Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 στις 9.30 πμ

55 καλέσματα : 1 4 7 10 13 16 19 22 25 28 31 34 37 40 43 46 49 52 55

Αντιφασιστική συγκέντρωση την ημέρα απόφασης της δίκης της Χ.Α.

Δήλωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα

Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε. 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος. Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

κάλεσμα : Η οικογένεια του Παύλου

Μάγδα

Παναγιώτης

Ειρήνη

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…


Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνο το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του χρυσαυγιτη Ρουπακιά, δολοφονημένος από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της ΧΑ με την ανακοίνωση της απόφασης από την έδρα. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί δυναμικά στον δρόμο και στο Κερατσίνι και στο Εφετείο. Στο πλευρό της Μαγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου, στην μνήμη του Σαχζαντ Λουκμάν και για όλους τους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί.

Απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ και του αρχηγού της Μιχαλολιάκου. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και τάγματα εφόδου, που υπακούν σε άνωθεν εντολές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση, που θα ρίχνει την ηγεσία "στα μαλακά" θα "δικαιώσει" τους ναζι, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους επιτρέψει την επιστροφή τους στο προσκήνιο με τα 8 εκατομμύρια από την κρατική χρηματοδότηση στην τσέπη.

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζι στη φυλακή. Η φωνή μας πρέπει να φτάσει έως την έδρα του δικαστηρίου για να καταλάβουν καλά, ότι ακόμη και αν τώρα νιώθουν ασφαλείς από την εξουσία, που κατέχουν, αν αποφασίσουν να οπλίσουν ξανά το χέρι του φασίστα, η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη μαζί τους. Σε μια περίοδο που η Άκρα Δεξιά και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική, εμείς, οι χιλιάδες, που τόσα χρόνια στεκόμαστε απέναντι στο σκοτάδι και το πολεμάμε, φωνάζουμε δυνατά. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση. Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί είμαστε όλοι και όλες ίσοι και θέλουμε να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον φόβο του ρατσιστή και του φασίστα.

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία.

Θα είμαστε χιλιάδες

Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό. Για τον Άνθρωπο

Όλοι όλες στον δρόμο

Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί

Αντιφασιστική πορεία

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 5:00 μμ, Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, 10:00πμ, Εφετείο Αθηνών

Καλούν:

  • Καμπάνια "Δεν είναι αθώοι"
  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας/Πειραιά
  • Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος
  • Antinazi Zone
  • Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός κήπος Πετρούπολης
  • Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros
  • Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβελα
  • Κίνηση Απελαστε τον Ρατσισμό
  • Κοινωνικό Κέντρο Στέκι Μεταναστών
  • ΣΥΠΡΟΜΕ (Συντονισμός για Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό)
  • Στηρίζουν: Αναμέτρηση-Ομάδα Κομμουνιστών/τριών
  • Αναρχοσυνδικαλιστικη Πρωτοβουλία Ροσιναντε
  • Αντιεξουσιαστική Κίνηση
  • Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης (ΑΡΑΣ)
  • Αριστερή Ενότητα
  • Αριστερό Ρεύμα
  • Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
  • ΕΕΚ
  • ΝΑΡ (Νέο Αριστερό Ρεύμα)
  • ΝκΑ (Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση)
  • Λαϊκή Ενότητα
  • Ξεκίνημα/Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
  • ΟΚΔΕ Σπάρτακος
  • Πολιτική Οργάνωση "Κόκκινο Νήμα"
  • Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Το κάλεσμα παραμένει ανοιχτό σε συλλογικότητες για υπογραφή

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2020/09/blog-post_…


"Μα δε θα λένε: Ήτανε σκοτεινοί καιροί. Θα λένε: Γιατί σωπαίναν οι ποιητές;" *

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ - Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί!

Στις 18 Σεπτεμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνη τη νύχτα, που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Στις 7 Οκτώβρη ολοκληρώνεται η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης με την ανακοίνωση της απόφασης στο Εφετείο Αθηνών. Εδώ και λίγες μέρες ένα πρωτόγνωρο κίνημα έχει κάνει την εμφάνιση του ζητώντας την καταδίκη της ΧΑ, της ηγεσίας της και του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου. Ψηφίσματα συμπαράστασης στην οικογένεια του Παύλου και ανακοινώσεις συμμετοχής στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη που θα πραγματοποιηθεί πορεία στην μνήμη του Παύλου και σε αντίστοιχα καλέσματα σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας και στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, ψηφίσματα από σωματεία εργαζομένων(3ωρη στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ,απεργία από δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, ΕΛΜΕ) πολιτικές οργανώσεις, φοιτητικούς συλλόγους, κινήσεις πολιτών, πλήθος συλλογικών φορέων.

Εμείς με την σειρά μας δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από αυτή την προσπάθεια, από αυτόν τον μεγάλο, συλλογικό αγώνα ώστε να γίνει πράξη το αυτονόητο. Οι ναζί της ΧΑ να μπουν στην φυλακή, ένα σημαντικό βήμα ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς φασισμό. Δεν ξεχνάμε τους άνθρωπους που έχασαν την ζωή τους και βασανίστηκαν απο τους ναζί. Το ολοκαύτωμα των Εβραίων κατά των Β Παγκόσμιο πόλεμο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κι εξόντωσης, το Δίστομο,τα Καλάβρυτα αλλά και τους αγώνες του ελληνικού λαού απέναντι στους φασίστες.

Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλες αυτές και όλους αυτούς, που θα βρεθούν δυναμικά στις κινητοποιήσεις. Για να μην μπορέσει η ΧΑ και κανένα άλλο ναζιστικό μόρφωμα να συγκροτήσει ξανά τάγματα εφόδου και να πραγματοποιήσει επιθέσεις ενάντια σε μέλη εργατικών και πολιτικών οργανώσεων, ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στο "διαφορετικό" ή εχθρό της μισάνθρωπης ιδεολογίας της. Ποτέ ξανά. Η καταδίκη της ΧΑ είναι απαίτηση της κοινωνίας, που γνωρίζει καλά το πλήθος των εγκληματικών της ενεργειών. Κανένα ελαφρυντικό, καμιά επιείκεια απέναντι στην δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση που συντάσσεται με την πρόταση-ξέπλυμα της Εισαγγελέως Οικονόμου, μια πρόταση που θα "δικαιώσει" τους ναζί, θα τους επανανομιμοποιησει πολιτικά και θα τους ανοίξει τον δρόμο για επιστροφή στην πολιτική σκηνή της χώρας και στα πεζοδρόμια, που θα τους δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση. Γι αυτό και συγκροτήσαμε μαζί με άλλες πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες και την επιτυχημένη καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ! για να ασκηθεί η δέουσα πίεση και να καταλήξουν οι ναζί στη φυλακή

Το αντιφασιστικό κίνημα μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία θα βρεθούν δυναμικά στον δρόμο. Για να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα όχι μόνο στη Χρυσή Αυγή αλλά συνολικά στο φασισμό και τα υπόλοιπα εθνικιστικά μορφώματα(Ελληνική Λύση, ΕΛΑΣΥΝ ,Έλληνες ΓΤΠ) που σπέρνουν το μίσος για τους μετανάστες και τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας κάνοντας τις πλάτες στα αφεντικά. Απέναντι στη ναζιστική Χρυσή Αυγή αλλά και σε οποιοδήποτε νέο μόρφωμα που ανοιχτά καλλιεργεί το ρατσισμό και τις διακρίσεις, που στηρίζει και ενισχύει το βάρβαρο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα και την παραπέρα καταπάτηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΕIδικά σε μια συγκυρία που εντείνεται το προσφυγικό ζήτημα με χιλιάδες πρόσφυγες στο δρόμο λόγω των εξώσεων Μηταράκη και με το κολαστήριο της Μόριας στάχτη αλλά και με την φτωχοποίηση του λαού ως συνέπεια της πανδημίας του covid-19, είναι φανερό ότι στρώνεται εκ νέου το έδαφος για την άνοδο του φασισμού. Εμείς θεωρούμε πως η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών και οι κοινοί αγώνες πάνε χέρι χέρι με το διαρκή αντιφασιστικό αγώνα εντός κι εκτός δικαστηρίων. Στο δρόμο, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις Σχολές, στους χώρους εργασίας!

Ως Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά δεν ξεχνάμε! Δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα, δεν ξεχνάμε τις επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους ψαράδες, δεν ξεχνάμε το δολοφονημένο Σαχζάτ Λουκμάν.

Καλούμε και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αντιφασιστική πορεία στις 18 Σεπτέμβρη, στις 5:00 μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στην μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη στις 10:00 πμ στο Εφετείο Αθηνών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ!

Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί!

*Ο τίτλος ανήκει στον μεγάλο αγωνιστή και ποιητή Μ. Μπρεχτ.

κάλεσμα : Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/2020/09/16/quot-ma-de-t…


ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Παρασκευή 18/9, Κερατσίνι, Π. Φύσσα 60 στις 17.00 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ημέρα απόφασης της δίκης της Χ.Α. Τετάρτη 7/10, Εφετείο Αθηνών 10.00

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ!

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι, παρακρατικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση και ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά. Η δολοφονία του Π. Φύσσα όπως και αυτή του Πακιστανού εργάτη Σ. Λουκμάν από τους χρυσαυγίτες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο στα Άνω Πετράλωνα τον Γενάρη του ίδιου έτους αποτέλεσαν το αποκορύφωμα της παρακρατικής δράσης των φασιστών, των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, νεολαίων, αγωνιστών, κομμουνιστών και αναρχικών αλλά και ενός πλήθους επιθέσεων σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους του αναρχικού αγώνα. Οι νεοναζί δολοφόνοι του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα αποτελούσαν κομμάτι των φασιστικών ταγμάτων εφόδου που είχαν ενεργοποιηθεί από το ίδιο το κράτος ώστε να λειτουργούν επικουρικά και συμπληρωματικά των επίσημων κρατικών ταγμάτων εφόδου με στόχο την αναχαίτηση του κύματος κοινωνικής οργής και αμφισβήτησης που πλημμύριζε τους δρόμους, ιδιαίτερα μετά την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη το 2008, για την επιβολή του φόβου και της τρομοκρατίας στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους.

Στις 7 Οκτώβρη, 7 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ολοκληρώνεται η δίκη παρωδία της Χ.Α. με όλα τα μέλη των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου να κυκλοφορούν ελεύθερα (εκτός του δολοφόνου Ρουπακιά που βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό) και με την πρόταση της εισαγγελέως να ανοίγει το δρόμο οι εγκληματίες της Χ.Α να πέσουν στα μαλακά. Εξ' αρχής η επιλογή του κράτους να παραπέμψει τον παρακρατικό μηχανισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση σε δίκη είχε σκοπό να εκτονώσει την κοινωνική οργή και να προλάβει την γιγάντωση της κοινωνικής και ταξικής έκρηξης και επιπλέον μέσα από αυτήν την δίκη φιάσκο να ξεπλυθεί το ίδιο το κράτος, οι θεσμοί, οι μηχανισμοί και οι άνθρωποί του που δημιούργησαν και εξέθρεψαν τον παρακρατικό μηχανισμό της ΧΑ. Άλλωστε η βαρβαρότητα της κρατικής καταπίεσης και καπιταλιστικής εκμετάλλευσης είναι η κυρίαρχη πηγή και έκφραση του φασισμού, από τους πολέμους και τις στρατιωτικές επεμβάσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις εκατόμβες νεκρών μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, τις κρατικές δολοφονίες στους δρόμους, στα αστυνομικά μπλόκα και στα κρατητήρια μέχρι τις δολοφονίες εργατών στο βωμό της κερδοφορίας των αφεντικών και την καταστροφή και λεηλασία ολόκληρων περιοχών και κοινωνιών.

Από την δολοφονία του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα το 2013 μέχρι σήμερα οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί δεν έπαψαν ποτέ να χρησιμοποιούν και να οπλίζουν το χέρι των ναζιστικών παρακρατικών ομάδων κρούσης. Από τις δεκάδες επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε κατειλημμένους χώρους αγώνα, μέχρι την δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Πετρίτ Ζίφλε στην Λευκίμμη Κέρκυρα τον Νοέμβρη του 2018 από τον χρυσαυγίτη Δ. Κουρή. Μοναδικό ανάχωμα και φραγμό στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και στις φασιστικές επιθέσεις αποτέλεσαν οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π. Φύσσα κάθε χρόνο στο Κερατσίνι, τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο. Η διαρκής και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση, τόσο απέναντι στη Χ.Α. και κάθε φασιστικό μόρφωμα όσο και απέναντι στην κρατική έκφραση της καταστολής και του ρατσισμού ήταν αυτή που έθεσε αναχώματα στην επέλασή τους και κατάφερε την υποχώρηση των νεοναζιστικών ομάδων από το δημόσιο πεδίο. Και είναι αυτοί οι χιλιάδες των αναρχικών, αντιφασιστών/στριών, αγωνιστών/στριών που κρατούν, μέσα από τον συνεχή, ακηδεμόνευτο και αδιαπραγμάτευτο αγώνα, τον Π. Φύσσα, τον Σ. Λουκμάν, τον Π. Ζίφλε για πάντα ζωντανούς!

Η σημερινή ακροδεξιά πολιτική διαχείριση, πατώντας πάνω στην απονεύρωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να επιβάλλει το δόγμα Νόμος και Τάξη στοχοποιώντας τον κόσμο του αγώνα και τα πιο αδύνατα και ευάλωτα κοινωνικά κομμάτια. Εξαπολύει μία ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους αγωνιζόμενους, τους αναρχικούς, με τις εκκενώσεις καταλήψεων και την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, ενώ πάνω στους πρόσφυγες και τους μετανάστες εφαρμόζει τις πιο ακραίες πολιτικές εξόντωσης, από τις χιλιάδες δολοφονίες στα σύνορα και στο Αιγαίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον αποκλεισμό τους από την υγεία, την εργασία και την εκπαίδευση.

Μέσα στις σημερινές συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και πανδημίας, όπου για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εντείνονται οι όροι εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης και οι κοινωνικοί και ταξικοί αποκλεισμοί, το κράτος σε κατάσταση πανικού συνεχίζει την άγρια κατασταλτική του επίθεση σε όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η αντιεξεγερτική ατζέντα ξεδιπλώνεται με όλο και μεγαλύτερη σφοδρότητα με την οριστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την περιστολή των διαδηλώσεων, την περαιτέρω όξυνση της εγκληματικής βίας των κατασταλτικών δυνάμεων με τις συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών/στριών σε διαδηλώσεις, όπως και με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε κατειλημμένους χώρους αγώνα με πιο πρόσφατα παραδείγματα την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita στις 17/8, την αστυνομική εισβολή στην Κατάληψη Libertatia και τις συλλήψεις 12 συντρόφων/ισσών στις 23/8 που πραγματοποιούσαν εργασίες ανοικοδόμησης του κτιρίου, το οποίο είχε πυρποληθεί τον Γενάρη του 2018 από φασίστες κατά την διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη και την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera στις 5/9 στα Χανιά.

Η μάχη ενάντια στην καταστολή και τις φασιστικές συμμορίες, την υποβάθμιση της ζωής μας, την εκμετάλλευση και τη λεηλασία της φύσης είναι συνεχής - χωρίς αυταπάτες ότι ο αγώνας ενάντια σε κράτος και παρακράτος μπορεί να καταπολεμηθεί σε δικαστικές αίθουσες, αλλά πιστεύοντας πως οι δικαστικές αίθουσες αποτελούν ένα ακόμα σημείο αντιπαράθεσης με την κρατική καταστολή και τις παρακρατικές συμμορίες- η μόνη ρεαλιστική προοπτική για την κοινωνία είναι η οργάνωση και χειραφέτηση των από τα κάτω και η ανατροπή του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Παρασκευή 18/9, Κερατσίνι, Π. Φύσσα 60 στις 17.00

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ημέρα απόφασης της δίκης της Χ.Α. Τετάρτη 7/10, Εφετείο Αθηνών στις 10.00

κάλεσμα : Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607156/


Κάλεσμα ΣΥΠΡΟΜΕ σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις Παρασκευή18/9 στις 5 μμ σε Κερατσίνι και Τετάρτη 7/10 στις 9.30 π.μ. στο Εφετείο

ΟΛΕΣ - OΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9, 5 μ.μ. Μνημείο Π. Φύσσα - Κερατσίνι

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10 9.30 π.μ. Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας)

Συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στις 18/9 από τάγμα θανάτου της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Όπως κάθε χρόνο και κάθε μέρα κρατάμε ζωντανή την παρακαταθήκη να ηττηθεί ο φασισμός και απαιτούμε τιμωρία των ναζί δολοφόνων.

Η πολύχρονη δίκη έφτασε στο τέλος της και την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Το πολιτικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά. Εμείς βροντοφωνάζουμε δεν είναι αθώοι και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για τη δολοφονία του Φύσσα, του Λουκμάν, τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α..

Την ίδια ώρα αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τη μνήμη ζωντανή, να αποκρούονται οι σκοταδιστικές, μισσαλόδοξες, ξενοφοβικές, ρατσιστικές αντιλήψεις. Παλεύουμε να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και όπως και η Χ.Α. συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου. Να αποκρούονται οι δολοφονικές δράσεις ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς, σε πρόσφυγες, σε αντιφασίστες και σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο που ξεφεύγει από τα δήθεν πρότυπα της αρίας ή ελληνικής φυλής και των δήθεν ιδεωδών του ελληνοχριστιανικού γένους και πολιτισμού.

Και ξέρουμε ότι οι φορείς αυτών των αντιλήψεων και πρωταγωνιστές των δολοφονικών επιθέσεων είναι όχι μόνο οι φανεροί αλλά και οι κρυφοί φασίστες. Ξέρουμε ότι το δηλητήριο του μίσους ξερνά από πολλά στόματα, στάζει και ποτίζει σιγά-σιγά συνειδήσεις. Ξέρουμε ότι πίσω από τις κρυφές και φανερές επιθέσεις σε μετανάστες, τα κτυπήματα σε πρόσφυγες, την πυρπόληση ξενοδοχείων που μένουν πρόσφυγες, τα κτυπήματα σε δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τις δολοφονικές δράσεις, τις δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις αγανακτισμένων κατοίκων ενάντια σε πρόσφυγες βρίσκονται, τον αντικομμουνισμό και την τουρκοφαγία βρίσκονται οργανωμένα κέντρα των φασιστικών ομάδων. Ξέρουμε ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχει στήριξη από θύλακες στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό, σε κυκλώματα του κράτους, σε λέσχες εφέδρων, στον υπόκοσμο και σε μεγιστάνες. Ξέρουμε ότι η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην άνοδο αυτών των αντιλήψεων και στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων είναι καταστροφική. Για αυτό δεν σιωπούμε.

Η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά κόμματα, περιφερειακές και δημοτικές αρχές και όλα τα στηρίγματα του συστήματος συστηματικά στρώνουν με την πολιτική τους το χαλί για την καλλιέργεια και διάδοση των φασιστικών απόψεων. Με την ένταση των οικονομικών ανισοτήτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων, τις επιχειρήσεις στον Έβρο και τα νησιά καλλιεργούν τον εμφύλιο των φτωχών, για «να σφάζονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί», για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι κεφαλαιοκράτες. Ακόμα, πιο ακραία και ξεδιάντροπα δίπλα στην κυβέρνηση, το ακροδεξιό κόμμα του Βελόπουλου μαζί με πρώην και νυν Χ.Α. και το νέο κόμμα του Κασιδιάρη κραυγάζουν άναρθρα για νέα Μακρόνησο και Γυάρο.

Ο ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. θα συνεχίσει να παλεύει για τα δικαιώματα των προσφύγων και για αυτό να στέκεται αντιμέτωπος με κάθε φασιστική αντίληψη, πρακτική και δράση.

Απαιτούμε

- Την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων - Οι Ναζί στη φυλακή.

- Να σταματήσει κάθε ξενοφοβική-ρατσιστική ρητορεία και η προβολή της από τα ΜΜΕ.

κάλεσμα : ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. -Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό

πηγή : https://syprome.blogspot.com/2020/09/189-5-71…


Όλοι στην κινητοποίηση την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020, 5 μμ μνημείο Π. Φύσσα

Την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής.

Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία αποτέλεσε κορύφωση της αποθράσυνσης των ανθρωπόμορφων τεράτων του φασισμού, καθώς παρέμεναν ανενόχλητοι σε πλήθος προηγούμενων εγκληματικών ενεργειών τους (επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Κερατσίνι, δολοφονία του νεαρού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα κλπ.

Η φετινή επέτειος για την δολοφονία του Παύλου έχει ίσως πιο σημαντικό χαρακτήρα από τις προηγούμενες. Γιατί στις 7 Οκτώβρη ολοκληρώνεται μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής με την ανακοίνωση της απόφασης για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Μια απόφαση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης της χώρας μας.

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, ακροδεξιές και εθνικιστικές αντιλήψεις στην χώρα μας και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. αυξάνουν την επίδρασή τους, είτε για επιμέρους ζητήματα είτε ως συνολική θεώρηση για την κοινωνία. Έτσι βλέπουμε από τη μια να εμφανίζονται νέες μορφές της ακροδεξιάς στο πολιτικό σκηνικό (Βελόπουλος, νέο κόμμα Κασιδιάρη, Λαγός), και την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του αστικού συστήματος εξουσίας να τροφοδοτούν την ακροδεξιά επίδραση με τη ρητορική τους και τη δική τους αναδίπλωση σε όλο και πιο εθνικιστικές, ξενοφοβικές και σκοταδιστικές θέσεις.

Η ΝΔ συνεχίζει στο δόγμα του «Νόμου και της Τάξης», καταστέλλει το λαϊκό κίνημα, απαγορεύει με νόμο τις διαδηλώσεις, χτυπά και σκοτώνει πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, ωθώντας τους στο κοινωνικό περιθώριο σε camps - στρατόπεδα συγκέντρωσης. Παράλληλα, εντείνει την ακροδεξιά της ρητορική λόγω του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στην Αν. Μεσόγειο, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο ακροδεξιά και φασιστικά ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία, ενώ διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ, συνεχίζοντας στα βήματα και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι αναγκαίο παρά ποτέ το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να βρεθεί αποφασιστικά στο δρόμο, να απαιτήσει την καταδίκη όλων των στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Γι' αυτό, η παρουσία μας και φέτος στις κινητοποιήσεις και η συλλογική αντιφασιστική δράση όλων μας, εργατών, ανέργων, φοιτητών και μαθητών είναι αναγκαία, ώστε να μην επιτρέψουμε να μείνουν ατιμώρητοι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

Απέναντι σε όσους ξεπουλάν τα κοινωνικά κεκτημένα γενεών, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος, δηλώνουμε πως, όπως και ο Παύλος, δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

Για όσους δεν άντεξαν και λύγισαν, για τα παιδιά που θα έρθουν και τους στίχους που θα γραφτούν, για τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους μας, το οξυγόνο, την αλληλεγγύη και την ελευθερία, για έναν κόσμο πιο όμορφο και πιο δίκαιο, θα αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, να μην νικήσει ο φόβος και το σκοτάδι.

Μαζί με τους εργαζομένους, ανέργους, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να διεκδικήσουμε πίσω τα δικαιώματα για δουλειά, υγεία, παιδεία, πολιτισμό, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους, έλληνες και πρόσφυγες/μετανάστες, και να αντιταχθούμε στην φασιστικοποίηση της καθημερινής ζωής στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία.

  • Καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ
  • Απομόνωση, περιθωριοποίηση, αποδόμηση των φασιστικών, ξενοφοβικών, εθνικιστικών ιδεών.

Συμμετέχουμε στην πορεία την Παρασκευή 18/9, 5 μμ στο μνημείο στην οδό Παύλου Φύσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη) Κερατσίνι

και

7 Οκτώβρη στο Εφετείο για να απαιτήσουμε την καταδίκη των δολοφόνων

κάλεσμα : Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/fyssas-18-9-20/


ΑΘΗΝΑ | Αντιφασιστικά καλέσματα του ΚΚΕ(μ-λ): 18/9 Κερατσίνι - 7/10 Εφετείο

ΤΟ ΚΚΕ(μ-λ) ΚΑΛΕΙ:

-ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5μμ, ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ (ΠΡΩΗΝ ΤΣΑΛΔΑΡΗ) ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΓΙΑ ΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ΄ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

-ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ και ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 14) ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"

Έχουν περάσει 7 χρόνια απ' τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη του 2013, όταν ο 34χρονος τότε μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη δολοφόνου, Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Επρόκειτο για μία από τις πολυάριθμες δολοφονικές και τρομοκρατικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και των μελών της, σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, δημοκρατικών ανθρώπων, αντιφασιστών αλλά και αριστερών αγωνιστών.

Παρ' όλα αυτά, στις 7 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται η έκδοση δικαστικής απόφασης, η δίκη της Χρυσής Αυγής κλείνει 5,5 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο δολοφόνος και οι πολιτικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η δε εισαγγελική πρόταση έχει καταστήσει σαφές ότι η Χρυσή Αυγή θα πέσει στα μαλακά, δεδομένου ότι όλα τα εγκλήματα που διέπραξε, από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έως τη δολοφονία του Λουκμάν και την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, κρίνεται ότι αποτελούν μια σειρά «τυχαίων γεγονότων», που...καμιά σχέση δεν έχουν με το εν λόγω κόμμα.

Καθ' όλα αυτά τα έτη, οξύνεται η πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της αντιλαϊκής επίθεσης. Ιδίως σήμερα, εν καιρώ έντασης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και βαθέματος της κρίσης του συστήματος παγκόσμια, οι κυβερνήσεις επιλέγουν να διασώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου, αφενός «ανοίγοντας» την οικονομία, αφετέρου αφήνοντας «στη μοίρα τους» τα πληγωμένα λεγόμενα εθνικά συστήματα υγείας. Συγχρόνως, τα ρίχνουν όλα στην «ατομική ευθύνη» και λαμβάνουν σωρεία αντιδραστικών μέτρων σε βάρος των εργαζόμενων μαζών. Στη χώρα μας, οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, σε συνέχεια των προτάσεων της επιτροπής Πισσαρίδη, έκαναν ξεκάθαρο ότι το 1,1 εκατομμύριο ανέργων, οι απολύσεις και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας, το όργιο κρατικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, τα δώρα-ελαφρύνεις στο μεγάλο κεφάλαιο δεν είναι μια προσωρινή εικόνα. Ιμπεριαλιστές και κυβέρνηση βάζουν ευθέως στο στόχαστρο τα δικαιώματα στη δουλειά, την ασφάλιση, την περίθαλψη, τις σπουδές.

Η πολιτική αυτή υπαγορεύει ένα ολόκληρο πλαίσιο φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, χτυπήματος των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, το οποίο αναβαθμίστηκε με την ψήφιση του νόμου για τις «δημόσιες συναθροίσεις». Οι ρυθμίσεις για τον περιορισμό-απαγόρευση-διάλυση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων συνιστούν αντιδραστική τομή και συνέχεια του φακελώματος συνδικαλιστών- σωματείων-οργανώσεων, της δίωξης και καταστολής διαδηλωτών και αγωνιστών, της ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων, της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Θέλουν τον λαό στη γωνία, τρομοκρατημένο!

Σε αυτό το φόντο, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπικουρούμενη από σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό, με τις αντιλαϊκές της επιλογές, ενισχύει τις ακροδεξιές και ρατσιστικές φωνές. Ιδιαίτερα, ο ανταγωνισμός των δύο αστικών τάξεων Ελλάδας - Τουρκίας, υπό το βλέμμα των ιμπεριαλιστών πατρώνων τους ΗΠΑ, και τα παζάρια τους για καλύτερους όρους στην περιοχή, καθώς και η αντιπροσφυγική ευρωπαϊκή και αστική πολιτική και ρητορεία, τροφοδοτούν τον εθνικισμό-ρατσισμό και σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους γειτονικούς λαούς. Έτσι, δημιουργείται εύφορο έδαφος για τις φασιστικές δυνάμεις, που, ως γνήσια τέκνα του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, χρησιμοποιούνται κατά συγκυρία ενάντια στον «εχθρό λαό».

