Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της τουρκικής πρεσβείας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Καλούμε συγκέντρωση αλληλεγγύης, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, 9πμ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 7, όπου και θα διεξαχθεί η δίκη των συλληφθέντων συντρόφων μας, που συνελήφθησαν στην Τούρκικη Πρεσβεία, στις 19/8/2020, σε κίνηση αλληλεγγύης για τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας, απεργούς πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία. Οι σύντροφοι κατηγορούνται για 2 πλημμελήματα, της άρνησης δακτυλοσκόπησης και της φθοράς.

Με την κίνηση τους οι σύντροφοι θέλησαν να δώσουν φωνή στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου, να αναδείξουν την αδικία και την καταπίεση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας και να στείλουν δύναμη στους απεργούς πείνας, που βάζουν τα σώματά τους ως ανάχωμα διεκδικώντας δικαιοσύνη. Όταν έγινε η κίνηση η κατάσταση της υγείας της συντρόφισσάς μας, μέλους του Νομικού Γραφείου του Λαού, μάρτυρα της αντίστασης, Ebru Timtik ήταν σε τελικό στάδιο, η οποία κρατούνταν με τη βία, στο νοσοκομείο φυλακισμένη, όπως και ο σύντροφος Δικηγόρος του Λαού Aytaç Ünsal, απειλούμενοι διαρκώς, για υποβολή στο βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης.

Η Εbru, η Δικηγόρος του Λαού, η συντρόφισσα, η μαχήτρια της Δικαιοσύνης, η γενναία γυναίκα της Dersim, έπεσε μάρτυρας, στις 27/8/2020, στις 238 μέρες απεργίας πείνας. Αγωνίστηκε με σθένος και αυταπάρνηση, για το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη, το οποίο είναι και το κύριο αίτημα της μεγάλης Αντίστασης της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, την οποία και συνεχίζουν ο Δικηγόρος του Λαού, Aytaç Ünsal, για 211 μέρες και οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya, για 195 μέρες. Η κατάσταση της υγείας του συντρόφου Αytaç ολοένα και επιδεινώνεται, καθώς κρατείται δέσμιος στο νοσοκομείο, υπό την απειλή της αναγκαστικής σίτισης, των σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων. Tα λόγια του προς τη συντρόφισσα Εbru, αποτελούν οδηγό για τη συνέχιση του αγώνα.

Αγαπημένη μου δικηγόρε, φίλη μου, συντρόφισσά μου στη δικαιοσύνη.

Σε σκότωσαν απροκάλυπτα.

Αλλά ξαναγεννιέσαι τώρα στις καρδιές των ανθρώπων.

Γεννιέσαι στις καρδιές και στη σκέψη.

Είσαι η δικηγόρος που δίνει παράδειγμα δικαιοσύνης στον κόσμο. Θα πάρουμε πίσω τα δικαιώματά μας, το δίκιο μας. Θα το πάρουμε για σένα. Aytaç Ünsal

HELİN,İBRAHİM, MUSTAFA, EBRU, ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟYΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο AYTAÇ ÜNSAL

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, KTΙΡΙΟ 7, ΤΡΙΤΗ 1/9/2020, 9πμ

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : https://oagonas.blogspot.com/2020/08/blog-pos…