Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20.30

Live στήριξης της Κατάληψης Rosa Nera

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις, αλληλεγγύη στη Rosa Nera.

12/09
ΔΡAΣΕΙΣ ΓΙA ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚAΤAΛΗΨΗΣ ROSA NERA:
• 12:00 . ΠΟΡΕΙA . ΣΥΝAΝΤΗΣΗ . ΠΛAΤΕΙA AΓΟΡAΣ
• 16:00. ΣΤΗΣΙΜΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ LIVE . ΠΛAΤΕΙA AΓΟΡAΣ
• 20:30 - 12:30 . LIVE με τους:
Γιάγκος Χαιρέτης. Εισβολέας. SCLAVOS. Mellow Lizzard .
ΠΛAΤΕΙA AΓΟΡAΣ
• 12:30 . ΜAΖΕΜA ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ . ΠΛAΤΕΙA AΓΟΡAΣ

Στα πλαίσια των δράσεων για την στήριξη της κατάληψης Rosa Nera*, που εκκενώθηκε βίαια στις 05/9, γίνεται πορεία που ξεκινάει στις 12:00 από την Aγορά και έπειτα στις 16:00 στήνεται live στις στην πλατεία της Αγοράς, από τη συνέλευση αλληλεγγύης στη Rosa Nera.
Η κατάληψη της Rosa Nera δεν είναι σημαντική απλώς επειδή έδωσε ζωή σε ένα εγκαταλελειμένο κτήριο, αλλά κυρίως επειδή αποτελεί έναν από τους ελάχιστους δημόσιους χώρους στο κέντρο των Χανίων. Η πόλη των Χανίων έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο ξενοδοχείο πολυτελείας, δίνοντας χώρο μόνο σε αυτούς που θα φέρουν κέρδος. Γεννάται η συνείδηση της απαξίωσης των ανθρώπινων αναγκών για στέγαση, αξιοπρεπή διαβίωση, συνεύρεση και επικοινωνία, στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης μέσω της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού.
Λόγω των συνθηκών του covid, υπενθυμίζουμε σε όλους και όλες να φοράνε μάσκα την ώρα της συναυλίας.
Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται κόσμος στην πλατεία της Αγοράς από τις 16.00 που θα αρχίσει να στήνεται ο εξοπλισμός, μέχρι και μετά τη λήξη και το μάζεμα του εξοπλισμού.
----------------------------------------------
Η κατάληψη της Rosa Nera δημιουργήθηκε το 2004 στο εγκαταλελειμμένο κτήριο της 5ης Μεραρχίας, κτήριο που ανήκει στην περιουσία του Πολυτεχνείου Κρήτης και έχει ιστορική σημασία, καθώς η ιδιοκτησία του έχει περάσει από πολλαπλούς άρχοντες, κατακτητές, βασιλείς, στρατούς και βασανιστές. Πριν από τρία χρόνια, ο τότε πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης, παραχώρησε το κτήριο σε εταιρία η οποία το προορίζει για ξενοδοχειακή μονάδα.

πηγή : https://www.facebook.com/SolidarityWithRosaNe…