Ο φασισμός πρέπει να χτυπηθεί! Δεν χτυπιέται, όμως, ούτε στα δικαστήρια ούτε στην κάλπη. Άλλωστε, μπορεί η Χρυσή Αυγή να βρίσκεται εκτός Βουλής, αλλά αφενός συνεχίζει να δρα ανενόχλητη, με τις ευλογίες της αστικής δικαιοσύνης, αφετέρου νέες πολιτικές δυνάμεις (ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΤΠ, Ελληνική Λύση, κ.ά.) με ακροδεξιό πολιτικό χρωματισμό αναδύονται, ακόμη και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ο φασισμός χτυπιέται στον δρόμο από τον ίδιο το λαό και τη νεολαία, με τους αγώνες τους κόντρα σε αυτό το σύστημα και τα όργανά του! Στην κατεύθυνση της Αντίστασης -Διεκδίκησης, ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση και τη φασιστικοποίηση, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό, τον εθνικισμό-σωβινισμό και το ρατσισμό!

  • ΟΧΙ ΣΤΟ «ΞΕΠΛΥΜΑ» ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ!
  • ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!
  • ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ!
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ!
  • ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
  • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

κάλεσμα : ΚΚΕ(μ-λ)

πηγή : http://www.kkeml.gr/7-χρόνια-μετά-τη-δολοφονί…


7 χρόνια μετά: Ο Παύλος ζει | Οι ναζί στη φυλακή

Για τον περισσότερο κόσμο, ο Σεπτέμβριος είναι πάντα ο μήνας της αναδιοργάνωσης, της ανασύνταξης και της επιστροφής στην καθημερινότητα. Για κάποιους όμως, κάποια χρόνια πριν, ο χρόνος σταμάτησε ένα βράδυ κι από τότε ο μήνας αυτός είναι μήνας αγώνα, μνήμης και αντίστασης.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Χ.Α. αφήνει ανεξίτηλο σημάδι και φανερώνει για τα καλά το πρόσωπο του τέρατος. Πριν επτά χρόνια, μετά από αλλεπάλληλα πογκρόμ, επιθέσεις και τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, οι δικαιολογίες γι'αυτούς που μιλούσαν για ένα "γνήσιο πατριωτικό μέτωπο" τελειώνουν. Αυτό που ακολούθησε ήταν η δημιουργία ενός τεράστιου, χειμαρρώδους αντιφασιστικού κινήματος, που αγωνίστηκε ενάντια στη μαυρίλα και το μίσος. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονείται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Κι έτσι, οι Σεπτέμβρηδές μας δεν θα είναι ξανά οι ίδιοι.

Χρειάστηκαν λοιπόν ανυποχώρητοι αγώνες όμως τελικά, τον Απρίλιο του 2015, αυτό που ο Παύλος ξεκίνησε δείχνοντας τον δολοφόνο του, ήταν η αρχή της μεγαλύτερης σε διάρκεια δίκης μέχρι σήμερα, με δεκάδες χιλιάδες σελίδες δικογραφίας, αμέτρητες ώρες και ακούραστες μάχες της Πολιτικής Αγωγής, της οικογένειας και των φίλων του. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα, η δράση του αντιφασιστικού κινήματος έστειλε τους νεοναζί του Μιχαλολιάκου στο περιθώριο, αναγκάζοντάς τους να κλείσουν σχεδόν κάθε γραφείο τους, να απομονωθούν εκλογικά και, σε ένα τεράστιο ποσοστό, και κοινωνικά.

Όχι φυσικά πως έχουμε αυταπάτες. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με μία καταδικαστική απόφαση θα είναι τεράστια δικαίωση αλλά και μεγάλη ανάσα. Όμως, η φασιστική εφεδρεία του κράτους αποτελεί πάντα απειλή και σε μια περίοδο που η καταστολή εντείνεται, με την πανδημία ως "τέλεια" αφορμή, και με φασιστικά/νεοναζιστικά μορφώματα να ξεπετιούνται συνεχώς, για να βρουν τα πρωτοπαλίκαρα της Χ.Α. κομματική στέγη, οφείλουμε να μην εφησυχάζουμε.

Οι μέρες αυτές μας βρίσκουν στον απόηχο της πυρκαγιάς στο κολαστήριο της Μόριας και στο κατώφλι των νέων, απάνθρωπων και εκδικητικών συνθηκών στις οποίες θα κληθούν να "ανταπεξέλθουν" οι πρόσφυγες στη χώρα μας. Μας βρίσκουν αντιμέτωπους με μια πραγματικότητα στην οποία ο Βασίλης Μάγγος βρίσκεται μετά θάνατον στο εδώλιο, οι απανταχού αγωνιστές ξυλοκοπούνται, συλλαμβάνονται και βασανίζονται από τα σώματα ασφαλείας, άνθρωποι αφήνονται στο έλεος της πανδημίας, η δημόσια υγεία και η παιδεία μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα για να αγοράζεται πολεμικός εξοπλισμός και να εξαγοράζονται Μ.Μ.Ε. Στον βωμό του "αόρατου εχθρού", τα εργατικά δικαιώματα καταπατώνται και διαλύονται κατακτήσεις δεκαετιών.

Κι αν όλα τα παραπάνω, το καθένα μόνο του αλλά και όλα μαζί, φαίνονται αβάσταχτα και μη αναστρέψιμα, εμείς οφείλουμε να πορευτούμε κρατώντας πάντα μέσα μας το νόημα του δικού μας Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, κόντρα στον φασισμό, την καταστολή και την εκμετάλλευση.

Ο ένας για τον άλλο.

Λευτεριά στον Λαό | Θάνατος στον φασισμό

Καλούμε:

  • Στην Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, Παρασκευή 18/09, με συγκέντρωση στο μνημείο στις 17:30
  • Στη συγκέντρωση έξω από το εφετείο την ημέρα της απόφασης, Τετάρτη 07/10 στις 09:30

κάλεσμα : Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : https://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2020/09…


Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνο το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Ρουπακιά, δολοφονημένος από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της ΧΑ με την ανακοίνωση της απόφασης από την έδρα. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί δυναμικά στον δρόμο και στο Κερατσίνι και στο Εφετείο. Στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου, στην μνήμη του Σαχζαντ Λουκμαν και για όλους τους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί. Απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ και του αρχηγού της Μιχαλολιάκου. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και τάγματα εφόδου, που υπακούν σε άνωθεν εντολές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση, που θα ρίχνει την ηγεσία "στα μαλακά" θα "δικαιώσει" τους ναζι, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους επιτρέψει την επιστροφή τους στο προσκήνιο με τα 8 εκατομμύρια από την κρατική χρηματοδότηση στην τσέπη. Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζι στη φυλακή. Η φωνή μας πρέπει να φτάσει έως την έδρα του δικαστηρίου για να καταλάβουνε καλά, ότι ακόμη και αν τώρα νιώθουν ασφαλείς από την εξουσία, που κατέχουν, αν αποφασίσουν να οπλίσουν ξανά το χέρι του φασίστα, η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη μαζί τους. Σε μια περίοδο που η Άκρα Δεξιά και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική, εμείς, οι χιλιάδες, που τόσα χρόνια στεκόμαστε απέναντι στο σκοτάδι και το πολεμάμε, φωνάζουμε δυνατά. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση. Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί είμαστε όλοι και όλες ίσοι και θέλουμε να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον φόβο του ρατσιστή και του φασίστα. Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία. Θα είμαστε χιλιάδες Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό. Για τον Άνθρωπο

Όλοι όλες στον δρόμο

Ο Παύλος ζει, τσάκιστε τους ναζί

Στηρίζουμε:

Αντιφασιστική πορεία Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 5:00 μμ, Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, 10:00πμ, Εφετείο Αθηνών

κάλεσμα : Καμπάνια "Δεν είναι αθώοι", Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας/Πειραιά, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος, Antinazi Zone, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός κήπος Πετρούπολης, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβελα, Κίνηση Απελαστε τον Ρατσισμό, Κοινωνικό Κέντρο Στέκι Μεταναστών, ΣΥΠΡΟΜΕ (Συντονισμός για Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό), Στηρίζουν: Αναρχοσυνδικαλιστικη Πρωτοβουλία Ροσιναντε, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΝΑΡ (Νέο Αριστερό Ρεύμα), ΝκΑ (Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση), Ξεκίνημα/Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

κάλεσμα : Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΣΒΕΜΚΟ)

πηγή : https://svemko.espivblogs.net/?p=1527


Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνο το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Ρουπακιά, δολοφονημένος από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της ΧΑ με την ανακοίνωση της απόφασης από την έδρα. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί δυναμικά στον δρόμο και στο Κερατσίνι και στο Εφετείο. Στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου, στην μνήμη του Σαχζαντ Λουκμαν και για όλους τους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί. Απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ και του αρχηγού της Μιχαλολιάκου. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και τάγματα εφόδου, που υπακούν σε άνωθεν εντολές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση, που θα ρίχνει την ηγεσία "στα μαλακά" θα "δικαιώσει" τους ναζι, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους επιτρέψει την επιστροφή τους στο προσκήνιο με τα 8 εκατομμύρια από την κρατική χρηματοδότηση στην τσέπη. Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζι στη φυλακή. Η φωνή μας πρέπει να φτάσει έως την έδρα του δικαστηρίου για να καταλάβουνε καλά, ότι ακόμη και αν τώρα νιώθουν ασφαλείς από την εξουσία, που κατέχουν, αν αποφασίσουν να οπλίσουν ξανά το χέρι του φασίστα, η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη μαζί τους. Σε μια περίοδο που η Άκρα Δεξιά και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική, εμείς, οι χιλιάδες, που τόσα χρόνια στεκόμαστε απέναντι στο σκοτάδι και το πολεμάμε, φωνάζουμε δυνατά. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση. Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί είμαστε όλοι και όλες ίσοι και θέλουμε να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον φόβο του ρατσιστή και του φασίστα. Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία. Θα είμαστε χιλιάδες Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό. Για τον Άνθρωπο

Όλοι όλες στον δρόμο

Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί

Στηρίζουμε:

Αντιφασιστική πορεία Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 5:00 μμ, Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, 10:00πμ, Εφετείο Αθηνών

κάλεσμα : Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/news/ο-παύλος-ζει-τσα…


7 Οκτώβρη: Στη φυλακή για πάντα οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής!

Κατεβάστε την προκήρυξη (αρχείο .pdf, 76KB)

7 Οκτώβρη: Στη φυλακή για πάντα οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή αντιφασιστική συγκέντρωση μπροστά από το Εφετείο την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 9.30 πμ με προσυγκέντρωση στο ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι στις 9.00 πμ.

Επτά χρόνια από τη στυγνή και οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και η δίκη των δολοφόνων του, φυσικών και ηθικών αυτουργών, φτάνει επιτέλους στην ολοκλήρωσή της.

Στις 7 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Μια απόφαση που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στη χώρας μας.

Με την κινητοποίησή μας όλον αυτόν τον καιρό και την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης παλεύουμε:

- Για να καταδικαστούν, επιτέλους, οι νεοναζί, σαν αυτό που είναι, σαν εγκληματική οργάνωση και να μην περάσει το συγχωροχάρτι που προκλητικά εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας παρά το βάρος του συντριπτικού αποδεικτικού υλικού και παρά το γεγονός ότι στην συνείδηση του λαού μας έχουν για πάντα καταδικαστεί, για την στυγερή δολοφονία του Παύλου και του Λουκμάν, για την εγκληματική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους αιγύπτιους αλλιεργάτες στη Ζώνη του Περάματος, για τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες και αντιφασίστες.

- Για να βρουν τιμωρηθούν για τα απεχθή εγκλήματα που σχεδίασαν κεντρικά και εκτέλεσαν με εντολές του ιεραρχικού παραστρατιωτικού μηχανισμού τους και να μην τους δοθεί καμιά νέα περίοδος ασυλίας από τους μηχανισμούς του κράτους για να συνεχίσουν την δολοφονική δράση τους.

- Για να διαλυθεί επιτέλους η ναζιστική εγκληματική οργάνωση που παρίστανε το πολιτικό κόμμα και να μην της αποδοθεί επιπλέον και η κρατική χρηματοδότηση που αποφάσισε να παρακρατήσει η Βουλή, δίνοντας ξανά στη φασιστική συμμορία την δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί και ν' ανοίξει νέα γραφεία-ορμητήρια.

Η αντιφασιστική έκρηξη λαού και νεολαίας που προκάλεσε η δολοφονία του Παύλου ανέκοψε την πορεία της Χρυσής Αυγής και ανάγκασε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ να στείλει στο δικαστήριο την υπόθεση, σε μια δίκη που θέλησαν να σύρεται για χρόνια.

Σήμερα η ακροδεξιά και οι φασιστικές συμμορίες επιχειρούν να ανασυγκροτηθούν.

Ελλάδα και Τουρκία κλιμακώνουν τον πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό τους για τις ΑΟΖ των πολυεθνικών και του κεφαλαίου χύνοντας το εθνικιστικό τους δηλητήριο στους λαούς. Η ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις "επιχειρήσεις σκούπα" και τις παράνομες απελάσεις - "επαναπροωθήσεις" μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, ανοίγουν το δρόμο για επιθέσεις φασιστικών συμμοριών, συχνά με την κάλυψη της ίδιας της αστυνομίας και του λιμενικού, από τη Λέσβο και τον Έβρο μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας και το Τυμπάκι στη Κρήτη. Το έδαφος είναι στρωμένο από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ένα τεράστιο δεσμωτήριο για χιλιάδες πρόσφυγες. Φοράνε την μάσκα του «αγανακτισμένου πολίτη ή γονιού», μιλώντας για τη «συνωμοσία του κορονοϊού», διαδίδοντας σκοταδιστικές αντιλήψεις που τελικά βγάζουν λάδι την κυβέρνηση και το σύστημα που έχουν ξεθεμελιώσει τη δημόσια υγεία και την δημόσια παιδεία.

Θέλουν, για μια ακόμα φορά, να αναδειχθούν σε «σιδερένια χείρα» του συστήματος για το κτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της Αριστεράς, της νεολαίας, των προσφύγων και μεταναστών. Γιατί αυτός είναι ο φασισμός! Το βαθύ χέρι του κράτους και του καπιταλισμού.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι χτύπημα σε αυτή την νέα επιχείρηση ανασυγκρότησης των φασιστικών μηχανισμών, τους οποίους αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού και του εθνικισμού για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η θέση των φασιστών δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή!

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ..ΔΕΝ Θ ΑΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ. ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!!

κάλεσμα : ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5749


Οδεύοντας στο τέλος της πεντάχρονης ιστορίας μίας δίκης - από τις σημαντικότερες της μεταπολίτευσης - που κράτος, αστυνομία και δικαστές μαζί με τα ΜΜΕ έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να αποκρύψουν τα

εγκλήματα μίας δολοφονικής συμμορίας νεοναζί που επί χρόνια δρούσε ανοικτά ως πολιτικό κόμμα δίπλα από την ελληνική αστυνομία με την πλήρη ανοχή κάθε κρατικού μηχανισμού.

Αλλά κανείς, ούτε ο φυρερίσκος της πρώην Μεσογείων, ούτε τα μούσκουλα των πρώην και νυν μπράβων του υπολόγιζαν στην δράση και την πίστη στην τελική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, των οργανώσεων του και του Μαχητικού Αντιφασισμού που μπόρεσαν τα προηγούμενα χρόνια να σπάσουν την περιβόητη τρομοκρατία των ταγμάτων εφόδου της συμμορίας και να τους πετάξουν έξω από την κοινωνία πίσω στον βόρβορο της ιστορίας.

Βήμα βήμα, κομμάτι κομμάτι δόθηκε η μάχη και κερδήθηκε! Σήμερα βλέπουμε τα απομεινάρια να εκλιπαρούν την χάρη των αφεντικών τους, να ψάχνονται στην σούπα των συνωμοσιολόγων πάντα στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και της κοινωνίας. Δεν περιμένουμε από τα αστικά δικαστήρια του κράτους και της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απονείμουν την μόνη ποινή αντάξια των φασιστών, ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ. Οι απεσταλμένοι δολοφόνοι της πλουτοκρατίας πάντα θα έχουν την υψηλή προστασία των πατρώνων τους. Γνωρίζουμε καλά την ιστορία από την εποχή των χιτών και των ταγματασφαλιτών.

Αλλά όπως όλα αυτά τα χρόνια σταθήκαμε φρουροί απέναντι σε κάθε προσπάθεια φασιστών και μπάτσων μέσα και έξω από τα δικαστήρια, έτσι και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου θα είμαστε στο Εφετείο Αθηνών μαζί με χιλιάδες άλλους αντιφασίστες για μην δώσουμε περιθώριο στο δικαστήριο να βγάλει ποινές χάδι, όπως η εισαγγελική πρόταση άφησε να εννοηθεί.

Οι μάχες δεν έχουν τελειώσει. Η φασιστική απειλή μπορεί να ηττήθηκε και να πετάχτηκε και πάλι τον υπόνομο, αλλά έχουμε να δώσουμε ένα μακρύ και σπουδαίο αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ανοίξει ένα πόλεμο στην εργατική τάξη και την νεολαία. Μισθοί και δικαιώματα βρίσκονται σε συνεχή πίεση, η τρομοκρατία της επιδημίας εντείνεται, η επίθεση σε μετανάστες και πρόσφυγες εντείνεται, ο εθνικισμός και η πολεμοκαπηλεία χτυπάνε την πόρτα μας.

Θα σταθούμε απέναντι στην ΝΔ και τον αστισμό με κάθε τρόπο μέχρι τη τελική νίκη. Η 7 Οκτώβρη είναι μέρα συνέχισης του κομμουνιστικού αγώνα.

Κανείς να μην λείψει από το την αντιφασιστική συγκέντρωση

την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 στις 9 π.μ.

στο Εφετείο Αθήνας (λεωφ. Αλεξάνδρας)

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΜΑΝ!

ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Αθήνα, 22/09/2020

κάλεσμα : Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


ΣΣΠ: Στην φυλακή οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (Λεωφ. Αλεξάνδρας), ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10, 10:00

-

Έπειτα από 5,5 χρόνια που εξελίσσεται η δίκη των νεοναζί δολοφόνων της ΧΑ, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των 68 κατηγορουμένων και αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη. Εκτός του αδικήματος του άρθρου 187 (εγκληματική οργάνωση) και της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα, συνεκδικάστηκαν η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ από μέλη της XA στο Πέραμα και η απόπειρα ανθρωποκτονίας στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ, αλλά και δεκάδες αιματηρές επιθέσεις της νεοναζιστικής συμμορίας.

Τα εγκλήματα αυτά δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά. Αποτελούν ένα μέρος της δράσης της φασιστικής οργάνωσης, η οποία σκοτώνει, ξυλοκοπεί και απειλεί πρόσφυγες και μετανάστες, εργάτες καιαγωνιστές με την ενθάρρυνση πολλές φορές των MME και των κομμάτων της αστικής «δημοκρατίας», τα οποία την «ξέπλεναν» και έλεγαν παλιότερα πως με μια «πιο σοβαρή ΧΑ» θα μπορούσαν να συγκυβερνήσουν.

Ο τεράστιος αναβρασμός των εργαζομένων και της νεολαίας, ανάγκασαν την τότε κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλουνα παραπέμψει σε δίκη όχι μόνο το Ρουπακιά, αλλά και όλα τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια, με την αλλαγή του ποινικού κώδικα,επέτρεψε στους φασίστες-τρομοκράτες να λάβουν ηπιότερη μεταχείριση και να βρίσκονται έξω με περιοριστικούς όρους. Σήμερα, όλος ο νεοφιλελεύθερος και ακροδεξιός συρφετός (κυβερνήσεις, δικαστήρια κ.ά.) προετοιμάζεται να ρίξει «στα μαλακά» τους φασίστες δολοφόνους και να τους αφήσει ελεύθερους. Η ίδια η ΝΔ εφαρμόζει μια χουντικού τύπου πολιτική, που θρέφει το φασισμό και την ακροδεξιά: Απάνθρωπη και ρατσιστική αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών, μεταξύ άλλων με οργανωμένα πογκρόμ σε Έβρο, Λέσβο κ.ά. με τη συνεργασία αστυνομίας - ακροδεξιών συμμοριών. Οικοδόμηση ενός κράτους έκτακτης ανάγκης με ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, κατάργηση των διαδηλώσεων και διαρκείς διώξεις,όπως απέναντι στους 51 αγωνιστές που έσβηναν τις σβάστικες στη Θεσσαλονίκη. Αντεργατικά μνημονιακά μέτρα/ Εθνικιστική έξαρση, πανάκριβοι εξοπλισμοί και πολεμοκάπηλοι τυχοδιωκτισμοίμε την επίκληση των «εθνικών κινδύνων». Αντιδραστική προπαγάνδα της «αριστείας», των «ειδικών», της «ατομικής ευθύνης»!

Ο φασισμός είναι γέννημα-θρέμμα της κρίσης και σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος, της αστικής πολιτικής και της αστικής δημοκρατίας, η οποία τον φροντίζει, τον προστατεύει και τον διαιωνίζει, για να τον χρησιμοποιήσει όποτε νιώσει ότι απειλείται από το εργατικό κίνημα. Οφείλουμε να οργανωθούμε και να αντεπιτεθούμε στον δρόμο μέχρι την οριστική και ολοκληρωτική καταδίκη της ΧΑ αλλά και ενάντια στο φασισμό του κτηνώδους νεοφιλελευθερισμού, που γεννά η κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιώντας το χουντικής έμπνευσης μνημονιακό-κατασταλτικό σχέδιό της. Να παλέψουμε για την οικοδόμηση ενός ενιαίου ταξικούμετώπου νεολαίας, εργαζομένων, ανέργων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μεταναστών και προσφύγων για τη μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για να τσακίσουμε τους φασίστες και το κράτος έκτακτης ανάγκης των μνημονιακών.Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να παλέψουμε για να ξεμπερδεύουμε με κάθε είδους φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό! Να ενωθούμε στο δρόμο και με μαχητικές μορφές πάλης και αυτοοργάνωση να τους τσακίσουμε!

-

  • Διάλυση της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».
  • Παραδειγματική, βαριά καταδίκη όλων των ηθικών αυτουργών και του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιά.
  • Κάτω το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για την κατάργηση των διαδηλώσεων.
  • Κάτω τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα.

επικοινωνία : https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspo…

κάλεσμα : ΣΣΠ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/12215


ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά από 5,5 χρόνια, φτάνει στο τέλος της με την έκδοση της απόφασης την Τετάρτη 7/10. Εφτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και εφτάμισι μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, ξέρουμε καλά τι σημαίνει Χρυσή Αυγή. Πρόκειται περί ανοιχτά νεοναζιστικής οργάνωσης εδώ και δεκαετίες (ενδεικτικά το επίσημο περιοδικό της ΧΑ είχε πάμπολλες φορές εξώφυλλο τον Αδόλφο Χίτλερ, σβάστικες και άλλες ναζιστικές εικόνες, από τον Αύγουστο του 1982 μέχρι και τον Μάιο του 2007). Η δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της ήταν επίσης γνωστή από παλιά (πχ επίθεση κατά του Δ. Κουσουρή το 1998). Παρά όλα αυτά, το κράτος και όλες οι κυβερνήσεις τούς αντιμετώπιζαν ως «νόμιμο κόμμα» - στις αρχές της δεκαετίας και με την έλευση των μνημονίων θα δείξουν τη χρησιμότητά τους στην καταστολή του εργατικού κινήματος και στον προσανατολισμό της λαϊκής οργής σε έναν «εμφύλιο των φτωχών», όταν τα ΜΜΕ αρχίζουν να τους πλασάρουν ως «αντισυστημικούς» με δήθεν φιλανθρωπικό έργο. Για τη Χρυσή Αυγή δεν έφταιγε το μεγάλο κεφάλαιο για την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων, ίσα ίσα, ζητούσαν φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές. Σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, έφταιγαν οι μετανάστες, οι συνδικαλιστές, όσοι σηκώνουν κεφάλι και τέλος οι «προδότες πολιτικοί» - εννοούσαν βέβαια της αριστεράς, καθώς όπως άλλωστε είχε δηλώσει και η Ντόρα Μπακογιάννη το 2013 «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το σεις και με το σας». Το 2012, αυτή η «ευγενέστατη» συμμορία επιτίθεται σε αιγύπτιους ψαράδες και το 2013 σε μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Το 2020, η ελληνική δικαιοσύνη ακόμα εξετάζει αν είναι εγκληματική οργάνωση ή όχι...

Η δική μας ετυμηγορία έχει βγει εδώ και καιρό: οι νεοναζί δολοφόνοι δεν έχουν θέση ανάμεσά μας - είναι ένοχοι! Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα είναι εμπαιγμός και ύβρις προς τα θύματα του φασισμού.

Όμως, δυστυχώς, ο φασισμός δεν ζει μόνο σε νεοναζιστικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή. Από πολλές απόψεις, ακόμα πιο επικίνδυνος είναι ο θεσμικός φασισμός του αστικού κράτους. Είναι το ελληνικό κράτος και το ελληνικό λιμενικό που, σύμφωνα με πλήθος καταγγελιών, αφήνει βάρκες γεμάτες ανθρώπους χωρίς μηχανή στη μέση της θάλασσας - ποιος ξέρει πόσοι από αυτούς κατέληξαν νεκροί; Για το αίσχος της Μόριας, που εργαζόμενοι στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» χαρακτήριζαν το 2018 «το χειρότερο στρατόπεδο προσφύγων στη Γη», έχουν την απόλυτη ευθύνη τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκλώβισε εκεί χιλιάδες ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες υπογράφοντας και εκτελώντας τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ που συνέχισε το έγκλημα και επιχείρησε την μετατροπή της σε κλειστή δομή μετά τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού, ώστε να κολλάνε μεταξύ τους, αρκεί να μην κολλήσουν τους έξω. Θυμόμαστε καλά την κοινή επίσκεψη των υπουργών Π. Καμμένου και Δ. Βίτσα μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις ένοπλες δυνάμεις στο Καστελόριζο, στέλνοντας "μήνυμα ομοψυχίας" όπως είχε δηλώσει ο πρώτος. Δεν ξεχνάμε, σε τοπικό επίπεδο, ότι χρυσαυγίτες βρήκαν στέγη σε διάφορα «ευρύτερα» δημοτικά σχήματα και σε αρκετές περιπτώσεις εκλέχτηκαν και ως δημοτικοί σύμβουλοι, νομιμοποιώντας και κανονικοποιώντας τις ρατσιστικές τους θέσεις - τα ψηφαλάκια, βλέπετε, για πολλούς επίδοξους τοπικούς άρχοντες, είναι ευπρόσδεκτα από όπου κι αν προέρχονται...

Έτσι, τον φασισμό δεν τον καλλιεργούν μόνο οι δηλωμένες φασιστικές συμμορίες, αλλά τον καλλιεργεί και το ίδιο το κράτος, όταν φέρεται σε ανθρώπους που λόγω πολέμου ή φτώχειας έχουν ξεριζωθεί από τον τόπο τους ως «ανθρώπινα σκουπίδια». Το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο διαχέεται στην κοινωνία, τροφοδοτείται από τις επίσημες πολιτικές, και επιχειρεί να στρέψει την οργή μας για όσα μας κλέβουν τη ζωή στους ακόμα πιο εξαθλιωμένους. Δείγμα του κοινωνικού εκφασισμού είδαμε πριν δυο χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, όταν αστυνομικοί και καταστηματάρχες δολοφονούσαν τον Ζακ Κωστόπουλο μέρα μεσημέρι, παρουσία πλήθους κόσμου που έμεινε αμέτοχος, αν δεν επικροτούσε. Θέλουν να φοβάται και να μισεί ο φτωχός τον φτωχότερο. Υψώνουμε το ανάστημά μας και δηλώνουμε: Δεν θα το πετύχουν! Στο ρατσιστικό μίσος, προτάσσουμε την αλληλεγγύη των καταπιεσμένων.

