Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita

Terra-κατάληψη για πάντα

Αλληλεγγύη στις δομές του αγώνα που βάλλονται από την καταστολή

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου μπάτσοι εισβάλλουν και εκκενώνουν την κατάληψη Terra Incognita. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιούν πολλαπλές έρευνες και κατασχέσεις, μεταξύ των οποίων και όλος ο εξοπλισμός της τυπογραφικής κολλεκτίβας Druck!, ενώ τα ΜΜΕ στήνουν ένα επικοινωνιακό πανηγύρι γύρω από την εκκένωση με επιλεκτικές φωτογραφίες ευρημάτων εγκληματοποιώντας την πολύμορφη δράση της με το γνωστό παραμύθι των καταλήψεων-ορμητηρίων. Έκτοτε η κατάληψη έχει σφραγιστεί και φρουρείται. Παράλληλα την Κυριακή 23 Αυγούστου μπάτσοι εισβάλλουν στην κατάληψη Libertatia την ώρα που σύντροφοι/ισσες επισκεύαζαν τη σκεπή του κτηρίου. Πραγματοποιούνται 12 συλλήψεις με κατηγορίες για "βεβήλωση μνημείου", "παράνομη δόμηση" και "απείθεια", ενώ αρπάζουν εργαλεία και υλικά απαραίτητα για την ανοικοδόμηση της σκεπής (όπως είχαν κάνει και μερικούς μήνες νωρίτερα).

Στα χέρια σας έχετε μόνο τα ντουβάρια, στα δικά μας βρίσκεται ο κόσμος όλος. Η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, τα όνειρα και τα σχέδια για τους αγώνες που διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον της χειραφέτησης και της αυτοδιάθεσης. Για όλα αυτά, ερχόμαστε…

Πορεία 8/9 19:00 Καμάρα

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Το πρωί της Δευτέρας 17 Αυγούστου η κατάληψη Terra Incognita εκκενώνεται ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ! από τις κατασταλτικές δυνάμεις του νεοφιλέλευθερισμού. Δυνάμεις κατοχής της δημοκρατίας εισβάλλουν στο κτήριο και για ώρες πραγματοποιούν έρευνες και κατασχέσεις.

Για πάνω από 16 χρόνια η κατάληψη Terra Incognita, έχει αποτελέσει σημείο συνάντησης και τριβής εκατοντάδων αγωνιστριών και αγωνιστών της μαχόμενης κοινωνικής βάσης. Με συνεχείς εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, διαδηλώσεις και συγκρούσεις βρέθηκε παρούσα σε στιγμές μαχητικού αγώνα ενάντια στη βία του κρατισμού, ενάντια στα συμφέροντα των καπιταλιστικών μονοπωλείων, ενάντια στην παραβιαστική εξουσία του φασισμού και της πατριαρχίας, ενάντια σε κάθε διάκριση και ειδισμό. Μέσα στα εδάφη και τις αυτοοργανωμένες δομές αυτομόρφωσης, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας της κατάληψης συναντήθηκαν και συναντιούνται ακόμα όλοι οι ¨γνωστοί-Άγνωστοι¨ μαχητές της ελευθερίας. Οικοδομήθηκαν απελευθερωτικές και ανεξούσιες σχέσεις, ανατρεπτικά σχέδια και επιχειρήσεις, όνειρα που μέρα με τη μέρα βρήκαν και βρίσκουν ακόμη και σήμερα ηθική και υλική υπόσταση. Η κατάληψη για πανω από 16 χρόνια αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του πολύμορφου αγώνα ενάντια σε κάθε εξουσία και καταπίεση, χωρίς να ιεραρχεί και να διαχωρίζει τα μέσα που συμβάλλουν στην διασπορά των ελευθεριακών προταγμάτων και την οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Γιατί για μας αυτό είναι απελευθέρωση.

H Terra είναι ακόμα ένα εργαλείο αγώνα που μέσα από τη στρατηγική της συμβάλει στην κοινωνική διάχυση των αναρχικών προταγμάτων και την ένταση του αδιαμεσολάβητου αντικαθεστωτικού αγώνα. Γι' αυτό και ανήκει κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά στα χέρια ολόκληρου του αντιεξουσιαστικού κινήματος που δεκαετίες τώρα μάχεται με όλα τα μέσα, ενάντια στην βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης. Αν όμως η κυβέρνηση και κάθε επίδοξος θιασώτης της καθεστωτικής νομιμότητας πιστεύει πως αυτό είναι το τέλος μας, ως κατάληψη, ως αναρχικοί αγωνιστές και αγωνίστριες και ως μαχόμενο κομμάτι της αγωνιζόμενης κοινωνίας επενδύει σε τυφλές ελπίδες.

Για μας η απόφαση αυτή, αποτελεί κομμάτι της κεντρικής κατασταλτικής στρατηγικής, υπαγορευμένη από τα υψηλά κλιμάκια της κρατικής τρομοκρατίας. Το κράτος επιζητεί (εδώ και μήνες) την ευθεία αντιπαράθεση με τις μαχόμενες δυνάμεις της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Στέλνει τελεσίγραφα, κακοποιεί και βασανίζει στους δρόμους και στα σωφρονιστήρια, δολοφονεί και πνίγει μετανάστριες και μετανάστες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, σημαδεύει το καθένας και την καθεμία μας ξεχωριστά με το χέρι στη σκανδάλη. Είναι η δική μας στιγμή να περάσουμε στην ολομέτωπη επίθεση. Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο. Στη βία του κρατικού και καπιταλιστικού αυταρχισμού απαντάμε με βία. Στη βαρβαρότητα της εξατομίκευσης απαντάμε συλλογικά οξύνοντας την μαχητική αντιπαράθεση.

