Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 στις 20.30

Προβολή: 'Ο Ασκός του Αιόλου' και κουβέντα

Το δίκτυο Support Earth σε συνεργασία με το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος σας προσκαλεί στην Προβολή ντοκιμαντέρ,
''ο Ασκός του Αιόλου'' και στη συζήτηση που θα προκύψει μετά, την Πέμπτη 23/7 στις 20.30 στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος (είσοδος από Μοναστηρίου 140)🌳✊

Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η επιδίωξη της κυβέρνησης και των λίγων που κινούν τα νήματα, να λεηλατήσουν χωρίς ενδοιασμό τη φύση και το περιβάλλον, με μόνο στόχο το κέρδος. Με βάση την επικαιρότητα και το αίτημα μας για στήριξη της Φύσης, το Support Earth καλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ ''ο Ασκός του Αιόλου'', ώστε να μπει ο σπόρος ζύμωσης σε επίπεδο κοινωνίας για το τι συμβαίνει με τα αιολικά πάρκα, το ενεργειακό ζήτημα στην Ελλάδα και τον σεβασμό στη Φύση.
Το ντοκιμαντέρ ''ο Ασκός του Αιόλου'' είναι αποτέλεσμα 2 χρόνων γυρισμάτων σε 16 περιοχές της Ελλάδας και άλλων 2 χρόνων συνεχόμενης δημοσιογραφικής έρευνας.
Κάνει ξεκάθαρη μια πραγματικότητα που παρέμενε επιμελέστατα κρυμμένη κάτω από τη σκόνη της αδιαφάνειας και της προπαγάνδας της πράσινης ανάπτυξης.
Η χωρίς σχεδιασμό αλόγιστη διασπορά ανεμογεννητριών σε όλη
τη χώρα και η ασύστολη χορήγηση αδειών σε πολυάριθμες
εταιρείες εγκατάστασης αιολικών που αποδεικνύεται με στοιχεία, είναι η αρχή να σκεφτούμε για ποιον τελικά γίνονται τα αιολικά και με τι στόχο.
Η ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ κατέγραψε την αλλοίωση
του φυσικού περιβάλλοντος στις περιοχές αυτές, με σκοπό
να μεταφέρει στο κοινό με κάθε λεπτομέρεια τις ευρύτερες
περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες τους.
Είναι σημαντικό να τεθεί το ζήτημα, τι είναι πράσινη ανάπτυξη και ποιους εξυπηρετεί.

Παραγωγή: Ελληνική
Σκηνοθεσία: Νασίμ Αλατράς
Παρουσίαση: Νασίμ Αλάτρας, Κατερίνα Β. Θεοφιλοπούλου, Κώστας Πλιάκος, Αχιλλέας Κουρεμένος, Δήμητρα Αιγινήτη.

📍Nasim Alatras
Ο Νασίμ Αλάτρας γεννήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας το 1965. Είναι Παλαιστίνιος δημοσιογράφος και αρθρογράφος στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1983 για σπουδές στη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Υπήρξε ενεργό μέλος του Δ.Σ. της Γενικής Ένωσης Παλαιστίνιων Φοιτητών και συνιδρυτής της πρώτης Ελληνοπαλαιστινιακής Επιτροπής Υποστήριξης της Πρώτης Ιντιφάντα. Μετέφρασε στα ελληνικά το 1999 δύο νουβέλες του Παλαιστίνιου συγγραφέα Γασάν Καναφάνι. Είναι παραγωγός του ντοκιμαντέρ "Γάζα Ερχόμαστε" για λογαριασμό του αραβικού τηλεοπτικού σταθμού Αλ-Τζαζίρα και σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ ''Ασκός του Αιόλου"

Πρόγραμμα:
Προβολή ντοκιμαντέρ 1 ώρα και 20 λεπτά
Συζήτηση αμέσως μετά την προβολή

πηγή : https://www.facebook.com/events/3008773743004…
πηγή : email που λάβαμε στις 20 Ιουλίου 10h