Στο πλαίσιο των δράσεων που γίνονται σε όλη τη χώρα για την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή 27/9 στις 11:00 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο. Με την ευκαιρία θα γίνει και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην ανοιχτή δομή της Κορίνθου. Συγκεντρώνουμε:

-Βρεφικές πάνες

-Μωρομάντηλα

-Ζυμαρικά

-Ρύζι

Καλούμε την Τετάρτη 7/10 στις 10:00 πμ σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από την αίθουσα του Εφετείου στην Αθήνα για την έκδοση της απόφασης.

Δεν ξεχνάμε τον Παύλο. Δεν ξεχνάμε τον Σαχζάτ. Δεν ξεχνάμε τα θύματα του ρατσισμού και του φασισμού. Καμία ανοχή στους νεοναζί. Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

- Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα συλλογικής προστασίας από covid-19

κάλεσμα :

  • Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες
  • Αλληλεγγύη-Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο
  • Πρωτοβουλία Αντίστασης Κορινθία

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2020/09/279.html


Δεν είναι αθώοι - Οι ΝΑΖΙ στην Φυλακή -7/10 στάση εργασίας για να βρεθούμε όλοι στο Εφετείο

Στις 7/10 στις 10πμ έξω από το Εφετείο, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι του κλάδου ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής!

Το Συνδικάτο Επισιτισμού- Τουρισμού Αττικής για την εξασφάλιση μαζικής συμμετοχής αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας στις 7/10 από τις 9πμ μέχρι τη 1μμ

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ, ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ, ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΜΕ, ΧΟΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…..

Ο κατάλογος ατέλειωτος, σαν τις σελίδες με τα στοιχεία της δίκης της Χ.Α. που αποδεικνύουν πως ο φασισμός, η ναζιστική ιδεολογία έχει πάντα στο στόχαστρό της, τους εργαζόμενους, είτε Έλληνες είτε μετανάστες. Πως κάνει τα πάντα για να καταστείλει αγώνες εργαζομένων, ως το καλό μαντρόσκυλο του συστήματος. Αποδείχτηκε και μέσα από την δίκη της Χ.Α πως αντιπροσωπεύει ότι πιο σκοταδιστικό στην ιστορία της ανθρωπότητας, τόσο σάπιο όσο και η τάξη που υπηρετούν.

7 χρόνια πέρασαν από την μαύρη μέρα που δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος, μέρα που η πλειοψηφία εργαζομένων και λαού ανατρίχιασε από την οργή, τον θυμό μιας πράξης που μπορεί να μην χωρά στο μυαλό, μα σίγουρα χωρά σε ένα σύστημα που καταπατά ακόμα και την ανθρώπινη ύπαρξη για το κέρδος. Μια πράξη απόλυτα οργανωμένη όπως και πολλές άλλες, σαν την επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τις επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες.

Πράξεις που με τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων εδώ και 5 χρόνια, παραμένουν ατιμώρητες, με αποτέλεσμα να παραμένουν ελεύθεροι και με την απαράδεκτη στάση της εισαγγελέα να ανοίγει ο δρόμος για την αθώωσή τους!

Ξέρουμε πολύ καλά πως το απόστημα του ναζισμού, μπορεί να το σπάσει μόνο η οργανωμένη πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και την τάξη που γεννά πολέμους, φτώχεια, φασισμό!

Ξέρουμε πως τώρα οι φασίστες μπορεί να λουφάζουν σε ένα βαθμό, μα όταν τους χρειαστούν ξανά στο προσκήνιο, θα τους χρησιμοποιήσουν όπως γίνεται κάθε φορά.

Δεν ξεχνάμε πως πάτησαν πόδι σε συνθήκες κρίσης, που οι καπιταλιστές και το κράτος τους ξήλωναν τα δικαιώματα των εργαζομένων για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Σε συνθήκες βαθιάς κρίσης βρισκόμαστε και τώρα! Το νιώθουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο καθημερινά.

Ο αγώνας που δίνουμε μέσα από τα Συνδικάτα, τα ταξικά σωματεία του κλάδου, ώστε να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, για την διασφάλιση της υγείας και του εισοδήματός μας, ο αγώνας για να μην στοιχηθούν οι εργαζόμενοι με τα συμφέροντα των αφεντικών στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στους φασίστες με όποιο μόρφωμα και αν εμφανίζονται.

Καλούμε τους μετανάστες εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, να οργανωθούν μαζικά στο Συνδικάτο, να τους δείξουμε πως Έλληνες και μετανάστες εργάτες είμαστε ΕΝΑ!

πηγή : https://www.lantza.org.gr/δεν-είναι-αθώοι-οι-…


Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο λαός απαιτεί οι Ναζί στη φυλακή!

7 Οκτώβρη έχουμε ραντεβού με την ιστορία

Προκήρυξη της Νεολαίας Ξεκίνημα

Η στιγμή της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη η έδρα του δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφαση μιας δίκης που διήρκεσε 5,5 χρόνια και μέτρησε 453 συνεδριάσεις. Μια δίκη που θα καθορίσει αν η Χρυσή Αυγή θα καταδικαστεί γι' αυτό που είναι: μια εγκληματική, ναζιστική συμμορία που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν και που οργάνωνε επί χρόνια δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, εργαζόμενους που αγωνίζονται, μέλη της οργανωμένης Αριστεράς και του αναρχικού χώρου, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κ.α.

Ναζί δολοφόνοι με ιεραρχική δομή

Οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, οι μάρτυρες και το υλικό που βρέθηκε στους υπολογιστές των υπόδικων νεοναζί δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το σχεδιασμό των δολοφονικών επιθέσεων, τη στρατιωτική εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης, την κατοχή όπλων, τη ναζιστική ιδεολογία, τη λειτουργία των ταγμάτων εφόδου, αλλά και για το γεγονός ότι όλα γίνονταν με απευθείας εντολές από την ηγεσία και τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκαν οι σχέσης της ναζιστικής συμμορίας με κομμάτια της αστυνομίας και άλλα τμήματα του κρατικού μηχανισμού, καθώς και με εφοπλιστές - τα συμφέροντα των οποίων υπερασπιζόταν τόσο στη βουλή όσο και στους χώρους εργασίας με τη δημιουργία εργοδοτικών σωματείων κ.α. - και με εργολάβους.

Η πρόταση-ξέπλυμα της εισαγγελέως Α. Οικονόμου

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου είχε παρόλα αυτά το θράσος να προτείνει την αθώωση όλων των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, με την εξαίρεση του Γιώργο Ρουπακιά που μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.

Η «νομιμοποίηση» της εγκληματικής δράσης των ναζί από την πλευρά της συγκεκριμένης εισαγγελέως δεν μας εκπλήσσει, καθώς είναι γνωστή η ιδεολογία της. Είναι άλλωστε η ίδια εισαγγελέας που πρότεινε την ενοχή του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς να έχει παρουσιαστεί ούτε ένα ενοχοποιητικό στοιχείο στη δίκη του! Ο Τ. Θεοφίλου τελικά αθωώθηκε. Πριν συμβεί αυτό όμως, έμεινε 5 χρόνια άδικα στη φυλακή.

Μετά την πρόταση της Εισαγγελέως, η Χρυσή, Αυγή σαφώς ενθαρρυμένη, εξέδωσε «ημερολόγιο δράσης 2020» με σύνθημα «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη». Πρόκειται για φράση του υπουργού Προπαγάνδας του Χίτλερ, Γιόζεφ Γκαίμπελς…

Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν τελειώνει μετά τη δίκη

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη το αντιφασιστικό κίνημα, η Αριστερά, τα εργατικά σωματεία και ο κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να δώσει το παρών έξω από το Εφετείο Αθηνών προκειμένου να δείξουμε τη δική μας ετυμηγορία: την παραδειγματική καταδίκη όλων των νεοναζί κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής.

Στην Ελλάδα βασανιστές της Χούντας «τιμωρήθηκαν» με ποινές φυλάκισης 3,5 μηνών. Οι συνεργάτες των Ναζί, οι Χίτες και οι Ταγματασφαλίτες, με τη βοήθεια των «νόμιμων» ελληνικών κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστών κυνήγησαν λυσσαλέα αυτούς που αγωνίστηκαν και απελευθέρωσαν την Ελλάδα από τους Ναζί - τους ΕΑΜίτες και ΕΛΑΣίτες.

Η Χρυσή Αυγή δεν πρόλαβε να γιγαντωθεί ώστε να κάνει αντίστοιχου μεγέθους εγκλήματα. Οι δολοφονίες όμως του Παύλου Φύσσα και του Σαχζαντ Λουγκμάν, όπως και οι εκατοντάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις που εξαπέλυσε δείχνουν σε ποια κατεύθυνση κινείται.

Θα «σπάσει» η ελληνική δικαιοσύνη την ιστορία των ποινών χάδι και της αθώωσης των φασιστών στην Ελλάδα ή θα συνεχίσει την ίδια πορεία που ακολουθεί από το 1945 και μετά;

Η ετυμηγορία της δικής της Χρυσής Αυγής θα σημαδέψει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, γνωρίζουμε πως και το πιο αισιόδοξο για το κίνημα αποτέλεσμα της δίκης δεν σημαίνει αυτόματα και το τέλος των φασιστικών οργανώσεων και της δράσης τους.

Αυτό που θα διασφαλίσει ότι οι φασίστες σε όλες τους τις εκφάνσεις δεν θα τολμήσουν να σηκώσουν ξανά κεφάλι, είναι η καθημερινή, μαζική κι ενωτική δράση που θα αποκαλύπτει τον πραγματικό τους ρόλο, που δεν είναι άλλος από το να αποτελούν το μακρύ και οπλισμένο χέρι του συστήματος.

Είναι υπόθεση του αντιφασιστικού, νεολαιίστικου, εργατικού κινήματος και της Αριστεράς να απομονώσει τους φασίστες από τους χώρους που ζούμε, από τα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους δουλειάς και τις γειτονίες.

Παράλληλα, ο αντιφασιστικός αγώνας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να δίνει τη διαρκή μάχη ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και τη λιτότητα, στοιχεία που δίνουν χώρο στην ανάπτυξη των φασιστών και της ακροδεξιάς.

Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Τετάρτη 7 Οκτώβρη, στις 9:00 π.μ.

Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας & Λουκάρεως)

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2020/09/blog-post_…


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

post image

Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου αναρτήσαμε πανό στην Ελευσίνα, καλώντας στην συγκέντρωση στο εφετείο στις 7 Οκτωβρίου, για την ανακοίνωση της απόφασης στην δίκη της χρυσής αυγής.

Θεωρούμε πως καμία δικαστική απόφαση δεν θα εξαλείψει ολοκληρωτικά τον φασισμό από τους δρόμους και τις ζωές μας, πράγμα που πρέπει να κάνουμε εμείς μέσα από διαρκή-πολύμορφο-μαχητικό αντιφασιστικό αγώνα.

Ωστόσο μια ευνοϊκή για τους ναζί απόφαση θα αναδείξει για ακόμα μια φορά την αγαστή συνεργασία τους με το κράτος και θα τους δώσει έναυσμα για επιστροφή στην δράση.

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί έξω από το Εφετείο της Αθήνας θα είμαστε όλοι και όλες εκεί για την μεγαλύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ στα ελληνικά δικαστήρια.

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1607466/


Καταγγελία: η ΟΠΚΕ τρομοκρατεί τους μαθητές/τριες και τους εθελοντές/ντριες του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

www.kar.org.gr_2020-09-28_08-58-05_ksm_opke

Η τρομοκρατία των ΟΠΚΕ του Χρυσοχοΐδη στον κόσμο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών δε θα περάσει.

Το βράδυ της Κυριακής 27ης Σεπτέμβρη και λίγο πριν να τελειώσουν τα μαθήματα της τελευταίας βάρδιας 6-9μμ (μαθήματα που γίνονται κάθε Κυριακή) δυνάμεις της ΟΠΚΕ απέκλεισαν ουσιαστικά με 2 οχήματα την είσοδο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, κάποιοι χωρίς μάσκες και χωρίς διακριτικά (αρ. μητρώου), ενώ αντίθετα όλος ο κόσμος του σχολείου τηρεί απρόσκοπτα τα υγειονομικά μέτρα, με μάσκες και αντισηπτικά. Για όλα υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες.

Όποιος/α έβγαινε από το χώρο, μαθητής/τρια, εθελοντής/ντρια οι δυνάμεις καταστολής τον έστηναν στον τοίχο, κάνοντας… σωματικό έλεγχο.

Ο έλεγχος υποτίθεται ήταν για… ναρκωτικά και μάλιστα, για τα προσχήματα, ρώτησαν "τι χώρος είναι εδώ και βγαίνει τόσος κόσμος;", ενώ γνωρίζουν πολύ καλά κράτος και αστυνομία και την τοποθεσία του Σχολείου και τις δράσεις μας, οι οποίες είναι πάντα δημόσια ανακοινωμένες.

Φυσικά και δεν βρήκαν το παραμικρό.

Το συμπέρασμα είναι απλό: η αστυνομία έχοντας εντολές από την πολιτική ηγεσία, από την ακροδεξιά του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη, μετά από τα Εξάρχεια και τις καταλήψεις στοχοποιεί το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών.

Ένα χώρο αλληλεγγύης και αντίστασης στον οποίο, 16 χρόνια τώρα, μετανάστες/ριες, πρόσφυγες/σσες και ντόπιοι δίνουν εθελοντικά τον καλύτερο τους εαυτό, συλλογικά και ατομικά. Ένα χώρο που όλα αυτά τα χρόνια, έχει δώσει το παρών σε όλους τους αγώνες, μικρότερους και μεγαλύτερους, στο αντιρατσιστικό, στο αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα.

Οι κατασταλτικές πρακτικές της κυβέρνησης ΝΔ που εν μέσω πανδημίας, και ενώ ο κόσμος της έδωσε απλόχερα το χρόνο να το κάνει, δεν έχει ενισχύσει ουσιαστικά το Δημόσιο σύστημα Υγείας, παίζοντας με τις ζωές μας και παράλληλα ψηφίζει αντεργατικούς νόμους - δώρο στα αφεντικά συνεχίζονται και εντείνονται. Κάθε χώρος που εκ-παιδεύει, που δίνει εφόδια γνώσης, είναι γι΄αυτούς εχθρικός. Φοβούνται το κύμα καταλήψεων στα σχολεία, φοβούνται τους αγώνες του απλού κόσμου. Οι πρακτικές τους όχι απλά δε μας κάμπτουν, αλλά μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους, ανεξαρτήτως από φυλή, εθνικότητα, σεξουαλικό προσανατολισμό, ντόπιους, πρόσφυγες/σσες και μετανάστες/τριες.

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, προστατεύοντας τον κόσμο του με κάθε τρόπο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση, απέναντι στην καταστολή, το ρατσισμό και τους φασίστες.

Επόμενος σταθμός η μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της ΧΑ: Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 9πμ όλοι στο Εφετείο, Λ. Αλεξάνδρας & Λουκάρεως. Βαθιά στη φυλακή οι νεοναζί και για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό"

πηγή : https://www.ksm.gr/καταγγελία-η-οπκε-τρομοκρα…


Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στις 7 Οκτώβρη, στο Εφετείο Αθηνών, μετά από 5,5 χρόνια και 446 δικαστικές συνεδριάσεις αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της Χ.Α.

Η επιλογή του κράτους να παραπέμψει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση ήρθε αμέσως μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, το Σεπτέμβρη του 2013, από τάγμα εφόδου της Χ.Α. που αποτέλεσε το αιματηρό αποκορύφωμα, μαζί με τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν τον Γενάρη του ίδιου έτους, της παρακρατικής δράσης των φασιστών, των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων σε βάρος αναρχικών και αριστερών αγωνιστών, συνδικαλιστών, προσφύγων και μεταναστών, αλλά και ενός πλήθους δολοφονικών επιθέσεων σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα.

Η θεσμική δίωξη της Χ.Α. στόχευε από τη μία στην εκτόνωση της κοινωνικής οργής και την αναχαίτιση της ανάπτυξης μίας κοινωνικής έκρηξης (λίγα χρόνια μόλις μετά την κοινωνική εξέγερση του 2008) και από την άλλη επιχειρούνταν, μέσα από αυτήν τη δίκη φιάσκο, να προβληθεί το κράτος ως ο μοναδικός εγγυητής της «δημοκρατικής ομαλότητας», καθώς και να ξεπλυθεί το ίδιο, οι θεσμοί, οι μηχανισμοί και οι άνθρωποί του που δημιούργησαν και εξέθρεψαν τον παρακρατικό μηχανισμό της Χ.Α. με τα φασιστικά τάγματα εφόδου να λειτουργούν στο πλάι των επίσημων κατασταλτικών μηχανισμών. Η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου αντανακλά την άρρηκτη σχέση κράτους και παρακράτους, αφού προτείνει την αθώωση της οργάνωσης Χ.Α. και διαχωρίζει τις υποθέσεις μεταξύ τους καθώς και τα τάγματα εφόδου από την ίδια την οργάνωση.

Αυτό συμβαίνει σε περίοδο πανδημίας και όξυνσης της κρατικής και καπιταλιστικής επιθετικότητας απέναντι στους αγωνιζόμενους και την κοινωνία, όπου το κράτος χρειάζεται να επαναφέρει στο προσκήνιο τις φασιστικές και παρακρατικές του εφεδρείες για να συσπειρώσει τα ακραία συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας- κομμάτια που το ίδιο έχει διαμορφώσει συστηματικά μέσω της καλλιέργειας της μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού- και να τις ενεργοποιήσει στην κατεύθυνση τρομοκράτησης του κόσμου του αγώνα και επιβολής του φόβου στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους.

Ο φασισμός δεν νικιέται στις αίθουσες τις αστικής δικαιοσύνης. Από τις διαδηλώσεις μνήμης και αντίστασης για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και του Σ.Λουκμάν, τις συγκρούσεις μέσα και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων και στη δίκη της Χ.Α., τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο μέχρι τις μάχες στις γειτονιές, μόνο ο κόσμος του αγώνα έχει σταθεί ανάχωμα μπροστά στην επέλαση των φασιστών. Γιατί ο αντιφασιστικός αγώνας δίνεται στους δρόμους, στα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους εργασίας και δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH

την ημέρα της απόφασης στη δίκη της Χ.Α.

7 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10:00, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Μετρό Αμπελόκηποι, 9:00

αναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια | αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Pasomontaña | ομάδα Αδράστεια | κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 | Αντιφασιστική - Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου | Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση | Σύντροφοι/Συντρόφισσες

πηγή : email που λάβαμε στις 29 Σεπτεμβρίου 23h


Ανακοίνωση απόφασης δίκης Χ.Α: 7/10/2020. 10.00 πμ. Εφετείο Αθηνών. Κάλεσμα στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση.

Για αυτούς και για όλους τους λόγους του κόσμου, θα είμαστε εκεί... Όλοι και Όλες στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση: Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020 στις 10.00 πμ στο Εφετείο Αθηνών.

Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη.

Γερμανός Αντιφασίστας, 1942

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020, στο Εφετείο της Αθήνας θα ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. Μια ημέρα αναμφίβολα ιστορική, αφού μετά από μια πολύχρονη ακροαματική διαδικασία και έπειτα από εκατοντάδες συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων οι άφαντοι 68 χρυσαυγίτες και οι συνήγοροι τους έκαναν επίδειξη θρασυδειλίας και φιλοτομαρισμού, η αστική δικαιοσύνη του κεφαλαίου και του κράτους του θα ετυμηγορήσει, αθωώνοντας ή καταδικάζοντας το συγκεκριμένο χιτλεροκυπατζίδικο μόρφωμα.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Η δικαστική εξουσία, αυτή της οποίας επιφανή στελέχη της στελέχωσαν τις κυβερνήσεις των συνταγματαρχών, αυτή που φρόντισε να βγουν λάδι μέσα από την κολυμπήθρα της εθνικοφροσύνης οι δοσίλογοι της κατοχής και οι βασανιστές της χούντας, αυτή που για χρόνια ολόκληρα νομιμοποίησε θεσμικά τους χιτλερικούς του Μιχαλολιάκου, εγκρίνοντας τη συμμετοχή τους στις εκλογές ήδη από τη δεκαετία του '90, αυτή που δεκαετίες ολόκληρες έκανε τα στραβά μάτια (όταν δεν έκλεινε το μάτι...) για πλήθος επιθέσεων, μαχαιρωμάτων, εμπρησμών, πογκρόμ και λιντσαρισμάτων που διαπράχθηκαν μέσα στα χρόνια από το συγκεκριμένο παρακρατικό μηχανισμό, αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια τους πάνω στο σώμα της πολυεθνικής εργατικής Τάξης και της ανυπότακτης αντιφασιστικής νεολαίας, του ντόπιου και του μεταναστευτικού προλεταριάτου.

Αυτή η δικαστική εξουσία δεν μπορεί να δικάσει και να καταδικάσει το φασισμό, μπορεί όμως να αθωώσει ή να καταδικάσει τη Χ.Α, τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτών των εγκλημάτων, τους Μιχαλολιάκους, τους Λαγούς, τους Κασιδιάρηδες και τα δεκάδες άλλα καθάρματα που επάνδρωσαν και επανδρώνουν "υψηλόβαθμα" ή "χαμηλόβαθμα" τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση καθώς και άλλες αντίστοιχες (ΛΑ.ΣΥ., Έλληνες ΓΤΠ κ.α). Η -επί της ουσίας- αθωωτική εισαγγελική πρόταση ανάβει το πράσινο φως για μια ενδεχόμενη απαλλαγή επί του κατηγορητηρίου περί εγκληματικής οργάνωσης, για ένα ξέβγαλμα της ηγεσίας και των πρώην βουλευτών και με μια καταδίκη τοπικών χρυσαυγίτικων ταγμάτων εφόδου (Νίκαιας, Περάματος), να ενδέχεται να πλασαριστεί ως το πρόσχημα "απόδοσης δικαιοσύνης" και "ικανοποίησης του περί κοινού δικαίου αισθήματος".

Άλλωστε είναι η ίδια η αστική δικαιοσύνη αυτή που φρόντισε το Σεπτέμβρη του 2013 - φοβούμενη ένα νέο Δεκέμβρη μετά την πολιτική δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα από τους Ρουπακιάδες στο Κερατσίνι- να διώξει και τελικά να παραπέμψει "στα μαλακά" τους κατηγορούμενους ναζιστές με βάση τον "αντεγκληματικό" 187 και όχι τον επιβαρυντικό "αντιτρομοκρατικό" 187Α που προβλέπει ανώτερα όρια ποινών, με βάση τον οποίο εδώ και δεκαετίες έχει δικάσει, καταδικάσει και φυλακίσει σε ειδικές συνθήκες δεκάδες αναρχικούς-ες και κομμουνιστές-τριες αγωνιστές-τριες.

Αυτή λοιπόν η αστική δικαιοσύνη, μέσα από την απόφαση της δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη μονάχα με την ποινική δικονομία της και τις νομικές ερμηνείες της, αλλά και με τους κοινωνικοπολιτικούς συσχετισμούς και τις λαϊκές εκρήξεις οργής που ενδέχεται να πυροδοτήσει μια αθωωτική απόφαση της. Μέσα στη σημερινή συγκυρία, εν μέσω της εξελισσόμενης πανδημίας και της αντιλαϊκής-αντεργατικής διαχείρισής της, με την οξυμένη καπιταλιστική κρίση να βαθαίνει και την ακροδεξιά-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ -πιστή στις "αξίες" των ταγματασφαλιτών, των Γκοτζαμάνηδων και του Καλαμπόκα- να εντείνει (με την αντιπολιτευτική συναίνεση σύσσωμου του αστικού πολιτικού προσωπικού) την λεηλασία του τόπου και το σάρωμα των εργατικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει όρθια μετά από τη μνημονιακή δεκαετία, με την κατασταλτική εκστρατεία του (παρασημοφορημένου από το FBI) υπουργού-σερίφη παντός καιρού (εκείνου που δεν πρόλαβε να διαβάσει το μνημόνιο που ψήφισε...) να βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια "στα Εξάρχεια, τις καταλήψεις, την ανομία", με τις αντιμεταναστευτικές-αντιπροσφυγικές πολιτικές από το κράτος-παρία της Ευρώπης-Φρούριο και την ΕΕ να πυροδοτούν το ρατσισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό, με τα πολεμικά σύννεφα να πυκνώνουν πάνω από τα κεφάλια μας -στα πλαίσια των ελληνοτουρκικών ανταγωνισμών για τη διασφάλιση της κερδοφορίας ντόπιων και πολυεθνικών καπιταλιστικών ομίλων- και τη χώρα να μετατρέπεται και επίσημα επ' αόριστο σε ΗΠΑτζίδικη στρατιωτική βάση και ΝΑΤΟϊκό πολεμικό ορμητήριο...

Μέσα σε αυτή τη δοσμένη συγκυρία, από την απόφαση που θ' ανακοινωθεί στο Εφετείο στις 7/10 θα κριθεί αν η Γ' Ελληνική "Δημοκρατία" θα δώσει συγχωροχάρτι σε μια χούφτα χιτλερικών μαντρόσκυλων των τραπεζιτών, των εφοπ-ληστών και των καναλαρχών και αν -μέσω του κοινοβουλίου της- θα προικίσει εφάπαξ, με μερικά εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες που τής προσέφερε, τον κατά φαντασία φύρερ (γνωστό από τα μεταπολιτευτικά χρόνια και ως "μυστικός πράκτωρ Αστυάναξ") παρακρατικό Ν.Μιχαλολιάκο.

Γι' αυτό δεν έχουμε αυταπάτες. Γιατί δεν ξεχνάμε πως ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς και ο πιο δόλιος καπιταλισμός. Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί; Πώς να 'χει η αλήθεια αυτή πρακτική σημασία; Αυτοί που είναι αντίπαλοι του φασισμού χωρίς να είναι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αυτοί που παραπονιούνται για τη βαρβαρότητα που αιτία τάχα έχει τη βαρβαρότητα την ίδια, μοιάζουν μ' ανθρώπους που θέλουν το μερτικό τους απ' το αρνί χωρίς όμως να σφαχτεί, θέλουν να φάνε το κρέας, να μη δουν όμως τα αίματα... (Μπέρτολτ Μπρεχτ).

Γι' αυτό, το πρωινό της Τετάρτης 7 Οκτώβρη πρέπει να είμαστε στο Εφετείο χιλιάδες αντιφασιστών και αντιφασιστριών, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης (μάσκες, γάντια κλπ), για να φτάσει μαχητικά και ξεκάθαρα η συλλογική απόφαση μας και η φωνή μας μέχρι τα εισαγγελικά γραφεία και τη δικαστική αίθουσα:

ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Θα είμαστε εκεί. Για τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και για τον Εντισόν Γιαχάι και τον Αλίμ Αμπντουλ Μάναν, τον Πετρίτ Ζίφλε και τόσους άλλους νεκρούς της Τάξης μας. Για όλους τους ντόπιους, μετανάστες, πρόσφυγες προλετάριους και προλετάριες, για όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τις καταλήψεις και τους πολιτικούς χώρους που βρέθηκαν και βρίσκονται -εδώ και μια τριακονταετία, πάντα με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και την κάλυψη των καθεστωτικών ΜΜΕ- στο στόχαστρο της θρασύδειλης βίας των χρυσαυγιτών και των υπόλοιπων φασιστικών συμμοριών.

