Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 στις 17.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Προσυγκέντρωση για τη διαδήλωση της ΔΕΘ

Εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, Νέα Μνημόνια, Ανεργία, Εθνικισμός, Καταστολή… Στους δρόμους θα τα σταματήσουμε! Όλοι στη Διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 12/9

Εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, Νέα Μνημόνια, Ανεργία, Εθνικισμός, Καταστολή…

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

-

Όλοι στη Διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 12/9

Προσυγκέντρωση: 17:30, Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Συγκέντρωση: 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου

-

Το υποτιθέμενο «δυνατό χαρτί» της κυβέρνησης Μητσοτάκη (αντιμετώπιση της πανδημίας) αποδεικνύεται φιάσκο. Ενώ το δεύτερο κύμα φουντώνει, οι κυβερνητικές επιλογές αποδεικνύονται αποτυχημένες και εγκληματικές. Κυβέρνηση και ΜΜΕξαπάτησης επαναφέρουν ακόμα πιο χυδαία την προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης» (φταίνε οι νέοι, «απείθαρχοι» κ.λπ.) και των «ειδικών». Η όπως-όπως «επανεκκίνηση» της οικονομίας, το τυχοδιωκτικό άνοιγμα του τουρισμού, η έναρξη της σχολικής χρονιάς ουσιαστικά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και με το δημόσιο σύστημα υγείας σαραβαλιασμένο απ' τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, κάνουν επικίνδυνη την κατάσταση, αλλά και αποτυγχάνουν παταγωδώς ν' αντιμετωπίσουν τη νέα κρίση του ελληνικού καπιταλισμού. Η ελληνική οικονομία, καταχρεωμένη και καταχτυπημένη από μια 10ετία κρίσης και μνημονίων, θα δει ξανά ριζική πτώση της παραγωγής, δημόσιο χρέος πάνω από 200% του ΑΕΠ, εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον στην στρατιά των ανέργων, μαζικά λουκέτα… χωρίς ελπίδα στον ορίζοντα για «ομαλή» διέξοδο ή έστω σταθεροποίηση.

-

Κυβέρνηση, καπιταλιστές, ΕΕ μας φορτώνουν με νέα μνημόνια

Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έπαιρνε κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη δημόσια υγεία, έδινε «τα ρέστα της», μέσα στην καραντίνα και μετά, περνώντας σειρά νομοσχεδίων, εμπλουτίζοντας το αντεργατικό οπλοστάσιο: με τα αντιλαϊκά νομοσχέδια για το περιβάλλον και την εκπαίδευση, τις περίφημες ΠΝΠ, σειρά μέτρων-«δώρων» δισεκατομμυρίων σε επιχειρηματίες και κεφάλαιο. Η νέα κρίση που ξεσπάει, χτυπώντας θανάσιμα τον ελληνικό καπιταλισμό, προδιαγράφει ακόμα πιο άγριες επιθέσεις, ιδιαίτερα με την έκθεση Πισαρίδη των ούλτρα νεοφιλελεύθερων «ειδικών»: Κατάρρευση, χτύπημα και εκτεταμένη ιδιωτικοποίηση υγείας, παιδείας, κοινωνικών υπηρεσιών. Ισοπέδωση των τελευταίων κοινωνικών πτυχών της ασφάλισης. Αναστολές συμβάσεων, άκρατη ελαστικοποίηση της εργασίας (προγράμματα SURE και Συν-Εργασία), μειώσεις μισθών με συμπίεση σχεδόν όλων προς τον βασικό (534 ευρώ για πλήρη απασχόληση), απόγνωση για τεράστια κομμάτια που μένουν χωρίς εισόδημα ή εξαρτημένα από κάποιο πενιχρό, έκτακτο επίδομα-ελεημοσύνη.

Οι μάσκες της «αλληλεγγύης» της ΕΕ έπεσαν ξανά. Το «Ταμείο Ανάκαμψης» των ιμπεριαλιστών μοιάζει πολύ περισσότερο με νέο μνημόνιο παρά με στήριξη των πληττόμενων χωρών και λαών. Ό,τι προβλέπεται για την Ελλάδα, κάτω από ασφυκτικό έλεγχο, με τη δέσμευση νέων «διαρθρωτικών» μεταρρυθμίσεων, σημαίνει νέα εκτίναξη του χρέους, ακόμα πιο βαθύ καθεστώς αποικίας χρέους. Τα πανηγύρια Μητσοτάκη για πρωτοφανή επιτυχία, πέρα από ταχυδακτυλουργικά και αλχημείες, δείχνουν ότι η κυβέρνηση νοιάζεται μόνο για το φαγοπότι που θα στήσουν μ' αυτά τα λεφτά καπιταλιστές και πλούσιοι, ιδιώτες και «ημέτεροι» αρπακτικά.

