Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

(ώρα) Κάλεσμα στη δίκη της πρώτης εκκένωσης της κατάληψης Gare

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2020, στην 6η επέτειο της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα παρακρατικά τάγματα εφόδου, θα δικαστούνε οι 4 σύντροφοι που συνελήφθησαν στην εκκένωση της κατάληψης GARE στις 26 Νοέμβρη του 2017.

Διόρθωση ώρας: στις 12πμ (αντί για τις 9πμ).

ακριβής τοποθεσία : Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 12, αίθουσα 1


Στις 18 Σεπτέμβρη του 2020, στην 6η επέτειο της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα παρακρατικά τάγματα εφόδου, θα δικαστούνε οι 4 σύντροφοι που συνελήφθησαν στην εκκένωση της κατάληψης GARE στις 26 Νοέμβρη του 2017.Σήμερα που η εξουσία έχει αποχαλινωθεί, που δε κρατά ούτε τα ελάχιστα προσχήματα για τη βία της, και που εξαπολύει μια επίθεση σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα, οφείλουμε να υπερασπιστούμε εμείς μετωπικά τους αγώνες μας και τα εδάφη μας, όχι για να σώσουμε 'τα δικά μας', αλλά για να κρατήσουμε ζωντανή την προοπτική της απελευθέρωσης όλων μας. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 9πμ Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 12, αίθουσα 1

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2020, στην 6η επέτειο της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα παρακρατικά τάγματα εφόδου, θα δικαστούνε οι 4 σύντροφοι που συνελήφθησαν στην εκκένωση της κατάληψης GARE στις 26 Νοέμβρη του 2017.

Η κατάληψη GARE δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2016, με σκοπό να ανοιχτεί μια ακόμη εστία αγώνα. "Σήμερα, 20/10/2016, σύντροφοι-ες, αγωνιστές αναρχικοί, καταλάβαμε το εγκαταλελλημένο κτίριο στην οδό Καλλιδρομίου, αρ. 74, για να ενδυναμώσουμε τον κόσμο του αγώνα. Πραγματοποιήσαμε αυτή την κατάληψη, με μια αντίληψη συλλογικής ανάκτησης, κοινωνικής οικειοποίησης και οργάνωσης εδάφους ενάντια στον κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του καπιταλισμού."

Στα 3 χρόνια ζωής της, η κατάληψη GARE εκκενώθηκε τρεις φορές και επανακαταλήφθηκε δύο φορές από τις δυνάμεις του κινήματος. Αυτό το δικαστήριο είναι το πρωτόδικο δικαστήριο της πρώτης εκκένωσης της κατάληψης που συνέβη αμέσως μετά το σπάσιμο της κατάληψης του Πολυτεχνείου το τριήμερο του Νοέμβρη '17 και λίγο πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη…

Όπως είχαμε δηλώσει τότε στο κείμενο αποτίμησης της κατασταλτικής απόπειρας εναντίον της κατάληψης GARE: "Αυτή η κατασταλτική απόπειρα είχε και γενικές και ειδικές στοχεύσεις. Ο τόπος και ο χρόνος επιλέχθηκαν πολύ ειδικά. Η εκκένωση της GARE επιχειρήθηκε λίγες μέρες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και ήρθε ως συνέχεια της αιματηρής καταστολής που δέχτηκε η πορεία και η πολιορκούμενη γειτονιά των Εξαρχείων στις 17 Νοέμβρη. Ο υφυπουργός αστυνομίας έδωσε στοχευμένη συνέντευξη δυο μέρες μετά την εισβολή, χαρακτηρίζοντάς την «χειρουργική», με σκοπό να περάσει ένα «μήνυμα». Το κράτος επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα κυριαρχίας των εκβιασμών του, για να ερημώσει ένα έδαφος κοινωνικής σύγκρουσης την καίρια στιγμή, να σβήσει τη συλλογική εμπειρία που κερδήθηκε με την κινητοποίηση και την οργανωμένη περιφρούρηση της γειτονιάς την 6η Δεκέμβρη του '16 και να νεκρώσει τη μνήμη της εξέγερσης του '08 και όσα αυτή έχτισε […] Μέσα από ένα γενικότερο πρίσμα, η επίθεση στην GARE αποτέλεσε απόπειρα εκφοβισμού του οριζόντιου κινήματος και επιβολής μιας κατάστασης άτυπου ή κι επίσημου κρατικού ελέγχου πάνω στα εγχειρήματα αυτοοργάνωσης, μέσω του τεχνητού διαχωρισμού σε «ιδεολόγους» και «μπαχαλάκηδες», όπως αυτός προτάσσεται από τα καθεστωτικά media, τα κυβερνητικά στελέχη, τους εισαγγελείς και τα φερέφωνά τους."