Θα είμαστε εκεί γιατί δεν ξεχνάμε αυτό που μας έχει διδάξει η ιστορία: ο φασισμός δεν καταργείται διά νόμου αλλά τσακίζεται στους δρόμους και τις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και σπουδών, μέσα και έξω από τα δικαστήρια και τις φυλακές, από τον κόσμο της Αντίστασης και του Αγώνα.

Θα είμαστε εκεί γιατί συνεχίζουμε "να μην τους περιμένουμε αλλά να τους ψάχνουμε", γιατί "δεν τους γυρίσαμε την πλάτη" ούτε θελήσαμε ποτέ "να τους μορφώσουμε". Μαζί με τις χιλιάδες των αναρχικών και κομμουνιστών-τριών που -όλα αυτά τα χρόνια- δεν πρόσφεραν ειρήνη και δεν άφησαν σπιθαμή γης για να σταθούν τα βδελυρότερα γεννήματα του καπιταλισμού, που τους κυνήγησαν και τους τσάκισαν στο κέντρο και τις συνοικίες της αθηναϊκής μητρόπολης, που δεν επέτρεψαν να μείνει καμιά χρυσαυγίτικη γιάφκα αλώβητη ανά την επικράτεια, που ύψωσαν και υψώνουν μαχητικά αναχώματα αλληλεγγύης ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ και τη μισανθρωπία, που στάθηκαν ώμο τον ώμο απέναντι στους εθνικιστές και τους ακροδεξιούς, τους φασίστες και τους ένστολους ομοϊδεάτες τους και γι' αυτό βρέθηκαν και εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και των μιντιακών φερέφωνων της. Θα είμαστε εκεί με τις χιλιάδες συντρόφων και συντροφισσών που αν και γνωρίζουν ότι "σ' αυτόν τον πόλεμο θα νικήσει εκείνος που είναι δυνατός στο μυαλό και την καρδιά", με την εκτέλεση των χρυσαυγιτών το βράδυ της 1ης Νοέμβρη 2013 στο Ν.Ηράκλειο, ένιωσαν ν' αποδίδεται ένα μερτικό προλεταριακής δικαιοσύνης.

Στις 7 Οκτώβρη θα είμαστε εκεί μην ξεχνώντας τα λόγια του Ισπανού αναρχικού επαναστάτη Μπουεναβεντούρα Ντουρούττι: Δεν μπορούμε να συντρίψουμε το φασισμό σε συνεργασία με τη δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά μόνο σε πείσμα της δημοκρατικής κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά το ξερίζωμα του φασισμού, γιατί οι αστοί είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε αυτόν όταν βλέπουν ότι κινδυνεύουν να τους φύγει η εξουσία από τα χέρια.

Για αυτούς και για όλους τους λόγους του κόσμου, θα είμαστε εκεί...

Όλοι και Όλες στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση:

Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020 στις 10.00 πμ στο Εφετείο Αθηνών.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Σεπτέμβρης 2020.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607482/


Ο φασισμός δεν τσακίζεται με δημοκρατική φασαρία…

από IN OMNIA PARATUS

Κείμενο που μοιράζεται εν όψει της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. https://inomniaparatus.espivblogs.net/2020/09…

Αυτές τις μέρες συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το βράδυ της στοχευμένης δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα - Killah P στο Κερατσίνι από το τοπικό τάγμα εφόδου καθαρμάτων της Χρυσής Αυγής, με τη συνενοχή της ελληνικής αστυνομίας. Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε γιατί δεν έσκυψε το κεφάλι μπροστά στον εκφασισμό και τη σαπίλα που είχε πλημμυρίσει την ελληνική κοινωνία εκείνα τα χρόνια από άκρη σε άκρη αυτής της χώρας. Αντίθετα, ύψωσε το ανάστημά του και αντιστάθηκε. Τον σκότωσαν γιατί υπερασπίστηκε την παρέα του, την γειτονιά του, την τάξη του, την αξιοπρέπειά του, την αξιοπρέπεια όλων μας. Γι'αυτό δε θα ξεχάσουμε ποτέ ούτε θα συγχωρήσουμε τη δολοφονία του. Γι'αυτό όσες επιθέσεις και αν δεχτούν οι φασίστες ή τα γραφεία τους δε θα είναι ποτέ αρκετό.

Αυτές τις μέρες επίσης, στις 7/10, ολοκληρώνεται μετά από 5 ολόκληρα χρόνια η «περιβόητη» δίκη της Χρυσής Αυγής, με την ανακοίνωση της πρωτόδικης απόφασης για τους σχεδόν 70 κατηγορούμενους φασίστες, συμπεριλαμβανομένης της τότε ηγετικής ομάδας. Στη δίκη αυτή, εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δύο ακόμα ανάλογης έντασης επιθέσεων (σε Αιγύπτιους αλιεργάτες και σε συνεργείο αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα), συνεξετάστηκαν 60 ακόμα σχετικές δικογραφίες για επιθέσεις χρυσαυγιτών (με σημαντικότερη τη δολοφονία του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν το 2013 από δύο ναζιστικά καθάρματα), στο πλαίσιο της ένταξης ή και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Η δίκη αυτή λειτούργησε ως «πλυντήριο» για όσους εξέθρεψαν και καρπώθηκαν από την άνοδο του φασισμού στην ελλάδα, ενώ αποτέλεσε και αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Έχει ενδιαφέρον το πώς η Χρυσή Αυγή, για δεκαετίες μία ολιγομελής οργάνωση παρακρατικών και ναζί, έφτασε μέσα σε λίγα χρόνια να γιγαντωθεί, να αποκτήσει χιλιάδες μέλη και υποστηρικτές, με αποτέλεσμα να μπει στη Βουλή το 2012 με σχεδόν 500.000 ψήφους. Οι φασίστες αποτελούν διαχρονικά ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του κράτους και του κεφαλαίου, εκεί όπου δεν φτάνει η βία των μπάτσων ή η προπαγάνδα των δημοσιογράφων. Η αστυνομική και δικαστική τους ασυλία ήταν πάντα χαρακτηριστική, είτε ως «αγανακτισμένοι πολίτες» στις συγκρούσεις πίσω από τα ΜΑΤ είτε ως «επιτροπές κατοίκων» στις πλατείες του κέντρου. Παράλληλα, με τις επιθέσεις σε μετανάστες, πολιτικούς αντιπάλους και κοινωνικούς χώρους προσπαθούσαν να κρατήσουν τρομοκρατημένα και πειθαρχημένα το πολυεθνικό προλεταριάτο και τα κινήματα, προς όφελος των αφεντικών τους.

Η περίοδος από το 2010 και μετά ήταν περίοδος έντονου κοινωνικού αναβρασμού και σημαδεύτηκε από εκτεταμένες συγκρούσεις και άγριες απεργίες έναντια στην οικονομική κρίση και τα σκληρά μέτρα που χτύπησαν ανελέητα τις κατώτερες κοινωνικά τάξεις. Η Χρυσή Αυγή με τη φασιστική της ατζέντα για άλλη μία φορά ανασύρθηκε για να επιτελέσει τον αντικοινωνικό της ρόλο, να χρησιμοποιηθεί ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες, να αποπροσανατολίσει, να διασπάσει και να τρομοκρατήσει την κοινωνική βάση. Με την τεράστια προβολή τους από τα ΜΜΕ, την προστασία από το κράτος, τη χρηματοδότηση από το μεγάλο κεφάλαιο, τις ευχές του κλήρου και τη συνενοχή των κομμάτων κάθε απόχρωσης, οι φασίστες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσωπο, δύναμη και κοινωνική απήχηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τελικά να μπουν στη Βουλή το 2012 ως τρίτο κόμμα με 7%, κάτι που τους ενίσχυσε οικονομικά ακόμα περισσότερο, με επίσημα κρατικά κονδύλια αυτή τη φορά. Γραφεία άνοιξαν σχεδόν σε όλη την επικράτεια, ενώ στην ασυλία τους προστέθηκε και η βουλευτική. Έτσι, μαζί με τις φιέστες, τις παρελάσεις και τα συσίτια «μόνο για έλληνες» πολλαπλασιάστηκαν και τα πογκρόμ, οι επιθέσεις, η βία και ο τρόμος σε πλατείες και γειτονιές.

Θα ήταν όμως η μισή αλήθεια αν λέγαμε ότι η η άνοδος της Χρυσής Αυγής οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην τεράστια πριμοδότηση που δέχτηκε από τα «πάνω». Οι εθνικιστικές κορώνες, τα εθνικά ιδεώδη, ο μιλιταρισμός, το ρατσιστικό δηλητήριο, η μισαλλοδοξία, πασπαλισμένα με αντισυστημικό προφίλ και αντιμνημονιακή ρητορική, βρήκαν «φιλόξενα αυτιά» σε σημαντικό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Μεγάλο κομμάτι της, ούτως ή άλλως, συντηρητικής και ρατσιστικής κοινωνίας, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης μετατοπίστηκε προς την (ακρο)δεξιά, στρώνοντας το δρόμο στα φασιστικά τάγματα. Τα πιο σκοτεινά, μισανθρωπικά, σκατόψυχα ένστικτα βρήκαν τόπο και τρόπο για να εκφραστούν. Ευθύνη δεν έχουν μόνο όσοι στήριξαν ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή αλλά και όσοι της έκλεισαν τα μάτι, επέδειξαν ανοχή ή αδιαφορία στην εγκληματική της δραστηριότητα. Το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι να την ανέχεσαι.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τη Χρυσή Αυγή ως κοινοβουλευτική και κοινωνική δύναμη. Παρόλο που τα εντεταλμένα καθάρματα των ΜΜΕ προσπάθησαν στην αρχή να αποσιωπήσουν το περιστατικό, οι αντιδράσεις και οι δυναμικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν άμεσα σε όλη τη χώρα ανάγκασε την κυβέρνηση Σαμαρά να κινήσει διώξεις για όλα αυτά που μέχρι τότε ήταν «κοινό μυστικό». Ήταν μάλιστα μια καλή ευκαιρία να «καθαρίσει» το κόμμα του από τις σχέσεις με το κόμμα του Μιχαλολιάκου που έβγαιναν επικίνδυνα στη φόρα (βλέπε Κασιδιάρης-Μπαλτάκος). Ακόμα, να ξεπλύνει την αστυνομία και τους υπόλοιπους κρατικούς μηχανισμούς που προστάτευαν ή/και στελέχωναν τα φασιστικά τάγματα εφόδου. Να εντείνει την επίθεση στον αναρχικό χώρο και τους αντιφασίστες/στριες, εξισώνοντάς τους με τους χρυσαυγίτες βάσει της θεωρίας των «δύο άκρων». Τέλος, να βάλει χέρι στη μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και να συσπειρώσει την (ακρο)δεξιά για την επερχόμενη εκλογική «μάχη» με τον Σύριζα. Και ο Σύριζα βέβαια δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δίκη κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, συντηρώντας το «αντιφασιστικό» προφίλ του για να ξεπλύνει τη μνημονιακή και αντεργατική πολιτική του.

Μέτα από 5 χρόνια δίκης λοιπόν, διασπάσεων, αλληλοκαρφωμάτων, κλαμμάτων, δηλώσεων μετανοίας και λοιπών αρχαιοελληνικών «στάσεων» απέναντι στη δικαιοσύνη, έφτασε η ώρα της απόφασης του δικαστηρίου. Να πούμε καταρχάς ότι η αστική δικαιοσύνη δεν ήταν ποτέ τυφλή ή ανεξάρτητη· ήταν πάντοτε βαθιά ταξική και κατευθυνόμενη. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι οποιαδήποτε απόφαση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τους συσχετισμούς όπως αυτοί αποτυπώνονται στο τωρινό πολιτικό και κοινωνικό πεδίο. Παρόλαυτα, δε θεωρούμε ότι θα μπορούσε ποτέ η εξουσία να τιμωρίσει πραγματικά τους φασίστες γιατί είναι δικά της «παιδιά» και ως τέτοια τους προστατεύει. «Ξέρουμε καλά ότι καμιά κυβέρνηση στον κόσμο δεν θέλει να τσακίσει στ' αλήθεια τον φασισμό, γιατί οι αστοί θα χρειάζεται να καταφεύγουν σε αυτόν κάθε φορά που θα τους γλιστράει η εξουσία από τα χέρια». Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και η ατιμωρησία που απολαμβάνουν διαχρονικά οι φασίστες και οι παρακρατικοί σε αυτό τον τόπο, μεταπολεμικά, μετεμφυλιακά και μεταπολιτευτικά. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται βεβαίως και η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη, όπου εισηγήθηκε την απαλλαγή των φασιστών από τις κατηγορίες της «εγκληματικής οργάνωσης».

Όσον αφορά εμάς, δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τη δικαιοσύνη και τους νόμους τους. Η ιστορία μας έχει διδάξει ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος για να αντιμετωπίζεις τους ναζί και αυτός δε χωράει στα αστικά δίπολα «ενοχής» ή «αθωότητας», τον θεσμικό δήθεν αντιφασισμό ή τις άνευρες δηλώσεις «καταδίκης των ναζί». Η μόνη γλώσσα που μιλάνε οι φασίστες είναι η βία και σε αυτή πρέπει να τους απευθυνόμαστε. Παράλληλα, το τέλος της δίκης θα αποτελέσει και το σημείο μηδέν για την επανεκκίνηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και των υπόλοιπων μορφωμάτων που δημιουργήθηκαν από αυτήν, στο κομμάτι του «δρόμου». Άλλωστε, η δυναμική τους δε χάθηκε ποτέ αλλα «διαχύθηκε» ευρύτερα κοινωνικά. Είναι αυτοί που ξερνούν καθημερινά το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο στα social media, που επιτίθονται σε μαθητικές καταλήψεις, που μπλοκάρουν τους δρόμους αφήνοντας νηστικά προσφυγόπουλα, που δολοφόνησαν τον Ζακ-Zackie Oh μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια. Δε θα πρέπει λοιπόν να τους επιτρέψουμε να ξανασηκώσουν κεφάλι αλλά να τους το σπάσουμε, άμεσα και αποφασιστικά. Σε μια περίοδο που η φασιστική ατζέντα είναι επίσημα η ατζέντα του κράτους, όπου μαίνεται ο πόλεμος απέναντι στον αναρχικό χώρο, στους μετανάστες/στριες και την κοινωνία, να ενδυναμώσουμε τους κοινούς αγώνες μας, την αλληλεγγύη, τον πόλεμο σε κράτος, κεφάλαιο και τους φασίστες τους, με κάθε μέσο και με όλα.

Γι'αυτούς τους λόγους λοιπόν, στις 7 του Οκτώβρη το πρωί θα είμαστε έξω από το Εφετείο, απέναντι στους χρυσαυγίτες, τους ένστολους κρατικούς προστάτες τους, τη δικαστική εξουσία, τους πολιτικούς πάτρωνές τους, φωνάζοντας πως:

ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ - Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ…

κάλεσμα : in omnia paratus, αναρχική/αντιεξουσιαστική συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας

επικοινωνία :

https://inomniaparatus.espivblogs.net/

inomexniaparatexus@espivex.net

Αρχεία: xa-diki-web.pdf

πηγή :http://athens.indymedia.org/post/1607481/


Ούτε να το σκέφτεστε.

Μετά από 5,5 χρόνια, στις 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η πολιτική επιλογή να στηρίξει το αντιφασιστικό κίνημα τη δικαστική διαδικασία ελήφθη προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης ότι η μάχη κατά του φασισμού είναι πολυεπίπεδη, χωρίς φυσικά να αποδεχόμαστε ότι μία δικη αποτελεί πανάκεια κατά της θανατοπολιτικής του ναζισμού. Με γνώμονα αυτά, το αντιφασιστικό κίνημα συσπειρώθηκε στο δρόμο με αποτέλεσμα τη στιγμή αυτή η καταδίκη των δολοφόνων χρυσαυγιτών να αποτελεί την μοναδική απόφαση που θα μπορούσε να γίνει δεκτή από την κοινωνία ως δικαίωση.

Κρατώντας, λοιπόν, ως παρακαταθήκη το ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο που έχει σχηματιστεί, καλούμε όλες και όλους να δείξουν με την παρουσία τους έξω από το Εφετείο την ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης, ότι είμαστε εδώ και θα είμαστε στο δρόμο και μετά τις 7 Οκτώβρη, ότι το αντιφασιστικό κίνημα έχει συνέχεια και ότι κράτος και φασίστες θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους.

Η παρουσία μας εκεί είναι απαραίτητη όχι μόνο γιατί είμαστε στο πλευρό των θυμάτων της ναζιστικής βίας αλλά και προκειμένου να γίνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα δεχτούμε να βγουν οι ναζιστές δολοφόνοι αλώβητοι από αυτή τη διαδικασία, δεν θα δεχτούμε μία συμβολική καταδίκη με χορήγηση ελαφρυντικών και αναστολών, δεν θα δεχτούμε να γυρίσουν ξανά στην κοινωνία ανάμεσά μας. Δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από την καταδίκη τους και το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο: ούτε να το σκέφτεστε.

Όλες και όλοι στο Εφετείο Αθηνών 7 Οκτώβρη στις 09:00.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα

Don't even think about it. After 5,5 years, the decision at the Golden Dawn trial is announced on October 7 The political choice to support the anti-fascist movement the judicial process was taken towards recognition that the fight against fascism is multi-level, without of course accepting that a trial is a panacea against the death of Nazism. In view of these, the anti-fascist movement rally on the road, resulting in the conviction of the Chrysaugites murderers is the only decision that could be accepted by society as a vindication. So keeping as a legacy the united anti-fascist front that has been formed, we invite everyone to show with their presence outside the Appeal Court on the day of announcement of the decision, that we are here and will be on the road after October 7, that the anti-fascist movement has continued and that state and fascists will always find us against them. Our presence there is necessary not only because we are on the side of the victims of Nazi violence but also in order to make it clear in all directions that we will not accept the Nazi murderers to come out intact from this process, we will not accept a symbolic conviction with grant mitigating and suspending, we will not accept that they return to society among us. We will accept nothing less than their conviction and our message is clear: don't even think about it. Everyone at the Athens Court of Appeals October 7th at 09:00. Free Social Space Favela

πηγή : https://www.facebook.com/freesocialcenterfave…


Αντιφασιστική Συγκέντρωση Εφετείο Αθήνας 07/10/2020

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

Η αντιφασιστική πρωτοβουλία συντρόφων/συντροφισσών αποτελεί μετωπική διαδικασία αναρχικών, κομμουνιστών, αντιφασιστών και συλλογικοτήτων που συγκροτήθηκε με αφορμή την στοχοποίηση και τις διώξεις αγωνιστών του ριζοσπαστικού-μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Σταθμό Λαρίσης την 01/11/2019. Η συγκεκριμένη επίθεση πυροδότησε μια κατασκευασμένη σκευωρία με αιχμή του δόρατος την αντι-τρομοκρατική υπηρεσία περί ύπαρξης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επωνυμία ''ταξιαρχία'' με απώτερο σκοπό να υπάρξουν δεκάδες χρόνια φυλάκισης στους δύο αγωνιστές του ριζοσπαστικού- μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος. Αέναος στόχος της πρωτοβουλίας είναι η οργάνωση της πολιτικής και οικονομικής αλληλεγγύης των δύο αγωνιστών μέχρι την οριστική κατάρριψη της σκευωρίας.

Η υπόθεση απέναντι στους 2 αγωνιστές εντάσσεται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο αντιδραστικοποίησης και φασιστικοποίησης του συστήματος, από την μία πλευρά σε μια περίοδο συνολικής επίθεσης απέναντι σε σωματεία, καταλήψεις και χώρους αγώνα, κατάργησης του λαϊκού ασύλου, σκλήρυνσης του νομοθετικού οπλοστασίου του κράτους απέναντι στον εργαζόμενο λαό, ποινικοποίησης των διαδηλώσεων και της ριζοσπαστικοποίησης των κοινωνικών αντιστάσεων και από την άλλη μεριά σε μία περίοδο αναμονής για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 07/10/20, έπειτα από την πρόταση αθώωσης της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στις 19 Δεκέμβρη του 2019, η οποία ουσιαστικά έβγαλε λάδι την ανθρωποκτόνο δράση της Χρυσής Αυγής και νομιμοποίησε τις επιθέσεις σε εργαζόμενους, αγωνιστές, πρόσφυγες-μετανάστες.

Παράλληλα, κομμάτι της παραπάνω διαδικασίας αποτελεί η εφαρμογή του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων και οι συλλήψεις στην πορεία για τους Τούρκους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου την Παρασκευή 25/9/20, η επίθεση στην αντιπολεμική- αντιιμπεριαλιστική πορεία (28/9) για την επίσκεψη του Υπ. Εξ. των ΗΠΑ, Πομπέο, η καταστολή της συγκέντρωσης των γιατρών στις 30/9 και η τρομοκράτηση των μαθητών που διαδηλώνουν και κάνουν καταλήψεις διαρκείας - για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού για την καθαριότητα και για σειρά άλλων ταξικών αιτημάτων. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επίθεση των κρατικών συμμοριών καταστολής και τις συλλήψεις με αναβάθμιση των κατηγοριών (6 πλημμελήματα και 1 κακούργημα) για την αντιφασιστική παρέμβαση σβησίματος φασιστικών συνθημάτων στην Θεσσαλονίκη με παράλληλη λειτουργία των μονάδων κρατικής καταστολής σαν περιφρούρηση του κόμματος Κασιδιάρη και την επιβράβευση τους από την δικαστική εξουσία με την αναβάθμιση των κατηγοριών απέναντι στους αντιφασίστες.

Στις 07/10/20 στο Εφετείο Αθηνών ανακοινώνεται η δικαστική ετυμηγορία για την δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν έπειτα από την στυγνή δολοφονία από τα φασιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Το σύρσιμο των φασιστών νεοναζί παρακρατικών στα δικαστήρια δεν ξεπλένει σε καμία περίπτωση ούτε τον κρατικό μηχανισμό που τους γεννάει και τους στελεχώνει, ως παράλληλη κατασταλτική δύναμη πλάι στα ένστολα κρατικά αδέρφια τους, ούτε την αστική τάξη που είναι αναγκασμένη να προσφύγει στον φασισμό κάθε φορά που βλέπει την εξουσία να γλιστρά από τα χέρια της. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η οποιαδήποτε ετυμηγορία του δικαστηρίου δεν θα επηρεάσει τον αντιφασιστικό αγώνα. Το δικαστήριο αποτέλεσε για την αστική τάξη, το παραδοσιακό πολιτικό της προσωπικό -ΝΔ- και τους κρατικούς μηχανισμούς ένα πολύ σημαντικό όπλο για δύο λόγους. Από την μία πλευρά για να πνιγεί η λαϊκή- κοινωνική οργή, να ενσωματωθεί μεγάλο κομμάτι από τον κρατικό-θεσμικό αντιφασισμό δημιουργώντας την πεποίθηση πως η ''ταξικά ουδέτερη΄΄ αστική δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της. Από την άλλη μεριά, σαν πεδίο άσκησης του εσωτερικού ανταγωνισμού στην δεξιά πολυκατοικία, ως πεδίο πειθάρχησης και υπενθύμισης στους φασιστικούς-παρακρατικούς μηχανισμούς το πόσο δικαιούνται να ψηλώνουν το μπόι τους και να διεκδικούν μεγαλύτερα μερίδια από την πίτα που τους αναλογεί στο αστικό πολιτικό σύστημα, σε μια περίοδο που οι Χρυσαυγίτες είχαν αποθρασυνθεί από την προσπάθεια τους να αποδείξουν ότι είναι τα καλύτερα και πιο πιστά μαντρόσκυλα του κεφαλαίου.

Ο φασισμός είναι πολιτικό φαινόμενο με ταξική φύση, συγκροτείται μέσα στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, είτε ως μορφή εξουσίας των πιο σωβινιστικών και αντιδραστικών κύκλων του χρηματιστικού κεφαλαίου είτε ως εργαλείου κρούσης και διάλυσης της οργανωμένης πάλης του εργαζόμενου λαού, ως παρακρατικός βραχίονας που λειτουργεί χέρι- χέρι με την νόμιμη βία των δυνάμεων καταστολής του αστικού κράτους. Οι Χρυσαυγίτες είτε μέσα στη Βουλή με τις συνεχείς επερωτήσεις υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, είτε μέσα από τα σωματεία και την αντεργατική-αντιλαϊκή-απεργοσπαστική τους δράση, είτε μέσα από τις οργανωμένες μαφιόζικες παρακρατικές επιθέσεις σε εργαζόμενους, αγωνιστές, μετανάστες και πρόσφυγες αποδείκνυαν σταθερά ότι αποτελούν τσιράκια των αφεντικών, στυλοβάτες του καπιταλιστικού συστήματος, πιστά μαντρόσκυλα και επίδοξη εφεδρεία σε πολύ οξυμμένες συνθήκες είτε πραγματικά οργανωμένου επαναστατικού κινήματος είτε επιλογής του διεθνούς ιμπεριαλισμού και εγχώριων τμημάτων του ντόπιου κεφαλαίου.

Παρ' ότι η οικονομική και πολιτική κρίση του καπιταλισμού αποτελούν πεδία ανάπτυξης και θεριέματος του φασισμού, στην Ελλάδα ιστορικά έχουμε μακρά ιστορία εμφάνισης φασιστικών-παρακρατικών μορφωμάτων. Από τους χίτες και τους ταγματασφαλίτες της κατοχής, τους Μαγγανάδες και τους Σούρληδες, τον Παπαδόγκωνα, τους Γκοτζαμάνηδες και τους Μάύδες, την 3Ε, την ΕΠΕΝ με τον σημερινό τσεκουράτο κουστουμάτο φασίστα Βορίδη ως και τους Rangers και τους Κένταυρους, είναι μακρά η ιστορία στενής συνεργασίας κράτους-παρακράτους, του νομιμοποιημένου κρατικού μονοπώλιου της βίας με το παράνομο αδερφάκι του την φασιστική-παρακρατική βία, είναι μακρά η ιστορία της δολοφονικής φασιστικής αντεργατικής και αντιλαϊκής βίας και του αντεπαναστατικού ρόλου που παίζει ο φασισμός.

Στην σημερινή περίοδο, η Χρυσή Αυγή είναι αποδυναμωμένη, αποδιοργανωμένη και εκτός κοινοβουλίου. Το δικαστήριο, οι αντιπαραθέσεις για τα κουμάντα εντός της Χρυσής Αυγής, και το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα έθεσαν την Χρυσή Αυγή στο περιθώριο. Το οργανωμένο πολύμορφο μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα και η πρακτική του πέτυχαν ουσιαστικές πολιτικές και υλικές κατακτήσεις, κράτησαν γειτονιές, έθεσαν στο περιθώριο τις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής, πανελλαδικά τα γραφεία των Χρυσαυγιτών έκλεισαν μέσα από την πρακτική του μαχητικού αντιφασισμού και την οργανωτική αποσάθρωση των φασιστών-παρακρατικών. Ωστόσο, η νέα καπιταλιστική κρίση με αφορμή την πανδημία, η όξυνση του ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας και η αντιπροσφυγική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας με το όπλο του εθνικισμού, η εντονότερη ταξική αφαίμαξη και κοινωνική λεηλασία για να πληρώσει ο εργαζόμενος λαός την νέα κρίση, ο οργανωτικός τεμαχισμός της Χρυσής Αυγής που απελευθερώνει νέες δυναμικές στο παρακράτος, δημιουργούν μια συνθήκη που οι φασιστικές-παρακρατικές εφεδρείες είναι πολύ πιθανό να πλαισιώσουν την κρατική τρομοκρατία και την δολοφονική ασυδοσία των κρατικών συμμοριών καταστολής.

