Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση αλληλεγγύης με μετανάστ(ρι)ες

Η ελληνική κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν, με αφορμή την εύρεση κρουσμάτων σε καταυλισμούς μεταναστών, βρήκε την ευκαιρία να «κλείσει» σταδιακά τα camps, δηλαδή να επιβάλει την πλήρη επιτήρηση και απαγόρευση κυκλοφορίας των μεταναστών/τριών έξω από αυτά.

Η Μόρια καίγεται από «άγνωστη» αιτία, 12.000 μετανάστριες/τες βρίσκονται στους δρόμους και τα βουνά, τις/τους απαγορεύεται η πορεία προς τη Μυτιλήνη, τόσο από δυνάμεις καταστολής όσο και από πολίτες, από εκείνους που «παίρνουν το νόμο στα χέρια τους». Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας κηρύττει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δίνοντας νόμιμο πάτημα σε ένα νέο γύρο ακραίας αστυνομικής παρουσίας, επιτήρησης, πογκρόμ.

Για τους ίδιους «υγειονομικούς λόγους», ετοιμάζεται ακόμη μία κίνηση «εκκαθάρισης» της πλατείας Βικτωρίας, που περιλαμβάνει μετανάστες και μετανάστριες από νησιά, που έχουν νόμιμα έγγραφα (81 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σε ξεχωριστό χώρο στη δομή της Αμυγδαλέζας).

Ουσιαστικά πρόκειται για προθέσεις που έχει η κυβέρνηση από καιρό, συμπυκνώνοντας από τη μία το ρατσιστικό παροξυσμό πλάι στα συμφέροντα της τουριστικής βιομηχανίας που συγκλόνισε χωριά, νησιά και ολόκληρες πόλεις με πογκρόμ, δολοφονικές επιθέσεις και επιθετικά συλλαλητήρια, και από την άλλη την αναγκαία διαλογή και κράτηση των πλεονάζοντων πληθυσμών, για τη συνέχιση ενός κοινωνικού πολέμου που, μέσα σε άλλα, αναγκάζει κάποιες και κάποιους να στελεγχώνουν ένα χαμηλού κόστους εργατικό δυναμικό. Επιπλέον, πέρα από εθνική απειλή, οι πλεονάζοντες πληθυσμοί, έγιναν ξεκάθαρη «υγειονομική απειλή».

Με την εθνική ενότητα, αποτελούμενη από κυβερνήσεις, μικρά και μεγάλα αφεντικά, «αγανακτισμένους πολίτες» και άλλους, εμφανίζεται το χαρτί της υγειονομικής προστασίας, προκειμένου να πετάξει στο δρόμο, στα κλειστά κέντρα κράτησης, χωρίς την παραμικρή υγειονομική φροντίδα, με άλλα λόγια να εξολοθρεύσει με σαφείς τακτικές θανατοπολιτικής, αυτές και αυτούς που οι υπόλοιπες και υπόλοιποι ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΔΩ. Παίρνουμε θέση απέναντι στον πόλεμο που βρίσκει πρώτους/ες τους μετανάστες/τριες και συνεχίζεται προς κάθε λογής πλεονάζοντα, μη παραγωγικό πληθυσμό.

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Η ΜΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 11/9 18:00 Πλατεία Βικτωρίας προσυγκέντρωσή και 19:00 διαδήλωση με κατεύθυνση τη βουλή

Solidarity With Migrants
Συλλογικότητες και αλληλέγγυοι-ες σε πρόσφυγες/μετανάστ(ρι)ες
Facebook: @solidaritymigrants
E-Mail: soliexdaritymiexgrants@gexmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ - PLAN OF ACTIONS

Πέμπτη 10/9 17:00 Πλατεία Βικτωρίας μικροφωνική. Θα μαζέψουμε και είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες/στριες της Λέσβου που ζητήθηκαν από την ομάδα αμοιβαίας βοήθειας Λέσβου.

Παρασκευή 11/9 18:00 Πλατεία Βικτωρίας προσυγκέντρωσή και 19:00 διαδήλωση με κατεύθυνση τη βουλή

Σάββατο 12/9 13:00 προσυγκέντρωση μετρό Ελαιώνας και πορεία με κατεύθυνση το camp

Τετάρτη 16/9 19:00 Πλατεία Πρωτομαγιάς ανοιχτή συνέλευση

///

Thursday 10/9 17:00 Gathering at Viktoria Square.We will also collect needed items for those in Lesvos as asked for by Lesvos mutual aid group.