Τώρα, τρία χρόνια μετά, καλούμαστε να υπερασπιστούμε την πολιτική στάση που κρατήσαμε. Σε μία χρονική συγκυρία όπου το κράτος εξαπολύει ένα κατασταλτικό πογκρόμ αναγάγωντας το αναρχικό κίνημα ως τον υπ'αριθμόν 1 εσωτερικό εχθρό και στην πράξη προσπαθώντας να καταστείλουν κάθε είδους κίνημα αντίστασης στο υπάρχον καθεστώς. Το τωρινό αφήγημα των καθεστωτικών media πέρασε από τον τεχνητό διαχωρισμό σε 'ιδεολόγους' και 'μπαχαλάκηδες', αναπόδραστα, στο ότι κάθε είδους αντιεξουσιαστής είναι επικίνδυνος και πρέπει να τσακιστεί. Μέσα από ένα ντόμινο εκκενώσεων καταλήψεων και ένα όργιο καταστολής σε διαδηλώσεις, το κράτος επιχειρεί να καταπνίξει και να αποδιοργανώσει πλήρως το αναρχικό, όπως και ευρύτερα το κοινωνικό-ταξικό κίνημα.

Τα Εξάρχεια ήδη από την περίοδο εκείνης της κατασταλτικής απόπειρας εναντίoν της κατάληψης GARE βρισκόντουσαν σε κατάσταση πολιορκίας. Σήμερα το κράτος εμμένει στην επιχείρηση για την πλήρη αποστείρωση τους. Με κρατική εντολή, έχει επιβληθεί καθεστώς τρομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων, με τους μπάτσους να έχουν το ελεύθερο να τραμπουκίζουν, απειλούν, ξυλοφορτώνουν και να συλλαμβάνουν καθημερινά κατοίκους, θαμώνες, μετανάστες, νεολαία και όποιον εκδηλώνει την παραμικρή αντίσταση. Παραμένει εμφατικά επίκαιρο ό,τι είχε διατυπώσει η κατάληψη GARE στο κάλεσμά της για την οργάνωση της αντίστασης στην αστυνομική πολιορκία της γειτονιάς:

"Ωστόσο, ο κύριος σκοπός της πολύτροπης πολιορκίας των Εξαρχείων είναι η εξάλειψη των βάσεων αντίστασης και αυτοοργάνωσης. Το κράτος οξύνει κάθε μέρα τα ανοιχτά μέτωπα ταξικού και περιβαλλοντικού ελέγχου και αφαίμαξης. Συνεχίζει τον αιματηρό πόλεμο για τη στεγανοποίηση των συνόρων απέναντι στους πληγέντες του διακρατικού πολέμου, με τις εξοντωτικές συνθήκες μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα ρατσιστικά ποργκρόμ και την εκκένωση προσφυγικών καταλήψεων. Επιβάλει νέους ληστρικούς νόμους, νέες συνθήκες μισθωτής-άμισθης σκλαβιάς και μόνιμης ημιανεργίας, διώξεις και απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική δράση, με νέα μνημόνια και ποινικούς μηχανισμούς. Επιχειρεί, με τα νέα συστήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τον πλήρη έλεγχο στις μετακινήσεις των επιβατών και τον αποκλεισμό από αυτές των κοινωνικά και ταξικά υποβαθμισμένων, [...] Μεγιστοποιεί το πλήθος των εγκλείστων στις φυλακές με αθρόες καταδίκες βάσει ταξικών κριτηρίων και επιμήκυνση της κράτησης [...], διατηρώντας συγχρόνως τις έσχατες συνθήκες επιβίωσης, προσωπικής και κοινωνικής αποδόμησης κι εξάρτησης. Παρατείνει την αιχμαλωσία των κρατούμενων αγωνιστών κι αποχαλινώνει την ασφαλίτικη δράση σε όλο το κοινωνικό πεδίο. Για όλους αυτούς τους λόγους το κράτος επιδιώκει την αποεδαφικοποίηση των επαναστατικών προταγμάτων, ώστε να σβήσει την σπίθα της γενικής εξέγερσης κι όταν αναπόφευκτα ξεσπάσει το συμπιεσμένο κοινωνικό δυναμικό, να μην έχει που να σταθεί, να οργανωθεί κι από που να εξορμήσει, να μην έχει παράδειγμα προοπτικής, συλλογικά βιώματα, ιστορική μνήμη."