Στις 07/10/2020 καλούμε στο Εφετείο Αθηνών με σκοπό την δημιουργία ενός μαζικού, μετωπικού, μαχητικού, δυναμικού, οργανωμένου αντιφασιστικού μπλοκ. Καλούμε και άλλες κινηματικές δυνάμεις, αγωνιστές και αγωνίστριες να πλαισιώσουν το κάλεσμα μας έχοντας την ταξική γνώση και συνείδηση πως η αστική δικαιοσύνη ανέκαθεν προστάτευε τους παρακρατικούς-φασίστες. Με βαθιά γνώση πως για να τελειώνουμε με τον φασισμό, πρέπει να τελειώνουμε με το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει. Για να συγκροτηθεί μια μέρα αυθεντικής λαϊκής-αντιφασιστικής κινητοποίησης σωματείων, συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων, μαθητικών καταλήψεων, οργανώσεων απέναντι στην φασιστική-παρακρατική παρουσία, με σαφή πολιτικό και οργανωτικό διαχωρισμό από τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατικής πρώην κυβέρνησης χωρίς καμία νομιμοποίηση του κινηματικού τους ψαρέματος. Για τους νεκρούς της τάξης μας από την φασιστική- παρακρατική δολοφονική βία, τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζατ Λουκμάν, και τους χιλιάδες εκτελεσμένους, βασανισμένους και φυλακισμένους του ελληνικού αντιφασιστικού κινήματος.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ/ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Εφετείο Αθήνας 07/10/2020, ώρα 09.00

κάλεσμα : Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Συντρόφων/Συντροφισσών

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Οκτωβρίου 17h


Αντιφασιστικό κάλεσμα

Είναι εγκληματίες και δολοφόνοι, είναι Ναζί!

Συγκέντρωση 7/10, ώρα 10:00 πμ, στο Εφετείο.

Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Οι εργαζόμενοι απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων Νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Οποιοδήποτε απόφαση πέρα από την καταδίκη θα αποτελέσει σκάνδαλο και προσβολή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε κάτι τέτοιο!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν σταματά στη δίκη. Το αυγό του φιδιού θα συνεχίζει να θρέφετε από την εθνικιστική υστερία, τις πολεμοκάπηλες κραυγές, τη φτώχεια, τη μισαλλοδοξία, τις επιθέσεις στους πρόσφυγες, την ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα, τη νεολαία και τα συνδικάτα.

Ούτε βήμα πίσω! Τα εργατικά σωματεία, με τον κοινό αγώνα και την ενότητα της πολυεθνικής εργατικής τάξης, είναι αυτά που έχουν τη δύναμη να τσακίσουν κάθε επίδοξο φασιστικό μόρφωμα και τα συμφέροντα που υπηρετούν οι φασίστες, δηλαδή τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι/ισσες, κηρύσσει 4ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020 από τις 10:00 έως 14:00, για να λάβουμε όλοι/ες μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Αθηνών από τις 10:00.

κάλεσμα : Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607507/


Τετάρτη 7 του Οκτώβρη: Αντιφασιστική συγκέντρωση

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 7 του Οκτώβρη, στις 9.30 π.μ., στο Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας & Λουκάρεως).

Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση

πηγή : https://erganidekp.wordpress.com/2020/10/01/τ…


Αντιφασιστική συγκέντρωση την ημέρα απόφασης της δίκης της Χ.Α./ Μεταβίβαση από Θεσσαλονίκη

από Μαύρο & Κόκκινο/μέλος ΑΠΟ-ΟΣ

post image

Ανακοίνωση για τη ναύλωση λεωφορείου για τη μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου για την αντιφασιστική συγκέντρωση εν όψει της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για μαζική παρουσία στην αντικρατική-αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 10.00 το πρωί, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χ.Α. ενημερώνουμε όσους συντρόφους και συναγωνιστές από τη Θεσσαλονίκη ή τις γύρω περιοχές ενδιαφέρονται να μεταβούν στην Αθήνα ότι ανοίγουμε από σήμερα λίστα προεγγραφών για την οργανωμένη μετακίνηση με μισθωμένο λεωφορείο.

Επικοινωνήστε για να ενημερωθείτε για λεπτομέρειες και να δηλώσετε αριθμό θέσεων μέσω Inbox στη σελίδα μας στο fabebook ή εναλλακτικά στο τηλέφωνο 697 684 84 27.

Η αναχώρηση θα γίνει την Τετάρτη 7/10 στις 3 πμ για Αθήνα και η επιστροφή θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα στις 11μμ.

**Για το μέρος συνάντησης θα υπάρξει ανακοίνωση.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

κάλεσμα : Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό - Μαύρο και Κόκκινο, μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607522/


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ

Η Δίκη των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής μετά από 5 χρόνια εξαντλητικής διαδικασίας φτάνει στο τέρμα. Οι Δικαστές του Α΄ Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών καλούνται με τις αποφάσεις τους να τραβήξουν μια πολιτιστική κόκκινη γραμμή που απορρέει από τους νόμους και τα Συντάγματα αλλά και από τον νέο αέρα των πολιτισμικών σημασιών όπως αυτά θεμελιώθηκαν και αναδυθήκαν, μετά το πέρας του ΒΠΠ. Σε αντίθετη περίπτωση οι Δικαστές θα είναι υπεύθυνοι που θα χρίσουν νέους φύρερ επαναλαμβάνοντας τους συναδέλφους τους στη δίκη του Χίτλερ.

Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν είναι οι πολιτικοί και «βιολογικο»ί απόγονοι των εγκληματιών του ολοκαυτώματος του Χορτιάτη του Διστόμου των Καλαβρύτων, και είναι αυτοί, όπου με έγγραφο ή προφορικό λόγο δεν σταμάτησαν ποτέ να περηφανεύονται για αυτές τις πράξεις των «ομοιδεατών» «ηρώων» τους.

Πρόκειται για ναζιστές και δεν το έκρυψαν ποτέ. Ο ρατσισμός ο αντισημιτισμός, η ευγονική είναι οι κινητήριοι άξονες της θανατοπολιτικής τους. Αυτός ακριβώς ο πολιτισμός της βαρβαρότητας θάφτηκε στα ερείπια του Βερολίνου αφού πρώτα στοίχισε ζωές και καταστροφές πρωτόγνωρες για την ανθρωπότητα.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη προκειμένη περίπτωση έχουν την πολιτική ευθύνη μαζί με τους ψηφοφόρους της και η οργανωτική Χρυσή Αυγή με την ηγεσία της την ποινική ευθύνη.

Στα άθλια πρόσωπα των κατηγορουμένων μελών της Χρυσής Αυγής βλέπουμε μια ανάγκη, την ανάγκη της απόλυτης και κατηγορηματικής καταδίκης τους. Όμως η ποινική καταδίκη δεν φτάνει, πρέπει από εκεί και πέρα να επιτεθούμε στους άξονες που τρέφουν το φίδι και τούτο διότι το κράτος διατήρησε τους όρους που οδήγησαν στα κρεματόρια εκατομμύρια ανθρώπους. Η κατάσταση εξαίρεσης, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, ενώ ταυτόχρονα διάχυτα παραμένουν σε τμήματα της κοινωνίας η ξενοφοβία ο εθνικισμός και ο ρατσισμός.

.Καθώς η Μόρια παίρνει την θέση της ανάμεσα στις αποτρόπαιες στιγμές των στρατοπέδων συγκέντρωσης, νιώθουμε την αναλγησία του κράτους να αποδίδεται πλέον στον καθένα χωριστά και οι άνθρωποι να βρίσκουν καταφύγιο ακόμα και στα νεκροταφεία

Καθώς τα Καμένα Βούρλα μας υπενθυμίζουν ότι το υποκείμενο της μισαλλοδοξίας της ξενοφοβίας και της εχθρότητας είναι υπαρκτό και έτοιμο να συγκροτήσει ένα νέο αγριανθρωπισμό.

Τα ερωτήματα, τι σημαίνει του να είναι κανείς άνθρωπος και να παραμείνεις άνθρωπος καθώς και το ερώτημα για την αξία της ζωής, επανέρχονται και τα οποία οφείλουμε να απαντήσουμε εδώ και τώρα προκειμένου να υψώσουμε τείχη στο ναζισμό και στις συνέπειές του.

Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία η απόφαση του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη και θα είμαστε εκεί καλώντας όλες και όλους σε ένα αντιφασιστικό συναγερμό.

Τετάρτη 7 Οκτώβρη ώρα 9πμ Λουκάρεως και Αλεξάνδρας

EKX NΟΣΟΤΡΟΣ , ΕΝΩΣΗ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ,κατάληψη ΠΑΤΜΟΥ και ΚΑΡΑΒΙΑΣ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΚΥΖΗ , κατάληψη ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ , FairSpot-airCoop , Αντιεξουσιαστική Κίνηση

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…


Παναττική 4ωρη στάση εργασίας στις 7 Οκτώβρη - Να καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι της Χ.Α.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΤΗ.Π. αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη τετράωρης Παναττικής στάσης εργασίας την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ημέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες του κλάδου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση σωματείων και συλλογικοτήτων έξω από το Εφετείο. Το Radical I.T. καλεί σε μαζική στήριξη της στάσης και της κινητοποίησης. Να μη λείψει κανείς και καμία!

Έχουν περάσει εφτά χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός στη γειτονιά του από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά και κανείς δεν το ξεχνά. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που το αντιφασιστικό και λαϊκό κίνημα ανάγκασε την αστική δικαιοσύνη να φέρει τους «αντισυστημικούς» -αλλά πάντα με το σύστημα: τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές- οπαδούς του Χίτλερ στο εδώλιο του κατηγορουμένου και θα είναι εκεί την ημέρα της απόφασης για να δρέψει τους καρπούς του αίματος του.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι κανένα «τείχος δημοκρατίας» και καμιά συστημική ευαισθησία δεν πρόκειται να μας παραχωρήσει αυτό για το οποίο παλεύουμε τόσα χρόνια: να καταδικαστούν οι νεοναζί απόγονοι των ταγματασφαλιτών! Ό,τι κερδηθεί θα είναι αποτέλεσμα των αγώνων, των μαχών, και της κοινότητας αλληλεγγύης που χτίσαμε στο δρόμο και τις γειτονιές. Αλλά και αποτέλεσμα της συγκλονιστικής προσπάθειας της πολιτικής αγωγής και της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Ξέρουμε ότι τα κράτη και οι κυβερνήσεις που βύθισαν και συνεχίζουν να βυθίζουν βάρκες μεταναστών στο Αιγαίο και την Λαμπεντούζα, που πυροβολούν όσους και όσες διασχίζουν τα σύνορα, που έχτισαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που στήριξαν στρατιωτικές επεμβάσεις από τη Λιβύη μέχρι τη Σομαλία, που χρηματοδότησαν τα ΜΜΕ για να αναπαράγουν κάθε είδους κοινωνικό ρατσισμό, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι μετανάστες είναι απειλή για τη δημόσια υγεία στη χώρα που σε καιρό πανδημίας άφησαν τα δημόσια νοσοκομεία στο έλεος τους, θα παραμείνουν για την ώρα έξω από τη φυλακή.

Ξέρουμε καλά ότι ο φασισμός πάει χέρι-χέρι με τον κρατικό αυταρχισμό. Πόσο απέχουν οι ένστολοι δολοφόνοι του Χρυσοχοΐδη που επιτέθηκαν απρόκλητα σε διαδηλωτές μετά το τέλος αντιρατσιστικής συγκέντρωσης στη Βικτώρια από την ομάδα του Ρουπακιά που έστησε ενέδρα στον Παύλο Φύσσα; Πόσο απέχει η κυβέρνηση που εγκλώβισε υπεράριθμους πρόσφυγες εν καιρώ πανδημίας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς περίθαλψη με τους χρυσαυγίτες που είχαν πρόγραμμα «στόχων» ενάντια σε γραφεία σωματείων στο κέντρο της Αθήνας;

Αυτοί που έκαναν τον φασισμό τρόπο ζωής και σκέψης δεν μπορούν να τον πλήξουν, μπορούν μόνο να πάρουν -και το έκαναν- λίγες μονάδες από τη Χρυσή Αυγή και να τις μεταφέρουν στην ακροδεξιά Ν.Δ. Απέναντι στο φασισμό θα σταθούν μόνο όσοι και όσες έχουν συμφέρον από την εξαφάνιση του. Δεν είναι απέναντι του οι μεγάλες επιχειρήσεις που έπαιρναν φθηνούς Έλληνες εργάτες από τα προγράμματα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ούτε οι διανοούμενοι του συστήματος που πριν εκτεθεί ανεπανόρθωτα η Χ.Α. έψαχναν να τη συμπεριλάβουν στην επόμενη συγκυβέρνηση.

Η υποχώρηση της Χρυσής Αυγής ήρθε μόνο μέσα από τη δράση της πληττόμενης πλειοψηφίας και την παρέμβαση του κινήματος μέσα από τα σωματεία, τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες στις γειτονιές και τον μαχητικό αντιφασισμό στον δρόμο. Σήμερα, το δίλημμα μπροστά μας είναι καθαρό: ή θα αφήσουμε την κυβέρνηση την ώρα που ενισχύει τον φασισμό με κάθε τρόπο, να διακηρύσσει την «πάταξη» της Χρυσής Αυγής, ρίχνοντάς την μάλιστα στα μαλακά ή θα προχωρήσουμε στο δρόμο του Σεπτέμβρη και αυτή τη φορά θα πάμε μέχρι τέλος.

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

κάλεσμα: Radical IT

πηγή : https://www.radicalit.gr/2020/10/04/panattiki…


Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 10 π.μ. - αντιφασιστικό συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο Αθηνών (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως)

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Εφτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επτά χρόνια από τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, περιμένουμε στις 7/10 την ετυμηγορία του δικαστηρίου να αποδώσει δικαιοσύνη.

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τιμωρηθεί υποδειγματικά ακριβώς σαν αυτό που είναι: εγκληματική φασιστική οργάνωση. Άλλωστε η ίδια ποτέ δεν έκρυψε - αντίθετα καυχώταν ότι στις επιθέσεις της, λειτουργούσαν σαν οργανωμένα τάγματα εφόδου με στρατιωτική δομή. Με εκπαίδευση και ιεραρχία. Με ιδέες, σύμβολα και άρθρα που εξυμνούσαν τον Χίτλερ τους ναζί και τον φασισμό μαζί και τα εγκλήματα που διέπραξαν στο όνομα της άριας φυλής, μαζί και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πέσουν στα μαλακά όπως έχει προτείνει η εισαγγελέας. Την αθώωση δηλαδή όλων των κατηγορουμένων πλην του Ρουπακιά αφού έδρασε δήθεν χωρίς εντολή.

Δεν δεχόμαστε να αποκαλούν «ακροδεξιό κίνημα» τη Χρυσή Αυγή, βουλευτές της ΝΔ μια βδομάδα πριν την ετυμηγορία κλείνοντας πονηρά το μάτι. Ακροδεξιά είναι η κυβέρνηση που όχι μόνο από τα πιο επίσημα χείλη των κυβερνώντων χύνεται το δηλητήριο του φασισμού αλλά και το αποδεικνύουν εμπράκτως με την πολιτική τους, της φτώχειας και της εξαθλίωσης για την εργατική τάξη και τον υπόλοιπο λαό Έλληνες/μετανάστες και την αύξηση του πλούτου για τους λίγους κεφαλαιοκράτες. Είναι αυτοί που φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης σήμερα για τους πρόσφυγες.

Καλούμε όλους και όλες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο Τετάρτη 7/10/20 στις 10 π.μ. έξω από το Εφετείο.

κάλεσμα : η συνέλευση του ΚΠΚΒ

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2…


Είναι εγκληματίες και δολοφόνοι, είναι Ναζί!

Συγκέντρωση 7/10, ώρα 10:00 πμ, στο Εφετείο.

(το ραντεβού του Συλλόγου στην έξοδο του ΜΕΤΡΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας)

Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Οι εργαζόμενοι απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων Νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Οποιαδήποτε απόφαση πέρα από την καταδίκη θα αποτελέσει σκάνδαλο και προσβολή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε κάτι τέτοιο!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν σταματά στη δίκη. Το αυγό του φιδιού θα συνεχίζει να θρέφεται από την εθνικιστική υστερία, τις πολεμοκάπηλες κραυγές, τη φτώχεια, τη μισαλλοδοξία, τις επιθέσεις στους πρόσφυγες, την ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα, τη νεολαία και τα συνδικάτα.

Ούτε βήμα πίσω! Τα εργατικά σωματεία, με τον κοινό αγώνα και την ενότητα της πολυεθνικής εργατικής τάξης, έχουν τη δύναμη να τσακίσουν κάθε επίδοξο φασιστικό μόρφωμα και τα συμφέροντα που υπηρετούν οι φασίστες, δηλαδή τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι/ισσες, κηρύσσει 4ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020 από τις 10:00 έως 14:00, για να λάβουμε όλοι/ες μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Αθηνών από τις 10:00.

"Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον" (Φώντας Λάδης)

κάλεσμα : Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2020/09/30/3…


Μασόβκα: Η θέση τους δεν είναι στα κελιά αλλά στα πηγάδια | Κάλεσμα στο εφετείο την ημέρα της απόφασης της δικης της ΧΑ

Όλες και όλοι στο Εφετείο Αθηνών την Τετάρτη 7/9 στις 9:00

Στις 7 Οκτώβρη βγαίνει η τελική ετυμηγορία στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μία δίκη που ξεκίνησε όταν οι νεοναζί και τα τάγματα εφόδου τους δολοφόνησαν θρασύδειλα τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι το 2013. Μία περίοδο που μισό εκατομμύριο κυρ Παντελήδες, ρουφιάνοι, φιλοχουντικοί φασίστες και ναζί έβαζαν με την ψήφο τους το φίδι μέσα στο αστικό κοινοβούλιο ενώ οι δρόμοι κι οι γειτονιές είχαν γεμίσει με μαχαιροβγάλτες και "αγανακτισμένους πολίτες" με την ευχή της δεξιάς πολυκατοικίας και το ξεδιάντροπο μιντιακό ξέπλυμα Κασιδιάρηδων και Γερμενήδων.

Εφτά χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ο εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας μεσουρανεί, ο κυρίαρχος αστικός λόγος ποινικοποιεί τους αγώνες, την αντίσταση και την ελευθερία και κανακεύει τον φασίστα νοικοκυραίο σε όλες του τις εκφάνσεις. Άμεσο απότοκο, η στυγνή δολοφονία του Ζακ δύο χρόνια πριν να παρουσιάζεται ως αυτοάμυνα νομοταγούς καταστηματάρχη. Τα φασιστοειδή στο νησί της Λέσβου να χαίρουν της νομιμοποίησης της μικροαστικής κοινής γνώμης και της μπατσοκρατίας τρομοκρατώντας και βγάζοντας το μένος τους πάνω σε μετανάστριες. Όπως αντίστοιχα η τεμαχισμένη και απονομιμοποιημένη χρυσή αυγή να ξεπετά κεφάλια σαν λερναία ύδρα και έλληνες για την πηγάδα να κάνουν σουλάτσες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ οι αντιφασίστριες και αντιφασίστες να χρεώνονται με κακουργήματα όταν επιχειρούν να σβήσουν το ελληνικό μίσος από τους τοίχους της πόλης τους. Πογκρόμ σε μετανάστες εργάτες γης από θρασύδειλα φασιστάκια και μακεδονομάχοι ψεκασμένοι να βιαιοπραγούν σε μαθήτριες και μαθητές που μάχονται για τα αυτονόητα. Για όλες αυτές τις πτυχές του ελληνικού βόθρου οι αναρχικές και οι αναρχικοί ως ζωτικό κομμάτι του μαχητικού αντιφασισμού βρισκόμαστε στο δρόμο, στις γειτονιές και στις πλατείες μας ώστε να μη δοθεί ούτε σπιθαμή, ούτε μία ανάσα στη βία και τη σαπίλα τους.

Ας μη γελιόμαστε, χωρίς να θέλουμε να αφαιρέσουμε την αξία από τη πολιτική αγωγή που με συνέπεια και επιμονή εργάστηκε εφτά χρόνια τώρα για την τελική καταδίκη των μιασμάτων της χ.α, κανένα αστικό δικαστήριο δε θα οδηγήσει στην εξαφάνιση του φαινομένου. Όσο σημαντικό κι αν είναι οι ναζί να μην επαναχρηματοδοτηθούν με τη μορφή της αποζημίωσης από το κράτος, γνωρίζουμε καλά πως το σύστημα θα συνεχίσει να υποθάλπτει φασίστες και ναζί και να τους εξαπολύει, να τους χαϊδεύει τα αυτιά ή να τους περιορίζει κατά το δοκούν. Ούτως ή άλλως το δυτικό κράτος και τα παρακρατικά μαντρόσκυλά του πάντοτε χέρι χέρι πήγαιναν. Για όλους αυτούς τους λόγους, ό,τι κι αν ακουστεί στην αίθουσα του δικαστηρίου το πρωί της Τετάρτης δεν επηρεάζει την πολιτική μας στάση ως αναρχικών και τον αντιφασιστικό αγώνα.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ 7/10 ΣΤΙΣ 9:00

κάλεσμα : Μασόβκα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607589/


Oύτε με φυλακές ούτε και με νόμους, ο φασισμός τσακιζεται μονάχα στους δρόμους | Κάλεσμα την ημέρα της απόφασης στη δική της XA

Αντικρατική-Αντιφασιστική-Αντικατασταλτική Συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της ΧΑ στο Εφετείο Αθηνών, ώρα 10.00 Προσυγκέντρωση στις 9.00 στο μετρό Αμπελοκήπων

post image

Στις 18 Σεπτέμβρη 2013, παρακρατικό τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι από την οποία πέφτει νεκρός ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας, μαχαιρωμένος στην καρδιά από το χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. Ήταν ένα ακόμα επεισόδιο των δολοφονικών ενεργειών της παρακρατικής συμμορίας της ΧΑ σε βάρος αναρχικών και αριστερών αγωνιστών, συνδικαλιστών, προσφύγων και μεταναστών, κατειλημμένων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων αγώνα. Γιατί οι φασίστες χτυπούν εκεί που τους υποδεικνύει η ίδια η κρατική πολιτική, τα συμφέροντα των αφεντικών και η καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ: ενάντια στο αγριότερα εκμεταλλευόμενο τμήμα της κοινωνίας και ενάντια στα κινήματα, που διακηρυγμένα βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Εφτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη της ΧΑ ολοκληρώνεται στις 7 Οκτώβρη με τους περισσότερους εκ των κατηγορούμενων να κυκλοφορούν ελεύθεροι και με βασικό στόχο το ξέπλυμα της ναζιστικής συμμορίας, αλλά και του ίδιου του κράτους κατά κύριο λόγο, που είναι και ο βασικός ενορχηστρωτής και υποκινητής των φασιστικών/παρακρατικών επιθέσεων χρησιμοποιώντας τες ως εφεδρεία του στην κατεύθυνση της τρομοκράτησης της κοινωνίας και της καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινείται και η πρόταση της εισαγγελέως Α. Οικονόμου που διαχωρίζει τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, τόσο μεταξύ τους όσο και ως σύνολο, από την ίδια την οργάνωση. Έτσι επί της ουσίας δεν αναγνωρίζει την εγκληματική και παραστρατιωτική φύση της ΧΑ από την οποία προκύπτει η δολοφονική δράση της και ανοίγει τον δρόμο ώστε να πέσει στα μαλακά η ηγεσία της.

Μέσα σε αυτά τα εφτά χρόνια, τόσο ο «θεσμικός αντιφασισμός» που επιχείρησε να προβάλλει το κράτος ως το μοναδικό εγγυητή της «δημοκρατικής ομαλότητας», να εδραιώσει τη θεωρία των δύο άκρων και να ξεπλύνει τη δράση των παρακρατικών νεοναζί, όσο και η ίδια η παρακρατική δράση στο πεζοδρόμιο βρήκαν απέναντι τους τη σθεναρή, αποφασιστική, διαρκή και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση. Οι μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ήταν ο πραγματικός φραγμός στην άνοδο των φασιστών και στις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν μπει ισχυρά αναχώματα στην επέλασή τους και να έχει επιτευχθεί η υποχώρηση των νεοναζιστικών ομάδων από το δημόσιο πεδίο. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π.Φύσσα και το Σ. Λουκμαν, τις μαχητικές συγκεντρώσεις στη δίκη της ΧΑ, τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο.

Η συμπλήρωση των εφτά χρόνων από τη δολοφονία Φύσσα έρχεται μέσα σε ένα περιβάλλον έξαρσης της πανδημίας του covid19 και όξυνσης της κρατικής και καπιταλιστικής επίθεσης στην κοινωνία. Από την έναρξη ενός νέου γύρου λεηλασίας της κοινωνικής βάσης με κυριότερες αιχμές την περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας, την έμπρακτη κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, μέχρι την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Από την μονιμοποίηση του Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης μέσα από την καταστολή και την καθυπόταξη των κοινωνικών και ταξικών κινημάτων και ιδιαίτερα των αναρχικών- αντιεξουσιαστών, τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα, την αστυνομική κατοχή ολόκληρων περιοχών μέχρι την απαγόρευση διαδηλώσεων και τη γενικότερη αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου σε βάρος αγωνιστών. Από τη διεύρυνση του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, την προσπάθεια δαιμονοποίησής τους, την εξαφάνιση τους από το δημόσιο πεδίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι την λεηλασία του φυσικού κόσμου μέσα από την ενεργοποίηση των μηχανών της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θα ρημάξουν τοπικές κοινωνίες, βουνά, ποτάμια, θάλασσες, λίμνες, δάση στο όνομα του κέρδους και της πλήρους επιβολής πάνω στον άνθρωπο και τη φύση.

Η κρατική καταστολή σήμερα αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της κρατικής στρατηγικής. Αυτή η πολεμική επιχείρηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή. Μίας προσπάθειας που προσέκρουε στον τοίχο των μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων, των εξεγέρσεων, των αγώνων των προηγούμενων χρόνων.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας την διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες του Σ. Λουκμαν, του Αλ. Γρηγορόπουλου, του Ζακ Κωστόπουλου, του P. Ziffle

Δεν ξεχνάμε τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Ούτε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

Αντικρατική-Αντιφασιστική-Αντικατασταλτική Συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της ΧΑ στο Εφετείο Αθηνών, ώρα 10.00

Προσυγκέντρωση στις 9.00 στο μετρό Αμπελοκήπων

κάλεσμα : Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607586/


Τετάρτη 7 Οκτ. στις 10 π.μ. όλοι έξω από το εφετείο. Οι Ναζί στην φυλακή.