Τα κτίρια ανακαταλαμβάνονται. Οι δομές ξαναχτίζονται. Οι σχέσεις και οι ζυμώσεις που συντελούνται μέσα σε αυτά δεν μπορούν ποτέ να κατασταλούν από κανένα κράτος, κανέναν μπάτσο και καμία εξουσία.

Αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχιση του αγώνα απέναντι στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε εξουσία. Αγώνας που θα συνεχίζεται όσο συνεχίζει να υπάρχει στις καρδιές και στα μυαλά μας η ιδέα της ελευθερίας και της αναρχίας.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα χτυπήματα και να δεχθούμε, μια φωνή θα αντηχεί πάνω από το γκρίζο αυτής της πόλης που θα ουρλιάζει διαταράσσοντας τον ήσυχο ύπνο κάθε μπάτσου, δικαστή, δημοσιογράφου, βιομήχανου, εφοπλιστή, μαφιόζου και κάθε ευυπόλυπτου σκουπιδιού που τρίβει τα χέρια του. Μια φωνή που θα κραυγάζει λυσσαλέα πως η Terra θα μείνει κατάληψη για πάντα…

Όλοι και όλες στην πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη μας

Τρίτη 8 Σεπτέμβρη, 19:00 Καμάρα

κατάληψη Terra Incognita


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Θα υπερασπιστούμε την Terra Incognita, όπως και κάθε κινηματική δομή, με όλες μας τις δυνάμεις.
Γιατί το να υπερασπιστούμε την Terra σημαίνει να υπερασπιστούμε την αλληλεγγύη στους μετανάστες,
την ανάδειξη των αγώνων των φυλακισμένων,
τα αναχώματα στον εθνικιστικό και φασιστικό λόγο,
τους αγώνες ενάντια στη λεηλασία της φύσης,
την ολική άρνηση στράτευσης,
τις παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους ενάντια στην ασυδοσία των αφεντικών,
το ζωντάνεμα των γειτονιών,
την δυνατότητα κάλυψης των καθημερινών μας αναγκών πέρα από τη σφαίρα του εμπορεύματος
και τόσα άλλα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΟΛΕΚΤΙΒΑ DRUCK!

Διαδήλωση Τρίτη 8/9 19:00 Καμάρα


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 17/08 τα ένστολα κατακάθια εισβάλλουν και εκκενώνουν την κατάληψη Terra Incognita κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Έναν χώρο όπου συμβάλλει θεωρητικά και έμπρακτα τα τελευταία 16 χρόνια στην ζωή και την κίνηση του α/α χώρου τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και γενικά. Με αυτό να στέκεται ως η πρώτη επιχείρηση εκκένωσης πολιτικής κατάληψης κατά την διάρκεια θητείας Μητσοτάκη στον χώρο της Θεσσαλονίκης, είναι πλέον γεγονός πως η κατασταλτική ατζέντα τουνεοφιλελεύθερου κράτους συνεχίζει ακάθεκτα να υλοποιείται και να επεκτείνεται, διεκδικώντας παραπάνω κομμάτια από τον χώρο μας, τις ανάσες, την ίδια μας τη ζωή. Βλέπουμε εδώ και καιρό (συγκεκριμένα από πριν το τελεσίγραφο Χρυσοχοϊδη)πως το εξουσιαστικό σύμπλεγμα προσπαθεί μέσα από ακατάσχετη τρομολαγνεία να αποπολιτικοποιήσει την σκέψη και την δράση όσων αγωνίζονται και είναι εμφανές για ακόμα μία φορά πως το θέαμα αυτό που προσφέρουν, διόλου ακίνδυνο δεν είναι, τουναντίον η πολιτική του σκοπιμότητα είναι ξεκάθαρη και σαφέστατη. Αυτό που επιχειρούν είναι η περαιτέρω κοινωνική νομιμοποίηση τωνκατασταλτικών και επιθετικών επιχειρήσεων εναντίον του κόσμου του αγώνα, των εξεγερμένων και της αναρχίας. Υποθέτοντας με την περίσσια αφέλεια που τους ζώνει, πως θα παραμείνουν ήσυχοι και ανέγγιχτοι. Όμως όπως έχουμε πει και στο παρελθόν και θα το επαναλάβουμε ξανά τώρα, με ακόμα πιο πολύ ζήλο και συνείδηση, ΚΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΙΩΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΝΗΝΕΜΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ

Αυτή η στάση φαίνεται να προσπαθεί να συντηρηθεί από πλευράς κράτους και media και στην περίπτωση της Terra Incognita, προσπαθώντας απέλπιδα την υπονόμευση των 16 χρόνων πολιτικής ύπαρξης, σύνθεσης και περιπλοκής συντροφικών σχέσεων και διαδράσεων που αποτελούν ίσως τον μεγαλύτερο και πιο πραγματικό φόβο του εχθρού. Η στρατηγική επιλογή μιας περιόδου όπου ο κοινωνικός ιστός είναι ληθαργικός και οι γενικευμένες ταχύτητες πεσμένες, επαληθεύουν ακριβώς αυτό.Και αυτό που σκοπίμως επαναλαμβάνουμε, το ότι οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια τους, λέγεται για να επισημανθεί στα βαθμοφόρα πτώματα και σε όλον τον κορμό του εκτελεστικού βραχίονα των εντολών τους, η ματαιότητα της κάθε τέτοιας τους κίνησης. Γιατί αυτό που εν τέλει καταφέρνουν είναι μεν να μας πάρουν μία στέγη, να μας καθυστερήσουν, να βάλουν ένα ακόμα εμπόδιο στο μονοπάτι που βαδίζουμε. Όμως το βαδίζουμε χέρι-χέρι και αυτό δεν μπορούν να μας το πάρουν. Και αυτό είναι ο ενσαρκωμένος εφιάλτης τους και όπως είναι γνωστό..."ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ...ΚΑΝΕΙΣ."

Καλούμε στην πορεια αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita στις 19:00 στην Καμάρα

ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΚΑΘΕ ΕΚΦΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Κατάληψη 111


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ούτε βήμα πίσω απέναντι στην κρατική καταστολή!

λληλεγγύη στην κατάληψη Terra Incognita

Νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας 17/8 πληθώρα αστυνομικών δυνάμεων εκκενώνουν την Κατάληψη Terra Incognita. Η κατάληψη βρισκόταν στη συμβολή των οδών Ολύμπου και Τάσκου Παπαγεωργίου. Το εγκαταλελειμμένο, έως ότου καταληφθεί, κτήριο βρισκόταν στην ιδιοκτησία του ΑΠΘ. Από το 2004 μέχρι σήμερα η Κατάληψη Terra Incognita αποτελούσε μία πολύ σημαντική εστία αναρχικού αγώνα, ένα μαχητικό κέντρο του επαναστατικού αντικρατικού και αντικαπιταλιστικού αγώνα. Στην κατάληψη λειτουργούσε τυπογραφείο, γυμναστήριο και βιβλιοθήκη, ενώ γινόντουσαν συχνά ανοιχτές κοινωνικές εκδηλώσεις και συζητήσεις. Οι υποδομές του τυπογραφείου, του γυμναστηρίου και τη βιβλιοθήκης, καθώς και ο εξοπλισμός για τις διαδηλώσεις (σημαίες, κράνη, μάσκες), που επί χρόνια χρησιμοποιούνταν από πληθώρα συλλογικοτήτων και συντρόφων/ισσών της πόλης, κατασχέθηκαν από τους μπάτσους.

Η εκκένωση της Κατάληψης Terra Incognita δε συνιστά απλώς χτύπημα έναντι του αναρχικού χώρου. Αποτελεί μία ακόμα πράξη της επίθεσης του κράτους απέναντι στο κίνημα, ακόμα μια προσπάθεια υπονόμευσης του αγωνιστικού φρονήματος των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων και ως τέτοια αποτελεί τελικά ένα χτύπημα στην πλατιά κοινωνική πλειοψηφία συλλήβδην. Η εκκένωση της Κατάληψης Terra Incognita έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πολλών εκκενωμένων καταλήψεων που προηγήθηκαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αποτελεί συμπλήρωμα της βασικής πολιτικής στοχοθεσίας που έχει θέσει εξ αρχής η κυβέρνηση της ΝΔ, για να υπηρετήσει το αντιδραστικό τρίπτυχο «νόμος - τάξη - ασφάλεια» και να ικανοποιήσει το συντηρητικό και αντιδραστικό κοινό της, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος απόσπασης της κοινωνικής συναίνεσης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.Τη στιγμή, λοιπόν, που σε συνδυασμό με τις καταστρεπτικές συνέπειες της κρατικής διαχείρισης της πανδημίας του Covid-19 βαθαίνει η φτωχοποίηση της κοινωνίας, που εκτινάσσονται στα ύψη τα ποσοστά της ανεργίας και απορρυθμίζονται εντελώς οι εργασιακές σχέσεις, την ώρα που έπεται από το φθινόπωρο ένα νέο μνημόνιο ακραίας λιτότητας, ενώ επί της παρούσης οξύνονται οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί στην Ανατολική Μεσόγειο για την οριοθέτηση των ΑΟΖ και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων για λογαριασμό πολυεθνικών κολοσσών συνοδεία πολεμοκάπηλου και σοβινιστικού κλίματος σε Ελλάδα και Τουρκία, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει επιδέξια να εξακοντίσει τα πυρά της κατά του εσωτερικού εχθρού, κατά των αναρχικών. Ο αποπροσανατολισμός και ο στρουθοκαμηλισμός είναι μια πάγια τακτική όλων των αστικών κυβερνήσεων, όταν τα βρίσκουν σκούρα με τη διαχείριση των εσωτερικών και εξωτερικών τους υποθέσεων. Η αντιεξεγερτική εκστρατεία αποτελεί βασικό κομμάτι της κρατικής πολιτικής εν όψει της όξυνσης των υλικών ταξικών αντιθέσεων. Το κράτος ποντάρει ότι με την καταστολή, τις διώξεις, τις φυλακίσεις, τη διασπορά του φόβου και την ιδεολογική χειραγώγηση των μαζών (πάντοτε με την αρωγή της έμμισθης και εντεταλμένης καθεστωτικής «δημοσιογραφίας») θα αποτρέψει την επικείμενη κοινωνική έκρηξη.

