας και των πολέμων.

Όπως και να έχει, αν αντιλαμβάνονται ως ανώτερο τον πολιτισμό των πογκρόμ σε βάρος μεταναστών/στριών, του εκτοπισμού κατατρεγμένων ανθρώπων και του ρατσισμού, η αλλοίωση του αποτελεί χρέος καθενός και καθεμίας με στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Οι αυτοαποκαλούμενες "επιτροπές κατοίκων" εξ΄άλλου, δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το μέσο με το οποίο χρυσαυγίτες και λοιποί φασίστες επεδίωξαν να επιβάλλουν ένα καθεστώς τρόμου στο κέντρο της Αθήνας.

Ηττήθηκαν και θα βιώσουν την ήττα για άλλη μία φορά στον δρόμο από τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες/στριες στη Πλ.Βικτωρίας, τη Τετάρτη 15 Ιούλη στις 17:00, ενάντια σε ξενοφοβία, ρατσισμό και κάθε εκφραστή του, είτε κρατικό είτε «κοινωνικό».

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/kato-ta-cheria-apo-tous-p…


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, Τετάρτη 15 Ιούλη, Πλατεία Βικτωρίας, 5μ.μ. Όχι στις ρατσιστικές συνάξεις μίσους. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.

poster

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, Τετάρτη 15 Ιούλη, Πλατεία Βικτωρίας, 5μ.μ.
Όχι στις ρατσιστικές συνάξεις μίσους. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές, στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Καλούν: Κινήσεις αλληλεγγύης, δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών, αντιφασιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, ΚΕΕΡΦΑ
Η σύναξη μίσους κατά μεταναστών, προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης, την Τετάρτη 15 Ιούλη, στην πλατεία Βικτωρίας, που την καλούν ρατσιστές με το προσωπείο των "επιτροπών κατοίκων" Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αμερικής είναι μια πρόκληση κατά των ελευθεριών όλων μας. Οι ίδιοι συνεργάτες στα πογκρόμ των φασιστών της Χρυσής Αυγής, των ταγμάτων εφόδου της Σκορδέλη και του Κασιδιάρη, εμφανίζονται ξανά ως αγανακτισμένοι κάτοικοι. Δεν ξεγελάνε κανένα και καμία!
Στις γειτονιές της Αθήνας, που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από το 20008-2013 έσπειραν το τρόμο, με πογκρόμ, μαχαιρώματα εκατοντάδων προσφύγων, εμπρησμούς καταστημάτων και χώρων θρησκευτικής λατρείας, οι ρατσιστικές επιτροπές της ακροδεξιάς επιχειρούν να ξαναπατήσουν πόδι, με τις πλάτες της Αστυνομίας και την κάλυψη του Μπακογιάννη.
Ο Μπακογιάννης άνοιξε την όρεξη στη ακροδεξιά και τους φασίστες, όταν έκοψε τα παγκάκια της Πλατείας Βικτωρίας για να μην κάθονται σε αυτά πρόσφυγες, μητέρες με παιδιά, θυμίζοντας την πρακτική Κακλαμάνη, ο οποίος είχε κλείσει το 2008 την Παιδική χαρά στη Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα για να μην μαζεύονται προσφυγίνες με τα παιδιά τους.
Ο Μπακογιάννης παίζει ρατσιστικά παιχνίδια στην Αθήνα και σπαταλά εκατομμύρια σε Μεγάλους Περιπάτους αντί να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο απαιτεί από την κυβέρνηση να δώσει έκτακτη επιχορήγηση για τη μίσθωση ξενοδοχείων και την αξιοποίηση άδειων δημόσιων κτιρίων για την άμεση στέγαση των προσφύγων. Καταστρέφει τις υποδομές της πλατείας Βικτωρίας, που τις χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος της γειτονιάς, μαντρώνει τους πρόσφυγες σε σκηνές στα καμπ και διευκολύνει τις φασιστοσυνάξεις των ρατσιστών της ακροδεξιάς.
Ο Μητσοτάκης, με τις δολοφονικές πολιτικές του ρατσισμού, του "νόμου και τάξης" , της ισλαμοφοβίας και ο Μπακογγιάννης αφήνουν τα περιθώρια για να εκκολαφτεί ξανά το αυγό του φιδιού. Δεν θα τους περάσει!
Αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση παίζει το χαρτί του ρατσισμού,του σωβινισμού και της απαγόρευσης των διαδηλώσεων γιατί είναι στριμωγμένη από την οργή και την αντίσταση του εργατικού κινήματος και της νεολαίας. Κλιμακώνονται οι αγώνες στα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τον τουρισμό-επισιτισμό, τον πολιτισμό ενάντια στην άθλια πολιτική περικοπών και των απολύσεων, που φορτώνει τα βάρη της κρίσης και της πανδημίας στους εργαζόμενους ενώ στοχοποιεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για τις ευθύνες της στο άπλωμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Όλος ο Πλανήτης είναι ξεσηκωμένος μετά τη ρατσιστική δολοφονία απο αστυνομικού του Αφροαμερικανού Τζωρτζ Φλόϊντ, στις ΗΠΑ και φωνάζουν "Οι ζωές των μαύρων μετράνε" Black Lives matter. Και στις 26 Ιούνη στο Σύνταγμα, χιλιάδες διαδήλωσαν φωνάζοντας "οι ζωές των προσφύγων μετράνε".
Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις τις αντιφασιστικές κινήσεις και τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να ματαιώσουμε τις ρατσιστικές συνάξεις μίσους.
Συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, σε σύγκρουση με την κυβέρνηση της ΝΔ, το ρατσισμό και τους φασίστες.
Δίνουμε τη μάχη για άσυλο, στέγη και χαρτιά για όλους, πρόσφυγες και μετανάστες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Στις γειτονιές δεν χωράει ο ρατσισμός και ο φασισμός, χωράει ο κοινός αγώνας και η αλληλεγγύη!