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…


ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 10 πμ.

post image

Η "Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία" συμμετέχει και καλεί όλες και όλους στην αντιφασιστική συγκέντρωση, την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 10, πμ, στο Εφετείο (Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας), όπου πρόκειται να ολοκληρωθεί η πολυετής δίκη και να ανακοινωθεί η ποινή των εγκληματιών δολοφόνων, ηγετών και μελών, του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Θα είμαστε εκεί για να απαιτήσουμε την αμετάκλητη ισόβια καταδίκη όλων των κατηγορουμένων, χωρίς κανένα (ψευδο) ελαφρυντικό για κανέναν. Των αρχηγών που διέταζαν και των μελών που εκτελούσαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τις επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, συνδικαλιστών, κινηματικών συλλογικοτήτων, τα πογκρόμ κατά των μεταναστών και των προσφύγων, την διάχυση του ρατσιστικού μίσους κατά του όποιου "διαφορετικού", λόγω φυλής, εθνότητας, θρησκεύματος, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Το πόσο γνήσιοι κληρονόμοι και συνεχιστές της γενοκτονικής χιτλερικής παράδοσης ήταν ανέκαθεν δεν φαίνεται μόνο από τους όρκους πίστης στον Φύρερ, αλλά και από τις επίσημα και σε πολλές ευκαιρίες προβεβλημένες θέσεις τους για τη "στείρωση και ευθανασία των ψυχικά πασχόντων και των αναπήρων", που ήταν η πρώτη ομάδα «διαφορετικών» και «κοινωνικού βάρους» για την «υγιή κοινωνία», η οποία, τότε, «εγκαινίασε» τους θαλάμους των αερίων, για να ακολουθήσουν οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι, όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι, μέχρι το ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Μπορεί η Χ.Α. να αντιμετωπίζει μια διαλυτική κρίση μετά από όσα πρόκυψαν από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αλλά η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, τα ποικίλα ακροδεξιά μορφώματα και η επιρροή τους σε όχι αμελητέα σε έκταση στρώματα του πληθυσμού δεν έχουν καθόλου υποχωρήσει - το αντίθετο μάλιστα. Τα προωθούν με τις πολιτικές τους, έμμεσα ή άμεσα, όλες οι κυρίαρχες εξουσίες και κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η παρούσα, με τους ακροδεξιούς έως και προ-φασιστικούς πυρήνες, με τους οποίους συμβαδίζει, σε αγαστή συνεργασία, η νεοφιλελεύθερη πολιτική τους της ραγδαίας φτωχοποίησης και κοινωνικής εξόντωσης όλο και πιο πλατειών λαϊκών στρωμάτων, σπρωγμένων σε λογικές και πρακτικές ατομικής επιβίωσης, χωρίς μια ορατή προοπτική για μια κοινωνική συνθήκη χειραφέτησης, για μια "ζωή με αξιοπρέπεια". Είναι αυτές οι συνθήκες πάνω στις οποίες πατάει και ριζώνει ο ρατσισμός και τα ποικίλα ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα, που αποτελούν μια πραγματική απειλή όσο δεν οικοδομείται μια εναλλακτική χειραφετητική προοπτική.

Απαιτούμε και παλεύουμε μαζί με όλες και όλους:

Κανένας Χρυσαυγίτης δεν είναι αθώος. Κανένας δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Ισόβια φυλάκιση για όλους, αρχηγούς ("ηθικούς αυτουργούς") και μέλη/εκτελεστές ("φυσικούς αυτουργούς").

Καθώς δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η όποια καταδίκη (όσο κι αν την απαιτούμε ανεπιφύλακτα και αμετάκλητα) και, προπαντός, η κυρίαρχη Δικαιοσύνη θα "λύσει το πρόβλημα" (έχουμε δει πώς λειτουργεί σε πολλές περιπτώσεις καταστολής, βασανισμού και κακοποίησης ακόμα και ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία, προσφύγων, παιδιών, γυναικών κλπ), τονίζουμε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με στόχο τη "ρίζα του προβλήματος", που είναι οι κοινωνικές συνθήκες και σχέσεις που ευοδώνουν το ρατσισμό και δίνουν έδαφος στα ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα, στο πολιτικό πεδίο, στο εργασιακό, σ΄ αυτό της ψυχικής υγείας, στο προσφυγικό, στο εκπαιδευτικό και παντού....

4/10/2020

κάλεσμα : ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607585/


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020 - 9:30πμ Εφετείο

Προσυγκέντρωση 9πμ Μετρό Αμπελόκηποι

Καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Στις 7 Οκτώβρη είναι η τελική δικάσιμος της δίκης της Χρυσής Αυγής, στην οποία θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Στις 7 Οκτώβρη είναι η μέρα που όλη η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη θα έχει τα μάτια της στραμμένα στην μικρή αίθουσα του εφετείου, που θα κριθεί το μέλλον της ακροδεξιάς στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια. Στην αίθουσα αυτή θα αποφασιστεί αν θα τιμωρηθούν οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι απολαμβάνοντας για ακόμα μια φορά την ασυλία που τους παρέχουν οι θεσμοί και το παρακράτος.

Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα έδωσε την μάχη σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χώρο εργασίας για να απομονωθούν οι φασιστικές και ρατσιστικές φωνές. Κατάφερε να απομονώσει την ΧΑ και πριν την τελική απόφαση να τους πετάξει έξω από το Κοινοβούλιο και να πολιορκήσει τα γραφεία τους σε κάθε πόλη, μέχρι αυτά να ερημώσουν. Κατάφερε να μπουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και να ξεσκεπάσει τις φωνές των δήθεν αγανακτισμένων πολιτών που οργάνωναν με την ηγεσία της ΧΑ πογκρόμ.

Η δίκη για μας ως πρωτοβουλία Αλβανών μεταναστών και αλληλέγγυων συμπυκνώνει την μάχη ενάντια στον φασισμό στην πιο σκληρή και δολοφονική του μορφή μέσω της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ. Η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η υπόθεση της επίθεσης των Αιγύπτιων αλιεργατών και αυτής ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μαρτυρούν τους στόχους του φασισμού: αντιφασίστες-τριες, μετανάστες-τριες, αριστερούς-ες.

Ως μετανάστες-τριες από την Αλβανία που έχουμε βιώσει τον θεσμικό ρατσισμό και την φασιστική βία, θεωρούμε καθήκον μας στις 7 Οκτ να βρισκόμαστε έξω από το Εφετείο για να διεκδικήσουμε την καταδίκη της ΧΑ, να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη για τα αναρίθμητα θύματα της. Η δίκη αυτή είναι υπόθεση όλων μας και δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας μεγάλης αντεπίθεσης του κινήματος ενάντια σε κάθε ακροδεξιά γκρούπα που προσπαθεί να καπηλευτεί την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου εν μέσω της πανδημικής κρίσης αλλά και της αντιρατσιστικής προσπάθειας για να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες στην ενδοχώρα με πλήρη δικαιώματα(άσυλο, στέγη εργασία).

Η κοινωνία έχει ήδη απαντήσει στο ερώτημα: Δεν είναι αθώοι!

Συμμετέχουμε και καλούμε όλους και όλες σας στις 7 ΟΚΤ να το βροντοφωνάξουμε για ακόμη μια φορά.

Στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, του Πετρίτ Ζίλφε, του Εντισόν Γιαχάι, του Ζακ και των χιλιάδων προσφύγων που οι κυβερνήσεις τους καταδίκασαν στον υγρό τάφο του Αιγαίου.

Για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να κερδίσει η αλληλεγγύη.

Πρωτοβουλία Αλβανών Μεταναστών και Αλληλέγγυων

https://www.facebook.com/Πρωτοβουλία-Αλβανών-…

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607602/


Καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Είναι εγκληματική οργάνωση.

Λαϊκή συνέλευση Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

πηγή : https://syneleysi.wordpress.com/2020/10/05/κα…


Τετάρτη 7 του Οκτώβρη: Αντιφασιστική συγκέντρωση

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 7 του Οκτώβρη, στις 9.00 π.μ., στο Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας & Λουκάρεως).

πηγή : https://erganidekp.wordpress.com/2020/10/01/τ…


Καλούμε στην αντιφασιστικη, αντικρατικη συγκέντρωση, *Αλεξάνδρας και Λουκαρεως*, στις 7 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί

Οψιδιανός

πηγή : https://twitter.com/obsidiananarchy


Στη φυλακή οι δολοφόνοι της χρυσής αυγής. Συγκέντρωση στο εφετείο Τετάρτη 7/10

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ!

ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10:00

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 6/10, 18:00 ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10, 10:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

-

Μετά από σχεδόν 5,5 χρόνια, η δίκη της ναζιστικής συμμορίας της ΧΑ έφτασε στο τέλος της. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 7 Οκτώβρη. Το κατηγορητήριο των 69 χρυσαυγιτών περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες: ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης για τους 19 πρώην βουλευτές, τη δολοφονία του Π. Φύσσα αλλά και απόπειρες δολοφονιών (Αιγύπτιοι αλιεργάτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) και μια σειρά από κατηγορίες πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα (οπλοκατοχή, οπλοχρησία, εμπρησμός κ.ά.).

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ξέρουμε πολύ καλά τι είναι η ΧΑ: μια εγκληματική, ναζιστική συμμορία. Αποτελούν αντιδραστικό δημιούργημα του καπιταλιστικού συστήματος, της σαπίλας και της κρίσης του. Είναι θρασύδειλοι που επιτίθενται δολοφονικά σε μετανάστες και πρόσφυγες, εργάτες και αγωνιστές, πάντα με την κάλυψη και την προστασία του κρατικού μηχανισμού. Η ΧΑ προσπάθησε να παίξει τον ρόλο μια χρυσής εφεδρείας του μνημονιακού καθεστώτος και του κράτους έκτακτης ανάγκης.

Το σχέδιο της ΧΑ για ένα «θερμό φθινόπωρο», μετά τη δολοφονία Φύσσα, έπεσε στο κενό λόγω της απάντησης του αντιφασιστικού κινήματος, το οποίο ανάγκασε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να συλλάβει αρκετά μέλη, στελέχη καθώς και σχεδόν όλη την ηγεσία της φασιστοσυμμορίας. Μετά από πολλές καθυστερήσεις στη δίκη (με τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), η αξιοθρήνητη στάση των χρυσαυγιτών και η απομόνωσή τους από την κοινωνία, μετά και την έξοδό της από την βουλή, έχει οδηγήσει σήμερα τη ΧΑ σε ουσιαστική διάλυση.

Όμως, ο κίνδυνος του φασισμού είναι ακόμα εδώ. Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τα ΜΜΕξαπάτησης επιχειρούν να ξεπλύνουν τους νεοναζί της ΧΑ, υιοθετώντας την κατάπτυστη πρόταση της εισαγγελέως Οικονόμου. Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια σε εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας, αξιοποιώντας ως πρώτης τάξεως ευκαιρία την πανδημία του κορονοϊού. Ταυτόχρονα, με τη ρατσιστική και απάνθρωπη πολιτική τους απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, με την χρήση του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας και με τη γιγάντωση του ενός κράτους έκτακτης ανάγκης, των ΜΑΤ και των δικαστηρίων, ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον φασισμό και την ακροδεξιά. Και την ώρα που οι μαθητές και οι υγειονομικοί ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις προσωπικού και πραγματικά μέτρα προστασίας, οι «άριστοι» και «υπεύθυνοι» του Μητσοτάκη ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς για τους τυχοδιωκτικούς ανταγωνισμούς τους, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για όλους τους λαούς της περιοχής.

Ο φασισμός είναι θανάσιμος εχθρός του εργατικού κινήματος και δεν τσακίζεται με αποφάσεις δικαστηρίων και «συνταγματικά τόξα». Η παραδειγματική και βαριά καταδίκη των ναζιστών της ΧΑ είναι απαραίτητη, αλλά δεν αρκεί. Τον φασισμό θα τον τσακίσουν οι μαχητικοί και ανυποχώρητοι αγώνες μας. Με βασικά όπλα την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, με την αυτοοργάνωσή μας παντού να χτίσουμε ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο για να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας και να τελειώνουμε μια και καλή με τον χρυσαυγίτικο και μνημονιακό φασισμό.

-

  • Διάλυση της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»
  • Παραδειγματική, βαριά καταδίκη όλων των ηθικών αυτουργών και του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιά
  • Κάτω το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για την κατάργηση των διαδηλώσεων
  • Κάτω τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/12279


Ήταν 18 Σεπτέμβρη 2013, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από τον ναζί και μέλος της Χρυσής Αυγής Ρουπακιά, ύστερα από ενορχηστρωμένο πέσιμο των ταγμάτων εφόδου της χρυσής αυγής, κυρίως στον ίδιο αλλά και στην παρέα του. Ο Παύλος, παιδί της εργατικής τάξης κοίταξε πρώτα να φυγαδεύσει τους φίλους του και στάθηκε στα ίσια απέναντι στους φασίστες. Η αστυνομία ξεδιάντροπα, όπως κάθε φορά, έτσι κι εκείνο το βράδυ συγκάλυψε την δολοφονία με την απαθή στάση της.

Άλλωστε, εκείνη την περίοδο τα θρασίμια της ΧΑ οργάνωναν πογκρόμ, πουλούσαν προστασία και κλέβανε τους μετανάστες, προστάτευαν αφεντικά απέναντι σε απεργίες εργατών/τριων κ.α. με την συγκατάθεση και την συμμετοχή των μπάτσων. Υψηλόβαθμα στελέχη της Ασφάλειας Νίκαιας, Διάδες και λοιπά σκουπίδια των σωμάτων ασφαλείας, βρέθηκαν κατηγορούμενοι όταν άνοιξε η δικογραφία της ΧΑ και προφανώς δεν ξηλώθηκε κανένας τους, ούτε γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα τους. Ήταν η περίοδος που η Χρυσή Αυγή εκπροσωπούσε τόσο εντός της βουλής με επερωτήσεις, όσο και στους δρόμους με τα μαχαίρια τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ενδιαφέρον για φοροελαφρύνσεις για τους εφοπλιστές, απεργοσπασίες, επιθέσεις σε μέλη σωματείων εργαζομένων, ομοφυλόφιλους, μετανάστες εργάτες που διεκδικούσαν δεδουλευμένα, σε αναρχικούς και κομμουνιστές, αλισβερίσια με το στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες και ουρά των πολιτικών λιτότητας με αποκορύφωμα το χλιαρό και για τα μάτια του κόσμου "όχι" στο δημοψήφισμα ενόσω καταστροφολογούσαν για πιθανή έξοδο από το Ευρώ, ήταν οι κύριες ενασχολήσεις της. Όταν το κεφάλαιο είχε εξασφαλίσει μέσω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ την ύφεση των ταξικών και κοινωνικών αγώνων, μία νέα περίοδο συναίνεσης των εργαζομένων τη στιγμή που η ίδια η φασιστική γκρούπα έδειχνε όλο και πιο πολύ τάσεις αυτονόμησής της αλλά και όταν η δουλειά του αντιφασιστικού κινήματος έδειξε ότι δε θα αφεθεί η τάξη να πάει σαν πρόβατα στη σφαγή, αλλά έχει τα πολιτικά εργαλεία και τους τρόπους να απαντάει στη φασιστική και κρατική βία, τα αφεντικά της τη μαζέψαν.

Φτάνοντας στο σήμερα, 7 χρόνια μετά, ύστερα από τον σκληρό αγώνα της οικογένειας Φύσσα και του αντιφασιστικού κινήματος σε όλη τη χώρα η δίκη φτάνει στο τέλος της. Οι χρυσαυγίτες αλλάζουν τα προσωπεία τους σαν δήθεν πιο δημοκράτες, καταφεύγοντας πάντα δε στο χαφιεδισμό και στη ρουφιανιά μεταξύ τους (όπως ορίζει και η φύση τους ανά τους αιώνες). Συνεχίζουν να τα αρπάζουν από τον έναν ή τον άλλον εφοπλιστή ή βιομήχανο, στήνουν νέους μηχανισμούς και κόμματα και προσπαθούν να ξανασταθούν, μάταια, στα πόδια τους.

Είναι ξεκάθαρο πως η αστικη δικαιοσύνη ούτε μπορεί ούτε θέλει να αντιπαρατεθεί με τον φασισμό και τα οργανωμένα παρακρατικά μορφώματα με τα οποία συνυπάρχει στο στρατόπεδο της υπεράσπισης των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης. Αν κάτι μπορεί να τσακίσει τον φασισμό είναι ο αγώνας που με κατεύθυνση την κοινωνική επανάσταση στοχεύει στην ανατροπή του συστήματος που τον γεννά. Η πολυεπίπεδη δουλειά που έκανε το αντιφασιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια, χτυπώντας τους ναζί σε δημόσιους χώρους, πλατείες, συγκεντρώσεις ,σε χώρους εργασίας ακόμα και στις αίθουσες των δικαστηρίων, είχε ως αποτέλεσμα είτε να κρυφτούν είτε να επιχειρήσουν να μεταπηδήσουν σε διαφορετικά ακροδεξιά μορφώματα που έκαναν την εμφάνιση τους ανα τους καιρούς, με αρκετούς να αποσύρονται φοβισμένοι.

Μερίδα του κεφαλαίου τους θέλει πάλι έξω, το κράτος θεσπίζει νόμους που απαγορεύουν τις αντισυγκεντρώσεις που μπλόκαραν τόσα χρόνια τις απόπειρες τους να κατέβουν στο δρόμο, ενώ έχει επιδωθεί σε έναν διαρκή πόλεμο που στοχεύει το αντιφασιστικό κίνημα και τη δράση του, με τρανταχτό παράδειγμα την πρόσφατη επίθεση και σύλληψη σε 51 αντιφασίστες/τριες που σβήναν σβάστικες στην παραλία της Θεσ/νίκης. Άλλωστε οι μνήμες του εμπρησμού της κατάληψης Libertatia από φασίστες-οπαδούς που συνοδεύονταν από μπάτσους, οι επιθέσεις σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους στην παραλία της πόλης κατά τη διάρκεια των πορειών για το "Μακεδονικό", τα ρουφιανέματα συντρόφων και οι ποινές χάδια για αυτούς, είναι νωπές.

Στις 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται η απόφαση της πολύχρονης δίκης της Χ.Α. Μπορεί μία πιθανή καταδικαστική απόφαση να αποτελεί μία νίκη του αντιφασιστικού κινήματος το οποίο ως ένα ισχυρό ιστορικό και κοινωνικό δυναμικό κατάφερε να διαμορφώσει ουσιαστικά απ' την αρχή τους συσχετισμούς μπροστά στα περιοδικά μα πάντα προσωρινά φαινόμενα κοινωνικού εκφασισμού. Δεν έχουμε όμως καμία αυταπάτη για το ότι η αντιπαράθεση με τον φασισμό μπορεί να αφεθεί στα χέρια της αστικής τάξης και των λακέδων της δικαιοσύνης τους. Αυτοί που βγάλαν στους δρόμους τους φονιάδες τους, είναι οι ίδιοι που θα τους ξαναβγάλουν αν χρειαστεί ακόμα και με άλλο όνομα, είναι οι ίδιοι που έχουν κάνει το ρατσισμό θεσμική και μόνιμη κρατική πολιτική. Ο αντιφάσισμός είναι καθήκον, ζήτημα επιβίωσης, ιστορικό χρέος της εργατικής τάξης, αλλά ταυτόχρονα και απαραίτητη προϋπόθεση της ίδιας της επαναστατικής και απελευθερωτικής προοπτικής.

Ο αντιφασιστικός αγώνας ήταν και είναι δρομίσιος αγώνας, αλλά δεν ήταν βεντέτα. Γιατί κι αν σήμερα η Χρυσή Αυγή διαλύεται, ο αγώνας ενάντια στη ρατσιστική πολιτική του Ελληνικού κράτους που δολοφονεί μαζικά μαζί με τη Frontex στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο μετανάστες και πρόσφυγες είναι εξίσου αναγκαίος και συνέχεια του αγώνα ενάντια στους φασίστες. Όπως συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η πάλη για χαρτιά στους μετανάστες, το μπλοκάρισμα των ρατσιστικών νόμων Ε.Ε. και Ελλάδας που τους στερούν τη πρόσβαση σε υγεία-μόρφωση-δουλειά, το κόψιμο επιδομάτων σε μετανάστες ακόμα και δεύτερης γενιάς, η διεκδίκηση ορατότητας για κάθε άνθρωπο που δεν καλύπτει τα παραγωγικά, εμφανισιακά ή έμφυλα πρότυπα που προωθεί το σύστημα και οι φασίστες του. Συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η περιφρούρηση και η οργάνωση της αυτοάμυνας των γειτονιών, των πορειών, των αγώνων μας, της ενότητας της τάξης μας. Συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η πάλη απέναντι στις κυρίαρχες εθνικιστικές αφηγήσεις, στα εξοπλιστικά προγράμματα που στερούν χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, αλλά και η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που φέρνουν το θάνατο και τη προσφυγιά σε όλη τη γη. Συνέχεια αυτού του αγώνα τέλος, είναι η πάλη για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, έναν κόσμο χωρίς τάξεις, χωρίς πολέμους, χωρίς ανισότητες.

Η μαζικότητα των αντιφασιστικών διαδηλώσεων εν όψει του τέλους της δίκης αλλά και της συγκέντρωσης στο εφετείο την ημέρα της απόφασης , η καθημερινή ταξική και αντιφασιστική πάλη θα είναι η δική μας ετυμηγορία για τους φασίστες, αλλά και ο καθοριστικός παράγοντας για το τι θα γίνει στη δίκη. Ακόμα και από διώξεις δικών μας συντρόφων έχουμε κατανοήσει πως δεν μπορούμε να αφήσουμε την αστική δικαιοσύνη να νικήσει αθωώνοντας τα παιδιά της, οφείλουμε εμείς να της επιβάλουμε το ταξικό και λαϊκό δίκιο που θα εκφράσει από τη στιγμή που δε θα μπορεί να κάνει αλλιώς.

Είναι λοιπόν επιτακτική η μαζική και δυναμική παρουσία στο δρόμο που θα αποδείξει στο κράτος, τους φασίστες, στην αστική δικαιοσύνη πως τίποτα δεν τελείωσε, πως μια πιθανή αθωωτική απόφαση για την ακροδεξιά δολοφονική οργάνωση, δεν θα ναι απλά μια σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης, θα γίνει το ποτάμι που θα τους πνίξει.

Στηρίζουμε και καλούμε όλους και όλες τους εργαζόμενους, τις άνεργες, τους φοιτητές, τις μετανάστριες, τους οικονομικά και κοινωνικά καταπιεσμένους, να στηρίξουν τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στις 06/10 στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στις 7/10 στις 10.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου αλλά και έξω από το εφετείο στην Αθήνα.


Το τελικό χτύπημα στο κεφάλι του φιδιού θα το δώσουν τα σφυριά της πολυεθνικής εργατικής τάξης.

Ταξική Αλληλεγγύη - Ταξική Οργάνωση - Ταξική Αντεπίθεση ενάντια στο κεφάλαιο, το κράτος και την εμπροσθοφυλακή τους, τους ένστολους και τους παρακρατικούς.

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)
mail: tathexess@riseexup.net
site: taksiki-antepithesi.gr

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Οκτωβρίου 21h


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Κεραμέως: «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Επιβολή ηλεκτρονικών απουσιών και τηλε-εκπαίδευσης, αντί μέτρων προστασίας και χρημάτων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων!

Μαθητική Κινητοποίηση: Παρασκευή 9/10, 12:00, Υπ. Παιδείας

Κινητοποιήσεις για τη Δίκη της ΧΑ:

Αθήνα: Τετάρτη 7/10, 10:00, Εφετείο

Θεσσαλονίκη:Τρίτη 6/10, 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: Τετάρτη 7/10, 11:00, Πλατεία Γεωργίου

Στη ψήφιση νέων τιμωρητικών διατάξεων προχώρησε η Υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως,την Τετάρτη 30/9, επιδεικνύοντας μια εκδικητική στάση απέναντι στους δίκαιους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών! Αντί να δώσουν λεφτά στα σχολεία, αντί να προσλάβουν εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες, αντί να δώσουν κατάλληλεςμάσκες(ακόμη δεν έχουν υπολογίσει τις σωστές διαστάσεις!) και να φτιάξουν τμήματα 15 μαθητών, οι εγκέφαλοι των «ειδικών» και «αρίστων»του Υπουργείου Παιδείας, «βρήκαν τηλύση» :

  • Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
  • Στα κατειλημμένα σχολεία επιβάλλεται τηλε-εκπαίδευση από 1/10, αλλά απαγορεύεται στους μαθητές, που συμμετέχουν σε κατάληψη, να παρακολουθούν και παίρνουν υποχρεωτικά απουσίες. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να τηρούν ηλεκτρονικό απουσιολόγιο(!) και να μετατραπούν έτσι σε καταδότες των μαθητών τους. Οι απουσίες αυτές μάλιστα θα λαμβάνονται υπόψιν και για τον χαρακτηρισμό της διαγωγής των μαθητών!

Αυτή είναι η λύση για την αντιμετώπιση των καταλήψεων: αντί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, επιβάλλει υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, το πρωτόγνωρα δικτατορικό μέτρο τωνηλεκτρονικών απουσιών και του φακελώματοςτων μαθητών που αγωνίζονταικαι μαθήματα σε αργίες, εορτές και Σάββατα. Άραγε αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών, πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία και πόσα θα μείνουν ανοιχτά μέσα στον Οκτώβριο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας;

Οι νέες εκδικητικές διατάξεις της Κεραμέως πρέπει να αποτελέσουν «κόκκινο πανί» για το μαθητικό κίνημα, για να συνεχίσει πιο δυναμικά, μαχητικά και ενωτικά τους αγώνες του! Να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς και τις απειλές της Κεραμέως! Όλα αυτά τα μέτρα τα ψηφίζουν επειδή μας φοβούνται! Σε κανένα κατειλημμένο σχολείο να μην εφαρμοστούν τα ηλεκτρονικά απουσιολόγιακαι η τηλε-εκπαίδευση, που δεν είναι αντικειμενικά προσβάσιμη από όλους τους μαθητές, αποτελεί καρικατούρα μαθήματοςκαι είναι ανοιχτή και τιμωρητική απεργοσπασία! Κανένας μαθητής να μην συμμετέχει στα «τηλε-μαθήματα», αντίθετα όλοι να συμμετέχουν ενεργά στις καταλήψεις των σχολείων τους! Δεν θα μας φιμώσουν φυλακισμένους στα σπίτια μας, για να μας πειθαρχούν σαν πρόβατα - Όλοι στις καταλήψεις και τις συνελεύσεις μας, όλοι στα συλλαλητήρια και στους δρόμους! Να ξεσηκώσουμε μαζί μας γονείς και εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, άνεργους και φτωχούς, για να νικήσουμε τις άθλιες προκλήσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης, για να ανασάνουμε ξανά!

Ø Να μην εφαρμοστούν οι νέες τιμωρητικές διατάξεις της Κεραμέως - Όχι στην τηλεκπαίδευση και τα ηλεκτρονικά απουσιολόγια!

Ø Λεφτά για Υγεία - Παιδεία-κοινωνικές ανάγκες, όχι για εξοπλισμούς- αστυνομία - ΜΜΕ

Ø Το πολύ 15 μαθητές ανά τμήμα

Ø Δωρεάν μάσκες, σωστών διαστάσεων, και αντισηπτικά, επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ για όλους

  • Άμεσες μόνιμες προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού εκπαιδευτικών και καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών

Μαθητική Αντεπίθεση

πηγή : https://math-antepithesi.blogspot.com/


Στις 7 Οκτώβρη όλες οι καρδιές χτυπάνε στο Εφετείο

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Τετάρτη 7/10, 10πμ, Εφετείο Αθηνών - Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Η ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι μια μέρα κινητοποίησης για ολόκληρο το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η προσπάθεια της ναζιστικής οργάνωσης να αναβαθμίσει το επίπεδο βίας στους δρόμους με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα της γύρισε μπούμερανγκ. Η απειλή την οποία δεν υπολόγιζαν ήταν το αντιφασιστικό κίνημα. Οι καθημερινές μαζικές διαδηλώσεις τρόμαξαν τότε την κυβέρνηση του Σαμαρά και έστειλε το φυρερίσκο Μιχαλολιάκο μαζί με τους βουλευτές και τα στελέχη του στη φυλακή αποσύροντας την κυβερνητική κάλυψη. Οι 32 δικογραφίες που έμεναν στα συρτάρια του Δένδια, τότε υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ., δόθηκαν στους ανακριτές.

Το αντιφαστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει ούτε τώρα καμία κάλυψη της υπόθεσης. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι παρ' ολίγον δολοφόνοι των Αιγύπτιων ψαράδων και δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του ΠΑΜΕ στο Πέραμα είναι λαϊκή απαίτηση να καταδικαστούν γιατί είναι δολοφόνοι ναζί.

Η εισήγηση της εισαγγελέα για αθώωση για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης επιχειρεί να ρίξει στα μαλακά την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Μπορεί τα ποντίκια να έχουν εγκαταλείψει μαζικά το πλοίο της ναζιστικής οργάνωσης που βουλιάζει, αλλά θέλουν τα υλικά για την τροφοδότηση της ακροδεξιάς.