-

Όχι σε Πόλεμο και Εθνικισμό! Έξω οι Ιμπεριαλιστές! Διεθνιστική Αλληλεγγύη με τον τούρκικο λαό!

Η όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, κάτω από την εμπλοκή όλων των ιμπεριαλιστών και μεγάλων δυνάμεων, οξύνεται πολύ επικίνδυνα για τους λαούς. Η ελληνική αστική τάξη προβάλλει ακατάπαυστα το αφήγημα της «επιτιθέμενης Τουρκίας», προσπαθώντας ν' αποκρύψει ότι φέρει τεράστια ευθύνη. Είναι ο πιο πρόθυμος συνεργάτης των ιμπεριαλιστών και κυρίως των ΗΠΑ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, σύναψε ανίερες συμμαχίες με αιμοσταγή, δικτατορικά καθεστώτα (άξονας με Ισραήλ-Αίγυπτο), έκανε τη χώρα απέραντη βάση των ΗΠΑ, προβαίνει σε επιθετικούς τυχοδιωκτισμούς (ανακήρυξη ΑΟΖ με Αίγυπτο, 12 ν.μ. κ.λπ.) και πανάκριβους εξοπλισμούς.

Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να συρθούμε από την κυβέρνηση σε κάποιο «θερμό επεισόδιο». Οι πατριδοκάπηλοι που μιλάνε για «εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα» και ενεργειακά κοιτάσματα που «μας» ανήκουν και θα τα εκμεταλλευτούμε, είναι αυτοί που επιτίθονται άγρια σε όλα τα εργατικά, κοινωνικά, πολιτικά μας δικαιώματα. Που με τις ΠΝΠ χτύπησαν βάναυσα ακόμα περισσότερο μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, συμφώνησαν με την ΕΕ το νέο μνημόνιο «αλληλεγγύης», απαγορεύουν τις διαδηλώσεις! Αυτοί που μιλάνε για πλούτο που θα κερδίσουμε, έχουν χαρίσει όλο το δημόσιο πλούτο στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο (ιδιωτικοποιήσεις, ΤΑΙΠΕΔ κ.λπ.), έχουν υποθηκεύσει τα πάντα στην αποπληρωμή των δανειστών, θ' αρπάξουν τώρα τις τελευταίες οικονομίες ή περιουσίες των εργαζόμενων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων (πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας κ.λπ.). Κανέναν «πλούτο» δεν έχουμε να περιμένουμε, όλα προορίζονται για τις πολυεθνικές των εξορύξεων, τους συνεταίρους και υπαλλήλους τους απ' το ελληνικό κεφάλαιο, που όχι μόνο αδιαφορούν για την οικολογική καταστροφή αλλά δεν θα διστάσουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια.

-

Στον δρόμο να σπάσουμε την απαγόρευση των διαδηλώσεων!

Αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής επίθεσης, ο χουντονόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Η ΝΔ και όλα τα αστικά/μνημονιακά κόμματα γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσο συντρίβεται η άθλια «κανονικότητα», τα αντανακλαστικά των εργαζομένων, νέων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα ενεργοποιηθούν. Θέλουν να καταστείλουν εν τη γενέσει κάθε φωνή αντίστασης, διεκδίκησης, εξέγερσης, που λέει ότι το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι αυτό του σύγχρονου δούλου. Απαραίτητο συμπλήρωμα στα νέα μνημόνια, στο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης που επεκτείνεται ραγδαία, ένα πιο σκοτεινό και βίαιο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, όπως φαίνεται στην οργιώδη καταστολή της διαδήλωσης στις 9/7, την αστυνομοκρατία, το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Κυβέρνηση και αστικές/μνημονιακές δυνάμεις θα εκμεταλλευτούν την πανδημία και την έξαρση του εθνικισμού, για να μας αποπροσανατολίσουν και να εμπεδώσουν οριστικά την απαγόρευση. Η διαδήλωση της ΔΕΘ (ξεκίνησε σαν απαγορευμένη από τον πατέρα Μητσοτάκη το 1992, καθιερώθηκε σαν ένα απ' τα σημαντικότερα αγωνιστικά ραντεβού του εργατικού κινήματος) είναι ο επόμενος σταθμός όπου πρέπει να αμφισβητήσουμε στην πράξη την απαγόρευση.