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

πηγή : https://www.antiracismfascism.org/index.php/2…


1 2 3 4 5 6

Όλοι/ες στην συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, Τετάρτη 15 Ιούλη, 5 μμ πλατεία Βικτωρίας

Όλοι/ες στην συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες,

Τετάρτη 15 Ιούλη, 5 μμ πλατεία Βικτωρίας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και συμμετέχει αποφασιστικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες/τριες την Τετάρτη 15 Ιούλη στις 5.00 μ.μ. στην πλατεία Βικτωρίας που καλούν αντιρατσιστικές αντιφασιστικές κινήσεις, δημοτικά σχήματα, κοινότητες μεταναστών.

Ολοι/ες μαζί να φράξουμε το δρόμο στις φασιστικές ακροδεξιές ομάδες που με τη μάσκα της «επιτροπής κατοίκων» καλούν σε σύναξη μίσους ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες. Θέλουν να επαναλάβουν τα εγκλήματα των ταγμάτων εφόδου των ναζί που καλυμμένοι πίσω από ανάλογες «επιτροπές κατοίκων» δέκα χρόνια πριν είχαν ξεκινήσει τα πογκρόμ τους από τον Αγ. Παντελεήμονα.

Οι ρατσιστικές «επιτροπές» της ακροδεξιάς προσπαθούν να βγουν από τον υπόνομο με την κάλυψη της αστυνομίας και του Μπακογιάννη. Η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση της λιτότητας και των απολύσεων, της δολοφονικής βίας των ΜΑΤ και των χουντονόμων ενάντια στις διαδηλώσεις, παίζει το χαρτί του ρατσισμού και της εθνικιστικής υστερίας.

Το εργατικό κίνημα θα τσακίσει αυτή την επίθεση και μαζί της τις ακροδεξιές, φασιστικές συμμορίες.

ΑΝΤΑΡΣΥA

πηγή : http://antarsya.gr/node/5716