Μπορεί να χάσαμε μία μάχη, όμως σίγουρα δεν έχουμε χάσει τον πόλεμο και ούτε πρόκειται να τον χάσουμε, διότι αποτελούμε μέρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, που πασχίζει να αποκτήσει ταξική αυτοσυνείδηση και να οργανώσει την αντεπίθεσή της. Είμαστε αυτοί που έχουμε δίκαιο σκοπό και είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε από τη σωστή πλευρά της ιστορίας, από τη μεριά των καταπιεσμένων που αντιμάχονται κάθε μορφή εξουσίας, κάθε σχέση εκμετάλλευσης και επίπλαστου διαχωρισμού. Το κράτος αυταπατάται, αν νομίζει πως το αναρχικό κίνημα είναι ιδρυματοποιημένο και εγκλωβισμένο στις καταλήψεις του και ότι θα αναστείλει τη δράση του λόγω των εκκενώσεων και της οξυμένης κρατικής καταστολής. Όσο υπάρχει ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση ο αγώνας των αναρχικών θα συνεχίζεται ακατάπαυστα, μέχρι να δικαιωθεί η υπόθεση της κοινωνικής και ταξικής χειραφέτησης, μέχρι να οικοδομήσουμε συλλογικά μια ελευθεριακή αταξική κοινωνία πάνω στα συντρίμμια του κοινωνικά χρεοκοπημένου καπιταλιστικού συστήματος.

Οι καιροί που ζούμε είναι σκληροί και θα γίνουν σκληρότεροι. Εμείς δεν πρέπει επ' ουδενί να υπομείνουμε καρτερικά και μοιρολατρικά τη συντριβή της τάξης μας, ούτε βέβαια να εμπιστευτούμε τις τύχες μας σε τσαρλατάνους διαχειριστές του καπιταλισμού. Να συσπειρωθούμε, να οργανωθούμε και να αντεπιτεθούμε συλλογικά με γνώμονα την κοινότητα των ταξικών μας συμφερόντων και με άξονα την επαναστατική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού. Αυτά είναι τα επιτακτικά καθήκοντα των ημερών μας για όλους τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους.Στο δρόμο του αγώνα θα δοθούν οι απαντήσεις μας!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Η ΤERRA ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ TERRA INCOGNITA

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΠΟΡΕΙΑ:

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ | 19:00 | ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης

(μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Σεπτεμβρίου 12h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και ενάντια στην αστυνομοκρατία

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ & ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ TERRA INCOGNITA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Στις 17 Αυγούστου μετά τις 5 τα ξημερώματα πολυάριθμες δυνάμεις όλων των αστυνομικών σωμάτων εκκένωσαν το κτίριο της κατάληψης Terra Incognita στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αφού απέκλεισαν την πρόσβαση σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτήριο, εισέβαλαν και κατέσχεσαν την υλικοτεχνική υποδομή των εγχειρημάτων που στεγάζονταν στην κατάληψη. Το κράτος χρησιμοποίησε την περίοδο της θερινής αργίας σε αυτήν την περίπτωση για να προετοιμάσει και να εκτελέσει ένα οργανωμένο σχέδιο καταστολής μιας δομής του αναρχικού αγώνα. Το χτύπημα αυτό αποτελεί συνέχεια τόσο της κατασταλτικής πολιτικής που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και των αστυνομικών ενεργειών στην πόλη της Θεσσαλονίκης εναντίον δομών του αναρχικού κινήματος, όπως εκφράστηκαν αυτές με τις τρεις εισβολές μέσα σε ένα χρόνο στην κατάληψη Libertatia και τη σύλληψη συνολικά 16 συντρόφων. Κατά τη διάρκεια μάλιστα των δύο πιο πρόσφατων οι αστυνομικές δυνάμεις υπέκλεψαν τα εργαλεία και τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούσαν οι σύντροφοι για τις εργασίες ανοικοδόμησης. Επιπρόσθετα το κατασταλτικό σχέδιο συνεχίζει να ξεδιπλώνεται με τη νέα εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας η οποία χρεώνεται αποκλειστικά στις εγκληματικές κρατικές πολιτικές, καθώς η καπιταλιστική ύφεση βαθαίνει ολοένα, εκτινάσσοντας τους δείκτες της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχειας, οι εξουσιαστές συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους στο χτύπημα των κέντρων της κοινωνικής αντίστασης, στις δομές και τους ανθρώπους τους. Ταυτόχρονα κατά παραγγελία φωτιές ξεσπάνε σε διάφορα σημεία και το περιβάλλον αλλοτριώνεται προς όφελος των κερδών των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων, ενώ οξύνονται οι ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, φέρνοντας όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας πολεμικής εμπλοκής. Πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να στοιβάζονται σε άθλιες αποθήκες «περιττών ανθρώπων», όταν δεν πεθαίνουν στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας. Όλες οι συνισταμένες του σάπιου κόσμου τους αναδεικνύουν την οριστική χρεοκοπία του κρατισμού και του καπιταλισμού.