Friday 11/9 18:00 Gathering at Viktoria Square and at 19:00 demonstration towards parliament

Saturday 12/9 13:00 Gathering at Eleonas Metro Station and demonstration outside the camp

Wednesday 16/9 19:00 Protomagias Square Open Assembly

πηγή : https://www.facebook.com/solidaritymigrants/p…
πηγή : email που λάβαμε στις 10 Σεπτεμβρίου 18h


1 2 3 4 5 6

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στις 7μμ στη Πλατεία Βικτωρίας

σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ προς τη Βουλή

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
  • ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
  • ΦΙΛΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ!

Να μην πληρώσουν οι πρόσφυγες και ο λαός της Λέσβου τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής του συστήματος!

Το ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου ήταν ένα κολαστήριο για τους 13.000 πρόσφυγες -στη μεγάλη τους πλειοψηφία οικογένειες με μικρά παιδιά- που «ζούσαν» μέσα σε αυτό. Οι απάνθρωπες συνθήκες που επέβαλλε μέσα σε αυτό η κυβερνητική πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων το είχαν μετατρέψει σε «υγειονομική βόμβα» για τους ίδιους τους πρόσφυγες αλλά και για το λαό της Μυτιλήνης. Στις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού η απειλή αυτή για την υγεία των προσφύγων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μεγάλωσε πολύ περισσότερο , καθώς κανένα πραγματικό μέτρο προστασίας δεν πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ , και σε αυτό αλλά και σε όλα τα άλλα στρατόπεδα προσφύγων. Όπως εξάλλου κανένα πραγματικό μέτρο προστασίας δεν παίρνει για όλο το λαό που τον αντιμετωπίζει ως αναλώσιμο στις συνθήκες της πανδημίας! Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μετά τη διαπίστωση των 35 κρουσμάτων στη Μόρια η κυβέρνηση συνέχισε να παριστάνει και να ισχυρίζεται ότι διαμορφώνει «συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης» σε ένα στρατόπεδο όπου στοιβάζονται με τον πιο άθλιο τρόπο τόσες χιλιάδες άνθρωποι!

Παράλληλα στο νησί της Λέσβου ήταν σε εκκρεμότητα η υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης για τη δημιουργία των λεγόμενων «κλειστών δομών» που σε πρώτη φάση επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να επιβληθεί με τη γνωστή απόβαση και τις αγριότατες επιθέσεις των ΜΑΤ ενάντια στους κατοίκους του νησιού τον περασμένο Φλεβάρη.

Με αυτά τα δεδομένα η ευθύνη για την πυρκαγιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ της Μόριας και για όλες τις συνέπειες της που απειλούν και τους πρόσφυγες και τους κατοίκους της περιοχής, βρίσκεται αντικειμενικά και αποκλειστικά στην αντιπροσφυγική και αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος , των κυβερνήσεων του και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να μην επισημανθούν τα ερωτηματικά που προκαλούνται από τη χρονική «σύμπτωση» της πυρκαγιάς στη Μόρια με τη μεγάλη φωτιά στην άλλη άκρη του νησιού, στην περιοχή της Άντισσας, στην οποία είχαν πάει όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής του νησιού.

Αυτή την ευθύνη και αυτά τα ερωτηματικά σπεύδουν να συγκαλύψουν οι ομόψυχες «εκτιμήσεις» όλων των συστημικών ΜΜΕ που επιχειρούν να ρίξουν την ευθύνη αυτή στους απελπισμένη μάζα των προσφύγων που είναι οι πρώτοι που πληρώνουν τις συνέπειες της καταστροφής αυτής. Χιλιάδες γυναικόπαιδα, άντρες και ηλικιωμένοι άνθρωποι βρίσκονται στην κυριολεξία στο δρόμο και στα χωράφια της περιοχής με καταστραμμένα τα όποια υπάρχοντα τους και αντιμετωπίζοντας για άλλη μια φορά τη βία των ΜΑΤ που είναι και πάλι η κυβερνητική απάντηση στην τραγωδία αυτή. Ενώ ταυτόχρονα όλες οι επίσημες συστημικές -και βέβαια και οι ακροδεξιές, φασιστικές- φωνές τους ανακηρύσσουν σε εχθρό και κίνδυνο για το λαό μας!

