Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση για τους πυροβολισμούς κατά του Κ*ΒΟΞ

Για άλλη μια φορά το κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ βρίσκεται στο στόχαστρο αντικοινωνικών δυνάμεων. Λίγο πριν τις 3.00 το πρωί, το Σάββατο 29/8 άγνωστος έριξε 8 πυροβολισμούς εναντίον του. Τα βλήματα διαπέρασαν τα ρολά, τα τζάμια και καρφώθηκαν στο εσωτερικού του χώρου. Εκείνη την στιγμή αρκετός κόσμος ήταν μέσα και κατά τύχη δεν είχαμε τραυματισμό. Ο άγνωστος εξαφανίστηκε αμέσως μετά.

Η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι από πάντα ρευστή με αντίθετες δυνάμεις να συνυπάρχουν και να συγκρούονται. Όλα αυτά έχουν περιγραφεί με λεπτομέρειες εδώ και δεκαετίες στα κείμενα όσων αγωνίζονται από την πλευρά της κοινωνικής βάσης για να παραμείνει αυτή η ιστορική περιοχή κέντρο των κινημάτων, της δημιουργίας, των αγώνων, να παραμείνει μια εδαφικοποιημένη κοινότητα που θα γεννάει το νέο και θα καταπολεμεί ότι παραπάνω μπορεί από την αθλιότητα του παλιού κόσμου.

Έχουμε δει πολλά στάδια αυτής τη σύγκρουσης, αυτό στο οποίο είμαστε τώρα είναι από τα πιο γκροτέσκα. Μετά από μια επικοινωνιακή καμπάνια χρόνων το κράτος (λες και έλειψε μέρα…) «επανήλθε» στα Εξάρχεια. Στην ουσία ένας αστυνομικός στρατός κατοχής που κατά καιρούς προβαίνει στις βαρβαρότητες που αναλογούν σε κάθε στρατό κατοχής, έχει εγκατασταθεί. Διαρκείς περιπολίες των «Δέλτα» και των «ΔΙΑΣ», βανάκια και μπλόκα, σωματικές έρευνες, προσαγωγές, ασφαλίτες, μέχρι και αγροτικά(!) αυτοκίνητα της αστυνομίας είναι παντού. Πολλές καταλήψεις έχουν κατασταλεί σε έναν περιοδικό επικοινωνιακό ορυμαγδό που συντηρεί το θέμα της «κατάργησης του άβατου» στον αφρό και για πολιτικάντικες σκοπιμότητες της Νέας Δημοκρατίας.

Κι όμως, η «πηγή του κακού», το οργανωμένο έγκλημα, οι ναρκομαφίες και οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες όχι μόνο δεν έχουν πληγεί αλλά έχουν ενισχυθεί και ποιοτικά και ποσοτικά. Δεν μεταφέρουμε κάποια ιδιαίτερη πληροφορία, αρκεί να κάτσει κανείς μερικές ώρες να δει τι γίνεται και στην πλατεία και σε άλλα σημεία της γειτονιάς…

Για εμάς ως αναρχικοί αλλά και συμμετέχοντες για πολλά χρόνια στους αγώνες υπεράσπισης των Εξαρχείων, η ομαλή συμβίωση ανάμεσα στο κράτος και τις μπίζνες είναι αυτονόητη. Μικρή σημασία έχει αν οι μπίζνες είναι νόμιμες ή παράνομες. Πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει ο ρόλος των ναρκομαφιων και ο ρόλος της αντικοινωνικής εγκληματικότητας κάθε κλίμακας στην αλλοίωση του χαρακτήρα της περιοχής που προετοιμάζει το gentrification αλλά και τον κοινωνικό «πνιγμό» των πολιτικών υποκειμένων που δραστηριοποιούνται εκεί. Με δυο λόγια, όποια κι αν είναι η μορφή της αλληλεπίδρασης κράτους και μαφιών, πρόκειται για ένα ταγκό που αφορά δύο, που και οι δύο έχουν τους ίδιους εχθρούς. Η επιλογή του κράτους να στείλει τον στρατό του στα Εξάρχεια δεν είχε και δεν θα μπορούσε να έχει σκοπό της να τσακίσει τις μαφίες. Αν και όταν έρθει η ώρα της «αξιοποίησης» ίσως τότε τις τσακίσει αλλά έχουμε πολύ καιρό ακόμα για αυτό.

Από την μεριά μας θα συνεχίσουμε, στο μέτρο των δυνάμεων που μπορούμε να διαθέσουμε, να παλεύουμε για την υπεράσπιση του ιστορικού χαρακτήρα όλης της περιοχής. Αλλά σε κάθε περίπτωση δίπλα μας δεν θα ανεχτούμε νταλαβέρια ουσιών και αντικοινωνικό έγκλημα, και ξέρουμε να είμαστε αρκετά πειστικοί/ες σε αυτό. Ξέρουμε όμως ότι αυτό έχει και τίμημα, όπως αυτό που πληρώσαμε προχθές. Και ξέρουμε επίσης πως, στα επίκαιρα γκροτέσκα Εξάρχεια, αν μια διμοιρία ΜΑΤ δεχτεί μια πέτρα θα ακολουθήσει η επέλαση των βαρβάρων της ΕΛΑΣ. Αν ένα κοινωνικό κέντρο δεχτεί οκτώ πυροβολισμούς… δεν θα ακολουθήσει τίποτα.

Όποιος/α περίμενε κάτι διαφορετικό ας αναθεωρήσει τις απόψεις του/της για το τι είναι κράτος και ποια είναι η πραγματική του δουλειά.

Την Τρίτη 1η Σεπτέμβρη, στις 19:00 καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Εξαρχείων. Ο χαρακτήρας της δεν είναι η καταγγελία των ναρκομαφιών, ή της επίθεσης που δεχτήκαμε. Υψώνουμε μια φωνή αλληλεγγύης σε όσους ζουν, εργάζονται και αγωνίζονται στα Εξάρχεια και υψώνουμε και μια φωνή οργής προς το κράτος και την δυστοπία που προσπαθεί να επιβάλει και εκεί και παντού. Στις δύσκολες μέρες που έρχονται τα μέτωπα θα είναι πολλά και σκοπεύουμε να είμαστε σε όλα. Με μόνο σκοπό την κοινωνική απελευθέρωση.

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/4471


1 2 3

Για την Τρίτη: Ούτε οι Σφάιρες, Ούτε η Δυστοπία θα Σταματήσουν την Αναρχική Επανάσταση

από Οψιδιανός

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Τρίτης, και το αναπαράγουμε: "Την Τρίτη 1η Σεπτέμβρη, στις 19:00 καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Εξαρχείων. "

Για την Τρίτη: Ούτε οι Σφάιρες, Ούτε η Δυστοπία θα Σταματήσουν την Αναρχική Επανάσταση

Η πίστη πως θα φύγουμε, ή θα έπρεπε να φύγουμε από τα Εξάρχεια είναι ιστορικά και κοινωνικά αφελής.

Το 2020, όπως ήταν αναμενόμενο, άρχισε να κυοφορείται η επανάσταση ανά τον κόσμο. Αυτή η επανάσταση, η συνέπεια του οτι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει, και τα έθνη-κράτη δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους, θα αλλάξει το τι σημαίνει να ζει κανείς σε μια γειτονία. Να αγωνίζεται και να υπάρχει στα μέρη που ζούμε.

Τα εξάρχεια θα υπάρχουν, θα αναζωπυρωθούν, και θα εμπνέουν, όπως έχουν κάνει πάντα.

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Τρίτης, και το αναπαράγουμε:

"Την Τρίτη 1η Σεπτέμβρη, στις 19:00 καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Εξαρχείων. Ο χαρακτήρας της δεν είναι η καταγγελία των ναρκομαφιών, ή της επίθεσης που δεχτήκαμε. Υψώνουμε μια φωνή αλληλεγγύης σε όσους ζουν, εργάζονται και αγωνίζονται στα Εξάρχεια και υψώνουμε και μια φωνή οργής προς το κράτος και την δυστοπία που προσπαθεί να επιβάλει και εκεί και παντού. Στις δύσκολες μέρες που έρχονται τα μέτωπα θα είναι πολλά και σκοπεύουμε να είμαστε σε όλα. Με μόνο σκοπό την κοινωνική απελευθέρωση."

Κοιτάξτε γύρω σας, παντού η αναρχία αναπτύσσεται.

Οψιδιανός

For Tuesday: Neither Bullets or Dystopia Will Stop the Anarchist Rebellion

The belief that we will or should leave Exarcheia is both historically and socially naive.