Σήμερα που η εξουσία έχει αποχαλινωθεί, που δε κρατά ούτε τα ελάχιστα προσχήματα για τη βία της, και που εξαπολύει μια επίθεση σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα, οφείλουμε να υπερασπιστούμε εμείς μετωπικά τους αγώνες μας και τα εδάφη μας, όχι για να σώσουμε 'τα δικά μας', αλλά για να κρατήσουμε ζωντανή την προοπτική της απελευθέρωσης όλων μας.

Γι'αυτούς τους λόγους θα είμαστε εκεί να υπερασπιστούμε την πολιτική μας στάση και καλούμε τον κόσμο του κινήματος να μας στηρίξει.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 9πμ

ακριβής τοποθεσία : Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 12, αίθουσα 1

κάλεσμα : Συλληφθέντες της κατάληψης GARE

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607036/


Κάλεσμα αλληλεγγύης στη δίκη για την 1η εκκένωση της GARE

Η Ανοιχτή Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριών και αλληλέγγυων καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη της 1ης εκκένωσης της κατάληψης GARE. Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις 12πμ Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 12, αίθουσα 1

Τον Νοέμβρη του '17, μόλις λίγες μέρες μετά το τριήμερο του Πολυτεχνείου και πριν την επέτειο της 6ης Δεκέμβρη, γίνεται αστυνομική εισβολή και εκκένωση της Κατάληψης GARE στην Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια. Συνελήφθησαν 4 σύντροφοι, στους οποίους το κράτος φόρτωσε κακουργήματα. Η εκκένωση συνοδεύτηκε από την προπαγανδα των κρατικών φερέφωνων, που δουλειά τους είναι να συνδράμουν στην ποινικοποίηση κάθε απόπειρας κοινωνικής αυτοοργάνωσης και αντίστασης.

Ωστόσο, το κρατικό αφήγημα για τη GARE που την ήθελε απομονωμένη, διαλύθηκε με την ανακατάληψή της από ενα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης που αναγνώρισε στη GARE το σπίτι του. Ένα σπίτι αντίστασης, ανοιχτό στην κοινωνική βάση, και με σημαντική συμβολή στη γειτονιά των Εξαρχείων στον αντικατασταλτικό αγώνα. Με αυτό το πνεύμα κατάφερε το καταληψιακό κίνημα, το πνεύμα της μετωπικής και μαχητικής υπεράσπισης των εδαφών του αγώνα, να ανακαταλάβει τα σπίτια που εκκενώθηκαν το επόμενο διάστημα (Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου, Ζαίμη11, Μπουμπουλίνας).

Ανάμεσα στους συλληφθέντες της 1ης εκκένωσης ήταν και σύντροφοι από καταληψιακές κοινότητες αγώνα της Γερμανίας. Η συμμετοχική παρουσία τους στους αγώνες του ελλαδικού χώρου αποτελεί έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητη για την ταξική πάλη σε οποιδήποτε τόπο. Οι καταλήψεις αναφοράς των συντρόφων απο το Βερολίνο βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό απο την καταστολή όλο το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωση την εντολή εκκένωσης της Liebig34 (https://www.athens.indymedia.org/post/1607171…) που έχει ανακοινωθεί για τις 9 οκτωβρη.

Επιπλεόν, οι αγωνιστές-ίστρες που αντιστέκονται στη σφορδή απόπειρα αφομοίωσης και αφοπλισμού, είτε στη Γερμανία, είτε εδώ, είτε παντού, δέχονται και την αναβαθμισμένη τρομοκρατία τους συστήματος και διώκονται με 'άντι-τρομοκρατικούς' νόμους. Ενδεικτικό της γενικευμένης επίθεσης που δέχονται οι αγωνιζόμενοι-ες, είναι ότι μια μέρα πριν τη δίκη της εκκένωσης της GARE οι αντιτρομοκρατικές αστυνομίες εισβάλουν στα σπίτια των συντρόφων, με συντονισμένη επιχείρηση, εδώ και στο Βερολίνο και φορτώνουν κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης. (https://www.athens.indymedia.org/post/1607182…)

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ GARE

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Κ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ

Η Ανοιχτή Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριών και αλληλέγγυων καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη της 1ης εκκένωσης της κατάληψης GARE.

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις 12πμ

Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 12, αίθουσα 1

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607204/