Ο λαός της Μυτιλήνης και όλης της περιοχής πρέπει να απορρίψει αυτή τη νέα επιχείρηση ρατσιστικής και εθνικιστικής υστερίας και κρατικής τρομοκρατίας που γίνεται στο όνομα της «ασφάλειας» του αλλά στην πραγματικότητα στρέφεται ενάντια του! Η κήρυξη του νησιού από την κυβέρνηση σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» όχι μόνο δεν αποτελεί προσπάθεια στήριξης των προσφύγων και του λαού του νησιού , αλλά αντίθετα και όπως προαναγγέλλεται θα είναι μια επιχείρηση επιβολής απαγορεύσεων που ήδη συνοδεύονται από προπαγάνδα ακόμα και για «αντεθνικό δάκτυλο της απέναντι ακτής»!

Ο λαός του νησιού πρέπει να σταθεί απέναντι σε αυτή την αντιδραστική πολιτική. Πρέπει να αναδείξει την κατεύθυνση φιλίας και αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες, το λαό της Τουρκίας και όλους τους λαούς της περιοχής. Πρέπει να παλέψει και να διεκδικήσει μέτρα και για να αποκτήσουν άμεσα όλοι οι πρόσφυγες ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και για ενισχυθεί επίσης άμεσα το νοσοκομείο της Μυτιλήνης και όλες οι δομές υγείας του νησιού με το απαιτούμενο προσωπικό και όλα τα μέσα που χρειάζονται για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού της Λέσβου.

πηγή : http://www.kkeml.gr/αθηνα-κάλεσμα-σε-συγκεντρ…
πηγή : email που λάβαμε στις 10 Σεπτεμβρίου 19h


1 2 3 4 5 6

Πορεία αλληλεγγύης και διεκδίκησης: Είμαστε με τους πρόσφυγες/μετανάστ(ρι)ες

Aπό την αρχή της πανδημίας, η Μόρια , κέντρο χωρητικότητας περίπου 2.700 ανθρώπων, στοιβάξε σχεδόν 20.000 ψυχές. Σε συνθήκες απαγορεύσης κυκλοφορίας, χωρίς μέτρα προστασίας και με παντελή αδιαφορία για στοιχειώδη υγειονομική προστασία.

Η κυβέρνηση, συνεπής στην ανάλγητη πολιτική της πριν λίγες μέρες έκλεισε 35 άτομα που είχαν εντοπιστεί θετικά στον Covid μαζί με τις οικογένειες τους και τις επαφές τους σε αποθήκη, αντί να τους μεταφέρουν σε κατάλληλα καταλύματα με πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η κυβέρνηση έδειξε ξεκάθαρα ότι για αυτήν σημασία δεν είχαν οι ζωές των "ξένων" αλλά η μείωση των ροών και ο περιορισμός των επιπτώσεων "της μεταναστευτικής κρίσης" στις τοπικές κοινωνίες.

Για αυτό, ανεξάρτητα από τα πορίσμα που θα βγάλει το κράτος, το ολοσχερές κάψιμο του κολαστηρίου της Μόριας έχει ηθικό αυτουργό: είναι η κυβέρνηση, που συστηματικά εκθέτει τη ζωή των προσφύγων σε κίνδυνο. Είναι η διαχρονική πολιτική του ελληνικού κράτους να κάνει τον συνοριοφύλακα της Ευρώπης-φρούριο!

Είναι η αδιαφορία για τα αιτήματα των ανθρώπων για ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Είναι η έλλειψη ουσιαστικών μέτρων αποσυμφόρησης και υγειονομικής προστασίας μεσούσης της πανδημίας και εγκλωβίζοντας τον πληθυσμό.

Είναι ο παρατεταμένος χωρικός περιορισμός και η αφόρητη καθημερινότητα των ανθρώπων, που στερούνται την ελευθερία της μετακίνησης.

Αυτό που επείγει τώρα είναι να εξασφαλιστεί αξιοπρεπής στέγης και φροντίδα υγείας, για τους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο. Όχι με μία άλλη Μόρια αλλά μέσα στον αστικό ιστό - σε ξενοδεχεία, άδεια κτήρια, σπίτια.

Αυτό που επείγει είναι να κατανοήσουμε ότι και τα υπόλοιπα κέντρα κράτησης είναι φυλακές, καταστροφές εν αναμονή.

Αυτό που επείγει είναι η κοινωνία να βγει μπροστά και να βγάλει από πάνω της την ντροπή για διαρκές έγκλημα που συντελείται στη Μόρια και παντού.

Θα συνεχίσουμε να το λέμε πάντα:

Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης - Δικαιώμα στο τάξιδι , δικαίωμα στη παραμονή!

Αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης, ζωής, δουλειάς για όλους/ες.

Παραμένουμε ενάντια στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και στον εγκλωβισμό των ανθρώπουν- Να ανοίξουν τα σύνορα!

Η αλληλεγγύη και αντίσταση θα είναι η απάντηση μας!

Ολες και όλοι την Παρασκευη στις 19.00 στη Πλατεία Βικτώριας με κατεύθυνση τη Βουλή!

Πορεία αλληλεγγύης και διεκδίκησης!

Είμαστε με τους πρόσφυγες/μετανάστ(ρι)ες - Κοινοί Αγώνες!

πηγή : https://www.facebook.com/events/3295619217262…


1 2 3 4 5 6

Ανακοίνωση και κάλεσμα σε συγκέντρωση την Παρασκευή για τη Μόρια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/9, 7 μμ πλ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ - ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Να μπει τέρμα στο δράμα των προσφύγων της Μόριας

Να σταματήσει η εμπρηστική πολιτική κατά των προσφύγων

Να καταργηθεί η Μόρια και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-Στέγαση σε κατοικίες

Στο δρόμο κυριολεκτικά βρίσκονται και οι 13.000 πρόσφυγες μετά και τη δεύτερη πυρκαγιά στη Μόρια το βράδυ της Τετάρτης 9/9 που ακολούθησε αυτήν της νύκτας της Τρίτης 8/9, άυπνοι για δεύτερη νύκτα, νηστικοί, άστεγοι, έχοντας χάσει τα λιγοστά υπάρχοντά τους και χωρίς καμιά υποστήριξη και βοήθεια. Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η αποστολή ΜΑΤ είναι το μέτρο που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Παράλληλα, ο υπουργός Μηταράκης και ο πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκης με τις δηλώσεις τους συναγωνίζονται σε ακροδεξιά ρητορική και σε ρατσιστική χρέωση συλλογικής ευθύνης των προσφύγων για όλα τα κακά και σε επίδειξη αποφασιστικότητας για αντιμετώπισή των προσφύγων με μεγαλύτερο εγκλεισμό, καταστολή και απαγορεύσεις, υποκινώντας και φασιστικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, όπως αυτήν το βράδυ της Τετάρτης στο Τυμπάκι του Ηρακλείου και καλύπτοντας σκατόψυχες δηλώσεις όπως του Βελόπουλου φυλάκιση όλων των προσφύγων σε Μακρόνησο και Γυάρο μέχρι να απελαθούν.

Πριν καν βγουν πορίσματα για τα αίτια των εμπρησμών, αποδίδουν ξέσπασμα των πυρκαγιών σε πρόσφυγες που αγανάκτησαν με τα περιοριστικά μέτρα. Άμεσα παραδέχονται ότι η ευθύνη των εμπρησμών ανήκει στην κυβέρνηση, όταν ανακοίνωσε, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, απαγόρευση κυκλοφορίας και εξόδου των προσφύγων σε συνθήκες υπερσυνωστιμού, αντί για μέτρα περίθαλψης και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης. Δημοσιογράφοι καθεστωτικών ΜΜΕ με εναγώνιες προσπάθειες συνδράμουν τη ρατσιστική επιχείρηση. Ακόμα και στα κρατικά κανάλια αναρωτιούνται δήθεν αθώα γιατί οι πρόσφυγες τριγυρνούν ανάμεσα στις καμένες σκηνές και τι θέλουν στο δρόμο προς την πόλη.

Δεν γνωρίζουμε αν οι φωτιές μπήκαν από ακροδεξιούς, όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα σε πολλές δομές και ξενοδοχεία, από οικονομικά συμφέροντα κατασκευαστικών εταιρειών προκειμένου να αναλάβουν περισσότερα έργα στην ανοικοδόμηση των στρατοπέδων, από κάποιους απελπισμένους πρόσφυγες ή από άλλους. Αυτό που είναι φανερό είναι ότι αυτή η πολιτική των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχόντων, που στήνει Μόριες και ΒΙΑΛ, εγκλωβίζει, φυλακίζει, ταλαιπωρεί, τελικά όχι μόνο βασανίζει τους πρόσφυγες, αλλά στηρίζει τις ανισότητες, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, σπέρνει το μίσος, φέρνει ανθρωποφαγία, φασισμό, εθνικισμό, και πόλεμο.