Υπάρχει ένα κοινό, στο ξύλο στις πλατείες, στο σπάσιμο των διαδηλώσεων, στις αντιαναρχικές σκευωρίες, στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, στο νέο εξοπλισμό των σωμάτων ασφαλείας, στις εκκενώσεις των καταλήψεων και δεν είναι άλλο παρά ο φόβος τους για το ξέσπασμα των κοινωνικών αντιδράσεων. Οι εργώδεις προετοιμασίες τους γίνονται ακριβώς για να αποφύγουν ή να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτό το οποίο τους συντάραξε το 2008 κι έπειτα ξανά το 2010-2012. Οι καταλήψεις αποτελούν κομμάτι του αγώνα, το έδαφος όπου προετοιμάζονται τα σχέδια της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης και για αυτό πρέπει να χτυπηθούν, στο πλαίσιο της «προληπτικής αντιεξέγερσης» για να μην βρουν κοινωνικές προσβάσεις να μην έρθουν σε ώσμωση με την διογκούμενη οργή των πληβειακών μαζών.

Όπως όμως απέτυχαν και οι προηγούμενες κατασταλτικές ενέργειες τους θα αποτύχουν και αυτές οι τωρινές. Ο αγώνας για την υπεράσπιση των καταλήψεων δεν είναι ένας αγώνας στο περιθώριο του κοινωνικού κινήματος αλλά κομμάτι από τον πυρήνα του. Η πρόοδος της ανοικοδόμησης της κατάληψης Libertatia στέλνει ένα σήμα πεισμωμένης αντίστασης προς όλους τους αγωνιστές. Η άμεση και μαζική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στα Χανιά δείχνει ότι δεν βαδίζουμε μόνοι τον δρόμο του αγώνα. Η έντονη και διαρκής παρουσία των αναρχικών αγωνιστών σε όλα τα μέτωπα πάλης, η σύνδεσή τους με τους κοινωνικούς αγώνες, η συμμετοχή της νεολαίας, των φοιτητών και των μαθητών, των νέων εργαζόμενων, των ανθρώπων με αξιοπρέπεια σε αναρίθμητα εγχειρήματα του αναρχικού και αντικρατικού αγώνα έχουν διαμορφώσει ένα αγωνιστικό υποκείμενο το οποίο διεκδικεί, χωρίς να παρακαλά κανέναν, επιτίθεται χωρίς να μεμψιμοιρεί. Και ως ιδέα δεν καταστέλλεται. Το αναρχικό κίνημα γεννήθηκε μέσα από σχέσεις αμοιβαίας κοινωνικής αλληλοβοήθειας, αναπτύχθηκε και ενέπνευσε με το όπλο της αλληλεγγύης και αυτό παραμένει το ιδανικό και ο προσανατολισμός του για την κοινωνία που οραματίζεται.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Προσυγκέντρωση 08/09 στις 18:30 Κατάληψη Mundo Nuevo

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 08/09 19:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA
Τρίτη 8/9 στις 19.00 στην Καμάρα

Το πρωί της 17ης Αυγούστου δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Terra Incognita στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι αφού απέκλεισαν την πρόσβαση, προχώρησαν σε κατάσχεση του εξοπλισμού από τον χώρο και στο τέλος έχτισαν την πόρτα της εισόδου. Στο χτύπημα αυτό του κράτους έρχονται να προστεθούν άλλες 2 επιθέσεις σε δομές αγώνα.
Μερικές μέρες αργότερα στις 23/8 η αστυνομία εισβάλει στην κατάληψη Libertatia και συλλαμβάνει 12 άτομα που βρισκόταν στο κτίριο και πραγματοποιούσαν εργασίες ανοικοδόμησης του κτιρίου. Ενώ στις 5/9 εισβάλει στην κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά και συλλαμβάνει 16 ατομα.
Η συγκεκριμένες κρατικές επιθέσεις αποτελούν τη συνέχεια της συνολικής κατασταλτικής πολιτικής κατά του ριζοσπαστικού κινήματος -και εν γένει της κοινωνίας- που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις πρότερες εξαγγελίες της, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο. Αφού πρώτα είδε ότι η λογική της «σκληρής» καταστολής που ακολούθησε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών και μετά το περίφημο «τελεσίγραφο» του Χρυσοχοΐδη έφερε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, αποφάσισε να κινηθεί με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, χωρίς τις μεγαλεπήβολες και φιλόδοξες δηλώσεις που είχαν προηγηθεί προχωράει στα βάθη του καλοκαιριού, στα μουλωχτά, στην οργανωμένη καταστολή μιας δομής του αναρχικού κινήματος της Θεσσαλονίκης. Τα προηγούμενα παρόμοια κεφάλαια της αστυνομικής καταστολής στις δομές της πόλης αποτελούν οι δύο εισβολές της αστυνομίας στην κατάληψη Libertatia και η κλοπή των εργαλείων της ανοικοδόμησης.

Η συγκυρία που επιλέγει η κυβέρνηση να δώσει το συγκεκριμένο χτύπημα δεν είναι καθόλου τυχαία. Ενώ μέσα από τις συνέπειες του covid-19 η ολοκληρωτική χρεοκοπία του συστήματος εξουσίας φαίνεται να επιβάλλεται ως παγκόσμια πραγματικότητα, με τη νέα τωρινή έξαρση της πανδημίας η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια της κοινωνίας παρουσιάζουν μια παράλληλη έξαρση. Συγχρόνως, η λεηλασία της φύσης συνεχίζεται σα να μη συμβαίνει τίποτα, με επενδυτικά σχέδια, από τις αιολικές εγκαταστάσεις και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων ως τις «τυχαίες» πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα και τις κρατικές αντιπαραθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτή την περίοδο κι ενώ οι συνθήκες για τους φυλακισμένους, τους πρόσφυγες και τις μετανάστριες, που πεθαίνουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης -αν όχι νωρίτερα στα σύνορα- γίνονται χειρότερες μέρα με τη μέρα, το κράτος χτυπάει τα κέντρα των κοινωνικών αντιστάσεων και τον κόσμο που αγωνίζεται.