-

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

Η ΝΔ βρίσκει πολύτιμους συμμάχους στην ανύπαρκτη «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, που υπερθεματίζει σε εθνικισμό, ενώ με την μνημονιακή πολιτική του πρωταγωνίστησε στο χτύπημα του εργατικού κινήματος. Στην αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που σπεύδει σε κάθε ευκαιρία να διαφυλάξει την «ταξική ειρήνη». Στη ρεφορμιστική αριστερά, στο ΚΚΕ, που εκτοξεύοντας από τη μία «επαναστατικές» κορώνες, συμμορφώνεται από την άλλη στις κυβερνητικές επιθέσεις και την «κανονικότητα», φτάνοντας να εγκαλεί την κυβέρνηση ως… υποχωρητική απέναντι στην Τουρκία!

Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Χρειάζεται μια μεγάλη, επίμονη προσπάθεια για ν' ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις του κινήματος. Να σπάσουμε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον τρόμο, να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις, τις μόνες ρεαλιστικές: Ένα ταξικό πρόγραμμα σωτηρίας της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, ενάντια στα κέρδη μιας συμμορίας καπιταλιστών. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μόνη πραγματική διέξοδο, τον Σοσιαλισμό.

-

Κάτω τα νέα μέτρα. Άμεση κατάργηση των αντεργατικών ΠΝΠ. Στοπ στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Επίδομα για όλους τους ανέργους. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα στην οικονομία, μαζικές δημόσιες επενδύσεις, εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο.

Ριζική αύξηση κοινωνικών δαπανών. Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους, με μαζικές προσλήψεις, τεστ, μέτρα προστασίας με ευθύνη κράτους και εργοδοτών.

Διαγραφή του χρέους - Έξω από Ευρώ και ΕΕ

Στον δρόμο να ανατρέψουμε την απαγόρευση των διαδηλώσεων & την κρατική τρομοκρατία.

Έξω Ιμπεριαλιστές και Βάσεις. Όχι στους ανταγωνισμούς για ΑΟΖ & εξορύξεις, στους τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής κυβέρνησης. Ενάντια σε πόλεμο και αστικές τάξεις: Διεθνισμός Εργατών και Λαών.

Αγώνας Διαρκείας - Εμπρός για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/12095


1 2 3

Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό: Όλοι/ες στη Διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 12/9

Δε θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!

ΌΛΟΙ-ΕΣ Στη Διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 12/9

Προ-Συγκέντρωση 5.30 μμ Αγ.Σοφίας με Εγνατία

-

Συνάδελφοι - ισσες, στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό, τα Αρτοζαχ/στεία:

(σερβιτόροι, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες κ.ά.)

Η υποτιθέμενη πετυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση ΝΔ, όλο και περισσότερο αποδεικνύεται μια φούσκα που σκάει συνεχώς και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Ειδικότερα και με την (ακόμη μια φορά), κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, παρά το άρον των άρον άνοιγμα του Τουρισμού και τον πακτωλό χρημάτων και δώρων που δίνονται στους εργοδότες, η κυβέρνηση αποτελεί πηγή κινδύνου όχι απλά για τα δικαιώματά μας, αλλά και για τις ζωές μας! Το «σχέδιο» της κυβέρνησης για την διαχείριση της οικονομικής κρίσης (αφορμή για το ξέσπασμά της η πανδημία), μέσα στην καραντίνα αλλά και τώρα δεν είναι άλλο από την επίθεση στα δικαιώματά μας και την μετατροπή της καθημερινότητάς μας σε πραγματική κόλαση! Όλο αυτό το διάστημα, αντί να διορίσει μόνιμο ιατρικό προσωπικό, να ενισχύσει τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, συνεχίζει στον δρόμο της ιδιωτικοποίησής της. Ταυτόχρονα, με μια σειρά νομοσχεδίων και ΠΝΠ, τα χαρίζει όλα στους λίγους και τους «άριστους», οι οποίοι όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια δεν έχουν χορτάσει.

