Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 στις 12.00

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑ

Το βράδυ της Τρίτης 8 Σεπτέμβρη μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου και ένα μεγάλο μέρος του κάηκε ολοσχερώς. Αποτέλεσμα ήταν οι 13.000 χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες αφού διακινδύνευσαν τη ζωή τους από τη φωτιά (δεν υπάρχουν στοιχεία για ανθρώπινες απώλειες μέχρι στιγμής) να είναι πλέον και εντελώς άστεγοι. Με το ξέσπασμα της φωτιάς, οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στους γύρω δρόμους, με την αστυνομία να τους εμποδίζει να πλησιάσουν στην πόλη της Μυτιλήνης. Το έργο της αστυνομίας σπεύδουν να βοηθήσουν και οργανωμένες φασιστικές ομάδες που δρουν στο νησί. Το Υπουργείο Προ.Πο. κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γεγονός που σημαίνει στρατιωτική διαχείριση και καταστολή ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Μπροστά στην επέλαση της πανδημίας και της κρατικής-καπιταλιστικής βαρβαρότητας που εντείνεται το τελευταίο διάστημα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βιώνουν ένα αδιανόητο καθεστώς εξαίρεσης, όντας απροστάτευτοι και σε απάνθρωπες συνθήκες εξαθλίωσης παντού, από την Ριτσώνα, τη Μόρια και τα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στοιβάζονται από το κράτος, από το κέντρο της Αθήνας όπου βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι ύστερα από τις εξώσεις από τα σπίτια που διέμεναν και από τις εκκενώσεις των προσφυγικών καταλήψεων, μέχρι τα παλιά εργοστάσια της Πάτρας και τη Μανωλάδα.

Η επίθεση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως το πιο ευάλωτο και υποτιμημένο κομμάτι της κοινωνίας διεξάγεται με προφανή στόχο τη δαιμονοποίηση τους, την εξαφάνιση τους από το δημόσιο πεδίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακόμα και τη φυσική τους εξόντωση ούτως ώστε να αναδυθούν τα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά και να διαραγούν οι δεσμοί αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων.

Απέναντι σε αυτή την άθλια πραγματικότητα που βιώνουν, αντιμετωπίζουν καθημερινά και το σκληρό πρόσωπο της καταστολής, αναμένοντας στωικά μια ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τις οικογένειες τους, χωρίς πόλεμο, φτώχεια, καταστολή και κυνηγητά.

Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως κομμάτι της κοινωνικής βάσης που πλήττεται με κάθε δυνατό τρόπο από το κράτος και το κεφάλαιο. Να προτάξουμε την κοινωνική αυτοοργάνωση και την αλληλοβοήθεια, υποστηρίζοντας τις καταλήψεις και τις δομές των προσφύγων ως κοινωνική αντιπρόταση απέναντι στον εγκλεισμό, την καταστολή και το θάνατο που τους υπόσχεται το κράτος στα σύνορα του Έβρου, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στήνει ανά την επικράτεια, στους δρόμους και τις πλατείες. Να κινητοποιηθούμε άμεσα για να κλείσουν κολαστήρια τύπου Μόρια και να σπάσουμε το σύγχρονο Απαρτχάιντ που τους έχει επιβληθεί.

Ενάντια στο σύγχρονο φασισμό των κλειστών συνόρων, του καθεστώτος εξαίρεσης και παρανομοποίησης όλου του μεταναστευτικού πληθυσμού, των επιχειρήσεων «σκούπα», του εγκλεισμού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης - φυλακές, του αποκλεισμού από τους βασικούς πόρους επιβίωσης, υγείας και παιδείας, των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα κράτησης, της βίαιης καταστολής των αγώνων και της εκκένωσης των καταλήψεων στέγης, των επιθέσεων των παρακρατικών συμμοριών και του κοινωνικού κανιβαλισμού, των καθημερινών θανάτων στο Αιγαίο, τον Έβρο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ

Ενάντια στον πόλεμο, στην Ευρώπη - Φρούριο και στις διακρατικές αντιμεταναστευτικές συμφωνίες, στη φασιστική πολιτική του ελληνικού κράτους, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και στη μισαλλοδοξία

Για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς σύνορα, καταπίεση και εκμετάλλευση

Ελεύθερη μετακίνηση και ζωή με αξιοπρέπεια για όλους!Να γκρεμιστεί συθέμελα το σάπιο σύστημα του θανάτου, της εξαθλίωσης, της φτώχειας.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, 12 μ. πλατεία Γεωργίου

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»/ΑΠΟ & συντρόφισσες-οι

https://ipposd.wordpress.com/

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83155/