Στο πλαίσιο της προληπτικής αντιεξέγερσης, φοβούνται να έρθουν ξανά αντιμέτωποι με αντίστοιχα γεγονότα του παρελθόντος, όπως όταν η καπιταλιστική ύφεση βάθαινε το 2008 και το 2010-12. Η κυβέρνηση προχωρά σε ολομέτωπη επίθεση με τη βίαιη διάλυση πορειών, το νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων, τον υπερμεγέθη εξοπλισμό των σωμάτων ασφαλείας αλλά και την αύξηση τους, τις επιθέσεις της αστυνομίας στις πλατείες, τις επιχειρήσεις στην πλατεία Εξαρχείων και την εκκένωση καταλήψεων. Ακριβώς γιατί φοβούνται ότι η κρατική προπαγάνδα και τα πενιχρά επιδόματα θα σταματήσουν να «χορταίνουν» την κοινωνία, η οποία, εκφράζοντας τη δίκαιη οργή της, θα έρθει σε γενικευμένη σύγκρουση με τους δυνάστες της.

Οι καταλήψεις αποτελούν κομμάτι του αγώνα, χώρους δημιουργίας μιας ελεύθερης κουλτούρας αντίστασης στον καπιταλισμό και αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων. Αποτελούν προεικόνιση μιας άλλης κοινωνίας, μιας κοινωνίας ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης που το κράτος μάχεται και προσπαθεί να εξοντώσει. Η κρατική καταστολή θα ηττηθεί. Όλοι μαζί στήνουμε αναχώματα στα σχέδια του κράτους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε δομή του κινήματος που βρίσκεται στο στόχαστρο.

Τρίτη 8/9 στις 19.00 στην Καμάρα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Rosa Nera

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

Κατάληψη Libertatia

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Σεπτεμβρίου 18h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 17/8 μπάτσοι εκκενώνουν την κατάληψη Terra Incognita, μια από τις γηραιότερες καταλήψεις της πόλης. Η Terra Incognita αποτελούσε εστία αγώνα για 16 χρόνια, χώρο πολιτικής ζύμωσης και δράσης. Πρόσφατο παράδειγμα η δομή αλληλοβοήθειας την περίοδο του lockdown.

Με την έξαρση της πανδημίας και τον ερχομό μιας δύσκολης χειμερινής σεζόν, όπου η κοινωνική βάση θα χρειαστεί να βγάλει πάλι το φίδι από την τρύπα, η εκκένωση της Terra Incognita έρχεται για να αποδυναμώσει κι αποσυντονίσει το αναρχικό κίνημα, σε μια προσπάθεια να σβήσει τις εστίες αγώνα, αλλά και να του θυμίσει ότι θα αποτελεί πάντα το εξιλαστήριο θύμα σε περιόδους κρίσης.

Παράλληλα, το κράτος επιλέγει να επιτεθεί στην κατάληψη Libertatia την ώρα που ανοικοδομούνταν, συλλαμβάνοντας τα άτομα που βρίσκονταν μέσα και αφαιρώντας τον εξοπλισμό της ανοικοδόμησης.

Τέτοιες ενέργειες δε μας πτοούν. Όσες πόρτες και να χτίσουν, πάντα θα βρίσκουμε τρόπους να τις σπάμε. Όσες εστίες και να σβήσουν, τόσο η σπίθα μέσα μας θα δυναμώνει. Οι χώροι του αγώνα ούτε πέφτουν, ούτε παραδίδονται.

10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ 8/9 19:00 ΚΑΜΑΡΑ

Α. Σ. Pueblo

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Σεπτεμβρίου 17h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία Αλληλεγγύης στην Κατάληψη Terra Incognita

Ενάντια στην Κρατική Καταστολή και την Αστυνομοκρατία
Αλληλεγγύη στις Καταλήψεις & τις Δομές Αγώνα

Το τελευταίο διάστημα το κράτος επιχειρεί να ξεδιπλώσει μια οργανωμένη επίθεση στις καταλήψεις και τις δομές του αγώνα. Η μόνιμη εγκατάσταση μπάτσων σε κεντρικά σημεία των πόλεων και οι επιχειρήσεις εκκένωσης κατειλημμένων χώρων είναι κάποια ορατά σημεία. Το τελεσίγραφο εκκενώσεων των καταλήψεων που εξέδωσε το υπουργείο προστασίας τον περασμένο χειμώνα, ο πρόσφατος νόμος «απαγόρευσης» των διαδηλώσεων που ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας, ακόμα και οι προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης νδ σκιαγραφούν την κρατική κατασταλτική εκστρατεία. Σε αυτό το πλαίσιο σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα έχουν συμβεί οι εκκενώσεις των καταλήψεων Terra Incognita και Rosa Nera και η τρίτη κατά σειρά εισβολή στην κατάληψη Libertatia για την παρεμπόδιση των εργασιών ανοικοδόμησης.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 5/9 αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στην Rosa Nera στα Χανιά συλλαμβάνοντας τους συντρόφους/φισσες που βρισκόταν μέσα και σφραγίζοντας τον χώρο. Άμεσα αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώθηκε και πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μία μέρα δύο πορείες με χιλιάδες άτομα. Η Rosa μετράει 16 χρόνια ζωής, με πλούσια προσφορά στους τοπικούς και ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες, στα κινήματα αλληλεγγύης στους μετανάστες, στις αντιστάσεις ενάντια στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου. Τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν στο στόχαστρο των πρυτανικών και κυβερνητικών αρχών που ορέγονται την οικονομική και τουριστική εκμετάλλευση του Λόφου Καστέλι στον οποίο βρίσκεται.