Το εργατικό κίνημα έχει ήδη άλλη άποψη οργανώνοντας αντιφασιστική απεργία με το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ μαζί και πλήθους σωματείων για τη διευκόλυνση των εργαζομένων για να είναι έξω από το Εφετείο το πρωί της 7ης Οκτώβρης. Να πληθύνουν οι αποφάσεις! Να αναγκαστεί η ΓΣΕΕ να κηρύξει Γενική Απεργία τη μέρα της ανακοίνωσης της απόφασης!

Η νεολαία θα είναι στο δρόμο και οι καταλήψεις των σχολείων που προσπάθησαν να περιγράψουν τα ΜΜΕ σαν ψεκασμένους ακροδεξιούς αρνητές των μασκών θα πρέπει να δώσουν τον τόνο της κινητοποίησης. Οι φοιτητικοί σύλλογοι ήδη ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση.

Όποιος θέλει να λέγεται άνθρωπος θα είναι στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη για να δώσουμε ένα καίριο χτύπημα στη ναζιστική αυγή. Το τσάκισμα του φασισμού συνεχίζεται κάθε μέρα στο δρόμο, σε συνοικίες, τόπους σπουδής και δουλειάς. Η οριστική νίκη ενάντια στους φασίστες απαιτεί να τσακιστεί ο αιμοδότης τους, το καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννά και το κράτος που τους υποθάλπει.

Ούτε βήμα πίσω!

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

3/10/2020

πηγή : https://www.neaprooptiki.gr/stis-7-oktovri-ol…


Δεν είναι αθώοι! Όλοι και όλες στο Εφετείο την Τετάρτη

Μετά τη μεγαλειώδη αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, η μεγάλη ώρα της απόφασης στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη, ημέρα Τετάρτη η σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την απόφαση του δικαστηρίου για τις επιμέρους επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου (Φύσσας, Αιγύπτιοι ψαράδες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) όσο και συνολικά για την κατηγορία της διεύθυνσης κι ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Συγκεντρωνόμαστε από νωρίς στη γωνία Αλεξάνδρας και Λουκάρεως.

Στεκόμαστε απέναντι στους ναζί και το ρατσιστικό μίσος, στο πλάι των θυμάτων της φασιστικής βίας.

Μετατρέπουμε την 7η Οκτώβρη σε ιστορική μέρα αντιφασιστικού αγώνα και επαγρυπνούμε συνολικά απέναντι στην ακροδεξιά!

Η πίεση του αντιφασιστικού κινήματος να μην αφήσει κανένα περιθώριο ξεπλύματος των ναζί.

Η μόνη αποδεκτή απόφαση είναι η συνολική καταδίκη των ταγμάτων εφόδου και της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ

Υ.Γ Τηρούμε αποστάσεις και φοράμε υποχρεωτικά μάσκες

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : https://diktio.org/node/1498


Τίποτα λιγότερο από καταδίκη, κανένα ξέπλυμα σε όσους έθρεψαν τον φασισμό - Την Τετάρτη στις 9:30 διαδηλώνουμε μπροστά στο Εφετείο

Το πρωί της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου, το δικαστήριο που δίκασε επί 5,5 χρόνια την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του σχετικά με την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων ναζιστών. Αν πιστέψουμε τις ενδείξεις, το δικαστήριο θα αναγνωρίσει τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής συμμορίας και θα κάνει χρήση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και θα ανακοινώσει καταδίκες για τα ηγετικά στελέχη του ελληνικού ναζισμού, οδηγώντας τα στη φυλακή. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μια σημαντική νίκη για το αντιφασιστικό κίνημα και τη διακοπή μιας ασυλίας που απολάμβανε από την ελληνική δικαιοσύνη και το κράτος η Χρυσή Αυγή επί 30 χρόνια και συνολικά οι φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις στη χώρα επί σχεδόν έναν αιώνα.

Η νίκη αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους χιλιάδες αντιφασίστες και τις χιλιάδες αντιφασίστριες που όλες αυτές τις δεκαετίες, και ιδιαίτερα μετά το 2010, αρνήθηκαν την κανονικοποίηση του ναζισμού, αγνόησαν τις ρητορείες που επιχειρούσαν να τον παρουσιάσουν ως κάτι ανεκτό ή ακίνδυνο, συγκρούστηκαν στον δρόμο με τους φασίστες και την αστυνομία που τους προστάτευε, έβαλαν το κορμί τους για να προστατέψουν την κοινωνική και συλλογική μας ύπαρξη από τη ναζιστική πανούκλα. Θα οφείλεται στους αντιφασίστες συνήγορους που επί 5,5 χρόνια έδωσαν μια γενναία μάχη και διέλυσαν στο δικαστήριο ένα πολυπληθές και καλοπληρωμένο μπουλούκι ναζιστών δικηγόρων. Και θα είναι μια μικρή δικαίωση για τη μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, που αρνήθηκαν να τρέξουν μπροστά στη θέα των ναζί μαχαιροβγαλτών, μια μικρή δικαίωση για τον Δημήτρη Κουσουρή και τον Αμπουζίντ Εμπάρακ, που επέζησαν από τις δολοφονικές επιθέσεις τους.

Όμως για εμάς είναι ξεκάθαρο: καμία απόφαση του δικαστηρίου, ακόμα και η πιο αυστηρή, δεν είναι ικανή να ξεπλύνει όλους αυτούς που όχι απλά ανέχθηκαν, αλλά προώθησαν και ζέσταναν το φίδι του φασισμού στην ελληνική κοινωνία και με κάθε ευκαιρία το κάνουν ακόμα και σήμερα. Αυτούς που στην καλύτερη περίπτωση σώπασαν και στη χειρότερη μιλούσαν για «ανακατάληψη των πόλεων από τους ''λαθρο''μετανάστες» ή υπερασπίζονταν τη γραμμή των «δύο άκρων». Όλους αυτούς που επιχειρούν σήμερα προκλητικά να ξεπλυθούν μέσα στο αντιφασιστικό ποτάμι που ενώνεται για να απαιτήσει την καταδίκη των ναζί.

Ακόμα περισσότερο, γνωρίζουμε ότι καμία δικαστική απόφαση δεν πρόκειται να μας απαλλάξει από τον φασιστικό κίνδυνο, που είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ ζωντανός μέσα στους μηχανισμούς του ελληνικού κράτους και διατηρεί ισχυρούς και ενεργούς θύλακες μέσα στην ελληνική κοινωνία. Στη χώρα που άνοιξε τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ευρώπη μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τα διατηρεί ακόμα, στη χώρα που κάτοικοι εμποδίζουν να μεταφερθούν τρόφιμα προορισμένα για ανήλικα παιδιά φωνάζοντάς τους «εδώ θα γίνει ο τάφος σας», στη χώρα των πους-μπακ και των χιλιάδων πνιγμένων στο Αιγαίο, στη χώρα της Μόριας και της απόλυτης ασυλίας στο δίκαιο του αίματος, το να μιλάμε για απαλλαγή από τον φασισμό αν η δικαιοσύνη καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή, αποτελεί στην καλύτερη περίπτωση επικίνδυνη αφέλεια.

Η Χρυσή Αυγή υπήρξε η πιο μαζική και επικίνδυνη οργανωμένη ναζιστική συμμορία που γνώρισε η ανθρωπότητα από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν το πέτυχε αυτό παρά χάρη στην προκλητική υποστήριξη που δέχτηκε από το ελληνικό κράτος και τους μηχανισμούς καταστολής του. Η οργανωτική της διάλυση και η διαφαινόμενη καταδίκη της αποτελεί μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που στάθηκε απέναντί της από την πρώτη στιγμή και κανενός «δημοκρατικού τείχους», το οποίο σύρθηκε στη δίωξή της.

Την Τετάρτη στις 9.30 πμ, συγκεντρωνόμαστε έξω από το Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας και Κυρ. Λουκάρεως), για να διασφαλίσουμε την ποινική καταδίκη της Χρυσής Αυγής και να θυμίσουμε ότι το μόνο αντιφασιστικό τείχος είναι η κοινωνία, το μαζικό κίνημα και οι εργατικές, ελευθεριακές και αντιφασιστικές οργανώσεις του.

  • Ο φασισμός είναι γάγγραινα. Τον ξεριζώνεις ή σε σκοτώνει
  • Καταδίκη όλων των μελών της ναζιστικής συμμορίας, χωρίς ελαφρυντικά και αστερίσκους και της εγκληματικής οργάνωσης
  • Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ελευθερία κίνησης και χαρτιά σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες/ριες
  • Αντιφασιστικές επιτροπές σε κάθε συνδικάτο και σωματείο, για να καταπολεμηθεί η φασιστική μόλυνση της ελληνικής κοινωνίας

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/tipota-ligotero-apo-katad…


ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αντιφασιστική συγκέντρωση Τετάρτη 07 Οκτώβρη 9:00 Εφετείο Αθηνών

Στις 7 Οκτώβρη στην Αθήνα, μετά από 5,5 χρόνια δικαστικής διαδικασίας, ανακοινώνεται η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη και της γκρούπας τους, που είναι υπεύθυνη για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, τις επιθέσεις σε μετανάστες/τριες, αναρχικούς/ές, κομμουνιστές/τριες, αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και καταλήψεις, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ίσως την μεγαλύτερη συγκέντρωση αντιφασιστών/τριών στην νεότερη ιστορία. Δεν θα πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις όμως, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν θα τελειώσει στις δικαστικές αίθουσες. Δεν θα πρέπει να καθησυχαζόμαστε, όποια και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου. Όπως είχε πει και ο Ντουρούτι: "Καμιά κυβέρνηση δεν πολεμάει τον φασισμό για να τον καταστρέψει. Όταν η αστική τάξη βλέπει ότι η εξουσία γλιστράει από τα χέρια της, τον ανακαλεί για να διατηρήσει τα προνόμια".

Η Χρυσή Αυγή μπήκε στην βουλή το 2011, όταν το κίνημα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές ήταν στα πάνω του. Τα ΜΜΕ όπως και βουλευτές διαφόρων κομμάτων του "δημοκρατικού τόξου" τους σχολίαζαν θετικά, κάνοντας αναφορά σε ένα "φρέσκο, αυθεντικό, εθνικό κίνημα" που θα μπορούσε να εκφράσει τον "ταλαιπωρημένο Ελληνικό λαό". Την ώρα που όλο και περισσότερος κόσμος αμφισβητούσε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ, τους τραπεζίτες και τους γραφειοκράτες, η Χρυσή Αυγή ήταν το κίνημα που ήρθε και είπε "να μην τα σκεφτόμαστε όλα αυτά", να "σκύψουμε το κεφάλι" γιατί "οι λαθρομετανάστες είναι αυτοί που θα έπρεπε να κατηγορούμε για την ανεργία". Όπως μας έχει δείξει ξανά η ιστορία, ο φασισμός είναι το τελευταίο χαρτί των δυνατών του συστήματος για να καταφέρουν να κρατήσουν την θέση τους. Μετατοπίζει την οργή του κόσμου από τους καταπιεστές στους καταπιεσμένους όσο οι πλούσιοι και δυνατοί συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους.

Όλα αυτά μέχρι την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Από εκεί και πέρα, όταν ο κόσμος ξύπνησε από τον λήθαργο που τον είχε πιάσει, οι "από πάνω" βρήκαν ευκαιρία να δείξουν το "δημοκρατικό" προφίλ τους καταδικάζοντας τους νεοναζί του Μιχαλολιάκου ξεχνώντας πως ήταν αυτοί οι ίδιοι που τους έδωσαν εξουσία. Το ίδιο ακριβώς πράγμα προσπαθούν να κάνουν και τώρα.

Κάτω από την φαινομενική "αντιφασιστική/δημοκρατική ενότητα" που πάνε να μας πουλήσουν τα ΜΜΕ, διάφορα κόμματα, πολιτικάντηδες, εταιρίες και λαιφστάιλ - περσόνες, πρέπει να θυμόμαστε πως όπως ο φασισμός δεν τελειώνει με μια δίκη έτσι δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή εκείνη που εκκολάπτει το αυγό του φιδιού.
Ο φασισμός είναι η μοναδική πολιτική ιδεολογία της οποίας οι ακόλουθοι αποφεύγουν να την ονομάσουν. Χρησιμοποιούν διάφορους ευφημισμούς όπως "πατριώτες", "αγανακτισμένοι πολίτες" ή "εθνικιστές". Και επειδή η Χρυσή Αυγή ταυτίστηκε τόσο πολύ με τον φασισμό τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές φαίνεται αρκετό κάποιος να καταδικάσει τις πράξεις της για να θεωρηθεί "δημοκράτης". Στην πραγματικότητα όμως, πράγματα που θεωρούσαμε αδιανόητα πριν από μια επταετία έχουν γίνει ζοφερή πραγματικότητα το 2020:

Κλειστά - επιτηρούμενα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στα νησιά και παντού, ματ, αύρες, δακρυγόνα για την αντιμετώπιση των διεκδικήσεων των μεταναστών/τριών, μισαλλόδοξες ρητορικές από περιφερειάρχες - δημάρχους - τοπικούς άρχοντες, παραβίαση διεθνών συνθηκών του λιμενικού και παράνομες επαναπροωθήσεις, κανονικοποίηση ρατσιστικών περιστατικών, ποινικοποίηση οποιασδήποτε αλληλέγγυας πρωτοβουλίας κ.λπ.

Ας γίνει το πρωί της Τετάρτης ένα νέο ξεκίνημα ενός πολύπλευρου αγώνα των από τα κάτω ενάντια σε όλου του κόσμου τους κανίβαλους, για μια κοινωνία ελεύθερη, της ισότητας και της αλληλεγγύης

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ-PUSHBACKS ΚΑΙ ΠΝΙΓΜΟΙ
ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αντιφασιστική συγκέντρωση Τετάρτη 07 Οκτώβρη 9:00 Εφετείο Αθηνών

NOT A SPITHAME OF LAND TO THE FASCISTS Antifascist gathering Wednesday, October 07, 9:00 Athens Court of Appeal On October 7 in Athens, after 5,5 years of judicial procedure, the decision of the Golden Dawn trial is announced. The criminal organization of Michaloliakos, Kasidiaris and their group, responsible for the murders of Pavlos Fyssa, Sahzat Lukman, attacks on immigrants, anarchists, communists, self-management hangouts and squats, will be faced with perhaps the largest gathering of antifascists / three in the newest history. We should not be illusions though, the fight against fascism will not end in courtroom. We should not reassure ourselves, whatever the court order is. As Duruti said: ′′ No government fights fascism to destroy it. When the urban class sees that power slips out of its hands, it recalls it to preserve privileges ". Chrysi Dawn entered the parliament in 2011, when the movement against memorandum policies was upside down. The media and deputies of various parties of the ′′ democratic arc ′′ commented positively, referring to a ′′ fresh, authentic, national movement ′′ that could express the ′′ damaged Greek people ". While more and more people questioned the neoliberal EU policies, bankers and bureaucrats, Golden Dawn was the movement that came and said ′′ not to think about all this ", to ′′ bend our heads ′′ because ′′ illegal immigrants are the ones we should blame for the Unemployment ". As history has shown us before, fascism is the last paper of the system's strong to manage to hold their position. Shifting the wrath of the world from oppressors to the oppressed as the rich and strong continue to enjoy their privileges. All this until the murder of Pavlos Fyssa. From then on, when the world woke up from the lethargy that had caught him, the ′′ above ′′ found a chance to show their ′′ democratic ′′ profile by condemning Michaloliakos's neo-Nazis forgetting that they were the ones who gave them power. The exact same thing they're trying to do now. Under the seemingly ′′ anti-fascist / democratic unity ′′ that the media are trying to sell us, various parties, politicians, companies and lifestyle - persons, we must remember that like fascism does not end with a trial so is not just the Golden Dawn hatching the snake egg. Fascism is the only political ideology whose followers avoid calling. They use various euphemisms such as ′′ patriots ", ′′ frustrated citizens ′′ or ′′ nationalists ". And because Golden Dawn has identified so much with fascism in recent years, many times it seems enough to condemn her actions to be considered a ′′ democrat ". In fact, however, things we considered unthinkable a seven years ago have become a gloomy reality in 2020: Closed - supervised immigrant concentration camps in the islands and everywhere, matte, aura, tear gas to address immigrant / three claims, intolerant rhetoric by regional governors - mayors - local lords, violation of international coast guard conditions and illegal repromotions, normalization of racist incidents, criminalization any solidarity initiative Mr. Etc. Let Wednesday morning be a new start of a multifaceted struggle of the bottom against the whole world cannibals, for a society free, equality and solidarity Gathering camps-PUSHBACKS AND GROWLS FASCISM IS NOT ONLY THE GOLD Dawn Antifascist gathering Wednesday, October 07, 9:00 Athens Court of Appeal

Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου

πηγή : https://www.facebook.com/antifasamos/posts/21…


Οι εργαζόμενες/οι στη Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ καλούμε σε αντιφασιστική απεργία την Τετάρτη 7/10 δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων της X.A. αποτελεί τη μόνη αποδεκτή απόφαση που θα βγει από το εφετείο Αθηνών.

Τόσο για την οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και για τις υπόλοιπες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά και για τα ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει, η δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει ότι οι ναζιστές δεν είναι αθώοι - είναι εγκληματική οργάνωση.

Όλες/οι/α αύριο 7/10
◾️ 9.30 πμ. Εφετείο Αθηνών
◾️ 9.30 πμ. Άγαλμα Βενιζέλου Θεσ/νικη

Σωματείο εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ

#ΔενΕίναιΑθώοι #ΟιΝαζίΣτηΦυλακή

πηγή : https://www.facebook.com/SEVIOME


Ολοι και όλες στο εφετείο Αθηνών, 07 Οκτώβρη, 09:00

Μονάχα, λοιπόν η οργανωμένη ταξική πάλη, η οργάνωση και η αυτοάμυνα του λαού μπορεί να συντρίψει τον φασισμό μέσα και έξω από τα δικαστήρια και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά. Γιατί το κτήνος δεν έχει ακόμη πεθάνει και «η σκύλα που το γέννησε ζει». Γιατί οι φασίστες είναι ένοχοι, όπως ένοχο είναι και το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα που τους έθρεψε. Για τον Παύλο Φύσσα, για τον Σαχζάτ Λουκμάν, για όλους που δέχθηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, για την τιμή του κάθε αντιφασίστα, για να στείλουμε μία για πάντα τους φασίστες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες του μαχητικού αντιφασισμού, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, συνδικάτα καλούνται να διαδηλώσουν μαζικά και μαχητικά την ημέρα της έκδοσης της απόφασης της ΧΑ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 9:00

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ - Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

Ύστερα από πεντέμισι χρόνια διάρκειας της συνολικής διαδικασίας της δίκης της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, στις 7 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου. Επτά χρόνια μετά την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Π. Φύσσα, η δικαστική εξουσία του αστικού καθεστώτος, κάτω από την πίεση του πολύμορφου μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος, καλείται να αναγνωρίσει τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης.

Ήδη, οι απολογίες των στελεχών της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτουν το ηθικό ποιόν των φασιστικών στοιχείων, που στελεχώνουν την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Με τους κατηγορούμενους να «δίνουν» ο ένας τον άλλον, να αντιφάσκουν, να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους μάρτυρες, με άλλους να δηλώνουν άγνοια για τη ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης και την εγκληματική της δράση, με τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Πατέλη, ο οποίος ήθελε να κάνει πράξη τη θέση«ό,τι κινείται σφάζεται», να καταρρέει στο εδώλιο, αποκαλύπτεται ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μία ναζιστική συμμορία δολοφόνων, απογόνων των Χιτών και ταγματσφαλιτών, μαστροπών και μπράβων, δίχως καμία συνεπή ιδεολογική θέση και κανένα «αντισυστημικό» χαρακτήρα. Οι χρυσαυγίτες δεν είναι άξιοι να υπερασπιστούν ούτε αυτά για τα οποία πριν λίγο καιρό καμάρωναν, δεν είναι άξιοι να διεκδικήσουν τον πολιτικό χαρακτήρα των πράξεων τους. Ο καθένας τους προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του, διότι η ναζιστική τους δράση μόνο εγκληματική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, διότι οι ίδιοι γνωρίζουν ότι η κοινωνία με τη συμβολή του μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος τους έχει καταδικάσει στη αφάνεια.

Γιατί, όταν το ΄40 οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές βασανίζονταν και εκτελούνταν από τους προγόνους των χρυσαυγιτών, το μοναρχοφασισμό και τους ιμπεριαλιστές πατρόνες, υπερασπίζονταν τις ιδέες τους μέχρι το τέλος. Γιατί, όταν το μετεμφυλιακό κράτος είχε κηρύξει καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους και το εργατικό κίνημα, οι λαϊκοί αγωνιστές απαντούσαν με απαράμιλλο ηρωισμό και αυτοθυσία στις εξορίες και στις φυλακές. Γιατί, όταν οι χουντικοί βασάνιζαν κάθε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας , οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές, αριστεροί, δημοκράτες και αναρχικοί έδιναν μαθήματα αξιοπρέπειας και συντροφικότητας στα δικαστήρια. Γιατί μονάχα από το λαϊκό κίνημα μπορούν να ξεπηδήσουν οι γνήσιοι αγωνιστές, ατσαλωμένοι από τις αντιθέσεις της ταξικής πάλης, και εφοδιασμένοι με τις αξίες του θάρρους, της αυτοθυσίας, της τόλμης και της αφοσίωσης στην υπόθεση για τη δημιουργία μίας κοινωνίας δίχως εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί ένα πολιτικό γεγονός ιστορικής σημασίας. Υπήρξε προσπάθεια του αστικού κράτους και των μηχανισμών του να παραπέμψουν σε δίκη τη Χρυσή Αυγή, διότι γνώριζαν ότι, μετά τη δολοφονία, τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι, του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα από παρακρατικό τάγμα εφόδου των φασιστών, δεν θα μπορούσαν να ελέγξουν την κοινωνική οργή. Η παραπομπή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής σε δίκη δεν ξεπλένει το κράτος και το κεφάλαιο από τις ευθύνες τους για τη μετατροπή της Χρυσής Αυγής από περιθωριακή συμμορία σε χρήσιμο πολιτικό φορέα, η οποία πλέον, μετά την υποχώρηση των μαζικών και μαχητικών ταξικών αγώνων της αντιμνημονιακής περιόδου, παραμένει μία εφεδρική δύναμη του αστικού πολιτικού συστήματος. Εξάλλου, ενώ οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι και η δίκη όλα αυτά τα χρόνια καθυστερούσε, είναι γνωστή η βιασύνη των δικαστικών αρχών για την καταδίκη αγωνιστών και η μεταχείριση που επιφυλάσσουν οι κατασταλτικές δυνάμεις απέναντι τους, διασύροντας τους με την αγαστή συνεργασία των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, καταπατώντας δικαιώματα, υπερβαίνοντας τα χρονικά όρια προφυλάκισης, εφευρίσκοντας στοιχεία DNA.

Οι φασιστικές δυνάμεις εκφράζουν τις πιο αντιδραστικές, εθνικιστικές, τρομοκρατικές και καταπιεστικές τάσεις του κεφαλαίου και της χρηματιστικής ολιγαρχίας, αναλαμβάνοντας το ρόλο του σωτήρα της καθεστηκυίας τάξης. Οι χρυσαυγίτες είναι τα τσιράκια του εφοπλιστικού κεφαλαίου, όπως έχουν αποδείξει πολλές φορές με ερωτήσεις τους στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων των εφοπλιστών για αύξηση των προνομίων τους, όταν μάλιστα ο ελληνόκτητος στόλος διατηρεί σε αξία την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στους ναυτεργάτες εφαρμόζεται αντεργατική νομοθεσία. Διότι είναι χρυσαυγίτες αυτοί, οι οποίοι έστησαν το εργοδοτικό σωματείο Ελλήνων εργατοϋπάλληλων μετάλλου ναυπηγοεπισκευαστικών ζωνών (Πειραιά, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Νίκαιας και Νήσων), προκειμένου να βάλουν φρένο στις διεκδικήσεις των εργατών και εργαζομένων. Διότι είναι χρυσαυγίτικος ο απεργοσπαστικός μηχανισμός, ο οποίος κινητοποιήθηκε από την διοίκηση της Cosco, προκειμένου να σπάσει την απεργία των εργατών για συλλογική σύμβαση εργασίας.

Γιατί οι φασίστες και η ακροδεξιά πάντα αποτελούσαν το μακρύ χέρι του συστήματος, ρίχνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο, για να σπείρουν τη διχόνοια στον κόσμο των εργαζομένων και της φτωχολογιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ, οι οποίες βιώνουν μία από τις σημαντικότερες εξεγέρσεις των καταπιεσμένων στη σύγχρονη ιστορία τους, όπου δεν δολοφονεί το όπλο του μπάτσου και των κατασταλτικών δυνάμεων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, το μακρύ χέρι του κράτους γίνονται ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες, σκοτώνοντας αντιφασίστες.

Είναι η ίδια η ευρωσυμμορία, η οποία προωθεί την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, ταυτίζοντας τον κομμουνισμό με τον φασισμό, επιχειρώντας να σβήσει από την ιστορική μνήμη την αντιφασιστική νίκη και να συκοφαντήσει τον αντάρτη-λαό.

Η οικονομική κρίση, η αδυναμία του καπιταλισμού να μπει σε ένα νέο κύκλο ανάπτυξης, η κοινοβουλευτική αστάθεια και η συνεχής απαξίωση του αστικού πολιτικού προσωπικού οδηγεί το κεφάλαιο να αναζητά νέες πολιτικές εφεδρείες που θα μπορέσει να υπηρετήσει τα συμφέροντα του, όπως είναι και το πραξικόπημα που οργάνωσαν και καθοδήγησαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στην Ουκρανία και η αντιδραστική εξέγερση του Μαϊντάν το 2013.

Οι δυναμικές μορφές πάλης του ανταγωνιστικού κινήματος και ευρύτερα ο μαχητικός αντιφασισμός έχει οδηγήσει την ΧΑ και τον ακροδεξιό χώρο σε μια βαθιά κρίση στρατηγικής. Το κίνημα έχει επιβάλλει τους όρους του σε όλη την Ελλάδα. Κατεβαίνει μαζικά στο δρόμο, "απαγορεύει" εκδηλώσεις, τσακίζει φασίστες, εγκλωβίζοντας τους σε μια θέση μόνιμης άμυνας. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη ρητορική τους και αποκαθηλώνει πλήρως τους «μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια». Ο μαχητικός αντιφασισμός καταρρακώνει το μύθο του "πολιτικού στρατιώτη" και των "άτρωτων" ταγμάτων εφόδου, αμφισβητεί τη δυνατότητα της ναζιστικής οργάνωσης να πραγματοποιήσει ακόμα και μια ανοιχτή ομιλία, καταφέρνοντας να σπείρει την ηττοπάθεια και την απογοήτευση στις γραμμές της, αλλά και την αμφιβολία για την ηγεσία. Επιπλέον, η εκλογική της ήττα στέρησε από τη Χρυσή Αυγή οικονομικούς πόρους, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τη συμβολή του αντιφασιστικού κινήματος, το κλείσιμο των γραφείων της σε όλη την Ελλάδα και τον αφανισμό της από τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Οι φασίστες της ΧΑ και οι εθνικιστικές δυνάμεις, παρά τις επιθέσεις σε πολιτικούς χώρους, αγωνιστές, μειονότητες, πρόσφυγες και μετανάστες, δεν μπόρεσαν με αφορμή τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία να βγουν από την απομόνωση, που τους έχει επιβάλλει τα αντιφασιστικό κίνημα.

Την ίδια στιγμή, το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας και της Τουρκίας σε συνεργασία με τα ΜΜΕ σπέρνουν εθνικιστικό δηλητήριο, ενώ η σύγκρουση των συμφερόντων των αντιδραστικών αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας γύρω από τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά οξύνεται, φέρνοντας όλο και πιο κοντά τους λαούς της Τουρκίας και της Ελλάδας στην κρεατομηχανή του πολέμου. Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά θα παλέψουν μαζί ενάντια στους φασίστες της ΧΑ, τους γκρίζους λύκους, τον Ερντογάν και τις ντόπιες ολιγαρχίες.