Στο κολαστήριο της Μόριας σε ένα χώρο που κατά τα δικά τους στοιχεία μπορούν να ζήσουν 2.967 άνθρωποι, υποχρεώνονται να επιβιώνουν εγκλωβισμένοι, υπερσυνωστιμένοι σε άθλιες συνθήκες 13.000 παιδιά, ανάμεσά τους και ασυνόδευτα, ανάπηροι, έγκυες, ευάλωτοι, χωρίς επαρκείς συνθήκες υγιεινής, τουαλέτες, τρεχούμενο και ζεστό νερό. Και αυτό ακόμα και όταν εκδηλώθηκε κρούσμα κορονοϊού.

Τους απαγορεύουν να κατευθυνθούν στην πόλη και στα γύρω χωριά ψάξουν για φαγητό και για χώρο να μείνουν. Τους απαγορεύεται να μείνουν σε σπίτια και να φύγουν από τα νησί. Σε αντίθεση με τους πλητόμμενους από την πυρκαγιά στην Ανάβυσσο που αμέσως βρέθηκε ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσουν, οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες της Μόριας, βασανίζονται για μια ακόμα φορά από κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Ανακοίνωσαν μόνο τη μεταφορά 406 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, καθώς και την αποστολή ενός επιβατικού πλοίου (που ενώ έφτασε αγκυροβόλησε μακριά) και 2 αρματαγωγών και σκηνών για να καλύψουν προσωρινά μόνο μερικούς πρόσφυγες. Όμως, τα αρματαγωγά στα αμπάρια τους είναι για άρματα και όχι για να μένουν πρόσφυγες. Και για τους χιλιάδες άλλους άστεγους πρόσφυγες καμιά πρόβλεψη. Το σχέδιο τους είναι να ξαναστήσουν τη Μόρια της απανθρωπιάς και του αίσχους του εγκλεισμού.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει για τη Μόρια της χώρας μας ως τη ντροπή της Ευρώπης, όπως γράφτηκε για το Άουσβιτς του ναζισμού. Δεν μας αντιπροσωπεύει και δεν νομιμοποιούμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων που έστησαν οι κυβερνήσεις. Θέλουμε τους πρόσφυγες των πολέμων και της φτώχιας να ζήσουν ανάμεσά μας στις πόλεις και τα χωριά μας με ίσα δικαιώματα.

Το κίνημα και στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες, δεν βλέπει τους πρόσφυγες ως εχθρό και δηλώνει «Έχουμε χώρο» για ζούμε μαζί. Αυτό θα διαδηλώσουμε και την Παρασκευή, όπως και κάθε μέρα. Ευθύνη όλων μας να απομονώσουμε όλες οι ξενοφοβικές, ρατσιστικές, φασιστικές φωνές. Να αποκρουστούν οι ακροδεξιές, ναζιστικές επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Απαιτούμε :

  • - Άμεση επίταξη ξενοδοχείων για να μείνουν όλοι οι πρόσφυγες της Μόριας. Ίση αντιμετώπιση προσφύγων και ντόπιων. Αποζημίωση όλων των προσφύγων και των ντόπιων που πλήγηκαν από την πυρκαγιά.
  • - Να καταργηθούν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να μη γίνει κανένα νέο κλειστό στρατόπεδο, ούτε στη Μόρια, ούτε πουθενά. Απεγκλωβισμός των προσφύγων από τα νησιά. Κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.
  • - Προγράμματα για στέγαση όλων των προσφύγων σε κατοικίες μέσα στις πόλεις και στα χωριά μας. Αξιοπρεπείς συνθήκες στα κέντρα υποδοχής, όχι στον υπερσυνωστισμό, τον εγκλωβισμό και τη γκετοποίηση.
  • - Μέτρα προφύλαξης των προσφύγων από τον κορονοϊό με συνθήκες υγιεινής και παροχή μέσων προστασίας, χωρίς συνωστισμό στους χώρους διαμονής, με τροφή και αξιοπρεπή στέγαση. Τεστ και μέτρα για την περίθαλψη και νοσηλεία των νοσούντων όπως και για τον υπόλοιπο πληθυσμό.
  • - Τώρα όλα τα προσφυγόπουλα να ενταχτούν στα σχολεία. Δικαιώματα στη μόρφωση, την υγεία, την εργασία για όλους.
  • Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα για κοινή συγκέντρωση αντιρατσιστικών, αντιφασιστικών οργανώσεων στην πλ. Βικτωρίας και πορεία στη Βουλή την Παρασκευή 11/9

κάλεσμα : Συντονισμός για προσφυγικό-μεταναστευτικό σωματείων, φοιτ. συλλόγων, συλλογικοτήτων