Η εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita στις 17/8 αποτελεί ένα ακόμα κρατικό χτύπημα εναντίον των δομών αγώνα. Η Terra είναι η παλιότερη κατάληψη της πόλης από το 2004, σε αυτά τα 16 χρόνια αγώνα έχει αφήσει σπουδαία παρακαταθήκη στο αναρχικό κίνημα της πόλης. Έχει σταθεί δίπλα σε φυλακισμένους, μετανάστριες και πρόσφυγες, έχει αποτελέσει έδαφος πολιτικής συσπείρωσης και μαχητικών αντιστάσεων στην κρατική πολιτική. Μέσα στην κατάληψη λειτουργούσαν δομές γυμναστηρίου, βιβλιοθήκης, τυπογραφείου και μεταξοτυπίας, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός των οποίων κατασχέθηκε από την αστυνομία.

Το κτήριο αποτελεί περιουσία του ΑΠΘ, η διοίκηση του οποίου αδιαμφισβήτητα φέρει ευθύνη για την εγκατάλειψη του κτηρίου για χρόνια και το φαινομενικό ξαφνικό ενδιαφέρον της τώρα, γνωρίζοντας ή και διευκολύνοντας την επικείμενη εκκένωση της κατάληψης. Η πρυτανεία, η οποία μέσα σε συνθήκες πανδημίας δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την υγειονομική κάλυψη των φοιτητών/τριων, την αναβάθμιση των υποδομών του πανεπιστημίου ή την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, συστρατεύεται με τις κρατικές επιδιώξεις περί καταστολής, πειθάρχησης και ελέγχου εντός και εκτός πανεπιστημίου. Πρόσφατα κιόλας, σε σύσκεψη με την κυβέρνηση και τοπικούς φορείς, ο πρύτανης Ν.Παπαϊωάνου ζήτησε την θεσμοθέτηση ειδικής ομάδας επιτήρησης του campus, αφού πρώτα σύσσωμο το συμβούλιο επαίνεσε την κατάργηση του πανεπιστημίου Ασύλου. Είναι, όμως, οι ίδιοι άνθρωποι που έκλειναν τα μάτια και ενίσχυαν το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών για χρόνια μέσα στην πανεπιστημιούπολη, κλείδωναν τα κτήρια για τους φοιτητές τα βράδια, ώστε να μετατραπούν σε πιάτσες ναρκωτικών, είναι τέλος ο Παπαϊωάνου που καλεί τους μπάτσους μέσα στα πανεπιστήμια για να καταστείλει τους φοιτητές στις παρεμβάσεις τους. Μόνη επιδίωξη κράτους, κεφαλαίου, πρυτάνεων η «αποστείρωση» των πανεπιστημίων, η μετατροπή τους σε εκπαιδευτήρια και η καταστολή όποιου/ας σηκώνει κεφάλι, οργανώνεται και αγωνίζεται.

Την εκκένωση της Terra ακολούθησε η εγκατάσταση των μπάτσων στην γειτονιά πέριξ του κτηρίου επί μονίμου 24ωρου βάσης, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλίμα αστυνομοκρατίας στην περιοχή. Σε μια γειτονιά που βρίσκονται οι δομές, τα στέκια και οι καταλήψεις μας που πολλοί/ες από μας μένουμε ή κινούμαστε εκεί. Γενικότερα, αποτελεί ένα πρόσφορο έδαφος γύρω από το οποίο έχουν σημειωθεί στιγμές αγώνα ή έχουμε βρεθεί πέριξ για να τις οργανώσουμε και σίγουρα θα ξαναβρεθούμε. Εκτός από την αποκρουστική παρουσία της αστυνομίας καθαυτή στις γειτονιές μας για την τόνωση του αισθήματος «ασφάλειας», αποτελεί και συμβολική κίνηση για την επισφράγιση των κατασταλτικών επιθέσεων που έχει ήδη επιχειρήσει το κράτος. Το σχέδιο της κρατικής καταστολής, λοιπόν, περνάει αναπόφευκτα μέσα από τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων, την κατάργηση του Ασύλου, τις διώξεις, την στρατοπέδευση των μπάτσων στο δημόσιο χώρο και την υλικοτεχνική τους αναβάθμιση. Ματαιοπονούν όσοι πιστεύουν, ότι οι ένστολοι δολοφόνοι των ΜΑΤ μπορούν να μας τρομοκρατήσουν και να λειτουργήσουν προληπτικά για την καταστολή των επικείμενων κινηματικών απαντήσεων που θα δοθούν. Καμία κρατική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη. Η παρουσία της αστυνομίας δεν μας φοβίζει, μας γεμίζει πείσμα και αποφασιστικότητα για την σημασία και την επιτακτικότητα των συλλογικών μας αντιστάσεων και αγώνων.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ & ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΈΝΟΥΣ & ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΈΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ TERRA INCOGNITA & ROSA NERA