Κανείς δεν μπορεί να έχει αυταπάτες για τον ταξικό χαρακτήρα της δικαστικής εξουσίας, η οποία διαχρονικά έριχνε στα μαλακά ή στην πιο συνηθισμένη περίπτωση αθώωνε τους συνεργάτες των ναζί, παρακρατικές συμμορίες, μπάτσους-δολοφόνους νεολαίων, τους βασανιστές της χούντας, μεγαλοκαπιτα-ληστές και το πολιτικό τους προσωπικό, που εμπλέκονταν στα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα της χώρας. Όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καμία ολιγωρία απέναντι στο ερπετό του φασισμού. Γιατί ο φασισμός πρέπει να τσακιστεί παντού, στις σχολές, στα σχολεία, στις γειτονιές, στα συνδικάτα. Γιατί όσο η κρίση του συστήματος θα βαθαίνει, αδυνατώντας να διαχειριστεί και τις οικονομικές-κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας, τόσο οι φασίστες, ιδιαίτερα στην περίπτωση αθώωσης τους, θα επιχειρήσουν να βγουν ξανά στην επιφάνεια, αναζητώντας τους οικονομικούς πόρους που στερήθηκαν και συνεχίζοντας ανενόχλητοι την εγκληματική τους δράση. Ήδη, πρώην στελέχη της ΧΑ επιχειρούν να συγκροτήσουν ακροδεξιά μορφώματα και κάνουν την εμφάνισή τους είτε με την μορφή «αγανακτισμένων» γονιών, που χτυπάνε αγωνιστές μαθητές είτε με την μορφή «ψεκασμένων» αρνητών χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Μονάχα, λοιπόν η οργανωμένη ταξική πάλη, η οργάνωση και η αυτοάμυνα του λαού μπορεί να συντρίψει τον φασισμό μέσα και έξω από τα δικαστήρια και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά. Γιατί το κτήνος δεν έχει ακόμη πεθάνει και «η σκύλα που το γέννησε ζει». Γιατί οι φασίστες είναι ένοχοι, όπως ένοχο είναι και το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα που τους έθρεψε. Για τον Παύλο Φύσσα, για τον Σαχζάτ Λουκμάν, για όλους που δέχθηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, για την τιμή του κάθε αντιφασίστα, για να στείλουμε μία για πάντα τους φασίστες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες του μαχητικού αντιφασισμού, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, συνδικάτα καλούνται να διαδηλώσουν μαζικά και μαχητικά την ημέρα της έκδοσης της απόφασης της ΧΑ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 40΄ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607613/


Αντικρατική-Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο

Την Τετάρτη 7/10 καλούμε στην αντικρατική - αντιφασιστική συγκέντρωση στο εφετείο Αθηνών.Δεν περιμένουμε από την αστική δημοκρατία και δικαιοσύνη την "τιμωρία" των φασιστών γνωρίζοντας οτι ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο με μάχες και συγκρούσεις απέναντι στις φασιστικές συμμορίες ,τον σκοταδισμό και την μισαλλοδοξία από τον κόσμο του αγώνα.Την Τετάρτη εχουμε να δώσουμε αλλη μια μάχη στο δρόμο και είναι καθήκον όλων μας να είμαστε εκεί.

Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH την ημέρα της απόφασης στη δίκη της Χ.Α. 7 ΟΚΤΩΒΡΗ, 09:30, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607625/


Αντιφασιστική συγκέντρωση: Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, 10 πμ., Εφετείο (λεωφόρος Αλεξάνδρας & Λουκάρεως)

Όλοι και όλες, αύριο Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 10 πμ., έξω από το Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως). Να καταδικαστεί η εγκληματική δολοφονική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής! Να μην πέσουν στα μαλακά! Η μόνη λαϊκή ετυμηγορία είναι: ΟΛΟΙ ένοχοι, ΟΛΟΙ ΙΣΟΒΙΑ!

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής

πηγή : https://epitropi3den.blogspot.com/2020/10/7-1…


Ανακοίνωση Σωματείου εργαζόμενων στο Πλαίσιο

Μόνο έκπληξη δεν αποτελεί ο όψιμος αντιφασισμός αρκετών. Μια μέρα πριν την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, έχουμε παρακολουθήσει όλους αυτούς που στήριξαν και γιγάντωσαν το φασιστικό μόρφωμα να δηλώνουν αποτροπιασμό και να μιλούν για τα τόσο έντονα δημοκρατικά τους ένστικτα. Όλοι αυτοί που σχολαστικά, «ξέπλυναν» και ωραιοποίησαν με όρους lifestyle για να το φέρουν από την αφάνεια των υπονόμων που τόσα χρόνια ήταν, στα βουλευτικά έδρανα και τη φαιδρή ρητορική τους να λερώνει το δημόσιο λόγο. Μια ρητορική που σήμερα βλέπουμε να έχει υιοθετηθεί από πλειοψηφικό κομμάτι της βουλής αλλά και τις πολιτικές μίσους αυτές να έχουν γίνει βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής.

«Ο φασισμός είναι η μια φανερά τρομοκρατική δικτατορία των πιο αντιδραστικών, των πιο σοβινιστικών, των πιο ιμπεριαλιστικών στοιχείων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου... Ο φασισμός είναι η κυβέρνηση του ίδιου του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Είναι μια οργανωμένη σφαγή της εργατικής τάξης και του επαναστατικού κομματιού της αγροτιάς και της διανόησης. Ο φασισμός στην εξωτερική του πολιτική, είναι η πιο άγρια μορφή του σοβινισμού, που καλλιεργεί ζωώδες μίσος εναντίον άλλων λαών» (Γ. Δημητρώφ)

Η Χ.Α. δεν έφτασε μέχρι εδώ όμως μόνη της. Δεν θα μπορούσε να μπει σε κάθε τηλεοπτικό δέκτη και από εκεί στα σαλόνια των πολιτών. Η άρχουσα τάξη φρόντισε να την ανασύρει γιατί χρειαζόταν ένα «εργαλείο» απέναντι στις εργατικές διεκδικήσεις. Το κράτος έδωσε ασυλία στη φασιστική συμμορία γιατί την χρειάστηκε σύμμαχο στο δρόμο πλάι στα δικά του ένοπλα τάγματα για να χτυπήσουν τους αγώνες των εργατών. Τα κόμματα την χρησιμοποίησαν για όσο βόλευε εκλογικά, μειώνοντας τα ποσοστά των αντιπάλων τους. Η δικαιοσύνη έκρυψε στα συρτάρια, τα εγκλήματά της, και της επέτρεψε να αλωνίζει. Να δολοφονήσει τον Σαχζάτ, τον Παύλο, τόσους αθώους μετανάστες και πρόσφυγες. Να στέλνει τάγματα εφόδου σε λαϊκές και πανηγύρια σπάζοντας πάγκους εργαζόμενων. Επέτρεψε άγριους ξυλοδαρμούς ψαράδων και εργατών γης, επιθέσεις σε στέκια και καταλήψεις. Να κάνει δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές, στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, σε μέλη της lgbtq κοινότητας, σε αριστερούς, κομμουνιστές και αναρχικούς.

Τα κανάλια έψαχναν τη «σοβαρή» Χρυσή Αυγή, ως χρυσή εφεδρεία στις κυβερνητικές αυτοδυναμίες που φαίνονταν αδύνατες. Έκρυψαν τα μαχαίρια, τα λοστάρια, τα όπλα, τα ναζιστικά σύμβολα, τις χουντικές σημαίες, τα στρατιωτικά παραγγέλματα και την στρατιωτική δομή των φασιστών.

Τώρα λοιπόν που έγιναν όλοι αυτοί αντιφασίστες, ας τους θυμίσει κάποιος πως ο αντιφασιστικός αγώνας δόθηκε και θα συνεχίσει να δίνεται στο δρόμο από τους απλούς ανθρώπους. Και θα συνεχιστεί, γιατί δεν πρόκειται να τελειώσει μέσα σε μια δικαστική αίθουσα. Θα συνεχιστεί μέχρι να καθαρίσει τελείως το φασιστικό δηλητήριο που έχει ποτίσει σε αυτόν τον τόπο.

Η καταδίκη της φασιστικής συμμορίας είναι το ελάχιστο που έχει απομείνει να κάνει αυτή η δικαιοσύνη, που δυστυχώς ανέκαθεν δυσκολευόταν να καταδικάσει φασίστες. Όμως ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες και ο τόπος αυτός δεν τους χωράει. Είμαστε υποχρεωμένοι από την ιστορία να δώσουμε το παρών και να πλημμυρίσουμε με κόσμο το εφετείο για να απαιτήσουμε την καταδίκη αυτού του μορφώματος και ταυτόχρονα να μην επιστρέψουμε ποτέ ξανά να βγει το φίδι από την τρύπα του.

Καλούμε τους δημοκράτες αντιρατσιστές και αντιφασιστές εργαζόμενους στην εταιρία Πλαίσιο να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση έξω από το εφετείο Αθηνών στις 7/10/2020 για να ακουστεί όσο πιο δυνατά μπορεί το σύνθημα:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ-ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ

Σωματείο Εργαζομένων Πλαισίου Αττικής

πηγή : https://www.facebook.com/groups/somateioplais…


Όλοι και Όλες στη συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών [7/10/20] - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ

Στις 07/10/20 στο Εφετείο Αθηνών ανακοινώνεται η δικαστική ετυμηγορία για την δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν έπειτα από την στυγνή δολοφονία από τα φασιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Η Χρυσή Αυγή, πολεμική οργάνωση της παρασιτικής ντόπιας ολιγαρχίας, παράλληλη στρατιωτική οργάνωση επιβολής των συμφερόντων της πλάι στα νόμιμα κρατικά κατασταλτικά αδέρφια της, ουδέποτε θα σερνόταν στα δικαστήρια αν δεν αποτελούσε συνολική επιλογή της εξαρτημένης ντόπιας ολιγαρχίας, του παραδοσιακού πολιτικού της προσωπικού και συγκεκριμένα της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, του συνόλου των μηχανισμών του αστικού κράτους. Μία επιλογή που πάρθηκε αφενός με σκοπό το δικαστήριο να λειτουργήσει σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης απέναντι στην δολοφονική φασιστική-παρακρατική βία και στο ενδεχόμενο έκφρασης ενός μαζικού λαϊκού ξεσπάσματος αλλά και στο επίπεδο της επαναφοράς της ηγεμονίας του ακροδεξιού στρατοπέδου στην Νέα Δημοκρατία. Ειδικότερα, ως μέσο για την πειθάρχηση των παρακρατικών που σαν άλλη 3Ε υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους στην κατανομή των δικαιωμάτων και των εξουσιών στο στρατόπεδο της δεξίας - ακροδεξιάς, αδιάβαστοι στο τι παθαίνουν τα παρακρατικά κοπρόσκυλα σε προσπάθειες αυτονόμησης ή παραπάνω κέρδους από ότι κοστίζουν οι υπηρεσίες τους.

Η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται σαν φάρσα σε μια χώρα που οι προδότες γερμανοντυμένοι, ταγματασφαλίτες βγήκαν λάδι, που οι βασανιστές της χούντας βρέθηκαν σε λουξ θέσεις σεκιούριτι του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, οι Γκοτζαμάνηδες την γλίτωναν πάντα, οι δολοφόνοι φασίστες μπάτσοι του Σωτήρη Πέτρουλα δεν πλήρωσαν ποτέ το τίμημα των πράξεων τους από τους μηχανισμούς δικαιοσύνης του αστικού κράτους. Πραγματική προλεταριακή-λαϊκή δικαιοσύνη υπήρξε εκεί στα σπάργανα της νέας κρατικής οντότητας που ξεπρόβαλλε στην λεύτερη Ελλάδα, εκεί που την δικαιοσύνη την όριζε η λαϊκή- εργατική βούληση και σκέψη, εκεί που ο προδότης, ο φασίστας, ο ναζί, ο δολοφόνος, ο παρακρατικός πλήρωνε το πραγματικό τίμημα των πράξεων του,ως αποτέλεσμα της εποποιίας του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ το 40-49.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου έρχεται μέσα σε μία περίοδο δομικής κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, σφοδρής επίθεσης της εξαρτημένης κεφαλαιοκρατίας στον εργαζόμενο λαό για να πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης, ακραίας όξυνσης της φασιστικοποίησης του συστήματος, με εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, με νέα αντιλαϊκά- αντεργατικά νομοσχέδια, με τις κρατικές συμμορίες να βιώνουν την ασυλία της αστικής δικαιοσύνης και τις φασιστικές- παρακρατικές οργανώσεις να ανασυγκροτούνται και να επανεμφανίζονται, με αγωνιστές να φυλακίζονται και άλλους να βρίσκονται δικαστικά όμηροι, με τι ς συλλογικές ταξικές και πολιτικές κατακτήσεις να τσακίζονται η μία μετά την άλλη. Η απόφαση της δίκης, θα αποτελέσει συνολικά επιλογή του συστήματος, το οποίο ζυγίζει τις αντιδράσεις και την ταξική δυναμική που θα εκφραστεί έπειτα από μία τέτοια απόφαση όσο και το κατά πόσον ο σχεδιασμός ύπαρξης της συγκεκριμένης φασιστικής-παρακρατικής οργάνωσης εξυπηρετεί την γενικότερη κατεύθυνση που το σύστημα προετοιμάζει απέναντι στον εργαζόμενο λαό . Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι πως είτε την πληρώσουν πέντε- έξι παρακρατικοί που είναι το πιθανότερο σενάριο είτε υπάρχει καταδίκη της Χρυσής Αυγής για εγκληματική οργάνωση, δεν υπάρχει καμία στρατηγική ήττα των φασιστικών-παρακρατικών οργανώσεων και του ταξικού φαινομένου του φασισμού ως όπλο υπεράσπισης και διαιώνισης με τον πιο βάρβαρο τρόπο του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος, ακριβώς γιατί το τελευταίο στέκει ακέραιο. Από την μία πλευρά, το αίτημα καταδίκης των παρακρατικών συμπυκνώνεται σαν πόθος δικαίωσης από μεγάλη πλειοψηφία του αντιφασιστικού-δημοκρατικού κόσμο και του κόσμου της εργασίας. Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιείται σαν ταξικά ουδέτερο «πανδημοκρατικό αίτημα» με δηλώσεις που ξεκινάνε από τον Χρυσοχοϊδη, τον Σαμαρά, τους Συριζαίους και καταλήγουν στο ίδρυμα Ωνάσης. Αυτό το «πήλινο» τείχος της δημοκρατίας είναι γεμάτο με το αίμα των νεκρών της τάξης μας από την φασιστική-παρακρατική βία, γεμάτο από την βία που βίωσε το λαϊκό κίνημα και οι οργανωμένες δυνάμεις του, οι απόκληροι και οι καταπιεσμένοι, ένα πήλινο τείχος εγκόλπωσης των αντιφασιστικών-δημοκρατικών αντανακλαστικών του λαού από το μαύρο μέτωπο των δυνάμεων της αντίδρασης, είτε σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού είτε κατευθείαν από τα σπλάχνα της ντόπιας εξαρτημένης ολιγαρχίας.

Μοναδικός εγγυητής της πραγματικής καταδίκης των φασιστικών-παρακρατικών οργανώσεων είναι η συνέχιση και εξέλιξη του μαχητικού αντιφασιστικού αγώνα που δημιούργησε πραγματικές ήττες για το φασιστικό-παρακρατικό στρατόπεδο το προηγούμενο διάστημα. Χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός πως οι ταξικές και αντιφασιστικές συγκρούσεις την περίοδο μετά τον θάνατο του Φύσσα δεν κατόρθωσαν ποτέ να πάρουν χαρακτήρα οργανωμένης λαϊκής πολύμορφης σύγκρουσης απέναντι σε κράτος-παρακράτος. Η απελευθέρωση γειτονιών μέσα από την εδαφικοποίηση του αντιφασιστικού αγώνα- Αντιφασιστικό Στέκι Δίστομο, Άγιος Παντελεήμονας-, οι μαχητικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις και περιπολίες, οι αντιφασιστικές μοτοπορείες, το κλείσιμο των γραφείων των φασιστικών-παρακρατικών πανελλαδικά μέσα από την πρακτική του πολύμορφου μαχητικού αντιφασισμού, αποτελούν συλλογική ταξική και αντιφασιστική εμπειρία και μνήμη συνολικά για το λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα, καθορίζουν τον μαχητικό αντιφασισμό ως αποτελεσματική πρακτική, ως όπλο για την προστασία των εργατικών-λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων. Η εξέλιξη του μαχητικού αντιφασιστικού αγώνα περνάει μέσα από την συγκρότηση μόνιμων και σταθερών δομών και κινηματικών διαδικασιών, που θα θέσουν τα θεμέλια της αντιμετώπισης της κρατικής και παρακρατικής-φασιστικής βίας, η οποία συντονισμένα θα χτυπάει τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος, όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και εντείνονται οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες. Ένας μαχητικός αντιφασιστικός αγώνας που πρέπει να μπολιαστεί και να συνενωθεί με την πάλη απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και την εξάρτηση, στοχοποιώντας συνολικά το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, την εξαρτημένη ντόπια ολιγαρχία, τις κρατικές και παρακρατικές συμμορίες, δημιουργώντας νέο επαναστατικό ταξικό υποκείμενο, συμβάλλοντας στην ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος σε επαναστατική κατεύθυνση.

Την αυριανή μέρα να μην λείψει κανείς από το Εφετείο. Να γεμίσει η Λεωφόρος Αλεξάνδρας με εργαζόμενους/ες, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες , αντιφασίστες/αντιφασίστριες, αντιφασίστες οπαδούς, με προοδευτικούς ανθρώπους της δουλειάς. Οργανωμένα, συντεταγμένα, δυναμικά και περιφρουρημένα οι δρόμοι και τα στενά της Αθήνας αύριο ανήκουν στο λαϊκό-αντιφασιστικό κίνημα.

Συγκέντρωση: 09:00 Εφετείο, Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΟΧΟ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση

πηγή : https://laikiantifadrasi.wordpress.com/2020/1…


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020 ΩΡΑ 09:00-17:00.
💥ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ.

Οι πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο όνομα της ¨καπιταλιστικής κρίσης¨ έστρωσαν τον δρόμο για την ενίσχυση των φασιστικών απόψεων. Στο πρόσωπο του μετανάστη για άλλη μια φορά βρέθηκε και στοχοποιήθηκε ο εσωτερικός εχθρός του κράτους. Οι ρατσιστικές πολιτικές ενίσχυσαν και καλλιέργησαν το κλίμα αυτό. Για δεκαετίες ο κρατικός μηχανισμός παρείχε ασυλία στην ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, σε άλλες ναζιστικές ομάδες, σε «επιτροπές κατοίκων» και αγανακτισμένους πολίτες συγκαλύπτοντας δεκάδες φασιστικές επιθέσεις. Ο φασισμός ιστορικά αποτελεί εργαλείο στα χέρια του συστήματος και επιστρατεύεται ακριβώς σε τέτοιες περιόδους, ¨κρίσης¨, λιτότητας και φτώχιας με σκοπό την διαίρεση της εργατικής τάξης και τον αποπροσανατολισμό της από τα πραγματικά προβλήματα. Η Χρυσή Αυγή από μια μικρή ομάδα φασιστών ξαφνικά έγινε μέσα σε λίγα χρόνια ο βασικός εκπρόσωπος της ακροδεξιάς και έλαβε τον μανδύα του νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Από την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής και την οργανωμένη δράση των ταγμάτων εφόδου στους δρόμους το αντιφασιστικό κίνημα απάντησε με χιλιάδες διαδηλώσεις, απεργίες στους χώρους εργασίας αλλά και αντιφασιστικές περιπολίες, απαντώντας σε κάθε επίθεση καταφέρνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό να τσακίσει την ναζιστική οργάνωση και να ανακόψει τα σχέδια τους. Το 2013 η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ενώ έχουν προηγηθεί δεκάδες επιθέσεις σε αντιφασίστες, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και μετανάστες, η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και η οργανωμένη επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οδηγεί σε έκρηξη του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος οδηγώντας το κράτος στη σύλληψη δεκάδων μελών και της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής παρά την μέχρι τότε στενή συνεργασία τους.

Όλα αυτά τα χρόνια και από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις φασιστικές συμμορίες αλλά και με τις ευρύτερες μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις και πρακτικές υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζόμενων και των καταπιεσμένων.

Φτάνοντας στο σήμερα και την επερχόμενη απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής το κράτος και κατ' επέκταση το δικαστικό σύστημα επιχειρεί να ¨ρίξει¨ του φασίστες στα μαλακά δημιουργώ-ντας ήδη κλίμα μέσω της εισήγησης της εισαγγελέα της έδρας που παρά το βάρος του αποδεικτικού υλικού, προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων. Η καταδίκη της ηγεσίας αλλά και των μελών της Χρυσής Αυγής είναι επιβεβλημένη. Παρόλα αυτά γνωρίζοντας τα όρια της αστικής δικαιοσύνης δεν έχουμε καμία αυταπάτη πως οποιαδήποτε δικαστική απόφαση μπορεί να τσακίσει το φασισμό ολοκληρωτικά και δεν θα χρησιμοποιηθεί εργαλειακά από το κράτος.

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα θα συνεχίσει να βρίσκεται στους δρόμους, στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές όπως επίσης και την 7η Οκτωβρίου έξω από το Εφετείο.

🔥Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις προκηρύσσει παναττική στάση εργασίας στις 7 Οκτώβρη από τις 9πμ έως τις 5μμ και καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό και απεργιακό συλλαλητήριο στο Εφετείο την ίδια ημέρα.

Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις

πηγή : https://el-gr.facebook.com/permalink.php?stor…


κάλεσμα σε συγκέντρωση 11π.μ. Εφετείο Αθηνών

post image

κάλεσμα σε συγκέντρωση 11π.μ. Εφετείο Αθηνών

Ούτε με ποινές ούτε με καταδίκες, ο φασισμός τσακίζεται

στα στενά και στις πλατείες

Καμία καταδίκη, καμία ενοχή στα ναζιστικά απόβλητα δε μας ανακουφίζει. Η πολιτική αναγούλα που προσφέρει απλόχερα το κράτος όταν βρίσκεται σε δυσμενή θέση, είτε λέγεται χρυσή αυγή είτε ε.λα.συν. είτε γ.τ.π., τσακίζεται και θα τσακίζεται στους δρόμους.

Το ναζιστικό μόρφωμα χρυσή αυγή αναδύθηκε από τα υπόγεια της ΓΑΔΑ, εργαλειοποιήθηκε στη ΚΥΠ, πήρε σάρκα και οστά μέσα από το δημοκρατικό πολίτευμα και γιγαντώθηκε πάνω στον τρόμο των ευάλωτων αυτού του κόσμου. Πριν τον Παύλο Φύσσα, προηγήθηκαν η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, η επίθεση στους εργάτες ψαράδες και άλλοι δεκάδες τραμπουκισμοί με την ευλογία της ελληνικής αστυνομίας. Σε όλο αυτό συνετέλεσε ένα πλέγμα ανθρώπων που αποτελείται από νοσταλγούς του χίτλερ, μικροαστούς τυχοδιώκτες παρατρεχάμενους, μέχρι και όλους αυτούς τους ψηφοφόρους πατριώτες που με την ψήφο τους νομιμοποίησαν και όπλισαν το μίσος, γεμίζοντας τα χέρια τους με αίμα.

Δεν περιμένουμε καμία απόδοση δικαιοσύνης από τα αστικά δικαστήρια. Ξέρουμε ότι εφάπτονται στο ίδιο σχήμα και μήκος του κρατικού σπηλαίου που αναπαράγει εθνική αποχαύνωση στις συνειδήσεις των μαζών. Δημοσιογράφοι και ρεπόρτερς με πανηγυρικά χαμόγελα στις οθόνες της πλήξης, κάνουν λόγο για δυναμική παρουσία της χρυσής αυγής στη βουλή και προβάλλουν τη δράση των ταγμάτων εφόδου σε έπαρση, συμβάλλοντας έτσι ως προωθητές, στην επισημοποίηση της αναγνωρισιμότητάς τους. Δεξιά και αριστερά αποβράσματα από το κοινοβουλευτικό τόξο, με δόσεις συνεργασίας από τους εφοπλιστικούς κύκλους δίνουν χειραψίες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, στήνοντας έτσι τις πολιτικές τους πλάτες για την ασφαλή συνέχεια της πορείας τους. Ο Παύλος Φύσσας ως καλλιτέχνης υποστηρικτής της hip hop σκηνής και του αγώνα ενάντια στο φασισμό, αποφάσισε να μην κάνει ούτε βήμα πίσω στο σκοταδισμό της εποχής. Δίπλα στην παρέα του, μέσα στη γειτονιά του, ύψωσε ατσαλένια γροθιά ενάντια στη μισαλλοδοξία.

Γι' αυτό και για πολλούς άλλους λόγους, όσο περνάει από το χέρι μας, δε θα αφήσουμε να επαναληφθεί ο ίδιος γύρος θανάτου. Μετά το σημείο μηδέν στο Κερατσίνι, τις συγκρούσεις στα γύρω στενά, τους αποκλεισμούς και τις καταστροφές στα γραφεία της χρυσής αυγής, το βίαιο κυνηγητό στα ναζιστικά σιχάματα σε όλο τον ελλαδικό χώρο, το κράτος και η κυβερνητική αντιπροσωπεία του περνάνε σε πολιτική αναδίπλωσης. Μεταστρέφουν την πολιτική τους φαρέτρα με αντιρατσιστικές διακηρύξεις και με μαθήματα δημοκρατικού ήθους. Ο υποδόριος ελιγμός και η υποκρισία του κράτους με αντιφασιστικό λόγο έχει κοντά ποδάρια. Εφόσον χρησιμοποίησε τα τάγματα εφόδου και τις ιδεοληψίες τους, σπέρνοντας τη διχόνοια κυρίως στις κατώτερες τάξεις και αποτελώντας έτσι έναν τρόπο εγγύησης για την ακεραιότητα της πολιτικής του εμπροσθοφυλακής, από τις γραμμές αντίστασης των εξεγερμένων, σε καιρούς έντονων οικονομικών επιθέσεων, αποπειράται να διαφυλάξει τη δημοκρατική του εικόνα μέσα από τη χρήση του νεοφιλελεύθερου πλαστού λόγου άλλα και μέσα από μια σειρά διώξεων με συλλήψεις και δίκες. Η αποψίλωση κάθε δικής του ευθύνης για την απόκρυψη της σαθρής εξουσίας του, πως μπροστά στο κέρδος δεν υπάρχει ζωή, είναι ολοφάνερη.

Ο υπόκοσμος του παρακράτους πάντα ενεργούσε ως γεννήτρια στις βλάβες του βασικού πολιτικού πίνακα ηλεκτροδότησης της αστικής κορυφής και ως ακόμα μια ασφάλεια της κρατικής ενέργειας για τη συντήρηση της εξουσίας της.

Και όταν εκεί που δε φτάνει το γκλοπ του μπάτσου, φτάνει το μαχαίρι του φασίστα, τόσο τα φλεγόμενα αναχώματα θα υψώνονται σαν πελώρια βουνά όσο και η αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζομένων αυτού του κόσμου.

Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε, στους δρόμους στεκόμαστε, επαγρυπνούμε!

Αυτοοργάνωση και αντίσταση

Υπεράσπιση των γειτονιών μας

Επαγρύπνηση

Ο Παύλος Για Πάντα Στις Καρδιές Μας

Αναρχική Ομάδα Περάματος

*ως ομάδα, αναρτήσαμε πανό και πετάξαμε τρικάκια στη γειτονιά του Περάματος.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607629/