Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 στις 11.00

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΔΕΚΕ

«Εισαγγελική παρέμβαση για τις συμβάσεις εργασίας στα Δημόσια ΙΕΚ.»

Βαρύτατες πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες προκύπτουν από την καταστρατήγηση των εργασιακών και εργατικών δικαιωμάτων που επιχειρεί να επιβάλει το ΙΔΕΚΕ μέσω των συμβάσεων έργου που εξαναγκάζει τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) να υπογράψουν.

Το ΙΔΕΚΕ που ανέλαβε από τις 1/1/2011 την εποπτεία των ΙΕΚ μετά την κατάργηση του ΟΕΕΚ όχι μόνο δεν έχει επιλύσει τα χρόνια προβλήματα των ΙΕΚ αλλά τα έχει διογκώσει σε τέτοιο βαθμό όπου απαιτείται πλέον Εισαγγελική παρέμβαση.

Συγκεκριμένα:

Α) Το ΙΔΕΚΕ παρανόμως παρακρατεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του εαρινού εξαμήνου, παρόλο που οι πιστώσεις έχουν εγκριθεί από το Υπ. Οικονομικών από την αρχή της χρονιάς.

Β) Το ΙΔΕΚΕ παρανόμως μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του εξαμήνου εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν σύμβασης έργου και όχι σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Η αυθαίρετή μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις έργου επιφέρει δραματική μείωση των αποδοχών, αφενός γιατί με τις συμβάσεις έργου οι εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται δώρα άδειες επιδόματα και αφετέρου γιατί ο ΟΑΕΔ δεν θα τους χορηγήσει επίδομά ανεργίας.

Γ) Το ΙΔΕΚΕ παρανόμως δεν χορηγεί στους εκπαιδευτικούς τις «βεβαιώσεις εργοδότη», που χορηγούνται κάθε φορά στην λήξη του εξαμήνου και αποτελούν την ασφαλιστική ενημερότητα των εργαζομένων. Πιθανότατα το ΙΔΕΚΕ, δε έχει καταβάλει ακόμα στα ταμεία τις ασφαλιστικές εισφορές και είναι υπόλογο για αυτό.

Στις 10 Μάιου την ήμερα της απεργίας που είχε κηρύξει το ΣΕΑΕ για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών στους εκπαιδευτικούς από το 2008 μέχρι σήμερα, επέδωσε στο Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης κ. Μπάκα υπόμνημα - καταγγελία σχετικά με τις παράνομες συμβάσεις έργου που χρησιμοποιεί το ΙΔΕΚΕ στις διάφορες δομές εκπαίδευσης που έχει υπό την εποπτεία του. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφέρουν αυτές τις συμβάσεις και στα ΙΕΚ, γνωρίζοντας ότι είναι παράνομο.

Το Σωματείο ζητά την παρέμβαση Εισαγγελέα για την κατάφορη καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα ΔΙΕΚ, που παραμένουν απλήρωτοί από το 2008, καταδεικνύοντας ως υπεύθυνους πρωτίστως, την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ Φ. Γεννηματά που χειρίζεται τα θέματα των δημοσίων ΙΕΚ κατόπιν τους προϊστάμενους και διευθυντές της Γεν. Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.

Καταγγέλλουμε τέλος ορισμένους καρεκλοκενταύρους διευθυντές που κατέχουν την θέση τους με αποκλειστικό γνώμονα την κομματική τους ταυτότητα και εκβιάζουν τους εκπαιδευτικούς που αμφισβήτησαν την σύμβαση υπογράφοντας «με κάθε νόμιμη επιφύλαξη».

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτές σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 11πμ στα γραφεία του ΙΔΕΚΕ στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών και Κοκκινάκη) και απαιτούμε να αποσυρθεί η σύμβαση.

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...