τι; :

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 στις 18.00

Έλα να παίξουμε μπάλα στων Προσφυγικών την αλάνα

από Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, μεταναστών/τριων, διεθνιστών/τριων, αλληλέγγυων

Ημέρα/Ώρα: 16/08/2020 στις 18:00

Τοποθεσία: Αθήνα, Αμπελόκηποι / Προσφυγικά, Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Κυριακή, 16/8, στις 6 το απόγευμα μαζευόμαστε στην γειτονιά των προσφυγικών στην λεωφόρο Αλεξάνδρας για να παίξουμε μπάλα, να φάμε να πιούμε και να ακούσουμε μουσική. Εκεί που ζουν και αγωνίζονται δεκάδες άνθρωποι από όλο το κοινωνικό φάσμα των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων του κόσμου, εκεί βρίσκεται η αλληλεγγύη και γεννιέται ένας νέος κόσμος

Αλληλεγγύη στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Για ένα κόσμο ισότητας και ελευθερίας

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΑΣ - ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ

Είμαστε τα προσφυγικά στην λεωφόρο Αλεξάνδρας. Πολλοί ξέρουν τα προσφυγικά ως μια γειτονιά φτωχών ανθρώπων. Αυτό είναι αλήθεια και ισχύει από τότε που φτιάχτηκαν αυτά τα κτίρια για να καλύψουν τις ανάγκες των τότε προσφύγων. Εδώ ζούμε ντόπιοι/-ες μετανάστες/-τριες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, από παιδάκια με τους γονείς τους μέχρι και υπερήλικους με προβλήματα υγείας, όπως και νεολαία. Αυτό που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει όμως είναι ότι σε αυτή την γειτονιά δεν είμαστε απλά άτομα που ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει μόνος του. Εδώ προσπαθούμε να είμαστε κοινότητα, γειτονιά, να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, παρά τις ατέλειωτες διαφορές μας, τις διαφορετικές γλώσσες και πολιτισμικό υπόβαθρο. Έχουμε οργάνωση και συζητήσεις κάθε εβδομάδα για τις ανάγκες και τους αγώνες μας. Είμαστε η συνέλευση κατειλημμένων προσφυγικών, και η συνέλευσή μας καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες δεκάδων ανθρώπων. Τα εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα που σαπίζανε στην γειτονιά μας, τα έχουμε αναλάβει, τα έχουμε φτιάξει και τα έχουμε προσφέρει σε πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, ντόπιους και μετανάστες μετανάστριες. Πέρα από το στεγαστικό, έχουμε τον φούρνο που κάθε εβδομάδα φτιάχνει πολλά κιλά ψωμιά, έχουμε το παιδικό στέκι για τα παιδιά μας, μαγείρεμα για όλη την γειτονιά, έχουμε το καφενείο που είναι ανοιχτό και ανακοινωμένο τόσο για την γειτονιά μας όσο και για τον έξω κόσμο, όπως και τα στέκια μας για να συναντιόμαστε και να κάνουμε εκδηλώσεις. Οι χώροι της γειτονιάς μας είναι ανοιχτοί σε όποιον θέλει να τους χρησιμοποιήσει. Η σκληρή εργασία που έχουμε καταβάλει, πολλά χρόνια τώρα, απαντάει σε όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία λόγω του τρόπου που δουλεύει το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα. Ο εκτοπισμός των φτωχών από το κέντρο της Αθήνας, το στεγαστικό πρόβλημα, τα κτήρια που σαπίζουν, η πείνα και η εξαθλίωση, η ψυχολογική καταστροφή, ο κανιβαλισμός ανάμεσα στους φτωχούς/-ες και φυσικά η ηττοπάθεια και η υποταγή απέναντι στους καταστροφικούς σχεδιασμούς της εξουσίας.

Λόγω της φύσης του εγχειρήματος μας, λόγω ακριβώς του ότι πάει κόντρα στην δυστοπική συνθήκη που ζούμε, λόγω του ότι αποτελεί ένα παράδειγμα του πως οι πιο φτωχοί μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, το εγχείρημά μας, η γειτονιά κατειλημμένων προσφυγικών αποτελεί διαρκή στόχο των φασιστών, των πλουσίων και κατά κύριο λόγω της κρατικής εξουσίας.

Το 2016 όταν οι φασίστες και τα ΜΑΤ μπήκαν στην γειτονιά μας, αντισταθήκαμε όλοι και όλες σθεναρά μαζί τους ανθρώπους που στέκονται στο πλάι μας, και παρά το κόστος των συλλήψεων και του τρόμου, κρατήσαμε την γειτονιά μας ασφαλή και μέσα από αυτό βγήκαμε όλοι και όλες πιο δυνατοί και δυνατές.

Από τότε μέχρι και σήμερα το κράτος έχει σκαρφιστεί διάφορους τρόπους να μας εξαφανίσει. Είτε προτείνοντας τα προσφυγικά να γίνουν μουσείο για πρόσφυγες?!, είτε να γίνουν μαγαζιά για το γήπεδο του παναθηναϊκού, κάτι που ούτε οι ίδιοι οι οπαδοί δεν ήθελαν. Σήμερα, τα σπίτια και οι δομές μας, έχουν περάσει αυθαίρετα στα χέρια του Μπακογιάννη που έχρισε τον εαυτό του πρόεδρο της εταιρείας Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. που έχει στα χαρτιά και μόνο την διαχείριση της γειτονιάς μας. Οι πιέσεις έχουν ήδη ξεκινήσει εναντίον μας αφού ο δήμαρχος που έχει κατασπαταλήσει τα δημοτικά ταμεία για να παίξει με την πόλη και τις ζωές μας, σχεδιάζει να φτιάξει υπόγειο πάρκινγκ. Από την μέρα που μπήκε μπροστά ο σχεδιασμός, οι μπάτσοι παρενοχλούν την γειτονιά μας με αποκορύφωση το χθεσινό γεγονός όπου άτομα άγνωστης ταυτότητας, λέγοντας ψέματα ότι είναι μπάτσοι, επιτέθηκαν στο πρώτο μπλοκ φωνάζοντας στον κόσμο να φύγει από τα σπίτια του.

Η επίθεση που δεχόμαστε είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που δέχεται η κοινωνία, η κατοικία, το περιβάλλον, οι δημόσιοι χώροι, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι καταλήψεις, οι πορείες και όσοι αγωνίζονται. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε προσπαθήσει να σταθούμε σε όλους αυτούς τους αγώνες με τις λίγες μας δυνάμεις και τώρα και εμείς με τη σειρά μας σας καλούμε να στηρίξετε τον δικό μας αγώνα με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας και η κάθε μία.

ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

Sykaexpro.squaext@riseupex.net

Blogspot: Sykaprosquat.noblogs.org

Βίντεο: ΄΄ ΣΥ ΚΑ Προ για τα 2 χρόνια από την αντίσταση της γειτονιάς των προσφυγικών΄΄ https://www.youtube.com/watch?v=-bLknNBWzS4

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83041/