Τα Νέα Μνημόνια είναι ήδη εδώ…

Η κατάσταση στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως ολοένα και χειροτερεύει. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα μέτρα που δήθεν θα ήταν προσωρινά, όχι μόνο δεν καταργήθηκαν, αλλά ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο. Οι αναστολές συμβάσεων, η επικράτηση της εκ περιτροπής εργασίας (μισή δουλειά μισός μισθός) το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία, οι μειώσεις μισθών με συμπίεση σχεδόν όλων προς τον βασικό (534 ευρώ), η απλήρωτη εργασία αλλά και τα επιδόματα-ελεημοσύνες είναι καθημερινότητα. Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, σύμφωνα και με την έκθεση Πισσαρίδη, η κανίβαλη νεοφιλελεύθερη «κυβέρνηση των Σοφών» ετοιμάζει νέα αντεργατικά μέτρα, όπως η θεσμοθέτηση της απλήρωτης υπερωρίας και μείωση (αν όχι κατάργηση) του Δώρου Χριστουγέννων.

Στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού …. Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον Τουρισμό, έχει αποτύχει παταγωδώς, καθώς ήδη με το άρον άρον «άνοιγμα της Τουριστικής σεζόν», τα μισά και πλέον ξενοδοχεία δεν άνοιξαν και τα υπόλοιπα λειτουργούσαν με ανεπαρκές προσωπικό και με τις κρατήσεις να μη ξεπερνούν το 50% της πληρότητας, ενώ σε ένα βαθμό αρκετές επισιτιστικές επιχειρήσεις μετά την καραντίνα δεν άνοιξαν καν. Σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία, οι χαμένες θέσεις εργασίας στον κλάδο θα φτάσουν στο μισό σε σχέση με πέρυσι (300.000 συνάδελφοι άνεργοι). Ταυτόχρονα, η καθημερινότητά μας είναι ένας εφιάλτης με τα λουκέτα, τις απολύσεις (σε πολλές περιπτώσεις μέσω εξαναγκασμού σε παραίτηση), την απλήρωτη/ανασφάλιστη εργασία και τους ξυλοδαρμούς και τις απειλές των εργοδοτών (με τις ευλογίες της κυβέρνησης).

Η κρατική τρομοκρατία και η απαγόρευση των διαδηλώσεων θα σπάσει στους δρόμους!

Απαραίτητο συμπλήρωμα στο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και τα νέα Μνημόνια που έρχονται, αποτελεί και ο χουντονόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Περιμένουν πως με όλα τα παραπάνω μέτρα, θα υπάρξει μια νέα έκρηξη αντίστασης, διεκδίκησης, εξέγερσης, που λέει ότι το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι αυτό του σύγχρονου δούλου και με αυτόν τον τρόπο θέλουν να την καταστείλουν εν τη γενέσει.

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους!

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια περαιτέρω όξυνση του ΕλληνοΤουρκικού ανταγωνισμού, η οποία μας βάζει σε επικίνδυνα μονοπάτια πολεμικής σύγκρουσης ή «θερμού επεισοδίου». Εμείς οι εργαζόμενοι και φτωχοί σε Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουμε κανένα απολύτως συμφέρον να υπερασπίσουμε καμιά «εθνική κυριαρχία» και κανένα κοίτασμα πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Αντιθέτως, το μόνο μας συμφέρον είναι να υπερασπίσουμε με λύσσα τα κυριαρχικά εργατικά και πολιτικά μας δικαιώματα, στέλνωντας στον αγύριστο και αυτή την κυβέρνηση και τα Μνημόνιά τους μια και καλή!

Ή αυτοί ή Εμείς!- Οργάνωση - Αγώνας - Αλληλεγγύη!

Αυτό το σύνθημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, αν θέλουμε να επιβιώσουμε από αυτή την τεράστια επίθεση που δεχόμαστε. Να σπάσουμε τον μαζικό εκφοβισμό, την ατομικοποίηση και την τρομοκρατία που θέλει να επιβάλλει αυτή η κυβέρνηση. Η μόνη μας λύση βρίσκεται στους μαζικούς - οργανωμένους αγώνες σε κάθε κατάστημα, γειτονιά, σχολείο, νοσοκομείο κλπ. Απέναντι στην ατομική τους ευθύνη να προτάξουμε με πείσμα την συλλογική μας ευθύνη, το μόνο μας ισχυρό όπλο για να υπερασπίσουμε στην πράξη και στον δρόμο κάθε είδους δικαιώματα, οργανωνόμαστε - εγγραφόμαστε - συμμετέχουμε στο Συνδικάτο μας. Οι συνάδελφοι διανομείς, οι εργαζόμενοι και φτωχοί σε ΗΠΑ-Γαλλία και αλλού μας δείχνουν το δρόμο με τους αγώνες τους! Κανένας μόνος του σ'αυτή την νέα κρίση!