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 8/9, 19:00 ΚΑΜΑΡΑ

Προσυγκέντρωση στις 18:30 στην Κατάληψη Mundo Nuevo

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών «Quieta Movere»


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Tα ξημερώματα της 17 ης Αυγούστου μετά από επιχείρηση της αστυνομίας εκκενώνεται η κατάληψη Terra Incognita. Το κτίριο στη συμβολή των οδών Ολύμπου και Τάσκου Παπαγεωργίου που παραδόθηκε στην κοινωνία και στον αγωνιζόμενο κόσμο της Θεσσαλονίκης πριν 16 χρόνια, στέγασε μέσα του πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις, αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση μας από κράτος και κεφάλαιο και ενάντια στη λεηλασία της φύσης, συντροφικές και αλληλέγγυες σχέσεις, αγώνες που δόθηκαν μαζί με τους μετανάστες/τριες για μια αξιοπρεπέστερη ζωή.

Μετά από 16 χρόνια κράτος και αστυνομία επιλέγουν την εκκένωση του κτιρίου μέσα σε πολύ συγκεκριμένες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Οι μέχρι πρότινος διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης των «αρίστων» πως η πανδημία είναι υπό έλεγχο και η τουριστική σεζόν κατάφερε να συνεχίσει κανονικά και ανθηρά, βλέπουμε να πέφτουν στο κενό. Τα κρούσματα εκτοξεύονται, το ΕΣΥ παραμένει με τεράστιες ελλείψεις και υποστελεχωμένο, με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να ανακοινώνει πρόσφατα την αδυναμία του να δεχτεί άλλα τεστ για covid 19 λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Μία νέα οικονομική/καπιταλιστική κρίση ήδη έχει αρχίσει και γίνεται αισθητή από τους ανθρώπους της κοινωνικής βάσης, για τους οποίους η οικονομική επισφάλεια ήταν και είναι πραγματικότητα, και αναμένεται να ενταθεί.

Εξάλλου τα αφεντικά έχουν ήδη φροντίσει να μας υπενθυμίσουν πώς διαχειρίζονται τέτοιες κρίσεις: απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία και εργατικά δικαιώματα να πηγαίνουν περίπατο. Σε μια τέτοια συγκυρία δε μας εκπλήσσει καθόλου που κράτος και ΜΜΕ εφευρίσκουν τρόπους να αποπροσανατολίσουν την κοινωνική συνείδηση από ουσιαστικά ζητήματα επιβίωσης της.

Ένας από αυτούς ήταν ανέκαθεν η στοχοποίηση του κινήματος και των χώρων που αυτό επιλέγει να στεγάζει τις ανάγκες του, προβάλλοντας πάντα τις επιθέσεις σε αυτούς τους χώρους ελευθερίας ως «νίκη» απέναντι στους «επικίνδυνους» αγωνιστές και αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας προς όφελος των πολιτών, ενώ στην πραγματικότητα ο εχθρός μας δεν είναι άλλος από το ίδιο το πολιτικό/οικονομικό σύστημα που μας ταΐζει διαρκώς φόβο και ψίχουλα.

Λίγες εβδομάδες μετά, μπάτσοι εισβάλλουν στην κατάληψη Libertatia, η οποία βρίσκεται σε φάση ανοικοδόμησης μετά τον εμπρησμό της από φασίστες τον Γενάρη του 18. Συλλαμβάνουν τον κόσμο που πραγματοποιούσε εργασίες στο κτίριο και κατάσχουν υλικά και μηχανήματα απαραίτητα για την ανοικοδόμηση. Ανάμεσα στις κατηγορίες των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνεται και αυτή της «φθοράς σε μνημείο», ενώ ο κρατικός μηχανισμός δεν επέδειξε την ίδια «ευαισθησία» μετά την ενέργεια των φασιστών, θυμίζοντάς μας για άλλη μια φορά ότι ο φασισμός δεν είναι παρά ένα εργαλείο στα χέρια του.

Ακόμη, τα ξημερώματα του Σαββάτου 5/09 εκκενώνεται η κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά, αφού τα ντόπια και μη αφεντικά επέδειξαν την τοποθεσία της κατάληψης ως μέρος κατάλληλο για ξενοδοχειακή μονάδα. Είναι προφανές ότι μπροστά στα κέρδη τους η οποιαδήποτε προσπάθεια για άνοιγμα των ερειπωμένων κτιρίων προς την κοινωνία και για συλλογικοποίηση των αναγκών μας μέσα σε αυτά θα καταστέλλεται επίμονα. Όσο και αν προσπαθούν όμως να καταστείλουν τον κόσμο του αγώνα και τις κοινωνικές αντιστάσεις η ανάγκη μας για επιβίωση είναι τεράστια και δεν θα τα καταφέρουν.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

10,100,1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ TERRA INCOGNITA ΚΑΙ LIBERTATIA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROSA NERA ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA TΡΙΤΗ 8/9 ΣΤΙΣ 19.00 / ΚΑΜΑΡΑ

κάλεσμα : Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης