Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Ηλία Γκ.

Αλληλεγγύη στον Ηλία Γκ.

Αλληλεγγύη σε Η. Γκ. που δικάζεται την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 9πμ, κτίριο 3, της Ευελπίδων επειδή αντέδρασε στον χλευασμό μπάτσων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Την Παρασκευή δικάζεται ο Ηλίας Γκ. επειδή αντέδρασε στον χλευασμό μπάτσων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι συγκεκριμένοι μπάτσοι άρχισαν να κοροϊδεύουν τον Ηλία όταν απλά πέρασε από μπροστά τους. Από αυτά που του είπαν, κατάλαβε ότι ο χλευασμός έγινε "λόγω" της εμφάνισής του, ως ανοιχτά ομοφυλόφιλου ατόμου.

Η ήρεμη, λεκτική αντίδραση του Ηλία προκάλεσε τον ερχομό του ανώτερου μπάτσου και συνεπακόλουθα την σύλληψή του.

Συνελήφθη επειδή υπερασπίστηκε τον εαυτό του, το πως επιθυμεί να είναι και να φέρεται. Ενόχλησε τους μπάτσους γιατί απλά δεν συμμορφώθηκε με τα πρότυπα της πατριαρχίας. Θα τονίσουμε εδώ ότι η πατριαρχία καταπιέζει, παραβιάζει, βιάζει και σκοτώνει.

Και θα το ξαναπούμε. Η πατριαρχία καταπιέζει, βιάζει και σκοτώνει.

Μάλιστα, κάθε λογής καταπιεστές σεξιστές επισφραγίζονται από τους κρατικούς φρουρούς (μπάτσους), τους ίδιους τους κρατικούς μηχανισμούς (δικαστήρια) και τον καπιταλισμό, ουσία του οποίου είναι η καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το κράτος φροντίζει να μην ξεχάσουμε την πανταχού παρουσία του στους δρόμους μας, στους δρόμους της γειτονιάς των Εξαρχείων. Θέλει οι μπάτσοι να είναι εκεί για να θυμίζουν και να αναπαράγουν τον σάπιο κόσμο της μιζέριας, της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης και της εξατομίκευσης.

Εμείς στεκόμαστε ενάντια και..πετάμε κόντρα. Κόντρα σε κράτος, μπάτσους, φασίστες, ομοφοβικούς, ρατσιστές, σεξιστές.

Είμαστε μαζί με οποιαδήποτε στέκεται αξιοπρεπώς υπερασπιζόμενη τα πιστέυω της για έναν ελεύθερο κόσμο.

Μέχρι να είμαστε ελεύθερες όλες!

Αλληλεγγύη στον Η. Γκ. που δικάζεται την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 9πμ, κτίριο 3, της Ευελπίδων.

Αναρχική ομάδα Iterimpia

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1606920/


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΚΙΩΝΗ

Την Κυριακή το απόγευμα 23 Αυγούστου, ο φίλος μας και ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος Ηλίας Γ. δέχτηκε λεκτική ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς, καθώς περπατούσε στα Εξάρχεια. «Γυρίστε, ρε, να δείτε τι φοράει. Μαλάκες, θα χάσετε το θέαμα. Δείτε έναν άντρακλα που περνάει, ρε, δείτε» ήταν έναν από τα απαξιωτικά σχόλια που ακουσε. Διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε τα στοιχεία τους, γιατί δεν είχαν κανένα δικαίωμα να τον προσβάλλουν για τη σεξουαλικότητα και την έκφραση φύλου του. Εκείνοι εντελώς ανενδοίαστα, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, τον συνέλαβαν. Τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπου πέρασε ένα βράδυ σ' ένα αφόρητο και βρώμικο περιβάλλον. Του απέδωσαν κατηγορίες για απειλή και εξύβριση. Πρόκειται για χυδαία ψεύδη και στημένο κατηγορητήριο που μόνο στόχο έχει να ταλαιπωρήσει έναν άνθρωπο και να τον τιμωρήσει, επειδή δε σιώπησε.

«Η αστυνομία με συνέλαβε επειδή υπερασπίστηκα τον εαυτό μου. Υπερασπίστηκα τον εαυτό μου απέναντι στη βία που οι ίδιοι μου άσκησαν, εκείνη τη βία που στοχεύει στην ταυτότητά μου ως ομοφυλόφιλο άτομο που κυκλοφορεί με ξανθά μαλλιά, ξανθό μουστάκι, κοντό σορτσάκι, πουκαμίσα, ψάθινο καπέλο και ψάθινα παπούτσια. Επειδή τόλμησα να κυκλοφορώ στην κοινωνία, να εκφράζομαι ακριβώς όπως αισθάνομαι και, εν τέλει, να υπάρχω. Με συνέλαβαν διότι αντέδρασα στην ομοφοβική, σεξιστική και ρατσιστική πραγματικότητά τους· αντέδρασα στο χλευασμό και την αδικία.Η αστυνομία με συνέλαβε διότι δεν είμαι «άντρακλας» δήλωσε ο Ηλίας, αναφερόμενος στο συμβάν.

Δίπλα στην απερίγραπτη στάση των αστυνομικών, πρέπει να υπογραμμιστεί και η διαφαινόμενη μεροληψία της έδρας του αυτοφώρου, η οποία εκφράστηκε με ένταση απέναντι στον Ηλία και το συνήγορο του, έδειξε απροθυμία να δώσει την αναβολή που ζητήθηκε για να μελετηθεί η δικογραφία και τελικά υποχρεώθηκε να τη δώσει, επειδή έλειπε ο μάρτυρας αστυνομικός.

Ο Ηλίας δεν είναι ένοχος. Ένοχοι είναι οι αστυνομικοί που ενσαρκώνουν σε εμετικό βαθμό το πρότυπο της τοξικής αρρενωπότητας, προσβάλλοντας, εκφοβίζοντας και παραβιάζοντας με τη συμπεριφορά τους τα σώματα μας και τις ταυτότητες μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γυναίκες, θηλυκότητες και ΛΟΑΤΚΙ+ υποκείμενα υφίστανται σεξιστικά, ομοφοβικά και τρανσφοβικά σχόλια από τους ένστολους μπράβους του Χρυσοχοίδη. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στους δρόμους της πόλης και ειδικά στα Εξάρχεια που έχουν μετατραπεί σε στρατιωτικοποιημένη ζώνη, οι ζωές μας δεν είναι ασφαλείς. Κινδυνεύουν διαρκώς από την αστυνομική αυθαιρεσία. Την έχουμε βιώσει αλλά δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε την αστυνομική δυστοπία και να παραμερίσουμε την επιθυμία μας να κυκλοφορούμε ελεύθερες, χωρίς να μας παρενοχλούν και χωρίς να μας εκδικούνται γι' αυτό που είμαστε.

Ο Ηλίας δεν είναι μόνος. Καμία/ κανένα δεν είναι μόνη/ο

Καλούμε ατομικότητες και συλλογικότητες του φεμινιστικού, ΛΟΑΤΚΙ+ και αντιφασιστικού κινήματος σε συγκέντρωση συμπαράστασης στο φίλο μας, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 9πμ, κτίριο 3 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Απαιτούμε την άμεση αθώωση του Ηλία.

Κάτω τα χέρια από τα σώματα και τις ζωές μας.

#Καμία_Ανοχή
#Drag_Sabbat
#Femctωrìa
#Αντιφασιστική_Αντιεξουσιαστική_Συνέλευση_Ν_ΙωνίαςΝ_Ηρακλείου

πηγή : https://www.facebook.com/events/2385114507434…