-

Διεκδικούμε

- Πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ΤΩΡΑ!

- Αυστηρός έλεγχος στις επιχειρήσεις - Να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα δικαιώματά μας. Σε διαφορετική περίπτωση να κλείνουν.

- Ριζική αύξηση κοινωνικών δαπανών. Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους, με μαζικές προσλήψεις, τεστ, μέτρα προστασίας με ευθύνη κράτους και εργοδοτών.

- Κανονικός, ολόκληρος μισθός μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση από το κράτος και τους εργοδότες. Επιδότηση ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ανέργους του κλάδου.

- Κάτω τα νέα μέτρα. Καμιά περιστολή των εργατικών μας δικαιωμάτων! Να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα των χουντικών ΠΝΠ.

- Να κηρυχτεί ΑΜΕΣΑ Υποχρεωτική η Κ.Σ.Σ.Ε. στον Επισιτισμό για όλους τους εργαζόμενους καθώς και όλες οι κλαδικές συμβάσεις που υπογράφονται!

- Άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ) και αυστηρότερα πρόστιμα στους εργοδότες.

- Διαγραφή του χρέους για εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να γίνουν όλα τα παραπάνω. Έξω από Ευρώ και ΕΕ.

-

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τηλ. επικοινωνίας: 6982 268 508 antepithesistonepisitismo.blogspot.com

πηγή : https://www.okde.gr/archives/12156


1 2 3

ΟΛΟΙ στη Διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 12/9 Προσυγκέντρωση: 17:30, Αγ. Σοφίας με Εγνατία | Συγκέντρωση: 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου

*ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!*

*ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ!*

*ΟΛΟΙ στη Διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 12/9*

*Προσυγκέντρωση: 17:30, Αγ. Σοφίας με Εγνατία | Συγκέντρωση: 18:00, Άγαλμα
Βενιζέλου*

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις πρώτες ζητωκραυγές για την υποτιθέμενη
επιτυχία της στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, βλέποντας ότι το
δεύτερο κύμα φουντώνει και η αποτυχία τους γίνεται ορατή σε όλους,
επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη στους εργαζόμενους και την νεολαία
εξαπολύοντας μέσω των ΜΜΕ την χυδαία προπαγάνδα περί «ατομικής ευθύνης». Η
ίδια είναι που φέρει ακέραια την ευθύνη με την όπως-όπως «επανεκκίνηση» της
οικονομίας, το τυχοδιωκτικό άνοιγμα του τουρισμού, το άνοιγμα των σχολείων
χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και με το δημόσιο σύστημα υγείας
σαραβαλιασμένο απ' τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Επιπλέον εκμεταλλεύθηκε
την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την υγειονομική κρίση ώστε να
νομοθετήσει μια σειρά από τερατουργήματα που φορτώνουν την κρίση στις
πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας. Έδωσε ελαφρύνσεις και ζεστό χρήμα
στους εργοδότες, έκλεισε το μάτι στην μαύρη εργασία και την κατασπατάληση
των δημόσιων ταμείων από τους επιχειρηματίες, πέρασε δεκάδες αντεργατικές
Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τέλος ψήφισε χουντονόμο για την
απαγόρευση των διαδηλώσεων ώστε να συνεχίσει το έργο με τις λιγότερες
δυνατές αντιδράσεις.

Στο χώρο της εκπαίδευσης ψήφισε νόμο μέσα στην καραντίνα, δείχνοντας πόσο
θρασύδειλη είναι, ο οποίος στοχεύει στην κατάργηση του δημόσιου δωρεάν
χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Μέσα στο καλοκαίρι και ταυτόχρονα με την νέα
έξαρση της πανδημίας ψήφισε νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση ώστε να
επιβάλλει συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία και
να ικανοποιήσει όλες τις άρρωστες βλέψεις των σχολαρχών. Τέλος προετοίμασε
με ΠΝΠ και εγκυκλίους την εφαρμογή της τηλεργασίας που κάνει το ωράριο
λάστιχο, τροφοδοτεί την εργοδοτική αυθαιρεσία και καταστρατηγεί θεμελιώδη
εργατικά δικαιώματα.

