τι; : συγκέντρωση θεματική : αντιφασισμός από :

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 στις 10.00 πμ

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Δήλωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα

Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε. 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος. Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

Η οικογένεια του Παύλου
Μάγδα
Παναγιώτης
Ειρήνη

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνο το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του χρυσαυγιτη Ρουπακιά, δολοφονημένος από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της ΧΑ με την ανακοίνωση της απόφασης από την έδρα. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί δυναμικά στον δρόμο και στο Κερατσίνι και στο Εφετείο. Στο πλευρό της Μαγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου, στην μνήμη του Σαχζαντ Λουκμάν και για όλους τους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί.

Απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ και του αρχηγού της Μιχαλολιάκου. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και τάγματα εφόδου, που υπακούν σε άνωθεν εντολές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση, που θα ρίχνει την ηγεσία "στα μαλακά" θα "δικαιώσει" τους ναζι, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους επιτρέψει την επιστροφή τους στο προσκήνιο με τα 8 εκατομμύρια από την κρατική χρηματοδότηση στην τσέπη.

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζι στη φυλακή. Η φωνή μας πρέπει να φτάσει έως την έδρα του δικαστηρίου για να καταλάβουν καλά, ότι ακόμη και αν τώρα νιώθουν ασφαλείς από την εξουσία, που κατέχουν, αν αποφασίσουν να οπλίσουν ξανά το χέρι του φασίστα, η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη μαζί τους. Σε μια περίοδο που η Άκρα Δεξιά και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική, εμείς, οι χιλιάδες, που τόσα χρόνια στεκόμαστε απέναντι στο σκοτάδι και το πολεμάμε, φωνάζουμε δυνατά. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση. Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί είμαστε όλοι και όλες ίσοι και θέλουμε να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον φόβο του ρατσιστή και του φασίστα.

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία.

Θα είμαστε χιλιάδες

Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό. Για τον Άνθρωπο

Όλοι όλες στον δρόμο

Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί

Αντιφασιστική πορεία

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 5:00 μμ, Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, 10:00πμ, Εφετείο Αθηνών

Καλούν: Καμπάνια "Δεν είναι αθώοι"

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας/Πειραιά

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος

Antinazi Zone

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός κήπος Πετρούπολης

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβελα

Κίνηση Απελαστε τον Ρατσισμό

Κοινωνικό Κέντρο Στέκι Μεταναστών

ΣΥΠΡΟΜΕ (Συντονισμός για Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό)

Στηρίζουν: Αναμέτρηση-Ομάδα Κομμουνιστών/τριών

Αναρχοσυνδικαλιστικη Πρωτοβουλία Ροσιναντε

Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης (ΑΡΑΣ)

Αριστερή Ενότητα

Αριστερό Ρεύμα

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

ΕΕΚ

ΝΑΡ (Νέο Αριστερό Ρεύμα)

ΝκΑ (Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση)

Λαϊκή Ενότητα

Ξεκίνημα/Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση

ΟΚΔΕ Σπάρτακος

Πολιτική Οργάνωση "Κόκκινο Νήμα"

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Το κάλεσμα παραμένει ανοιχτό σε συλλογικότητες για υπογραφή

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2020/09/blog-post_…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

"Μα δε θα λένε: Ήτανε σκοτεινοί καιροί. Θα λένε: Γιατί σωπαίναν οι ποιητές;" *

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ - Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί!

Στις 18 Σεπτεμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνη τη νύχτα, που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Στις 7 Οκτώβρη ολοκληρώνεται η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης με την ανακοίνωση της απόφασης στο Εφετείο Αθηνών. Εδώ και λίγες μέρες ένα πρωτόγνωρο κίνημα έχει κάνει την εμφάνιση του ζητώντας την καταδίκη της ΧΑ, της ηγεσίας της και του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου. Ψηφίσματα συμπαράστασης στην οικογένεια του Παύλου και ανακοινώσεις συμμετοχής στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη που θα πραγματοποιηθεί πορεία στην μνήμη του Παύλου και σε αντίστοιχα καλέσματα σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας και στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, ψηφίσματα από σωματεία εργαζομένων(3ωρη στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ,απεργία από δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, ΕΛΜΕ) πολιτικές οργανώσεις, φοιτητικούς συλλόγους, κινήσεις πολιτών, πλήθος συλλογικών φορέων.

Εμείς με την σειρά μας δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από αυτή την προσπάθεια, από αυτόν τον μεγάλο, συλλογικό αγώνα ώστε να γίνει πράξη το αυτονόητο. Οι ναζί της ΧΑ να μπουν στην φυλακή, ένα σημαντικό βήμα ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς φασισμό. Δεν ξεχνάμε τους άνθρωπους που έχασαν την ζωή τους και βασανίστηκαν απο τους ναζί. Το ολοκαύτωμα των Εβραίων κατά των Β Παγκόσμιο πόλεμο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κι εξόντωσης, το Δίστομο,τα Καλάβρυτα αλλά και τους αγώνες του ελληνικού λαού απέναντι στους φασίστες.

Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλες αυτές και όλους αυτούς, που θα βρεθούν δυναμικά στις κινητοποιήσεις. Για να μην μπορέσει η ΧΑ και κανένα άλλο ναζιστικό μόρφωμα να συγκροτήσει ξανά τάγματα εφόδου και να πραγματοποιήσει επιθέσεις ενάντια σε μέλη εργατικών και πολιτικών οργανώσεων, ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στο "διαφορετικό" ή εχθρό της μισάνθρωπης ιδεολογίας της. Ποτέ ξανά. Η καταδίκη της ΧΑ είναι απαίτηση της κοινωνίας, που γνωρίζει καλά το πλήθος των εγκληματικών της ενεργειών. Κανένα ελαφρυντικό, καμιά επιείκεια απέναντι στην δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση που συντάσσεται με την πρόταση-ξέπλυμα της Εισαγγελέως Οικονόμου, μια πρόταση που θα "δικαιώσει" τους ναζί, θα τους επανανομιμοποιησει πολιτικά και θα τους ανοίξει τον δρόμο για επιστροφή στην πολιτική σκηνή της χώρας και στα πεζοδρόμια, που θα τους δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση. Γι αυτό και συγκροτήσαμε μαζί με άλλες πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες και την επιτυχημένη καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ! για να ασκηθεί η δέουσα πίεση και να καταλήξουν οι ναζί στη φυλακή

Το αντιφασιστικό κίνημα μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία θα βρεθούν δυναμικά στον δρόμο. Για να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα όχι μόνο στη Χρυσή Αυγή αλλά συνολικά στο φασισμό και τα υπόλοιπα εθνικιστικά μορφώματα(Ελληνική Λύση, ΕΛΑΣΥΝ ,Έλληνες ΓΤΠ) που σπέρνουν το μίσος για τους μετανάστες και τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας κάνοντας τις πλάτες στα αφεντικά. Απέναντι στη ναζιστική Χρυσή Αυγή αλλά και σε οποιοδήποτε νέο μόρφωμα που ανοιχτά καλλιεργεί το ρατσισμό και τις διακρίσεις, που στηρίζει και ενισχύει το βάρβαρο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα και την παραπέρα καταπάτηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΕIδικά σε μια συγκυρία που εντείνεται το προσφυγικό ζήτημα με χιλιάδες πρόσφυγες στο δρόμο λόγω των εξώσεων Μηταράκη και με το κολαστήριο της Μόριας στάχτη αλλά και με την φτωχοποίηση του λαού ως συνέπεια της πανδημίας του covid-19, είναι φανερό ότι στρώνεται εκ νέου το έδαφος για την άνοδο του φασισμού. Εμείς θεωρούμε πως η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών και οι κοινοί αγώνες πάνε χέρι χέρι με το διαρκή αντιφασιστικό αγώνα εντός κι εκτός δικαστηρίων. Στο δρόμο, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις Σχολές, στους χώρους εργασίας!

Ως Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά δεν ξεχνάμε! Δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα, δεν ξεχνάμε τις επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους ψαράδες, δεν ξεχνάμε το δολοφονημένο Σαχζάτ Λουκμάν.

Καλούμε και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αντιφασιστική πορεία στις 18 Σεπτέμβρη, στις 5:00 μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στην μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη στις 10:00 πμ στο Εφετείο Αθηνών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ!

Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί!

*Ο τίτλος ανήκει στον μεγάλο αγωνιστή και ποιητή Μ. Μπρεχτ.

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/2020/09/16/quot-ma-de-t…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Παρασκευή 18/9, Κερατσίνι, Π. Φύσσα 60 στις 17.00 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ημέρα απόφασης της δίκης της Χ.Α. Τετάρτη 7/10, Εφετείο Αθηνών 10.00

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ!

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι, παρακρατικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση και ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά. Η δολοφονία του Π. Φύσσα όπως και αυτή του Πακιστανού εργάτη Σ. Λουκμάν από τους χρυσαυγίτες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο στα Άνω Πετράλωνα τον Γενάρη του ίδιου έτους αποτέλεσαν το αποκορύφωμα της παρακρατικής δράσης των φασιστών, των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, νεολαίων, αγωνιστών, κομμουνιστών και αναρχικών αλλά και ενός πλήθους επιθέσεων σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους του αναρχικού αγώνα. Οι νεοναζί δολοφόνοι του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα αποτελούσαν κομμάτι των φασιστικών ταγμάτων εφόδου που είχαν ενεργοποιηθεί από το ίδιο το κράτος ώστε να λειτουργούν επικουρικά και συμπληρωματικά των επίσημων κρατικών ταγμάτων εφόδου με στόχο την αναχαίτηση του κύματος κοινωνικής οργής και αμφισβήτησης που πλημμύριζε τους δρόμους, ιδιαίτερα μετά την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη το 2008, για την επιβολή του φόβου και της τρομοκρατίας στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους.

