Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19.30

Προετοιμασία των πορειών για Ζακ/Zackie και Παύλο Φύσσα // 2η Συνέλευση

Συνεχίζοντας την προετοιμασία για τις πορείες για τον Ζακ/τη Zackie και τον Παύλο Φύσσα:
- οριστικοποιούμε το περιεχόμενο του κεντρικού κειμένου-καλέματος,
- ορίζουμε τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία κατά τη διάρκεια των πορειών
- συνδιαμορφώνουμε τις υπόλοιπες δρασεις μνήμης και διεκδίκησης

Οι άξονες του κεντρικού κειμενου-καλεσματος που συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη συνέλευση είναι οι εξής:

1. ενημέρωσης από τις εξελίξεις για τις δύο δίκες
2. covid και σεξιστική ενδοοικογενειακή βία
3. covid και ακροδεξιά συνωμοσιολογία
4. αστυνομοκρατία και καταστολή (Terra, Libertatia)
5. αλληλεγγύη σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης (αόρατες ομάδες πληθυσμού: σεξεργάτριες, πρόσφυγες, χρήστες ουσιών, πρόσφυγες και μετανάστριες)

Ως μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό σκεφτόμαστε να ράψουμε για τις πορείες μαντήλια σε φεμινιστικά χρωματα (πράσινο και μωβ) και να τυπώσουμε πάνω τους τα πρόσωπα των δύο δολοφονημένων.

Όλα τα παραπάνω θα οριστικοποιηθουν/συνδιαμορφωθούν στη 2η Ανοιχτή Συνέλευσή μας την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Μικρόπολις, οδός Βασιλέως Ηρακλείου 18, γωνία με Βενιζέλου.

Όπως και την προηγούμενη φορά, η συνέλευση θα γίνει στην ταράτσα, δηλαδή σε εξωτερικό χώρο. Φροντίζουμε όλες, όλ@ και όλοι μας να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Θα υπάρχουν, ωστόσο, και μάσκες στον χώρο για την περίπτωση που μαζευτούμε πολλά άτομα και διαπιστώσουμε ότι οι αποστάσεις ασφαλείας δεν αρκούν. Σχολαστική χρήση μάσκας θα χρειαστεί και στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η συνέλευση μεταφερθεί σε αίθουσα του Μικρόπολις (πχ βροχή). Όσες, όσ@ και όσοι έχετε περισσότερες από αυτή που θα χρησιμοποιήσετε και μπορείτε να τις διαθέσετε, φέρτε τες μαζί σας.

Η συνέλευση απευθύνεται σε όλες, όλ@ και όλους σας, είναι δηλαδή Ανοιχτή Συνέλευση για όποιο άτομο ή συλλογικότητα/οργάνωση ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην προετοιμασία των δράσεων για το Ζακ/Zackie και τον Παύλο Φύσσα.

Ανοιχτή Συνέλευση
για έναν Αντιφασιστικό/Αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη.

πηγή : https://web.facebook.com/events/6072482799405…
πηγή : email που λάβαμε στις 31 Αυγούστου 13h