Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 στις 8.30 πμ

Συγκέντρωση

Τα χειροκροτήματα πέθαναν, ζήτω τα χειροκροτήματα.

Δεν πέρασαν ούτε τρεις μήνες από την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού στην υγεία και πλέον το καθεστώς αγωνίας και ανασφάλειας είναι η μόνη πραγματικότητα όλων των συναδέλφων/σων. Εργαζόμενοι/ες που δεν έχουν πληρωθεί ποτέ από τη μέρα πρόσληψης τους, συνάδελφοι που άκουσαν «τα λεφτά τελείωσαν» την ημέρα που έπρεπε να πληρωθούν και άλλοι οι οποίοι ήδη υπογράφουν τροποποιήσεις συμβάσεων. Αυτή είναι η πραγματικότητα των ανθρώπων που χειροκροτούσαν όλοι πριν από δυο μήνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα σε μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. «Λαϊκό», «Ευαγγελισμός», «Αλεξάνδρας» και κάθε μέρα προστίθενται κι αλλά νοσοκομεία καθώς "σκάνε" οι προϋπολογισμοί τους που σε τέτοιες έκτακτες συνθήκες θα έπρεπε να έχουν αναθεωρηθεί και επικαιροποιηθεί μήνες πριν αν η κυβερνήσει είχε την παραμικρή διάθεση να ενισχύσει πραγματικά την υγεία εν μέσω πανδημίας. Οι υποσχέσεις για μονιμοποιήσεις έγιναν τροποποιήσεις συμβάσεων αν θέλουμε να πληρωθούμε, οι εκκλήσεις για υποβολείς δικαιολογητικών ώστε να προσληφθούμε την ώρα που μας χρειάζεται το σύστημα υγείας έγιναν ακυρωμένα ραντεβού στο υπουργείο και εκβιασμοί.

Ατομικές συμβάσεις, εργολάβοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι/ες σε ομηρία, συμβασιούχοι που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, αυτές φαίνεται να είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία. Αντί των 40.000 οργανικών θέσεων (παραδοχή της ίδιας της κυβέρνησης) έχουμε 4.000 εργαζόμενους/ες με το πρόγραμμα «4.000 για την υγεία» κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι στις 8 Φλεβάρη του 2021 μετά από τέσσερα χρόνια. Αντί των μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού έχουμε απλήρωτους επικουρικούς. Αντί της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουμε τη μη απόδοση δεδουλευμένων και κοροϊδία. Ευτυχώς… πληρώθηκαν τα κανάλια στην ώρα τους για την τεράστια προσφορά τους. Ούτε η μεγαλύτερη υγειονομική κρίση που γνώρισε ποτέ η χώρα δεν είναι ικανή να κάνει αυτή την κυβέρνηση να παρεκκλίνει από το φιλελεύθερο δρόμο της.

Όλα λοιπόν τα παραπάνω καταδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο όχι μόνο το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού για την δημόσια υγεία, στο οποίο είναι «ταγμένη» η κυβέρνηση αλλά και την αξία που έχει η ανθρώπινη ζωή μέσα σε ένα τέτοιο κόσμο.

Ως Κλαδική Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλούμε όλους/ες τους εργαζόμενους/ες στην υγεία αλλά και όλη την κοινωνία, σε συνέχεια της μαζικής απεργίας που έγινε στις 16 Ιουνίου να συμμετέχουν στην στάση εργασίας και στην συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας στις 15/07/2020 και ώρα 8:30'.

  • Απαιτούμε άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην υγεία.
  • Καταβολή όλων των δεδουλευμένων όλων των επικουρικών συναδέλφων.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Κλαδική Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/ta-chirokrotimata-pethana…