Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 στις 13.00

Συγκέντρωση για τους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου

Η Αλληλεγγύη και Νίκη στους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου σε Τουρκία!

Το 37ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης, πήρε την απόφαση για συνέχιση της κράτησης των Δικηγόρων των Λαών, απεργών πείνας μέχρι θανάτου, της Εbru Timtik και του Aytaç Ünsal. Μιλάμε για μια εντελώς εκδικητική απόφαση της εξουσίας του ΑΚΡ καθώς οι γιατροί του Ινστιτούτου Ιατρικής είχαν προτείνει στην έδρα του δικαστηρίου την αποφυλάκισή τους για λόγους υγείας, αφού η κατάσταση τους είναι πάρα πολύ κρίσιμη, όντας σε πολύ προχωρημένη απεργία πείνας. Η Ebru βρίσκεται σήμερα στις 216 μέρες,39 κιλά με το στόμα της να είναι γεμάτο πληγές, γεγονός που δυσκολεύει την κατάποση νερού καθώς και την ομιλία της. Οι πληγές απλώνονται προς το λαιμό της και έχουν αρχίσει επίσης να μαυρίζουν τα άκρα της. Ο Aytaç βρίσκεται στις 185 μέρες, 59 κιλά και χάνει διαρκώς βάρος, με την υγεία του ολοένα και να επιδεινώνεται.
Το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν θέλει να τους υποβάλλει στο βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης για να σταματήσουν τον τεράστιο αγώνα που διεξάγουν απαιτώντας δικαιοσύνη.
Την αντίσταση της απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν για πάνω από 200 μέρες, η Ebru Timtik και ο Aytaç Ünsal, καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman και Özgür Karakaya, μέχρι να επιτευχθούν τα αιτήματά τους. Βάζοντας τα σώματα τους ανάχωμα, φωνάζουν μέσα από τις φυλακές:
-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.
-Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.
-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.
-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Στο πλευρό τους συνεχίζουμε και εμείς τον αγώνα, δίχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά τους. Η τεράστια διεθνιστική αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη του κόσμου, παρά τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, ενδυνάμωσε των αγώνα των απεργών πείνας. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε.

Στα ονόματά των μαρτύρων μας της Helin, του Mustafa, του İbrahim ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται.…Η Νίκη Είναι Κοντά.

HELİN BÖLEK, MUSTAFA KOÇAK, İBRAHİM GÖKÇEK ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ
Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ
ΤΟ GRUP YORUM ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
EΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : http://oagonas.blogspot.com/2020/08/108-13.ht…