πηγή : https://syprome.blogspot.com/2020/09/blog-pos…


1 2 3 4 5 6

Αφίσα αναφορικά με τις εξεγέρσεις ανά τον κόσμο, την Μόρια και την αστυνομοκρατούμενη Αθήνα. Η Αναρχία θα νικήσει! We Support the Demo Friday 9/11 18:00 Πλατεία Βικτωρίας Fight Fascism Here, Solidarity with Moria

Image

Οψιδιανός

πηγή : https://twitter.com/obsidiananarchy/status/13…


1 2 3 4 5 6

12.500 πρόσφυγες σε θανάσιμο κίνδυνο στη Μόρια - Όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης: Παρασκευή 11/9, 7μμ, πλ. Βικτωρίας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΜΟΝΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με αφορμή τα αναμενόμενα (λόγω των άθλιων συνθηκών) κρούσματα κορονοϊού στη Μόρια, αντί να πάρει έγκαιρα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ετοίμαζε κλειστού τύπου κέντρο, δηλαδή "σύγχρονο" στρατόπεδο συγκέντρωσης. Στη Μόρια, μια δομή χωρητικότητας 3.000 ατόμων, στοίβαζε πάνω από 13.000 χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, με ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης!

Αποτέλεσμα της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το ξέσπασμα πυρκαγιάς, που έκαψε ολοσχερώς το στρατόπεδο και έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση στέλνει για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ, που συνεπικουρούνται από διάφορα φασιστοειδή της περιοχής. Δεν δίστασαν να πετάξουν βροχή δακρυγόνων σε παιδιά και ηλικιωμένους μέσα στην ήδη αποπνικτική ατμόσφαιρα της πυρκαγιάς! Εδώ και τρεις μέρες, πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται ξανά σχεδόν σε εμπόλεμη ζώνη και ψάχνουν απεγνωσμένα πρόσβαση σε πόσιμο νερό, αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο με τη φωτιά να μαίνεται επί 2 μερόνυχτα δίπλα τους.

Η τραγωδία στη Μόρια αποτελεί συνέχεια του μισάνθρωπου κυνηγητού προσφύγων στα σύνορα με τον Έβρο λίγους μήνες πριν. Η άγρια καταστολή, το ανθρωποκυνηγητό και οι στυγνές δολοφονίες προσφύγων είναι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, των ρατσιστών ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη διαχείριση της «προσφυγικής κρίσης». Τα τεράστια μεταναστευτικά κύματα δεν είναι αποτέλεσμα μιας ατυχής συγκυρίας. Βασικοί υπεύθυνοι είναι οι ιμπεριαλιστές και οι κυβερνήσεις-τσιράκια τους, που αφότου έχουν βομβαρδίσει, λεηλατήσει και καταστρέψει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, κλείνουν τα σύνορα σε όσους αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, τους πνίγουν στο Αιγαίο, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους καίνε ζωντανούς!

Μετανάστες - Ντόπιοι Εργάτες Ενωμένοι!

Η κυβέρνηση επιδιώκει για ρίξει το φταίξιμο στους ίδιους τους πρόσφυγες όπως κάνει με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς, τους ανέργους κ.ά. Με θράσος κατηγορεί αυτούς που με την πολιτική της εξαθλιώνει - και δηλώνει ότι μια ακόμα πιο ρατσιστική πολιτική απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες θα λύσει το πρόβλημα!

Αλλά και τα κροκοδείλια δάκρυα του Σύριζα δεν πείθουν κανένα. Ο εγκλωβισμός των προσφύγων στη Μόρια και στα νησιά τον βαραίνει συντριπτικά, καθώς υπέγραψε την κατάπτυση, εγκληματική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι μαζί με τα ταξικά μας αδέλφια πρέπει να παλέψουμε ενάντια στην καταστολή, την περιστολή των δημοκρατικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, τον ρατσισμό και το κυνήγι των μεταναστών και προσφύγων. Να χτυπήσουμε το κακό στην ρίζα του, προτάσσοντας ένα ισχυρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα βάλει φρένο στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γεννούν την προσφυγιά και τον ρατσισμό, αλλά και τις μισάνθρωπες πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων.

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες. Κάτω η Ευρώπη Φρούριο.

Κανένα «κλειστό κέντρο» φυλακή. Άσυλο, Στέγη, Περίθαλψη, Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε όλους τους πρόσφυγες. Ταξιδιωτικά έγγραφα για ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/12166