Στις 7 Οκτώβρη, 7 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ολοκληρώνεται η δίκη παρωδία της Χ.Α. με όλα τα μέλη των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου να κυκλοφορούν ελεύθερα (εκτός του δολοφόνου Ρουπακιά που βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό) και με την πρόταση της εισαγγελέως να ανοίγει το δρόμο οι εγκληματίες της Χ.Α να πέσουν στα μαλακά. Εξ' αρχής η επιλογή του κράτους να παραπέμψει τον παρακρατικό μηχανισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση σε δίκη είχε σκοπό να εκτονώσει την κοινωνική οργή και να προλάβει την γιγάντωση της κοινωνικής και ταξικής έκρηξης και επιπλέον μέσα από αυτήν την δίκη φιάσκο να ξεπλυθεί το ίδιο το κράτος, οι θεσμοί, οι μηχανισμοί και οι άνθρωποί του που δημιούργησαν και εξέθρεψαν τον παρακρατικό μηχανισμό της ΧΑ. Άλλωστε η βαρβαρότητα της κρατικής καταπίεσης και καπιταλιστικής εκμετάλλευσης είναι η κυρίαρχη πηγή και έκφραση του φασισμού, από τους πολέμους και τις στρατιωτικές επεμβάσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις εκατόμβες νεκρών μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, τις κρατικές δολοφονίες στους δρόμους, στα αστυνομικά μπλόκα και στα κρατητήρια μέχρι τις δολοφονίες εργατών στο βωμό της κερδοφορίας των αφεντικών και την καταστροφή και λεηλασία ολόκληρων περιοχών και κοινωνιών.

Από την δολοφονία του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα το 2013 μέχρι σήμερα οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί δεν έπαψαν ποτέ να χρησιμοποιούν και να οπλίζουν το χέρι των ναζιστικών παρακρατικών ομάδων κρούσης. Από τις δεκάδες επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε κατειλημμένους χώρους αγώνα, μέχρι την δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Πετρίτ Ζίφλε στην Λευκίμμη Κέρκυρα τον Νοέμβρη του 2018 από τον χρυσαυγίτη Δ. Κουρή. Μοναδικό ανάχωμα και φραγμό στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και στις φασιστικές επιθέσεις αποτέλεσαν οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π. Φύσσα κάθε χρόνο στο Κερατσίνι, τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο. Η διαρκής και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση, τόσο απέναντι στη Χ.Α. και κάθε φασιστικό μόρφωμα όσο και απέναντι στην κρατική έκφραση της καταστολής και του ρατσισμού ήταν αυτή που έθεσε αναχώματα στην επέλασή τους και κατάφερε την υποχώρηση των νεοναζιστικών ομάδων από το δημόσιο πεδίο. Και είναι αυτοί οι χιλιάδες των αναρχικών, αντιφασιστών/στριών, αγωνιστών/στριών που κρατούν, μέσα από τον συνεχή, ακηδεμόνευτο και αδιαπραγμάτευτο αγώνα, τον Π. Φύσσα, τον Σ. Λουκμάν, τον Π. Ζίφλε για πάντα ζωντανούς!

Η σημερινή ακροδεξιά πολιτική διαχείριση, πατώντας πάνω στην απονεύρωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να επιβάλλει το δόγμα Νόμος και Τάξη στοχοποιώντας τον κόσμο του αγώνα και τα πιο αδύνατα και ευάλωτα κοινωνικά κομμάτια. Εξαπολύει μία ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους αγωνιζόμενους, τους αναρχικούς, με τις εκκενώσεις καταλήψεων και την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, ενώ πάνω στους πρόσφυγες και τους μετανάστες εφαρμόζει τις πιο ακραίες πολιτικές εξόντωσης, από τις χιλιάδες δολοφονίες στα σύνορα και στο Αιγαίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον αποκλεισμό τους από την υγεία, την εργασία και την εκπαίδευση.

Μέσα στις σημερινές συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και πανδημίας, όπου για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εντείνονται οι όροι εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης και οι κοινωνικοί και ταξικοί αποκλεισμοί, το κράτος σε κατάσταση πανικού συνεχίζει την άγρια κατασταλτική του επίθεση σε όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η αντιεξεγερτική ατζέντα ξεδιπλώνεται με όλο και μεγαλύτερη σφοδρότητα με την οριστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την περιστολή των διαδηλώσεων, την περαιτέρω όξυνση της εγκληματικής βίας των κατασταλτικών δυνάμεων με τις συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών/στριών σε διαδηλώσεις, όπως και με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε κατειλημμένους χώρους αγώνα με πιο πρόσφατα παραδείγματα την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita στις 17/8, την αστυνομική εισβολή στην Κατάληψη Libertatia και τις συλλήψεις 12 συντρόφων/ισσών στις 23/8 που πραγματοποιούσαν εργασίες ανοικοδόμησης του κτιρίου, το οποίο είχε πυρποληθεί τον Γενάρη του 2018 από φασίστες κατά την διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη και την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera στις 5/9 στα Χανιά.

Η μάχη ενάντια στην καταστολή και τις φασιστικές συμμορίες, την υποβάθμιση της ζωής μας, την εκμετάλλευση και τη λεηλασία της φύσης είναι συνεχής - χωρίς αυταπάτες ότι ο αγώνας ενάντια σε κράτος και παρακράτος μπορεί να καταπολεμηθεί σε δικαστικές αίθουσες, αλλά πιστεύοντας πως οι δικαστικές αίθουσες αποτελούν ένα ακόμα σημείο αντιπαράθεσης με την κρατική καταστολή και τις παρακρατικές συμμορίες- η μόνη ρεαλιστική προοπτική για την κοινωνία είναι η οργάνωση και χειραφέτηση των από τα κάτω και η ανατροπή του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Παρασκευή 18/9, Κερατσίνι, Π. Φύσσα 60 στις 17.00

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ημέρα απόφασης της δίκης της Χ.Α. Τετάρτη 7/10, Εφετείο Αθηνών στις 10.00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607156/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Κάλεσμα ΣΥΠΡΟΜΕ σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις Παρασκευή18/9 στις 5 μμ σε Κερατσίνι και Τετάρτη 7/10 στις 9.30 π.μ. στο Εφετείο

ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. -Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό

ΟΛΕΣ - OΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9, 5 μ.μ. Μνημείο Π. Φύσσα - Κερατσίνι
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10 9.30 π.μ. Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας)

Συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στις 18/9 από τάγμα θανάτου της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Όπως κάθε χρόνο και κάθε μέρα κρατάμε ζωντανή την παρακαταθήκη να ηττηθεί ο φασισμός και απαιτούμε τιμωρία των ναζί δολοφόνων.
Η πολύχρονη δίκη έφτασε στο τέλος της και την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η απόφαση.
Το πολιτικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά. Εμείς βροντοφωνάζουμε δεν είναι αθώοι και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για τη δολοφονία του Φύσσα, του Λουκμάν, τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α..
Την ίδια ώρα αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τη μνήμη ζωντανή, να αποκρούονται οι σκοταδιστικές, μισσαλόδοξες, ξενοφοβικές, ρατσιστικές αντιλήψεις. Παλεύουμε να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και όπως και η Χ.Α. συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου. Να αποκρούονται οι δολοφονικές δράσεις ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς, σε πρόσφυγες, σε αντιφασίστες και σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο που ξεφεύγει από τα δήθεν πρότυπα της αρίας ή ελληνικής φυλής και των δήθεν ιδεωδών του ελληνοχριστιανικού γένους και πολιτισμού.
Και ξέρουμε ότι οι φορείς αυτών των αντιλήψεων και πρωταγωνιστές των δολοφονικών επιθέσεων είναι όχι μόνο οι φανεροί αλλά και οι κρυφοί φασίστες. Ξέρουμε ότι το δηλητήριο του μίσους ξερνά από πολλά στόματα, στάζει και ποτίζει σιγά-σιγά συνειδήσεις. Ξέρουμε ότι πίσω από τις κρυφές και φανερές επιθέσεις σε μετανάστες, τα κτυπήματα σε πρόσφυγες, την πυρπόληση ξενοδοχείων που μένουν πρόσφυγες, τα κτυπήματα σε δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τις δολοφονικές δράσεις, τις δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις αγανακτισμένων κατοίκων ενάντια σε πρόσφυγες βρίσκονται, τον αντικομμουνισμό και την τουρκοφαγία βρίσκονται οργανωμένα κέντρα των φασιστικών ομάδων. Ξέρουμε ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχει στήριξη από θύλακες στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό, σε κυκλώματα του κράτους, σε λέσχες εφέδρων, στον υπόκοσμο και σε μεγιστάνες. Ξέρουμε ότι η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην άνοδο αυτών των αντιλήψεων και στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων είναι καταστροφική. Για αυτό δεν σιωπούμε.

Η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά κόμματα, περιφερειακές και δημοτικές αρχές και όλα τα στηρίγματα του συστήματος συστηματικά στρώνουν με την πολιτική τους το χαλί για την καλλιέργεια και διάδοση των φασιστικών απόψεων. Με την ένταση των οικονομικών ανισοτήτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων, τις επιχειρήσεις στον Έβρο και τα νησιά καλλιεργούν τον εμφύλιο των φτωχών, για «να σφάζονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί», για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι κεφαλαιοκράτες. Ακόμα, πιο ακραία και ξεδιάντροπα δίπλα στην κυβέρνηση, το ακροδεξιό κόμμα του Βελόπουλου μαζί με πρώην και νυν Χ.Α. και το νέο κόμμα του Κασιδιάρη κραυγάζουν άναρθρα για νέα Μακρόνησο και Γυάρο.
Ο ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. θα συνεχίσει να παλεύει για τα δικαιώματα των προσφύγων και για αυτό να στέκεται αντιμέτωπος με κάθε φασιστική αντίληψη, πρακτική και δράση.
Απαιτούμε
- Την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων - Οι Ναζί στη φυλακή.
- Να σταματήσει κάθε ξενοφοβική-ρατσιστική ρητορεία και η προβολή της από τα ΜΜΕ.

πηγή : https://syprome.blogspot.com/2020/09/189-5-71…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Όλοι στην κινητοποίηση την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020, 5 μμ μνημείο Π. Φύσσα

Την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής.

Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία αποτέλεσε κορύφωση της αποθράσυνσης των ανθρωπόμορφων τεράτων του φασισμού, καθώς παρέμεναν ανενόχλητοι σε πλήθος προηγούμενων εγκληματικών ενεργειών τους (επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Κερατσίνι, δολοφονία του νεαρού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα κλπ.

Η φετινή επέτειος για την δολοφονία του Παύλου έχει ίσως πιο σημαντικό χαρακτήρα από τις προηγούμενες. Γιατί στις 7 Οκτώβρη ολοκληρώνεται μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής με την ανακοίνωση της απόφασης για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Μια απόφαση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης της χώρας μας.

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, ακροδεξιές και εθνικιστικές αντιλήψεις στην χώρα μας και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. αυξάνουν την επίδρασή τους, είτε για επιμέρους ζητήματα είτε ως συνολική θεώρηση για την κοινωνία. Έτσι βλέπουμε από τη μια να εμφανίζονται νέες μορφές της ακροδεξιάς στο πολιτικό σκηνικό (Βελόπουλος, νέο κόμμα Κασιδιάρη, Λαγός), και την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του αστικού συστήματος εξουσίας να τροφοδοτούν την ακροδεξιά επίδραση με τη ρητορική τους και τη δική τους αναδίπλωση σε όλο και πιο εθνικιστικές, ξενοφοβικές και σκοταδιστικές θέσεις.

Η ΝΔ συνεχίζει στο δόγμα του «Νόμου και της Τάξης», καταστέλλει το λαϊκό κίνημα, απαγορεύει με νόμο τις διαδηλώσεις, χτυπά και σκοτώνει πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, ωθώντας τους στο κοινωνικό περιθώριο σε camps - στρατόπεδα συγκέντρωσης. Παράλληλα, εντείνει την ακροδεξιά της ρητορική λόγω του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στην Αν. Μεσόγειο, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο ακροδεξιά και φασιστικά ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία, ενώ διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ, συνεχίζοντας στα βήματα και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι αναγκαίο παρά ποτέ το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να βρεθεί αποφασιστικά στο δρόμο, να απαιτήσει την καταδίκη όλων των στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Γι' αυτό, η παρουσία μας και φέτος στις κινητοποιήσεις και η συλλογική αντιφασιστική δράση όλων μας, εργατών, ανέργων, φοιτητών και μαθητών είναι αναγκαία, ώστε να μην επιτρέψουμε να μείνουν ατιμώρητοι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

Απέναντι σε όσους ξεπουλάν τα κοινωνικά κεκτημένα γενεών, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος, δηλώνουμε πως, όπως και ο Παύλος, δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

Για όσους δεν άντεξαν και λύγισαν, για τα παιδιά που θα έρθουν και τους στίχους που θα γραφτούν, για τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους μας, το οξυγόνο, την αλληλεγγύη και την ελευθερία, για έναν κόσμο πιο όμορφο και πιο δίκαιο, θα αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, να μην νικήσει ο φόβος και το σκοτάδι.

Μαζί με τους εργαζομένους, ανέργους, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να διεκδικήσουμε πίσω τα δικαιώματα για δουλειά, υγεία, παιδεία, πολιτισμό, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους, έλληνες και πρόσφυγες/μετανάστες, και να αντιταχθούμε στην φασιστικοποίηση της καθημερινής ζωής στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία.

  • Καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ
  • Απομόνωση, περιθωριοποίηση, αποδόμηση των φασιστικών, ξενοφοβικών, εθνικιστικών ιδεών.

Συμμετέχουμε στην πορεία την Παρασκευή 18/9, 5 μμ στο μνημείο στην οδό Παύλου Φύσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη) Κερατσίνι

και

7 Οκτώβρη στο Εφετείο για να απαιτήσουμε την καταδίκη των δολοφόνων

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/fyssas-18-9-20/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΑΘΗΝΑ | Αντιφασιστικά καλέσματα του ΚΚΕ(μ-λ): 18/9 Κερατσίνι - 7/10 Εφετείο

ΤΟ ΚΚΕ(μ-λ) ΚΑΛΕΙ:

-ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5μμ, ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ (ΠΡΩΗΝ ΤΣΑΛΔΑΡΗ) ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΓΙΑ ΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ΄ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

-ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ και ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 14) ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"

Έχουν περάσει 7 χρόνια απ' τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη του 2013, όταν ο 34χρονος τότε μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη δολοφόνου, Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Επρόκειτο για μία από τις πολυάριθμες δολοφονικές και τρομοκρατικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και των μελών της, σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, δημοκρατικών ανθρώπων, αντιφασιστών αλλά και αριστερών αγωνιστών.

Παρ' όλα αυτά, στις 7 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται η έκδοση δικαστικής απόφασης, η δίκη της Χρυσής Αυγής κλείνει 5,5 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο δολοφόνος και οι πολιτικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η δε εισαγγελική πρόταση έχει καταστήσει σαφές ότι η Χρυσή Αυγή θα πέσει στα μαλακά, δεδομένου ότι όλα τα εγκλήματα που διέπραξε, από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έως τη δολοφονία του Λουκμάν και την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, κρίνεται ότι αποτελούν μια σειρά «τυχαίων γεγονότων», που...καμιά σχέση δεν έχουν με το εν λόγω κόμμα.

Καθ' όλα αυτά τα έτη, οξύνεται η πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της αντιλαϊκής επίθεσης. Ιδίως σήμερα, εν καιρώ έντασης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και βαθέματος της κρίσης του συστήματος παγκόσμια, οι κυβερνήσεις επιλέγουν να διασώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου, αφενός «ανοίγοντας» την οικονομία, αφετέρου αφήνοντας «στη μοίρα τους» τα πληγωμένα λεγόμενα εθνικά συστήματα υγείας. Συγχρόνως, τα ρίχνουν όλα στην «ατομική ευθύνη» και λαμβάνουν σωρεία αντιδραστικών μέτρων σε βάρος των εργαζόμενων μαζών. Στη χώρα μας, οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, σε συνέχεια των προτάσεων της επιτροπής Πισσαρίδη, έκαναν ξεκάθαρο ότι το 1,1 εκατομμύριο ανέργων, οι απολύσεις και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας, το όργιο κρατικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, τα δώρα-ελαφρύνεις στο μεγάλο κεφάλαιο δεν είναι μια προσωρινή εικόνα. Ιμπεριαλιστές και κυβέρνηση βάζουν ευθέως στο στόχαστρο τα δικαιώματα στη δουλειά, την ασφάλιση, την περίθαλψη, τις σπουδές.

Η πολιτική αυτή υπαγορεύει ένα ολόκληρο πλαίσιο φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, χτυπήματος των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, το οποίο αναβαθμίστηκε με την ψήφιση του νόμου για τις «δημόσιες συναθροίσεις». Οι ρυθμίσεις για τον περιορισμό-απαγόρευση-διάλυση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων συνιστούν αντιδραστική τομή και συνέχεια του φακελώματος συνδικαλιστών- σωματείων-οργανώσεων, της δίωξης και καταστολής διαδηλωτών και αγωνιστών, της ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων, της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Θέλουν τον λαό στη γωνία, τρομοκρατημένο!

Σε αυτό το φόντο, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπικουρούμενη από σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό, με τις αντιλαϊκές της επιλογές, ενισχύει τις ακροδεξιές και ρατσιστικές φωνές. Ιδιαίτερα, ο ανταγωνισμός των δύο αστικών τάξεων Ελλάδας - Τουρκίας, υπό το βλέμμα των ιμπεριαλιστών πατρώνων τους ΗΠΑ, και τα παζάρια τους για καλύτερους όρους στην περιοχή, καθώς και η αντιπροσφυγική ευρωπαϊκή και αστική πολιτική και ρητορεία, τροφοδοτούν τον εθνικισμό-ρατσισμό και σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους γειτονικούς λαούς. Έτσι, δημιουργείται εύφορο έδαφος για τις φασιστικές δυνάμεις, που, ως γνήσια τέκνα του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, χρησιμοποιούνται κατά συγκυρία ενάντια στον «εχθρό λαό».

Ο φασισμός πρέπει να χτυπηθεί! Δεν χτυπιέται, όμως, ούτε στα δικαστήρια ούτε στην κάλπη. Άλλωστε, μπορεί η Χρυσή Αυγή να βρίσκεται εκτός Βουλής, αλλά αφενός συνεχίζει να δρα ανενόχλητη, με τις ευλογίες της αστικής δικαιοσύνης, αφετέρου νέες πολιτικές δυνάμεις (ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΤΠ, Ελληνική Λύση, κ.ά.) με ακροδεξιό πολιτικό χρωματισμό αναδύονται, ακόμη και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ο φασισμός χτυπιέται στον δρόμο από τον ίδιο το λαό και τη νεολαία, με τους αγώνες τους κόντρα σε αυτό το σύστημα και τα όργανά του! Στην κατεύθυνση της Αντίστασης -Διεκδίκησης, ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση και τη φασιστικοποίηση, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό, τον εθνικισμό-σωβινισμό και το ρατσισμό!

  • ΟΧΙ ΣΤΟ «ΞΕΠΛΥΜΑ» ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ!
  • ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!
  • ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ!
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ!
  • ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
  • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

πηγή : http://www.kkeml.gr/7-χρόνια-μετά-τη-δολοφονί…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

7 χρόνια μετά: Ο Παύλος ζει | Οι ναζί στη φυλακή

Για τον περισσότερο κόσμο, ο Σεπτέμβριος είναι πάντα ο μήνας της αναδιοργάνωσης, της ανασύνταξης και της επιστροφής στην καθημερινότητα. Για κάποιους όμως, κάποια χρόνια πριν, ο χρόνος σταμάτησε ένα βράδυ κι από τότε ο μήνας αυτός είναι μήνας αγώνα, μνήμης και αντίστασης.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Χ.Α. αφήνει ανεξίτηλο σημάδι και φανερώνει για τα καλά το πρόσωπο του τέρατος. Πριν επτά χρόνια, μετά από αλλεπάλληλα πογκρόμ, επιθέσεις και τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, οι δικαιολογίες γι'αυτούς που μιλούσαν για ένα "γνήσιο πατριωτικό μέτωπο" τελειώνουν. Αυτό που ακολούθησε ήταν η δημιουργία ενός τεράστιου, χειμαρρώδους αντιφασιστικού κινήματος, που αγωνίστηκε ενάντια στη μαυρίλα και το μίσος. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονείται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Κι έτσι, οι Σεπτέμβρηδές μας δεν θα είναι ξανά οι ίδιοι.

Χρειάστηκαν λοιπόν ανυποχώρητοι αγώνες όμως τελικά, τον Απρίλιο του 2015, αυτό που ο Παύλος ξεκίνησε δείχνοντας τον δολοφόνο του, ήταν η αρχή της μεγαλύτερης σε διάρκεια δίκης μέχρι σήμερα, με δεκάδες χιλιάδες σελίδες δικογραφίας, αμέτρητες ώρες και ακούραστες μάχες της Πολιτικής Αγωγής, της οικογένειας και των φίλων του. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα, η δράση του αντιφασιστικού κινήματος έστειλε τους νεοναζί του Μιχαλολιάκου στο περιθώριο, αναγκάζοντάς τους να κλείσουν σχεδόν κάθε γραφείο τους, να απομονωθούν εκλογικά και, σε ένα τεράστιο ποσοστό, και κοινωνικά.

Όχι φυσικά πως έχουμε αυταπάτες. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με μία καταδικαστική απόφαση θα είναι τεράστια δικαίωση αλλά και μεγάλη ανάσα. Όμως, η φασιστική εφεδρεία του κράτους αποτελεί πάντα απειλή και σε μια περίοδο που η καταστολή εντείνεται, με την πανδημία ως "τέλεια" αφορμή, και με φασιστικά/νεοναζιστικά μορφώματα να ξεπετιούνται συνεχώς, για να βρουν τα πρωτοπαλίκαρα της Χ.Α. κομματική στέγη, οφείλουμε να μην εφησυχάζουμε.

Οι μέρες αυτές μας βρίσκουν στον απόηχο της πυρκαγιάς στο κολαστήριο της Μόριας και στο κατώφλι των νέων, απάνθρωπων και εκδικητικών συνθηκών στις οποίες θα κληθούν να "ανταπεξέλθουν" οι πρόσφυγες στη χώρα μας. Μας βρίσκουν αντιμέτωπους με μια πραγματικότητα στην οποία ο Βασίλης Μάγγος βρίσκεται μετά θάνατον στο εδώλιο, οι απανταχού αγωνιστές ξυλοκοπούνται, συλλαμβάνονται και βασανίζονται από τα σώματα ασφαλείας, άνθρωποι αφήνονται στο έλεος της πανδημίας, η δημόσια υγεία και η παιδεία μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα για να αγοράζεται πολεμικός εξοπλισμός και να εξαγοράζονται Μ.Μ.Ε. Στον βωμό του "αόρατου εχθρού", τα εργατικά δικαιώματα καταπατώνται και διαλύονται κατακτήσεις δεκαετιών.

Κι αν όλα τα παραπάνω, το καθένα μόνο του αλλά και όλα μαζί, φαίνονται αβάσταχτα και μη αναστρέψιμα, εμείς οφείλουμε να πορευτούμε κρατώντας πάντα μέσα μας το νόημα του δικού μας Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, κόντρα στον φασισμό, την καταστολή και την εκμετάλλευση.
Ο ένας για τον άλλο.

