Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Bohemian Rhapsody

Πλοκή:

Oι αληθινές ιστορίες στον κινηματογράφο, τα τελευταία χρόνια αποτελούν συχνό φαινόμενο ωστόσο υπάρχουν μερικές που σίγουρα ξεχωρίζουν βάση θεματολογίας με το Bohemian Rhapsody αναμφίβολα για πολλούς λόγους να έχει ενδιαφέρον.

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να συζητήσει κανείς για την ταινία και η ανάλυση για τον Freddie Mercury, τους Queen και την επιρροή τους στην μουσική είναι τεράστια. Δεν ξέρουμε ποια προσέγγιση για τα γεγονότα θα περίμενε κανείς, ωστόσο η παρουσία του Rami Malek, αναμφίβολα είναι καθηλωτική.

Το Bohemian Rhapsody σίγουρα θέλει να σεβαστεί το υλικό που έχει στα χέρια του και πέρα από τα γεγονότα που πραγματεύεται, αναλύει με πολύ καλό τρόπο την προσωπικότητα του Freddie Mercury, σε μια ταινία που ανά στιγμές είναι καθηλωτική.

Η απεικόνιση των σκηνικών που βασίζονται τα αληθινά γεγονότα είναι εξαιρετικά, με τον Μalek να δίνει μια υπέροχη παράσταση, πιάνοντας με εξαιρετικό τρόπο όλες τις εκφράσεις του σπουδαίου ερμηνευτή με την νοσταλγία να χτυπάει κόκκινο.

Το Bohemian Rhapsody συνολικά σαν ταινία έχει αναμφίβολα ενδιαφέρον, μερικά σημεία σίγουρα είναι επιδερμικά ή έχουν γίνει κάποια λαθάκια σχετικά με κυκλοφορίες δίσκων για παράδειγμα, ωστόσο η ταινία στο σύνολο της, δίνει πολλά από αυτα που περιμένεις.

Εν κατακλείδι, έχουμε να κάνουμε με μια στιβαρή, ενδιαφέρουσα ταινία, με έναν καταπληκτικό Rami Malek που αναμφίβολα είναι ότι καλύτερο έχει το Bohemian Rhapsody που βέβαια αποτελεί μια παραπάνω από αξιοπρεπέστατη βιογραφία του Freddie Mercury και φυσικά λιγότερο των Queen.

Είναι δεδομένο ότι όσοι την παρακολουθήσουν θα καθηλωθούν από όλα όσα εκτυλίσσονται, θα νοσταλγήσουν πολλά από μια εποχή στην οποία πραγματικά υπήρχε μουσική και άλλαξαν πολλά στην βιομηχανία, με πολλές εμπνεύσεις αλλά κυρίως την φωνή να παίζει τον πρωταρχικό ρόλο.

ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Πρόσβαση λεωφορειακές γραμμές:
700 (από το σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».
Α11 και Β11 (από το σταθμό του μετρό στην Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».
http://votanikoskipos.blogspot.gr/
votaexnikoskipexos@gmailex.com

πηγή : https://el-gr.facebook.com/events/24441738682…