In 2020 as expected the world began to gestate in rebellion. This rebellion, the consequence of market capitalism unable to function and nation states unable to justify themselves will change what it means to live in a neighborhood. To fight and exist in the places we live.

Exarcheia will exist, it will rejuvenate and it will inspire as it always has.

We support the call to gather on Tuesday and echo the call itself:

"On Tuesday, September 1, at 19:00, we call for a solidarity rally in Exarcheion Square. Its character is not the denunciation of the drug mafia, or the attack we received. We raise a voice of solidarity to those who live, work and fight in Exarcheia and "A voice of rage against the state and the dystopia that it is trying to impose here and everywhere. In the difficult days to come, the fronts will be many and we intend to be in everything. For the sole purpose of social liberation." Look around you, anarchy everywhere is developing."

Look around you, everywhere anarchy grows.

Obsidian

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1606872/


1 2 3

Τελικά ποιόν προστατεύει η αστυνομία στα Εξάρχεια;

Τελικά ποιόν προστατεύει η αστυνομία στα Εξάρχεια;

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 29/8/2020, το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κ*Βοξ δέχτηκε ένοπλη επίθεση με 8 σφαίρες από αγνώστους, ενώ καθαρά από τύχη δεν υπήρξαν θύματα καθώς εντός του χώρου βρίσκονταν συντρόφισσες και σύντροφοι που καθημερινά περιφρουρούν την κατάληψη.

Το Κ*Βοξ δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται επίθεση, τόσο από μαφιόζικους κύκλους που στηρίζουν τη διακίνηση των ναρκωτικών στην καρδιά των Εξαρχείων, όσο και από τις δυνάμεις καταστολής που δεν ανέχονται να βλέπουν ένα ζωντανό κοινωνικό χώρο, όχι μόνο να αντιπαρατίθεται δυναμικά στις ναρκομαφίες, πόσο μάλλον να έχει και την καθολική αποδοχή των κατοίκων της γειτονιάς.

Και εδώ έρχεται το συγκεκριμένο περιστατικό να αναδείξει τον πραγματικό ρόλο της ολοένα εντεινόμενης αστυνομικής παρουσίας στη γειτονιά, η οποία ως εκ θαύματος τη συγκεκριμένη μέρα που πέφτουν πυροβολισμοί σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές του κέντρου της Αθήνας είναι απούσα.

Δεν ήταν απούσα βέβαια στις εκκενώσεις των προσφυγικών καταλήψεων, στους τραμπουκισμούς και τις αθρόες προσαγωγές κόσμου που απλά δεν είχε "αποδεκτή" εμφάνιση, ούτε στην πρόκληση καταστροφών σε καταστήματα της περιοχής επειδή συχνάζουν "αναρχικοί". Αλλά πως εξηγείται ότι παρά την 24ωρη παρουσία των ένστολων τραμπούκων στην Πλατεία Εξαρχείων η διακίνηση ναρκωτικών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και πέφτουν πυροβολισμοί ενάντια σε ένα χώρο που ανέκαθεν έχει ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε αυτό; Ρητορικό προφανώς το ερώτημα..

Οι επιθέσεις του παρακράτους και του υποκόσμου απέναντι στο κίνημα με την ανοχή της αστυνομίας δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Η στοχοποίηση της γειτονιάς των Εξαρχείων ως εμβληματική κοιτίδα κοινωνικών αντιστάσεων επίσης. Απλά ρε παιδιά, λίγο τακτ δε βλάπτει…

Το Κοινωνικό Κέντρο Κ*Βοξ θα μας έχει όλες και όλους μαζί του. Δεν τρομοκρατούμαστε, αντιστεκόμαστε για να γίνουν οι γειτονιές μας καθαρές από ναρκέμπορους μαφιόζους και τους κρατικούς προστάτες τους.

Όλες και όλοι σήμερα στο πλάι των συντροφισσών μας και των συντρόφων μας του Κ*Βοξ σήμερα Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην πορεία με αφετηρία την Πλατεία Εξαρχείων. Απέναντι στις σφαίρες εμείς απαντάμε με μαζική και μαχητική παρουσία στο δρόμο.

Η ανοχή μας τελείωσε.

Αλληλεγγύη στο Κ*Βοξ και σε κάθε χώρο που υψώνει ανάστημα στην κρατική και παρακρατική βαρβαρότητα.

Στέκι Μεταναστών- Κοινωνικό Κέντρο

Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/2020/09/01/telika-poion…