Συνολικά επιχειρούν να φορτώσουν την κρίση, υγειονομική και οικονομική,
στις πλάτες μας. Η έκθεση Πισαρίδη είναι ενδεικτική του τι θα ακολουθήσει:
Κατάρρευση, χτύπημα και εκτεταμένη ιδιωτικοποίηση υγείας, παιδείας,
κοινωνικών υπηρεσιών. Ισοπέδωση των τελευταίων κοινωνικών πτυχών της
ασφάλισης. Αναστολές συμβάσεων, άκρατη ελαστικοποίηση της εργασίας,
μειώσεις μισθών με συμπίεση σχεδόν όλων προς τον βασικό μισθό, απόγνωση για
τεράστια κομμάτια που μένουν χωρίς εισόδημα ή εξαρτημένα από κάποιο
πενιχρό, έκτακτο επίδομα-ελεημοσύνη.

Παράλληλα με όλα αυτά οξύνεται και ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός. Η
ελληνική αστική τάξη προσπαθεί να μας πείσει ότι για όλα φταίει η
επιτιθέμενη Τουρκία προσπαθώντας ν' αποκρύψει ότι φέρει τεράστια ευθύνη.
Είναι ο πιο πρόθυμος συνεργάτης των ιμπεριαλιστών στη νοτιοανατολική
Μεσόγειο, σύναψε ανίερες συμμαχίες με αιμοσταγή, δικτατορικά καθεστώτα,
έκανε τη χώρα απέραντη βάση των ΗΠΑ, προβαίνει σε επιθετικούς
τυχοδιωκτισμούς και πανάκριβους εξοπλισμούς. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να
συρθούμε από την κυβέρνηση σε κάποιο «θερμό επεισόδιο». Οι πατριδοκάπηλοι
που μιλάνε για «εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα» και ενεργειακά κοιτάσματα
είναι αυτοί που επιτίθονται άγρια σε όλα τα εργατικά, κοινωνικά, πολιτικά
μας δικαιώματα. Κανέναν «πλούτο» δεν έχουμε να περιμένουμε, όλα
προορίζονται για τις πολυεθνικές των εξορύξεων, τους συνεταίρους και
υπαλλήλους τους απ' το ελληνικό κεφάλαιο, που όχι μόνο αδιαφορούν για την
οικολογική καταστροφή αλλά δεν θα διστάσουν να μας κάνουν κρέας για τα
κανόνια.

Απέναντι σε όλους τους κινδύνους και τις επιθέσεις που έρχονται οφείλουμε
να αναγνωρίσουμε ότι η κατάσταση του κινήματος, συνδικαλιστικού και μη, δεν
είναι καλή. Χρειάζεται με επιμονή να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις του
κινήματος. Να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς και να ενισχύσουμε το
σωματείο. Να ξεκινήσουμε με την διαδήλωση της ΔΕΘ ώστε να σπάσουμε στην
πράξη τις απαγορεύσεις και τον τρόμο και να δηλώσουμε ότι θα επιβάλλουμε
τις δικές μας λύσεις.

· *Πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ΤΩΡΑ!*

· *Μαζικά τεστ, μέτρα προστασίας με ευθύνη κράτους και εργοδοτών.*

· *Αυστηρός έλεγχος στις επιχειρήσεις - Να τηρούνται τα μέτρα
υγιεινής και ασφάλειας και τα εργασιακά μας δικαιώματα.*

· *Κάτω τα νέα μέτρα.* *Καμιά περιστολή των εργατικών μας
δικαιωμάτων! Να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα των χουντικών ΠΝΠ.*

· *Στον δρόμο να ανατρέψουμε την απαγόρευση των διαδηλώσεων & την
κρατική τρομοκρατία.*

· *Έξω Ιμπεριαλιστές και Βάσεις. Όχι στους ανταγωνισμούς για ΑΟΖ &
εξορύξεις, στους τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής κυβέρνησης. Ενάντια σε
πόλεμο και αστικές τάξεις: Διεθνισμός Εργατών και Λαών.*

Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ)