Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΟΜΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

#supportartworkers

Την Παρασκευή 4/9 η δίκη της Χρυσής Αυγής επιτέλους τελειώνει. Μετά από πεντέμιση σχεδόν χρόνια (έναρξη 20/4/2015 και 445 συνεδριάσεις) η Πρόεδρος της έδρας Μαρία Λεπενιώτη, θα ανακοινώσει την Παρασκευή την μέρα έκδοσης της απόφασης. Την ημέρα εκείνη η ιστορία θα γράψει, αν και αυτήν τη φορά μία δίκη θα τελειώσει με ουσιαστική ατιμωρησία της φασιστικής βίας στην Ελλάδα ή αν η δικαστική εξουσία κάτω από την πίεση του συντριπτικού αποδεικτικού υλικού επιτέλους θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα ανταποκριθεί στο κοινωνικό αίτημα για έννομη προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που έπληξε σκόπιμα, μεθοδευμένα και με την ανοχή των κρατικών μηχανισμών η τραμπούκικη και εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.
69 στελέχη της Χρυσής Αυγής εκ των οποίων 18 βουλευτές της καθώς και ο Αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, βαρύνονται με τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με βάση το νόμο 187 του Ποινικού Κώδικα. Στο πλαίσιο της δίκης για εγκληματική οργάνωση, συνεκδικάζονται τρία κακουργήματα: η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα (18 Σεπτεμβρίου 2013), η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ (12 Ιουνίου 2012) και η απόπειρα ανθρωποκτονίας των στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ (12 Σεπτεμβρίου 2013), ενώ συνεξετάζονται και άλλες 60 υποθέσεις που έχουν ήδη δικαστεί ή δικάζονται παράλληλα σε άλλα δικαστήρια και αφορούν εγκλήματα για τα οποία έχουν καταδικαστεί ή κατηγορούνται τα μέλη της Χρυσής Αυγής που δικάζονται για ένταξη ή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν εμφανιστεί στην αίθουσα του δικαστηρίου περισσότεροι από 150 μάρτυρες κατηγορίας, θύματα, συγγενείς τους, αυτόπτες μάρτυρες, δημοσιογράφοι φωτορεπόρτερ για να καταθέσουν, καταδεικνύοντας περίτρανα τον τρόπο με τον οποίο συντονιζόταν και δρούσε η Χρυσή Αυγή.

Τον Δεκέμβριο σε μια εκτός τόπου και χρόνου αγόρευση, η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, ζήτησε την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά. Του καθ' ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα. Με επιχειρήματα που δεν δικαιολογούνται από το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που έχει στη διάθεσή του το δικαστήριο προσπάθησε να «βγάλει λάδι» όλους τους υπόλοιπους.

Οι SupportArtWorkers ενώνουμε τη φωνή μας με κάθε ελεύθερο και αντιφασίστα άνθρωπο, με τις κοινωνικές συλλογικότητες και καλούμε τα μέλη μας να δώσουν το παρόν την Παρασκευή 4/9 στο Εφετείο Αθηνών στις 9:00. Ζητάμε την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης και την δικαίωση όλων των θυμάτων των ταγμάτων εφόδου.

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…