Λευτεριά στον Λαό | Θάνατος στον φασισμό

Καλούμε:

  • Στην Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, Παρασκευή 18/09, με συγκέντρωση στο μνημείο στις 17:30
  • Στη συγκέντρωση έξω από το εφετείο την ημέρα της απόφασης, Τετάρτη 07/10 στις 09:30

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : https://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2020/09…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνο το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Ρουπακιά, δολοφονημένος από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της ΧΑ με την ανακοίνωση της απόφασης από την έδρα. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί δυναμικά στον δρόμο και στο Κερατσίνι και στο Εφετείο. Στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου, στην μνήμη του Σαχζαντ Λουκμαν και για όλους τους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί. Απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ και του αρχηγού της Μιχαλολιάκου. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και τάγματα εφόδου, που υπακούν σε άνωθεν εντολές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση, που θα ρίχνει την ηγεσία "στα μαλακά" θα "δικαιώσει" τους ναζι, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους επιτρέψει την επιστροφή τους στο προσκήνιο με τα 8 εκατομμύρια από την κρατική χρηματοδότηση στην τσέπη. Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζι στη φυλακή. Η φωνή μας πρέπει να φτάσει έως την έδρα του δικαστηρίου για να καταλάβουνε καλά, ότι ακόμη και αν τώρα νιώθουν ασφαλείς από την εξουσία, που κατέχουν, αν αποφασίσουν να οπλίσουν ξανά το χέρι του φασίστα, η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη μαζί τους. Σε μια περίοδο που η Άκρα Δεξιά και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική, εμείς, οι χιλιάδες, που τόσα χρόνια στεκόμαστε απέναντι στο σκοτάδι και το πολεμάμε, φωνάζουμε δυνατά. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση. Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί είμαστε όλοι και όλες ίσοι και θέλουμε να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον φόβο του ρατσιστή και του φασίστα. Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία. Θα είμαστε χιλιάδες Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό. Για τον Άνθρωπο

Όλοι όλες στον δρόμο

Ο Παύλος ζει, τσάκιστε τους ναζί

Στηρίζουμε:

Αντιφασιστική πορεία Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 5:00 μμ, Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, 10:00πμ, Εφετείο Αθηνών

Καλούν: Καμπάνια "Δεν είναι αθώοι", Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας/Πειραιά, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος, Antinazi Zone, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός κήπος Πετρούπολης, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβελα, Κίνηση Απελαστε τον Ρατσισμό, Κοινωνικό Κέντρο Στέκι Μεταναστών, ΣΥΠΡΟΜΕ (Συντονισμός για Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό), Στηρίζουν: Αναρχοσυνδικαλιστικη Πρωτοβουλία Ροσιναντε, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΝΑΡ (Νέο Αριστερό Ρεύμα), ΝκΑ (Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση), Ξεκίνημα/Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΣΒΕΜΚΟ)

πηγή : https://svemko.espivblogs.net/?p=1527


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνο το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Ρουπακιά, δολοφονημένος από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της ΧΑ με την ανακοίνωση της απόφασης από την έδρα. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί δυναμικά στον δρόμο και στο Κερατσίνι και στο Εφετείο. Στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου, στην μνήμη του Σαχζαντ Λουκμαν και για όλους τους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί. Απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ και του αρχηγού της Μιχαλολιάκου. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και τάγματα εφόδου, που υπακούν σε άνωθεν εντολές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση, που θα ρίχνει την ηγεσία "στα μαλακά" θα "δικαιώσει" τους ναζι, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους επιτρέψει την επιστροφή τους στο προσκήνιο με τα 8 εκατομμύρια από την κρατική χρηματοδότηση στην τσέπη. Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζι στη φυλακή. Η φωνή μας πρέπει να φτάσει έως την έδρα του δικαστηρίου για να καταλάβουνε καλά, ότι ακόμη και αν τώρα νιώθουν ασφαλείς από την εξουσία, που κατέχουν, αν αποφασίσουν να οπλίσουν ξανά το χέρι του φασίστα, η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη μαζί τους. Σε μια περίοδο που η Άκρα Δεξιά και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική, εμείς, οι χιλιάδες, που τόσα χρόνια στεκόμαστε απέναντι στο σκοτάδι και το πολεμάμε, φωνάζουμε δυνατά. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση. Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί είμαστε όλοι και όλες ίσοι και θέλουμε να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον φόβο του ρατσιστή και του φασίστα. Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία. Θα είμαστε χιλιάδες Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό. Για τον Άνθρωπο

Όλοι όλες στον δρόμο

Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί

Στηρίζουμε:

Αντιφασιστική πορεία Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 5:00 μμ, Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Τετάρτη, 7 Οκτώβρη, 10:00πμ, Εφετείο Αθηνών

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/news/ο-παύλος-ζει-τσα…