Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 στις 18.00

Κύκλος αυτομόρφωσης στη βιοεξουσία και τον κοινωνικό έλεγχο

Τί είναι βιοπολιτική; Τί είναι κατάσταση εξαίρεσης; Πώς το κράτος διαχειρίζεται τις ζωές μας και γιατί; Είναι αυτή η διαχείριση η "καλύτερη δυνατή" ή εξαρτάται από συγκεκριμένες ιστορικές συνιστώσες; Τί σχέση έχουν όλα αυτά με τον κοινωνικό έλεγχο, την καραντίνα και την καπιταλιστική οικονομία; Τί μπορούμε εμείς να κάνουμε για όλα αυτά;

Αυτά τα ερωτήματα θα μας απασχολήσουν σε αυτόν τον κύκλο αυτομόρφωσης, όπου θα συν-ερευνήσουμε τις ιστορικές μορφές (βιο-)εξουσίας και κοινωνικού ελέγχου. Θα ξεκινήσουμε από το πρόσφατο βίωμα της καραντίνας και των μέτρων για τον κορωνοϊό και θα προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το νήμα της εξουσίας ιστορικά μέσα από κοινά διαβάσματα, κουβέντες, βιώματα, παρουσιάσεις και μια διαδικασία συλλογικής παραγωγής της γνώσης.

Ξεχάστε αυτά που μάθαμε σχολείο για τους τρελούς, τους λεπρούς και τις μάγισσες κι ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί πώς αυτές οι μορφές σχετίζονται με τον κορωνοϊό και τις καταστάσεις εξαίρεσης, πώς η εξουσία λειτουργεί ώστε να ελέγχει τα σώματα των ατόμων και τις ζωές των πληθυσμών και πώς εμείς μπορούμε να απαντήσουμε σε όλα αυτά από τη θέση των από τα κάτω.

Πρώτη συνάντηση Πέμπτη 23/07 στις 18:00 για να συζητήσουμε πώς θα κινηθούμε και να ορίσουμε σταθερή μέρα συναντήσεων!

Σιδηροδρομικού Σταθμού 19

Πρόσβαση στο χώρο: Εισέρχεστε από την είσοδο της πολυκατοικίας ανάμεσα στο Gourmet και το Doc wine bar. Ανεβαίνετε με τον ανελκυστήρα μέχρι τον 4ο όροφο και μετά συνεχίζετε με τις σκάλες προς την ταράτσα (δύο όροφοι). Εάν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα πρόσβασης (π.χ. μη-δυνατότητα ν' ανέβετε σκάλες) στείλτε μας προσωπικό μήνυμα.

πηγή : https://www.facebook.com/events/6954873545659…
πηγή : email που λάβαμε στις 21 Ιουλίου 03h