Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 στις 19.00

Διαδήλωση ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και την αστυνομική βία

Η αστυνομία δολοφονεί - Δικαιοσύνη για το Βασίλη

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ

Ο θάνατος του Βασίλη Μάγγου είναι μία ακόμα δολοφονία της αστυνομίας και της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο 27χρονος Βασίλης, όπως και πολλοί άλλοι διαδηλωτές την προηγούμενη ημέρα, είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο Βόλο από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον συλληφθέντα της διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, στις 14 Ιουνίου.

Από τον ξυλοδαρμό της αστυνομίας, έξω από το δικαστικό μέγαρο και στο αστυνομικό τμήμα, ο Β. Μάγγος υπέστη 7 κατάγματα πλευρών και ρήξη ήπατος και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για τέσσερις ημέρες χωρίς να αποκατασταθεί η υγεία του και τελικά κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Ιούλη.

Η πολιτική του "νόμου και της τάξης" και της απαγόρευσης των διαδηλώσεων είναι ένα καθαρό μήνυμα στην αστυνομία να χτυπάει διαδηλωτές, εργάτες, νεολαία, πρόσφυγες και μετανάστες. Η δολοφονία του Φλόυντ στην Αμερική ξεσήκωσε ένα παγκόσμιο κίνημα ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βία. Η δολοφονία του νεαρού Βασίλη φούντωσε ακόμα περισσότερο την αγανάκτηση ενάντια στη μαφία του Μπέου και της ΑΓΕΤ - Lafarge και τους ένστολους δολοφόνους του Χρυσοχοΐδη.

Την Πέμπτη 9 Ιούλη, την ημέρα που ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα με την κυβέρνηση να βάζει την αστυνομία να πνίξει στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, να χτυπάει και να συλλαμβάνει δεκάδες διαδηλωτές.

Όμως, να γνωρίζουν ότι ούτε οι νόμοι ούτε η βία τους θα μας σταματήσουν!

Απαιτούμε:

Δικαιοσύνη για τον Βασίλη! Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του! Ένοχοι κυβέρνηση, Μπέος και αστυνομία!

Να αφοπλιστεί η αστυνομία! Έξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις!

Ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα ανατραπεί με απεργίες, καταλήψεις και στο δρόμο !

Όλες και όλοι στις διαδηλώσεις ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και την αστυνομική βία την Πέμπτη 16 Ιούλη:

Αθήνα 7μμ Προπύλαια

Θεσσαλονίκη 7μμ Αγ. Βενιζέλου

Γιάννενα 7μμ Περιφέρεια

Ηράκλειο 7μμ Πλ. Λιονταριών

Βόλος 7.30 μμ Άγιος Νικόλαος

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5717